جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
تحلیل مفهوم معرفت از دیدگاه فیلسوفان مسلمان بوعلی،سهروردی و ملاصدرا بر اساس معرفت شناسی معاصر
نویسنده:
بهرام علیزاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
چکیده مبحث تحلیل مفهوم معرفت (the analysis of knowledge)بخشی از مباحث معرفت شناسی است که در کتب مربوط به آن بطور مستقل مورد بررسی قرار می گیرد. در چنین تحلیلی،معرفت شناسان با رویکرد تحلیلی به دنبال شرایط لازم و کافی (necessary and sufficient conditions) هستند تا مفهوم معرفت را با آنها بشناسانند.درواقع این تلاش ها پاسخی است به دو سوال زیر: 1)آیا هر مورد محتملی که دارای شرایط مفروض باشد،معرفت محسوب می شود؟ 2)آیا هرمورد محتملی که معرفت به شمار می رود دارای این شرایط هست؟ پاسخ به سوال نخست یافتن شرایط کافی و جواب سوال دوم شرایط لازم معرفت را دراختیار ما می نهد.تعریفی که در این باب از دیرزمان مطرح بوده است همان تعریفی است که از گفته های سقراط و کتب افلاطون بدست می آید.این تعریف به خاطر سه بخشی بودن آن،به تعریف سه جزئی (tripartite definition) مشهور شده است.باور،صدق و توجیه مولفه های این تعریف سنتی(classic) را تشکیل می دهند.این تعریف سه جزئی با مقاله چالش برانگیز گتیه به نقد کشیده شد.نقض های گتیه کفایت(sufficiency)این تعریف سه جزئی را زیرسوال بردند. معرفت شناسان برای فرار از شکاکیت تلاش های زیادی کرده اند تا به این نقض ها پاسخ گویند.در این رساله به برخی از این تلاش ها اشاره می کنیم. در سنت فلسفی خودمان هم می توان معادل هایی برای این تعریف سه جزئی پیدا کرد.البته در این مقایسه تلاش کرده ایم تفاوت پارادایم ها و رویکردها را مدنظرداشته باشیم.در تاریخ فلسفه اسلامی از فارابی به بعد کتاب های منطقی با تقسیم علم(تصورلابشرط مقسمی) به تصور(تصور لابشرط قسمی) و تصدیق (تصور به شرط حکم)آغاز می شود.دربخشی از این رساله با بیان دیدگاههایی درباب واقع نمایی تصورات،تمایز تصور تصدیق را به چالش کشیده ایم. ما از دو راه پی به واقع می بریم، از راه تصور و از راه تصدیق . تعاریف در محدوده ی تصورات مطرح می شوند و برهان در حیطه ی تصدیق واقع می شود. از میان حدود ارزشمندترین آنها " حدتام " است . حد تام تلاشی است برای رسیدن به واقع، آنگونه که هست . تمایز میان تصدیق و تصور در حد تام روشن نیست . آنگونه که فیلسوفان ما تصور را تعریف می کنند ، آن را از هرگونه ارتباطی با واقع تهی می کنند ولی حد تام کاملا ناظر به واقع است . هدف از تعریف اولا و بالذات کسب صورت عقلی معرف است به گونه ای که با حقیقت خارجی
تحلیل نظریه ایمانگرایی کرکگور
نویسنده:
خلیل پوستینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اینکه ایمان و تعقل چگونه رابطه ای با هم دارند همواره از اساسی ترین مسائل در حوزه های فلسفه دین و الهیات به شمار می رود . غالبا" این مساله بعد از سرح مساله ایمان و معقولیت آن مطرح می شود . در پاسخ به رابطه و نسبت میان ایمان و تعقل یا ایمان و خردورزی ، مشخصا" سه دیدگاه کلی را می توان ارائه داد ‎۱- عقلانیت حداکثری : که ارزیابی عقلانی و منطقی آموزه های دینی را هم مطلوب و هم ضروری می داند . ‎۲- عقلانیت انتقادی : دیدگاهی است که ارزیابی آموزه های دینی با ملاکهای عقلی منطقی را مطلوب می داند اما چنین امری را در مورد همه گزاره های دینی ناممکن می داند ‎۳- ایمانگرایی : دیدگاهی است که اصلا" هیچ رابطه ای میان ایمان و تعقل را نمی پذیرد. نماینده اصلی این دیدگاه سورن کرکگور ، متفکر دانمارکی قرن نوزده است . کرکگور بر آن است که نه تنها میان ایمان و خردورزی هیچ رابطه ای وجود ندارد بلکه اصولا" تعامل این دو مطلوب دین نیز نیست ، درنتیجه ارزیابی عقلانی آموزه های دینی به نفع دین نخواهد بود . کرکگور ایمان را از سنخ امور انفسی و باطنی می داند، از این رو امور آفاقی از جمله استدلالهای عقلانی را شایسته برای توجه ایمان نمی داند . او به جای عقلانیت ، به نقش اراده ، جهت و احساساتی از قبیل اضطراب و دلشوره در ایجاد و بقای ایمان تاکید می کند . مرکگور برضد استدلالهای آفاقی در دین ادله ای نیز ارائه می دهد که عبارا لتد از : ‎۱- دلیل تقریب ‎۲- دلیل تعویق ‎۳- دلیل شورمندی . ایمانگرایی کرکگور مبانی فکری خاص خود را دارد که اغلب کمتر مورد توجه قرار می گیرد. مبانی ای که ریشه در نوع تفکر وجودی یا اگزیستانسیالیستی او دارد . مبانی که اگر مورد دقت قرار گیرد ، دیدگاه او را به نظریه ای سازگار ب لحاظ درونی بدل خواهد کرد : دیدگاهی که پایگاه محکم فکری و نظری برای دین داری متینین فراهم می کند .
تحلیلی بر زندگانی حضرت موسی (ع) تا سقوط فرعون
نویسنده:
حسین خورند
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش تحلیلی بر زندگانی حضرت موسی (ع) تا سقوط فرعون و اذعان به اینکه در قرآ نسبت به دین یهود و مسیح عنایت خاصی شده است. رو ش نمونه گیری افراد نمونه از نظر تعداد، جنس وغیره تحقیق و پژوهش و استفاده از محضر اساتید، روش پژوهش مطالعات کتابخانه ای و بررسی منابع موجود و استفاده از نرم افزار و ابزار اندازه گیری فیش برداری از منابع موجود و مصاحبه با اساتید می باشد. نتیجه کلی زندگینامه ی حضرت موسی و نحوه ی تبلیغ وی مبحث بسیار مهم و سرنوش ساز است که از آن پندها و عبرت ها گرفته می شود.
ترجمه و تحقیق “تمدن اسلام” خدابخش هندی
نویسنده:
زهرا الهوئی نظری،
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مطالب مورد بحث در این رساله به شرح ذیل می باشد: - عرب پیش از اسلام - اسلام از دیدگاه مسیحیان در قرون وسطی - امویان و دولت روم شرقی - ذمیان در سایه اسلام - وزارت و حکومت در پرتو اسلام - گذری تاریخی بر علوم اسلامی - زندگی اجتماعی در حکومت اسلامی - سقوط خلافت
ترجمه دو کتاب توحید و توکل از ربع منجیات کتاب احیاء العلوم
نویسنده:
جلال هاشمی طرقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نوشتار حاضر ترجمه دو کتاب «توحید» و «توکل» از ربع منجیات کتاب احیاء العلوم تألیف حجت الاسلام ابو حامد محمد غزالی می باشد. از آن جهت که روزی بندگان را خدا مقدر می کند؛ آن خدایی که چشمان صاحبان خرد و عقل را از نظر انداختن بر وسایط و سبیها برمی گرداند و آنها را به سوی خودش که مسبب الاسباب است سوق می دهد و همت بندگان را از التفات نمودن به غیر خود و از اعتماد نمودن به خود برمی گرداند، محقق بر آن شده با ترجمه این کتاب همگان را به توکل و توحید خدا وادار کند. در ابتدای این رساله، فضیلت توکل را با کمک گرفتن از آیات و روایات شرح داده است. آنگاه حقیقت توحیدی که او اصل توکل است را توضیح داده است. توکل از بابهای ایمان است و کلید بابهای ایمان منتظم نمی شوند مگر به علم و حال و عمل. همچنین توکل منتظم می شود از علم که او اصل است و از عمل که او ثمره است و از حال که او مراد و مقصود با سم توکل است. و در آخر آنچه را که بزرگان و شیوخ در احوال توکل گفته اند بیان گردیده است. تنها منبعی که در این رساله استفاده شده است، کتاب احیاء العلوم حجت الاسلام ابوحامد محمد غزالی می باشد.
تحلیلی از قصص قرآن
نویسنده:
محمدتقی ملبوبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه قصص قرآن مورد بررسی قرارگرفته و در آن موضوعات زیر مطرح شده است : مفهوم وتاریخچه پیدایش قصه، قصه و ریشه آن، دیدگاه علم ودین در زمینه قصه، قصه و عرب، قصه در قرآن، گسترده قصه، تحلیلی کلی از قصص قرآن و علل استفاده قرآن از قصه، اهداف قصص قرآنی، ویژگیهای قصص قرآنی،تفاوت قصه های قرآن و عهدین، راز تکرار در قصه های قرآن، احسن القصص، منابع قصص قرآن.
تربیت جسم از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
محمّدمهدی منصوریان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه، درباره تربیت است و تربیت، عبارت است از پرورش استعدادهای موجود در انسان، به طوری که استعدادی، موجب ضایع شدن استعداد دیگر نشود. تربیت از نظر لغت، مصدر باب تفعیل و از ریشه «ربو»، به معنای رشد و نمو و پرورش دادن است. نظر متفکّران در معنای اصطلاحی تربیت، یکسان نیست. برخی از معانی اصطلاحی تربیت عبارت اند از: رشد طبیعی و هماهنگ همه نیروها، رشد قوّه قضاوت صحیح، انتقال معلومات و مهارت ها، پرورش استعدادهای موجود در انسان و... . قرآن و روایات اسلامی برای تربیت اخلاقی انسان ها اهمّیت ویژه ای قائل هستند. حُسن اخلاق و در برخوردها، ترک خشونت در معاشرت و احترام قائل شدن برای افراد مختلف، از جمله صفاتی است که هر انسان تربیت شده ای باید آنها را دارا باشد و گرچه عنوان پایان نامه به تربیب جسم منحصر شده، در عمل تعمیم یافته است. یک مقدّمه و شش بخش، تشکیل دهنده موضوعات این پایان نامه است. نگارنده، در مقدّمه با استناد به قرآن کریم، موضوع تربیت را به انسان نسبت داده و سایر موجودات را از این دایره خارج نموده است. وجه استدلال او علاوه بر آیات قرآن و سخنان معصومان علیهم السلام، نقل قول بزرگان است. بخش اوّل پایان نامه، درباره شناخت تربیت و موضوع آن، شناخت قوای فطری، اصول و خصوصیات مکتب تربیتی اسلام، اختصاصات انسان از نظر ماهیت، مراحل تربیت، دیدگاه های تربیتی اسلام، مسئله عدالت و اقسام تربیت است. بخش دوم، شامل تعریف جسم و چگونگی حدوث روح در جسم و تناسب میان جسم و روح را دربر می گیرد. بخش سوم، به تربیت جسم اختصاص دارد. البته این تربیت با توجّه به مراتب روح بررسی شده و به همین دلیل، بحث آن در دو بُعد تربیت کمّی و تربیت کیفی سامان یافته است. بخش چهارم، در تربیت عمومی است که شامل طهارت و بهداشت جسم، پوشش، جمال و زیبایی، تغذیه، کار و اشتغال، ورزش و تربیت بدنی، و مراحل رشد جسم در سال های مختلف می شود. بخش پنجم پایان نامه مربوط به تربیت کیفی جسم است. در این بخش، تزکیه نفس و اثر عبادات در تربیت، بررسی شده است. نویسنده در بخش ششم، حوادث وارد بر جسم از قبیل رؤیا و مرگ را عنوان کرده و درباره آنها به بحث پرداخته است.
تحقیق پیرامون دعا در قرآن و نهج البلاغه
نویسنده:
شهین قهرمان ایزدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در مقدم?پایان نامه بین دعاهای اسلام بالاخص دعاهای شیعه با ادعیه دیگر ادیان مقایسه شده و دربخش های مختلف آن مطالب در زیر آمده است: 1) آیات قرآنی برحسب معانی دعا؛ 2) انواع نیایش گران و اقسام دعا؛ 3) محتوای دعاهای قرآن؛4) آداب و شرایط استجابت و فواید دعا؛ 5) نظریات دانشمندان غیرایرانی در زمینه دعا؛ 6) دعاهای نهج البلاغه.
ترجمه قسمتی از کتاب روح الدین الاسلامی
نویسنده:
عباس صیادی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر تحت عنوان ترجمه بخشی از کتاب روح الدین الاسلامی تالیف مرحوم عفیف عبد الفتاح طباره می باشد. در رساله حاضر نخست اسلام را تعریف و سپس درباره چگونگی نزول قرآن و تطبیق آیات آن با علم امروزی و سپس درباره ایمان به خدا و دلایل علمی بر وجود کردگار و.... بحث کرده است. و در فصل دیگر رساله مباحثی چون: ایمان به خدا جزء فطرت انسان، سیر تکاملی انسان و موجودات دلالت بر ذات خدا دارد، بحث مادیون را به تفسیر بیان می کند و در نهایت نظریه دکتر ادوارد را درباره قانون بقای احسن را شرح داده است. پژوهشگر جهت تدوین رساله از روش کتابخانه ای بهره گرفته است.
تحلیل جامعه شناختی نگرش بانوان (۱۵ - ۲۵ ساله ) نسبت به حجاب اسلامی
نویسنده:
محمدرضا باباپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
شناخت مسائل و مشکلات حجاب و طرح مفاهیمی جدید از موضوع آن و نیز بررسی و سنجش افکار و عقاید بانوان مسلمان از حجاب و شناخت نیازها و گرایشات فعلی زنان نسبت به آن روش نمونه گیری : روش نمونه گیری این پژوهش روش خوشه ای چند مرحله ای است یعنی استفاده از نمونه گیری خوشه ای و سهمیه ای برای مناطق یک و بیست شهر تهران روش پژوهش : پژوهش حاضر در زمره مباحث اجتماعی و روان شناسی بوده و روش آن توصیفی - تحلیلی از نوع پیمایشی است ابزار اندازه گیری : برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه که شامل دو بخش سوالات عمومی (ویژگی های فردی ) و سوالات نگرشی (طیف ها) است ، استفاده شده است طرح پژوهش : در طرح پژوهش حاضر جهت نیل به اهداف تحقیق مراحلی از جمله : تعریف موضوع پژوهش ، جستجوی ابعاد شناخته شده موضوع ، تعریف مفاهیم و سنجش آنها، تعیین روش مناسب گردآوری اطلاعات ، بیان هدف و ارزش و اصول اخلاقی پژوهش ، عملیاتی کردن مفاهیم و تعیین ابزارهای پژوهش ، انتخاب نمونه ، گردآوری اطلاعات ، پردازش داده ها، تحلیل داده ها و بالاخره ارائه نتایج ، مد نظر قرار گرفته است نتیجه کلی : به طور کلی زنان (۱۵ - ۲۵ ساله ) مناطق یک و بیست شهر تهران ، به ماهیت حجاب اسلامی ، اعتقاد داشته و اساسا پوشش بدن زن را درمقابل مردان نامحرم امری مهم و اساسی می دانند. بنابراین علی رغم تفاوت اندکی که در بینش زنان این دو منطقه نسبت به حجاب اسلامی به چشم می خورد نوعی هم گرایی (ذهنی ، رفتاری ، نگرشی و هم فکری ) میان زنان مشاهده می شود. به اعتقاد زنان ، سیاست های پیشگری از بی حجابی ، باید مبتنی بر ارزش های ملی و مذهبی بوده و با اصول آزادی و شان و منزلت زنان در صحنه های اجتماعی و فرهنگی مغایرت نداشته باشد
  • تعداد رکورد ها : 314353