جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314352
اصول و مبانی تربیتی در صحیفه کامله سجادیه
نویسنده:
دریه حق دوست
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله در یک مقدمه و ‎۶ فصل تنظیم شده است. عناوین بخشهای ششگانه به این صورت می باشد: فصل اول ماهیت انسان (انسان در اسلام، قرآن و صحیفه)، فصل دوم اوضاع سیاسی اجتماعی عصر امام سجاد (ع)، فصل سوم مفهوم تربیتی در صحیفه سجادیه، فصل چهارم اصول تربیتی در صحیفه سجادیه، فصل پنجم اهداف تربیتی در صحیفه سجادیه. این رساله صرفا به مناجاتهای کتاب صحیفه سجادیه مختصر شده است.
امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه مذاهب خمسه
نویسنده:
بایزید شریف زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
بخش اول این پژوهش به بیان مطالبی در زمینه بررسی معنی چهار واژة امر، معروف، نهی، منکر، امر به معروف و نهی از منکر ازدیدگاه قرآن، بررسی روایات امر به معروف و نهی از منکر، از پیامبر(ص) و صحابه(رض) و ائمه(ع)، امر به معروف و نهی از منکر بر امیران و پادشاهان، چگونگی حکم امر به معروف و نهی از منکر، شرایط امر به معروف و نهی از منکر، مراتب و مراحل امر به معروف و نهی از منکر می پردازد. بخش دوم نیز در مورد اینکه حسبه چیست و محتسب کیست؟ شرایط محتسب، فرق قضا و حسبت و وظایف محتسب مطالبی را بیان می کند.
امر به معروف و نهی از منکر
نویسنده:
فاطمه فرازی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مضوع تحقیق « امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه آیات و روایات» است. هدف از انتخاب این موضوع، به دست آوردن تصویری روشن و علمی از مسأله امر به معروف و نهی از منکر و جایگاه ویژه آن در اسلام می باشد. چرا که این مسأله در عصر حاضر یکی از مهم ترین عوامل موفقیت زا در پیشبرد اهداف اسلامی در جامعه کنونی می باشد. آن چه از بررسی آیات، روایات و پیشینه تاریخی امر به معروف و نهی از منکر به دست می آید این است که امر به معروف و نهی از منکر یکی از ارکان مهم اخلاقی – اجتماعی در دین مبین اسلام می باشد که اگر به شکل مطلوب انجام پذیرد، جامعه را در مسیر تکامل خود به اهداف تعیین شده نزدیک می سازد و نیز بستر مناسبی را جهت برپایی دیگر شعائر اسلامی مهیا می کند. در این مسأله که در پنج بخش اصلی تنظیم شده است، علاوه بر تبیین مسأله « امر به معروف و نهی از منکر» به برخی از شرایط لازم جهت جرایی نمودن این اصل در جامعه اشاره نموده ایم. در بخش اول به مفهوم شناسی امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه اسلام، مراتب عملی آن و مصادیق امر به معروف و نهی از منکر مورد بحث قرار گرفته اند. در بخش سوم، شرایط وجوب امر به معروف و نهی از منکر و ویژگی های آمر و ناهی را مورد بررسی قرار داده ایم. در بخش چهارم به آثار امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه آیات و روایات پرداخته ایم. در نهایت در بخش پنجم به طرح برخی پرسش ها پیرامون این مسأله پرداخته و پاسخ های مناسب ارائه نموده ایم. در تهیه و تدوین مطالب از کتب معتبر حدیثی چون بحارالانوار الجامعه لدررالاخبار الائمه الطهار، تهذیب الاحکام، وسائل الشیعه، مستدرک الوسایل و ... و کتب تفسیری مانند المیزان فی تفسیر القرآن، مجمع البیان و نمونه و ... استفاده و نیز جهت توسعه علمی بحث از برخی سایت ها و نرم افزارهای متناسب با موضوع رساله بهره مند شده است. از نتایج تحقیق می توان به موارد ذیل اشاره نمود : - دستیابی به تصویر روشنی از مسأله امر به معروف و نهی از منکر - تعمیق امنیت و جایگاه این مسأله در جامعه عصر کنونی - تضعیف ایمان و دگرگونی ارزش ها و سلب برکات الهی و ... در صورت عدم اجرای این فریضه در جامعه. -آشنایی با سیستم اجرایی دقیق امر به معروف و نهی از منکر در آموزه های دینی. -آشنایی با برخی از آثار فردی و اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر واژگان کلیدی تحقیق : امر، نهی ، معروف، منکر.
الگوی رفتاری مدیران از دیدگاه حضرت علی (علیه اسلام) (بر اساس طبقه بندی مینتزبرگ)
نویسنده:
سعید فرجام
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
یکی از مشکلات تحقیقات اسلامی مخصوصا" درباب مدیریت کلی گوئی و عدم ارائه مدل های ملموس می باشد که باعث گردیده مدیران نتوانند به عنوان یک معیار سنجش برای ارزیانی عملکرد خود از آن استفاده کنند زیرا این تحقیقات عموما" به بیان یک سری توصیه های اخلاقی و یا صفات و ویژگیهای فردی مدیر اشاره می کنند بدون اینکه برای نقش ها و کارهای روزانه مدیران الگوی کاربردی ارائه نمایند. نظریه نقشهای مینتزبرگ به بیان دقیق نقشها و وظایف روزانه مدیران پرداخته که در آن نقشهای مدیران به ده نقش کلی تقسیم بندی گردیده است. به بیان دیگر، این مدل به این سوال پاسخ می دهد که مدیران چه می کنند؟ و چه وظایفی رابر عهده دارند؟ پس از بررسی نظریه نقشها و شناخت دقیق مدیران به این پرسش پاسخ داده شده است. که مدیر مسلمان چگونه باید این نقشها را ایفا نمایند، از این رو سیره علمی و عملی حضرت علی (ع) مورد بررسی قرار گرفت، زیرا ایشان در حدود پنج سال حکومت سراسر حکیمانه خویش بهترین الگوی مدیریت اسلامی را طراحی نمودند و سخنان و نامه های ایشان سرشار از مفاهیم دقیق و عالی انسانی و مدیریتی برای اداره جامعه اسلامی می باشد. پس از بررسی سیره امیرالمومنین (ع) الگوی برای اجرای نقشهای مدیران جامعه اسلامی ارائه گردید به گونه ای که تمام نقشها و وظایف روزانه مدیران را در بر گیرد.
الگوی تعامل کارکنان با ارباب رجوع بر اساس ارزش های اسلامی
نویسنده:
فرهاد فتح زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف ازد این پایان نامه بررسی الگوی تعامل کارکنان با ارباب رجوع براساس ارزش هاهی اسلامی است لذا سعی در پاسخ یابی به سوالاتی چون دیدگاه اسلام درباره تعامل کارکنان و ارباب رجوع چیست ؟ آیا اسلام توصیه های خاصی در باره ارباب رجوع یا کارکنان کرده است ؟ عمل به توصیه های اسلام چه تاثیری در ارتباط بین کارمند و ارباب رجوع دارد ؟ را دارد . براساس فرضیه های تحقیق اسلام درباره تعامل کارکنان با ارباب رجوع توصیه های زیادی از جمله : رعایت صداقت و امات ، خیانت نگکردن و.... دارد و عمل به توصیه های اسلام موجب جذب مشتری می شود تحقیق حاضر که به روشهای کتابخانه ای و میدانی صورت گرفته مشتمل بر شش فصل است فصل اول مساله را تبیین کرده و محدودیت های پایان نامه را مشخص می نماید فصل دوم ادبیات تحقیق شامل سیر تفکر مدیریت و مدیریت در قرآن و سنت است فصل سوم تعامل کارکنان با ارباب رجوع است که در دو بخش مفاهیم و تعاریف از دیدگاه دیریت عملی و مفاهیم و تعاریف از دیدگاه قرآن وسنت را مورد بررسی قرار می دهد فصل چهارم روش تحقیق است که به روشهای اسنادی و میدانی و پرسشنامه می پردازد فصل پنجم تحلیل یافته ها است که به نقد و بررسی الگوها و آزمون فرضیات می پردازد فصل ششم امل خلاصه ، نتیجه گیری و پیشنهادات است . براساس نتایج حاصل از تحقیق اسلام الگوهای زیادی را برای تعامل کارکمد و ارباب رجوع بیان می کند و از طرفی بکار بردن آنها موجب جذب مشتری می شود و از نظر اسلام نباید با مشتری که قرارداد را اجرا نمی کند شدت عمل نشان داد و همچنین شدت عمل با مشتری که قرارداد را اجرا نمی کند موجب جذب مشتری نمی شود میزان مطابقت الگوها با اسلام عموما" با درجات بیشتری تایید شده اند ولی میزان تاثیر گذاری آنها روی جذب مشتری با درجات کمتری تایید شده اند و الگوی پرداخت حق و حقوق مشتری بالاترین درجه تایید را داشته است آنچه در اسلام به آه اهمیت داده شده است کار و فعالیت و کسب روزی حلال است که اگر با جدیت و پشت کار ادامه یابد و با دقت همراه باشد ، نهایتا" اثر مادی و معنوی خود را بجا خواهد گذاشت . براساس پیشنهاد تحقیق الگوی موجود علم مدیریت استخراج و نقد و بررسی شود جون راه کاربردی نمودن نظر اسلام نیز از همین راه میسر است جمع آوری نظرات مشتریان و کارمندان در این خصوص . بررسی تک تک آیات قرآن و احادیث و منابع تاریخی معصومین که لازم است مسایل و مشکلات روز را مشخص و سپس ریشه آنها معین و نهایتا" نظر اسلام با توجه به منابع بالا بیان نمود و مهمترین مورد اطلاع رسانی درست و آگاهی دهی مناسب می باشد.
امثال قرآن
عنوان :
نویسنده:
زهرا رضازاده مسگر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه ابتدا از مفهوم لغوی و اصطلاحی مثل، اقسام مثل، فایده، هدف و کاربرد آن بحث شده وسپس مثل در قرآن، و هدف از آوردن مثل در قرآن،معانی و موارد استعمال مثل در آن مورد بررسی قرارگرفته است. سپس اقسام امثال که عبارتند از امثال ظاهرو صریح، امثال کامن سائره قرآنی مورد بررسی قرارگرفته و به ریشه های قرآنی برخی امثال عربی و فارسی پرداخته شده است. در قسمت پایانی، تفسیر برخی ازآیات که جنبه تمثیل دارد آمده است. نیز آیاتی که مثل در آنها معانی دیگری از قبیل داستان، صفت و جز اینهادارد، بررسی شده است.
امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه فقه اسلامی(بویژه فقه شیعه)
نویسنده:
مهدی شیرنژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله در شش فصل تنظیم شده است. در فصل اول اهمیت امر به معروف و نهی از نکر از دیدگاه فقها و قرآن و سنت آورده شده است. در فصل دوم تعریف امر به معروف و نهی از منکر آورده شده است. فصل سوم اختصاص به اقسام امر به معروف و نهی از منکر دارد. فصل چهارم شرایط امبر به معروف و نهی از منکر را آورده است. فصل پنجم مراتب امر به معروف و نهی از منکر و فصل ششم اجرای حدود را آورده است
الهیات بالمعنی الاخص در نهج البلاغه
نویسنده:
علیرضا شمالی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف ازاین پژوهش، بررسی مساله الهیات بالمعنی الاخص در نهج البلاغه است. رساله حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای و تحلیل محتوا انجام یافته و مباحث آن دردوبخش کلی تنظیم شده است. بخش اول، به عنوان مقدمه تحقیق، طی دو فصل به ارائه کلیاتی پیرامون نهج البلاغه می پردازد. درفصل اول، به عنوان مقدمه تحقیق، طی دو فصل به ارائه کلیاتی پیرامون نهج البلاغه می پردازد. در فصل اول مختصری از زندگانی و آثار سید رضی به عنوان گردآورنده نهج البلاغه بیان شده و به دنبال آن خود نهج البلاغه مورد بررسی قرار می گیرد. درفصل دوم از بخش اول، شخصیت امیرالمومنین(ع) از جنبه علم الهی مورد بررسی قرار گرفته وبه آیات نازل در شان آن حضرت، سخنان پیامبر اکرم(ص) در مقام و منزلت حضرت و .... اشاره می شود. دربخش دوم پایان نامه، الهیات بالمعنی الاخص در نهج البلاغه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. الهیات بالمعنی الاخص تماما" به بحث درخصوص خداوند از جنبه های مختلفی چون اثبات خداوند، نحوه شناخت خدا و نفی هرگونه شباهت بین او ومخلوقات، چه در ذات و چه درصفات، توحید خدا و .... اختصاص دارد. تمامی موارد مذکور، به خوبی از عبارات امیرالمومنین(ع) قابل استفاده و فهم است و نکات ارزنده ای را می توان از آن استخراج کرد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که اولاگ در جهان اسلام، حضرت امیرالمومنین(ع) اولین کسی است که به طور مفصل و دقیق پیرامون مباحث الهی به نحو مستدل و همراه با عبارات برهانی بحث نموده اند. هرچند که در زمان خود حضرت، فهم این مباحث برای مردم دشوار و گاهی غیرممکن بوده است. ولی در طی زمان هرچه بر غنای مباحث الهیات و فلسفه افزوده می شد، ارزش و اعتبار سخنان حضرت بیشتر نمایان و آشکار می شد، تاحدی که این عبارات و سخنان، راهگشا و فاتح ابواب فراوانی از علوم، به خصوص فلسفه اسلامی گشوده نشده است. ثانیا" سخنان امیرالمومنین(ع) درباب الهیات و خداشناسی در مرتبه ای است که هیچکس نه قبل و نه بعد ازایشان، به عمق و نکته سنجی آن سخن نگفته است. حتی در برخی از مباحث همچون وحدت خداوند، حضرت فتح باب کرده اند و درپاره ای دیگر گویی که حضرت به وسیله علم الهی خود و ارتباط با منبع وحی، پیش بینی می کرده اند که در آینده، دربین مسلمانان چنین بحثهایی رخ می دهد و برای جلوگیری از انحراف، مباحثی را به طور دقیق و صریح بیان کرده اند. ثالثا" حضرت علی(ع) نخستین کسی بوده اند که مباحث الهی و حکمی را درقالب الفاظ و واژه های عربی ریخته و عرضه نموده اند. پیش از ایشان هیچ کس به چنین کاری دست نزده است. زیرا دایره الفاظ و واژه ها برای دربرگرفتن آن معانی بلند و ارزشمند کوچک بوده است. مگراینکه نوعی تجرید درآنها اعمال شود و این تنها از مقام معصومی چون علی(ع) که با عالم غیب ارتباط داشته اند، ممکن بوده است که درنهایت فصاحت و بلاغت، آن معانی بلند و والارا درقالب آن الفاظ و واژه ها ریخته و به مشتاقان علوم هدیه نموده اند. رابعا" با توجه به عبارات و سخنان آن حضرت درباب خداشناسی اثبات می شود که یکی از راههای مطمئن و استوار براط شناخت خداوند و صفات او وفهم مباحث مربوط به الهیات، راه فلسفه و استدلال و برهان عقلی است. مخالفان این مباحث باید بدانند که فهم دقیق و صحیح پاره ای از آیات قرآنی و سخنان معصومین علیهم السلام، از جمله سخنان امیرالمومنین(ع)، تنها با توجه به این مباحث امکان پذیر است.
امر به معروف و نهی از منکر
نویسنده:
آمنه محبیان نسب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه امر به معروف و نهی از منکر می باشد. و با انگیزه ترویج و گسترش برنامه های اعتقادی و عملی و اقامه فرایض و انجام آنها گردآوری گردیده است. علاوه بر این در تحقیق حاضر نگاهی کلی به موضوع از دیدگاه آیات قران و روایات صورت گرفته که این می تواند دامنه و محدوده تحقیق را بیان کند. سعی شده است که در این تحقیق مطالب به صورت منسجم در اختیار خوانندگان قرار بگیرد تا بتوانند پس از مطالعه به یک نتیجه گیری کلی دست پیدا کنند. برای دست یافتن به اطلاعات از کتابخانه آستان قدس رضوی – دفتر تبلیغات، ستاد امر به معروف و نهی از منکر ستاد اقامه نماز، کتابخانه و بخش پژوهش مدرسه علمیه نرجس ( س) استفاده شده است البته مشکلی که در همه کتابها وجود داشت عدم انسجام و تکراری بود مطالب بود که این باعث عدم پیشرفت در کار می شد ولی خوشبختانه با مطالعه گسترده ای که در این زمینه انجام دادم تنوانستم مطالب را به صورت منسجم و کل در کنار هم جمع آوری کنم. در این زمینه از منابع متعددی استفاده شده است از جمله کتب فقهی، تفسیری روایی، اخلاقی. بنابراین در این تحقیق موضوع امر به معروف و نهی از منکر با تمام ابعاد آن مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین این تحقیق شامل چهار بخش می باشد که هر بخش نیز از چند فصل تشکیل شده است و در هر بخش از یک نظر به موضوع نگاه شده است در پایان نتایجی که از تحقیق حاصل شده است به صورت اجمالی به این صورت بیان شده است که: اگر امر به معروف و نهی از منکر با روشها و شیوه های خوب و جذاب در جامعه اجرا شود جلوی بسیاری از مفاسد اجتماعی و اخلاقی گرفته می شود و می توان روز به روز پیشرفت اخلاقی را در جامعه مشاهده کرد. پس در این راستا وظیفه ی ما به عنوان یکی مبلغ دین بیشتر واضح می شود. واژگان کلیدی این تحقیق: امر، معروف، نهی، منکر می باشد.
البدیع فی نهج البلاغه (الکلمات القصار)
نویسنده:
مرتضی قائمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مطالب موردبحث در این پایان نامه عبارتند از: کلمه بدیع و تاریخچه آن، اختلاط در صنایع بدیعی، صنعت و بدیع، علم بدیع، سخنی کوتاه در باب بلاغت در عصر حاضر محسّنات لفظی و معنوی که تمام این موارد را در نهج البلاغه مورد بررسی قرار داده است.
  • تعداد رکورد ها : 314352