جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
بررسی تطبیقی نگرش دینی (اسلام و مسحیت) به ساختار بازار و قیمت عادلانه
نویسنده:
عقیل حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ماهیت قیمت عادلانه از دیدگاه متفکرین دینی در تمدن های اسلامی و مسیحی چه بوده است؟ آیا قیمت بازاری عادلانه قلمداد می شده است؟ پاسخ به پرسش از قیمت عادلانه مسبوق به نوع نگرش به ارزش از سویی، و عدالت از سوی دیگر است. باید گفت که درباره ی ماهیت قیمت عادلانه و به طور کلی پدیدارهای اقتصادی، تأمل نظری چندانی در این تمدن های دینی صورت نگرفت. اما به فراخور رویکرد عملی این اندیشمندان دینی، مصادیقی برای قیمت عادلانه تجویز می شد: قیمت متعارف (عرفی) یا قیمت المثل قیمتی که در بازار عاری از دست کاری هایی از قبیل احتکار و غبن تعیین می شد و همچنین، قیمتی که توسط فرد حکم (عادل) تعیین می شد عادلانه تلقی می گردید.
بررسی تطبیقی مبانی مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه واهل سنت
نویسنده:
رحمان میاح
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پایان نامه بررسی تطبیقی مبانی مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه و اهل سنت به جهت دستیابی به شناخت درست از میراث به جا مانده از اندیشه سیاسی به ویژه فقه سیاسی اسلام است. لذا سعی در پاسخ یابی به سوال مبانی مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه و اهل سنت چیست را دارد. براساس فرضیه تحقیق مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه بر پایه اصول امامت ، نصب ، نص و عصمت استوار است در حالی که در دیدگاه اهل سنت مبانی مشروعیت حکومت مبتنی بر اصول خلافت، انتخاب ، اجماع ، شورا ، بیعت و استخلاف شکل گرفته است که در عین حال این اصول وجوه افتراق این دو دیدگاه نیز محسوب می شود . تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام گرفته مشتمل بر چهار فصل است در فصل اول ( کلیات ) مفاهیم کلیدی و روش شناسی تحقیق و چگونگی به کارگیری آن توضیح داده شده است در فصل دوم اندیشه سیاسی اهل سنت ( فقه سیاسی ) در قالب برنامه پژوهشی مورد بررسی قرار گرفته است در فصل سوم برنامه پژوهشی شیعه بررسی گردیده است و در فصل چهارم به بررسی مقایسه ای دو دیدگاه شیعه و اهل سنت ( دوبرنامه پژ.هشی ) در خصوص مبانی مشروعیت حکومت پرداخته شده است براساس نتایج حاصل از تحقیق مشروعیت حکومت از دیدگاه اهل سنت بعد از دوره میانه ، مبنا ، ملاک و اصل جدیدی اضافه شده است برای روشن شدن این نکنته ، این توضیح ضروری است که در روش شناسی برنامه پژوهشی ، دو بعد از هم تفکیک شده است . بعد ثابت ( ساختار و استخوان بندی ) برنامه پژوهشی که درعین حال مبانی مشروعیت حکومت و اصول فقه سیاسی سنی است ، ئ بعد متغیر آن ( راهنمونی ایجبی و کمربندی قسط ) که تحولات برنامه پژوهشی را نشان می دهد . عنصر ساختار که مبانی مشروعیت است به همان مبانی محدود شده که در دوران خلفای راشدین و کمی پس از آن - حداکثر تا دوره میانه - شکل گرفته است ، گرچه اندیشه سیاسی سنی با التزام به آن اصول و مبانی ، تحولات و ابتکاراتی نیز داشته است . مبانی مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه و اصول برنامه پژوهشی آن همان اصولی است که در دوران حضور معصوم (ع) شکل گرفته است و چنانچه مبناهای جدیدی اضافه شده با التزام به آن اصول ( امامت ، نصب ، نص و عصمت ) ظاهر گردیده است .
بررسی تطبیقی مبانی مشروعیت حکومت مبتنی بر قرارداد اجتماعی واسلام
نویسنده:
کاظم جلالی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این رساله، بررسی تطبیقی مبانی مشروعیت حکومت مبتنی بر قرارداد اجتماعی و اسلام است. لذا سعی در پاسخ به این سوال است که وجوه اختلاف و تشابه مبانی مشروعیت حکومت مبتنی بر قرارداد اجتماعی با حکومت اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه چیست؟ براساس فرضیه تحقیق، مبانی مشروعیت حکومت مبتنی بر قرارداد اجتماعی در جهان بینی، نعرفت شناسی، انسان شناسی و دیدگاه شناسی با حکومت اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه تفاوت دارد و با توجه به این اختلافات مبنایی هیچگونه وجه مشترکی بین این دو وجود ندارد روش تحقیق در این رساله توصیفی تحلیلی بوده و مطالب آن در سه بخش تنظیم گردیده است. بخش اول به قرارداد اجتماعی و بررسی نظرات هابز، لاک و روسو و نقد آنها می پردازد. دربخش دوم، حق حاکمیت در اسلام، ولایت و وکالت و نیز شوری و بیعت مورد مطالعه قرار می گیرد. نهایتا" بخش سوم به بررسی تطبیقی این دو نظریه می پردازد. یافته های تحقیق نشان می دهد که اسلاک گرایش به زندگی اجتماعی را فطری می داند در حالی که قرارداد اجتماعی آن را حاصل قراردادها می داند. اسلام بین دین و سیاست انفکاک ایجاد نمی کند ولی درفلسفه عصر روشنگری این دو دارای دو حوزه متفاوت هستند. اسلام حکومت را یک پدیده طبیعی می داند در حالی که قرارداد اجتماعی آن را غیر طبیعی می داند. اسلام و قرارداد اجتماعی در خصوصیات و شرایط حاکم اختلاف دارند. درفلسفه سیاسی اسلام" نقش مردم" با " مشارکت سیاسی " با نظریه قرارداد اجتماعی مفهومی متفاوت دارد. به طور کلی این رساله نشان داده است که مبانی حکومت اسلامی در تضاد جدی و همه جانبه با مبانی حکومت مبتنی بر قرارداد اجتماعی است.
بررسی تطبیقی دعای جوشن کبیر با آیات قرآن
نویسنده:
رقیه میرباغبان قابل
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف پژوهش بررسی اینکه چنددرصد از آیات جوشن کبیر با آیات قرآن کریم مطابقت دارد و از قرآن کریم نشأت گرفته است. روش پژوهش کتابخانه ای است. طرح پژوهش ابتدا اسماء الهی موجوددر دعای جوشن کبیر دسته بندی شد. ریشه مشترک هر دسته استخراج گردید. بررسی مختصری از نظر تفسیری و لغوی انجام شد. در انتها آیات مربوط به هر دسته استخراج و درج گردید. نتیجه کلی نشان می دهد تقریبا دو سوم آیات جوشن کبیر ریشه قرآنی داشته و با آیات قرآن کریم قابل تطبیق می باشند که از این میزان تعدادی یامستقیما با آیات قرآن تطبیق داشتند و تعدادی نیز به طور ضمنی در آیات مطرح شده بودند.
بررسی تطبیقی وقف
نویسنده:
رضا شیروانی شیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله شامل مباحث ذیل است: - معنی لغوی و اصطلاحی وقف - تقسیم وقف - تاریخچه وقف - از بین رفتن جهت وقف و پیش آمدن ابهام در آن - مشروعیت وقف - مسائل متفرقه در مورد وقف - صیغه عقد و اقسام آن - ولایت بر وقف - شرایط وقف و موقوف علیهم - شرایط عین موقوفه - قصد قرب در وقف - مصادیق موقوف علیهم در وقف عام - مصادیقی از موقوف علیهم در وقف خاص - وقف شیء بر نفس - بیع وقف - اجاره وقف
بررسی توحید در مکتب اهل بیت علیهم السلام و مقایسه آن با توحید متصوفه و عرفا
نویسنده:
فرحناز رشیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه، بررسی توحید در مکتب اهل بیت علیهم السلام و مقایسه آن با توحید متصوفه و عرفا است. در این پایان نامه، شناخت هر چه بیشتر، توحید در مکتب اهل بیت علیهم السلام مورد پژوهش قرار گرفته است. مبنای این تحقیق بر این پایه استوار است که نگرش توحیدی اهل بیت(ع) با آنچه متصوفه و عرفای وحدت وجودی معتقدند اساساَ متفاوت و حتی مخالف است. نگارنده به منظور تبیین و تحلیل موضوع تحقیق در همه زمینه های مربوط به تحقیق به تتبع و تدبر در آیات و احادیث ائمه اهل بیت(ع) پرداخته است. این پایان نامه به سه فصل تقسیم شده است؛ در فصل اول: دید توحید در مکتب اهل بیت(ع) مورد تحقیق و تفحص قرار گرفته است. در فصل دوم: توحید در مکتب متصوفه و عرفای وحدت وجودی مورد تحقیق و تتبع و نقد و بررسی قرار گرفته است. در فصل سوم: نیز مؤلف به مقایسه تعاریف و نگرشهای توحیدی در دو مکتب پرداخته و سعی نموده تا اشتباهات متصوفه را در نگرشهای توحیدی، که در مواضع بسیاری با توحید اهل بیت(ع) در تناقص است تبیین نماید.
بررسی تفاوت های زن و مرد از دیدگاه اسلام و غرب ( از نظر روانی، جسمانی و کارآمدی)
نویسنده:
اعظم بلوکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع مورد بحث : بررسی تفاوت های زن ومرد از دیدگاه اسلام و غرب است . یکی از مشکلات روابط زنان و مردان نداشتن تصویری روشن از تفاوت بین زن و مرد و همزیستی مسالمت آمیز با این تفاوت و شیوه های گوناگون رفتاری در برابر این تفاوت هاست . هدف از این پژوهش یاد آوری این نکته است که زن ومرد دو موجود کامل خداوندی هستند وهمان طور که در تجربه دیده شده آن ها می توانند به تنهایی زندگی کنند واین خود دلیل کاملی است که بدانیم هیچ شک و شبهه ایی در کمال این دو جنس وجود ندارد . درک درست میان زن و مرد در صورت توجه به این مطلب برقرار می شود که همه ی ما موجوداتی منحصر به فرد هستیم و به راحتی امکان دارد که در شناخت یکدیگر اشتباه کنیم و برای رسیدن به درک بیشتر و برای موفق شدن در رابطه ی زناشویی همیشه باید به این حقیقت توجه داشته باشیم که ما با هم تفاوت داریم و متفاوت بودن هم اشکالی ندارد ، با درک تفاوت هایمان و احترام گذاشتن به آنها می توانیم میان خود پلی بزنیم که وحدت و یکپارچگی ما را سبب شود . در قرن بیستم و در پرتو پیشرفتهای حیرت انگیز علوم تفاوت های زن و مرد بیشتر روشن و مشخص شده است . جعل و افترا نیست ، حقایق علمی و تجربی است . اما این تفاوت ها به هیچ وجه به این که مرد یا زن جنس برتر است و دیگری جنس پایین تر و پست تر و ناقص تر مربوط نیست . تفاوت هایی که بین زن ومرد دیده می شود در واقع باعث می شود که آن دو در زندگی مکمل یکدیگر باشند و بدون این تفاوت ها پیوند خانوادگی به وجود نمی آید . قانون خلقت این تفاوتها را به این منظور ایجاد کرده است که به دست خود حقوق و وظایف خانوادگی را میان زن و مرد تقسیم کند گفتنی است که تفاوت زن و مرداز جهت فضیلت ها دردین اسلام بیان شده است و این تفاوت ها به منظوری شبیه منظور اختلافات میان اعضای یک بدن است . اگرخداوند هر یک از چشم وگوش ودست و پاو ستون فقرات را دروضع مخصوصی قرار داده است نه از آن جهت است که با دو چشم به آنها می نگرد و نظرتبعیض دارد و به یکی نسبت به دیگری جفا روا می دارد . تفاوت های بیولوژیکی میان انسان ها که طبعاً باعث می شود حالات و استعدادهای آنان از هم تجزیه و تفکیک شود عملکردهای فردی و اجتماعی آنان را نیز از مساوات به عدالت تبدیل می کند و مرد بر اساس توان و طاقت خویش عهده دار اعمال سخت و سنگین جامعه می شود ، چنان که زن نیز به فراخور حال خود و ظرافت طبع و استعداد خویش اموری که با طبع و نهاد وی سازگار است را عهده دار می شود . اسلام نسبت به کلیه امور نگاهی اعتدال آمیز داشته و قوام عواملی که هر یک به گونه ای افراطی در نظریات روان شناسان و کارشناسان مطرح می گردد به صورت نسبی در رفتارهای جنسیتی مؤثر می داند و تفاوت ها را همان طور که گفته شد مکمل زندگی می داند . مثلاً اگر مردی در انجام کاری زیاده روی می کند در زندگی است که رفتارش متعادل می شود . چون تفاوت بین این دو لازمه ی این زندگی را برای آن ها بر می انگیزد . روش تحقیقی که من استفاده کردم به صورت توصیفی است . یعنی توصیف عینی ، واقعی و منظم خصوصیات یک موقعیت یا یک موضوع است و سعی می شود در این نوع آن چه هست را بدون هیچ گونه دخالت یا استنتاج ذهنی گزارش داده شود . کلید واژه ها : تفاوت ، زن ، مرد ، اسلام ، غرب ( روح ، روان ، جسم )
بررسی تفاوت های زن و مرد در تشریع ( تفاوت های حقوقی)
نویسنده:
زهرا ایوبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
همانطور که می دانیم انسان از نوع زن و مرد است که خود قرآن به تصریح بیان کرده است. انا خلقناکم من ذکر او انثی قوانینی که خداوند برای جامعه اسلامی وضع کرده است متعلق به تمام افراد جامعه است قوانین الهی بسته به نوع کارکرد آنها در جامعه متفاوت است. به تصریح قرآن جوهره ی وجودی انسانها اعم از زن و مرد یکسان است که همان روح الهی است که در آن دمیده شده است روح که مادی نیست جنسیت ندارد و قوانین وضع شده توسط شارع مقدس مربوط به بعد جسمانی انسان و جامعه ای که غیر الهی برای سامان بخشیدن به زندگی انسانهاست که هر چه بهتر زندگی کنند. قوانین الهی نیز از این قاعده مستثنی نیست چه اینکه قوانین الهی برگرفته از تکوین و تشریع توأم هستند یعنی اینکه قوانین وضع شده توسط شارع مقدس اسلام مطابق با فطرت و طبیعت و جامعه اسلامی است که انسانها تشکیل دهنده ی آن هستند. در این قوانین اسلامی تفاوتهایی بین زن و مرد هستند که بسته به نوع انسان و کارکرد اجتماعی او هماهنگی لازم را دارد چرا که واضع، خداوند متعال است که آگاه حکیم و علیم به مقتضیات انسانها و جامعه آنهاست. چندی است که از سوی دشمنان اسلام این تفاوتها دست آویز شده و اشکالات برآن گرفته اند که ناشی از شناخت ضعیف و دید نادرست و مادی آنها به مسئله انسان، طبیعت و جامعه است. تفاوتهایی که دین مقدس اسلام بین قوانین وضع کرده برای نوع بشر و هماهنگ با جامعه است عبارت هستند از : تفوت زن و مرد در ارث – شهادت – دیه – طلاق و تعدد زوجات که تفاوتهایی حقوقی بین زن و مرد در دین مقدس اسلام است. کلید واژه : ارث – شهادت – دیه – طلاق – تعدد زوجات
بررسی جایگاه خانواده در اسلام و فمینیسم ( با محوریت زن)
نویسنده:
منیره مالکی خلیل آباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پژوهش " بررسی جایگاه خانواده در اسلام و فمنیسم با محوریت زن " میباشد . این نوشتار درصدد است تا با توجه به کلید واژه های " خانواده ، فمنیسم ، اسلام و حقوق " به بررسی اجمالی جایگاه خانواده در دین مبین اسلام و جهان غرب با رویکرد فمنیستی بپردازد. با توجه به اینکه در اسلام به نظام خانواده بسیار عنایت شده است و از آن به عنوان مستحکم ترین بنیان یاد شده و نقش زنان در تحکیم این بنیان کاملا بر همگان مبرهن بوده و ارزشهایی که اسلام مخصوصا در تمام ابعاد اجتماعی ، شخصیتی ، حقوقی ، سیاسی ، اقتصادی و خانوادگی برای زن قائل است و مقایسه کردن این اصول با فرهنگ مدرن در کشورهای غربی که سرناسازگاری با ازدواج و تشکیل خانواده را گذاشته است می توان به تصویری روشن از جایگاه زن در خانواده غربی رسید و با مقایسه وضعیت زن غربی و زن مسلمان و بیان گزاره های قرآنی و سخنان اهل بیت ( علیه السلام) در مورد حقوق و جایگاه زن در خانواده و وجود آمارهای نگران کننده که نشان از فروپاشی خانواده در غرب دارد به پوچی شعارهای طرفداران حقوق زن در غرب که نظام اسلام را محدود کننده زنان می دانند پی برد . در این پژوهش سعی شده است تا با استفاده از کلام وحی و سخنان ائمه ( علیه السلام) به بررسی و تبیین جایگاه خانواده در نگرش اسلام پرداخته شود که تحت عنوان دو فصل بیان شده است : این دو فصل به بررسی جایگاه و منزلت زن در دین اسلام و جایگاه خانواده اسلامی با توجه به رویکرد اسلام به ازدواج و اهداف آن و بیان حقوق اختصاصی و عمومی اعضای خانواده پرداخته است . همچنین با توجه به تطبیقی بودن این پژوهش در بخش بعدی به رویکرد نظام سکولار غرب به زن و وضعیت خانواده در این جامعه توجه شده است . در آخر نیز با مقایسه این دو نظام نسبت به خانواده و زن روشن می شود که زنان مسلمان علیرغم تمام تبلیغات گروههای فمنیستی مبنی بر محروم بودن از حقوقشان از کاملترین حقوق برخوردار هستند . روش تحقیق بر اساس هدف به صورت توسعه ای وکاربردی و بر اساس ماهیت و روش، توصیفی و تحلیلی بوده و طریقه جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای میباشد .
بررسی تطبیقی وجوه افتراق امامیه و اهل سنت در مسائل درایه الحدیث
نویسنده:
محمدرضا معینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
علم درایه الحدیث متکفل بیان انواع حدیث با هدف جداسازی حدیث سره از ناسره می باشد. نگاهی به منابع درایه الحدیث بیانگر آن است که این علم اولا" سابقه ای دیرینه در حوزه علم الحدیث فریقین دارد ثانیا" رویکرد امامیه به آن باشکل فعلی بسیار دیرتر از اهل سنت بوده و از قرن هفتم به بعد اتفاق افتاده است. همین امر نیز باعث ایجاد سوالات و شبهاتی در اذهان شده است. اینکه آیا امامیه قبل از این تاریخ فاقد ملاکهای نقد حدیث بوده اند و اگر ملاکهایی داشته اند چرا از آنها عدول کرده اند؟ آیا شباهت زیاد رویکرد جدید امامیه شبهه تقلید آنان از اهل سنت را تقویت نمی کند؟ این تحقیق ضمن بررسی مقایسه ای و تحلیل محتوای منابع درایی فریقین و کشف مواضع تحقیق و ابتکار علمای امامیه سوالات و شبهات فوق را پاسخ داده و استقلال علمی آنان را اثبات می نماید.
  • تعداد رکورد ها : 314353