جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 316856
برگزیده‌ی مقالات والتر بنیامین (بنجامین): کار هنر در دوران بازتولید مکانیکی، رساله‌هایی در باب مفهوم تاریخ، نقد خشونت و ...
نویسنده:
والتر بنیامین؛ ترجمه: رویا منجم
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: علم,
چکیده :
در این کتاب برگزیده‌ای از مقالات والتر بنیامین (بنجامین ) فیلسوف آلمانی، شامل کار هنر در دوران بازتولید مکانیکی رساله‌هایی در باب مفهوم تاریخ نقد خشونت و... را گردآوری شده است. علاقه‌مندان به فلسفه و تاریخ و جامعه‌شناسی را به خواندن مجموعه مقالات والتر بنیامین دعوت می شوند.
درآمدی بر کی‌ یر‌ کگور
نویسنده:
سی‌.استیون اونز؛ ترجمه: اصغر پور بهرامی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
چکیده :
«درآمدی بر کی‌یرکگور» از جدیدترین آثار استیون اونز، کی‌یرکگورشناس و استاد تمام دانشگاه بیلُر است، که پس از نگارشِ بیش از ده اثر مرتبط با کی‌یرکگور و سی سال تحقیق و تدریس در حوزۀ فلسفۀ کی‌یرکگور اثری متعلق به دورۀ پختگی این محقق به‌شمار می‌رود. اِوِنز در این کتاب به شیوه‌ای دقیق و روشن و مناسب برای ناآشنایان و کم‌آشنایان با فلسفۀ کی‌یرکگور، برخلاف سنت معهود در نگارش کتاب‌های معرفی کی‌یرکگور، نه با تحلیل و تلخیص آثار مهم وی، بلکه از طریق تمرکز بر تحلیل سپهرهای سه‌گانۀ هستی‌داری، به تصویر مجموعۀ اندیشه‌های فلسفی کی‌یرکگور می‌پردازد. این کتاب به دور از زیاده‌روی‌‌های برخی از کی‌یرکگورشناسان نام‌آشنا از یک سوی و محققان پست‌مدرن کی‌یرکگور از سوی دیگر، می‌کوشد شناختی جامع و قابل اعتماد از کی‌یرکگور نه به‌عنوان یک عارفِ عقل‌ستیز و نه به‌مثابه یک نویسندۀ خوش‌قریحۀ شوخ‌طبع، بلکه در قامت فیلسوفی به دست دهد که ما آثارش را می‌خوانیم تا به لحاظ اخلاقی خوب‌تر و از حیث دینی مؤمن‌تر شویم.
عطش باقی: خودزندگی‌ نامه فکری
نویسنده:
کارل‌ ریموند پوپر؛ ترجمه: سیامک عاقلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دوستان (رسته تهیه و توزیع و فروش کتاب),
چکیده :
عطش باقی خود زندگی نامه فکری کارل پوپر، فیلسوف بلند آوازه معاصر است که طی آن پوپر مارا با سوانح زندگی و سیر و سلوک عقلانی و دستاوردهای فکری خود آشنا می سازد. این اثر، در واقع، مجمل حدیث مفصل آرایی است که پوپر در طول عمر بلند و پر بار خود در کتاب ها و مقالات متعددش مطرح ساخته است. کارل پوپر، یکی از بزرگ ترین و بانفوذترین متفکران این قرن به شمار می آید. آرای او متعدد و متنوع است و طیف گسترده ای از موضوعاتی همچون فلسفه علم، معرفت شناسی، فلسفه اولی، معرفت شناسی اجتماعی، علوم، ریاضیات، سیاست، و.. را شامل می شود. به قول بریان مگی، کمتر حوزه ای یافت می شود که مورد روشنگری پوپر قرار نگرفته باشد. خوانندگان و دوستداران پوپر ار نیز طیف متنوعی از صاحبان تخصص و علائق گوناگون همچون فلاسفه، دانشمندان، سیاستمداران، مورخان، هنرمندان و افراد عادی تشکیل می دهند؛ کسانی که معتقدند پوپر در کار و در زندگی چشمان آن ها را به افق تازه ای گشوده است. برای مثال، پروفسور گمبریج، مورخ شهیر هنر، در پیشگفتار کتاب مهم خود، «هنر و توهم» می نویسد: «من مفتخر خواهم بود اگر تاثیر فکری پوپر به خصوص از رهگذر ترجمه و نشر اثر مهمش در زمینه فلسفه سیاسی، جامعه باز و دشمنان آن، برای ایرانیان نامی است شناخته و اندیشه هایش محل توجه صاحبان تامل این مرز و بوم قرار گرفته است. مترجم در برگرداندن این اثر ضمن کوشش باری به سخن در آوردن پوپر با پارسی زبانان، در برخی مواقع پانوشت هایی در توضیح برخی نکات فراهم آورده و دست آخر مقدمه ای فشرده در معرفی آرا و اندیشه های این فیلسوف بزرگ تهیه و بر این ترجمه افزوده است که امید دارد در معرفی اندیشه های پوپر و فهم بهتر مطالب این کتاب مفید و موثر واقع افتد. با دقت و حوصله ای که در بازنگری این ترجمه به خرج داده شد، ترجمه از کیفیت مطلوب تری برخوردار شده است تا آن جا که احساس می کنم ترجمه جدیدی از این کتاب به محضر خوانندگان تقدیم می شود.
رساله‌ی دکترای فلسفه (اختلاف بین فلسفه‌ی طبیعت دموکریت و اپیکور)
نویسنده:
کارل مارکس؛ ترجمه: محمود عبادیان، حسن قاضی مرادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: اختران,
چکیده :
کتاب حاضر، ترجمه‌ی رساله دکترای "کارل مارکس" می‌باشد. او در سن 20 سالگی به جدیت در زمینه فلسفه یونان تحقیق و آموزش داد و در سن 23 سالگی رساله‌ای به نام "اختلاف بین فلسفه دموکریت و اپیکور" مطالعه و دفاع از آن کرد. مارکس در این رساله دیدگاه فیلسوفان اتمیست (گاها اخلاق‌گرایان) یونان، به ویژه آراهای دموکریت (370-460 قبل از میلاد) و اپیکور (270-340 قبل از میلاد) را بررسی کرده است. بخش نخست رساله به بررسی کلی اختلاف میان فلسفه طبیعت دموکریت و اپیکور می‌پردازد، و در بخش دوم به تفصیل بحث مطرح شده است. مارکس در ابتدا فرضیه می‌گذارد که دموکریت به دو حرکت اتم و اپیکور به سه حرکت اتم اعتقاد دارند (حرکت سوم اپیکور، حرکت انحراف از مسیر مستقیم است). سپس به بررسی دیدگاه برخی از مفکران قدیم و جدید در انتقاد از نظر اپیکور درباره حرکت اتم‌ها می‌پردازد و اشتباهات درک آنان از این حرکت را بیان می‌کند، سپس به توضیح این حرکت و نقش آن در فیزیک اپیکور می‌پردازد.
هیوم، نیچه، و ریشه‌های غیرعقلانی امر سیاسی
نویسنده:
آریا مکنت؛ ترجمه: علی اکبر ناطقی ثابت
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: قصیده سرا,
چکیده :
این پژوهش به مباحثی در خصوص طبیعت انسان و ارتباط آن با اندیشه‌ی سیاسی نیچه می‌پردازد. از نظر مکنت، بهترین شیوه‌ی فهم اندیشه‌ی نیچه این است که او را علی‌رغم تفاوت‌های بنیادین در بسیاری از ابعاد فلسفی از منظر اندیشمندی «هیومی» بنگریم. از این رو، هیوم و نیچه را باید فیلسوف‌های طبیعت‌گرایی دانست که بر‌آنند تا ریشه‌های مادی و غریزی طبیعت ‌انسان را آشکار کنند، و چنان‌چه نیچه می‌گوید، انسان را به طبعیت‌اش ‌بازگردانند. بنابراین، در نظر هر دو فیلسوف، انسان موجودی است که بنیادی‌ترین لایه‌های روانی و رفتاری‌اش را برهم‌کنش دریافته‌های حسی، انفعلات، احساسات و در کل غرایز تشکیل می‌دهند. این فهم از طبیعت انسان در کنار دیدگاه کلی نیچه نسبت به سرشت تراژیک هستی او را بسوی فلسفه سیاسی خاصی سوق می‌دهد که هدفش ایجاد نوعی نظم سیاسی آریستوکراتیک در جهت خلق ارزش‌های نوینی است که بستر ظهور انسان‌های بزرگ فرا انسان را فراهم می‌کند.
مردان‌ ان‍دی‍ش‍ه‌: پ‍دی‍دآورن‍دگ‍ان‌ فلسفه م‍ع‍اص‍ر
نویسنده:
برایان مگی؛ ترجمه: عزت الله فولادوند
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ماهی,
چکیده :
کتاب حاضر پانزده دیالوگ برگرفته از سریال بسیار تحسین شده بی بی سی، اصول و نظریه های فلسفه اخلاق، فلسفه سیاسی، فلسفه زبان و فلسفه علم را بررسی می کند.
پاره‌ نوشته‌های پیشاسقراطی
نویسنده:
دانیل‌ دبلیو گراهام؛ ترجمه: بهناز دهکردی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: امیرکبیر,
چکیده :
این کتاب « پاره نوشته های پیشاسقراطی» در یک منبع دو بخشی به خوانندگان امکان دسترسی آسان به زبان و اندیشه متفکران پیشاکراتیک را می دهد. همچنین این امکان را فراهم می آورد که پاره نوشته های گذشته را به طور مداوم به همراه تفسیرهایی از منظر های مختلف در یک مجموعه بخوانند. این کتاب شامل بخشهای کامل و مجموعه سخاوتمندانه ای از نوشته های بیست متفکر برجسته پیشا سقراطی از جمله کیهان شناسان ، هستی شناسان و سوفسطائیان است. متون در فصلهایی توسط نویسنده به ترتیب تقویمی گروه بندی شده اند ، که مقدمه ای مختصر و کتابشناسی به روز پیش از آنها ارائه می شود و شرح مختصری نیز به دنبال آنها ارائه می شود. در این کتاب قرائت های مختلف قابل توجهی ذکر شده است. دانیل د. گراهام نویسنده این کتاب استاد فلسفه فلسفه در دانشگاه بریگهام یانگ است. او نویسنده کتابی مهم راجع به ارسطو است. او همچنین ویراستار مقالات جمع آوری شده در مورد فلسفه باستان گریگوری ولاستوس ، مطالعات در فلسفه یونان (2 جلد ، 1995) ؛ مترجم و مفسر ارسطو: فیزیک ، کتاب هشتم (1999) و نویسنده توضیح کیهان: سنت یونی فلسفه علمی (2006) است.
چنین گفت زرتشت
نویسنده:
فریدریش‌ ویلهلم نیچه؛ ترجمه: فرشته مهری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: الینا,
چکیده :
کتاب چنین گفت زرتشت، اثری فلسفی نوشته ی فردریش نیچه است که نخستین بار در سال 1891 به انتشار رسید. نیچه، یکی از جریان سازترین و نوآورترین متفکرین فلسفه ی غرب بود و کتاب چنین گفت زرتشت، هنوز هم به عنوان شناخته شده ترین و تأثیرگذارترین اثر او در نظر گرفته می شود. نیچه در این کتاب توضیح می دهد که چگونه زرتشت، پیامبری کهن از دیار پارس، از خلوتکده ی خود در کوهستان پایین می آید تا خبری را به مردم اعلام کند و بگوید که ابَرانسان، یا انسانی که تجلی الوهیت است، جانشین خلف و ادامه دهنده ی راه او خواهد بود. اندیشه های نیچه، همچون نظریه ی ابَرانسان و میل به قدرت، سال ها بعد توسط برخی متفکران از جمله اندیشمندان نازی مورد تحریف قرار گرفتند. این فیلسوف بزرگ آلمانی با نثری فوق العاده درخشان و شاعرانه استدلال می کند که معنای هستی از طریق تفکرات پیشین و اطاعت صرف از قدرت ها یافت نخواهد شد بلکه آن را می توان در زندگی ای پرشور، آشوبناک و آزادانه پیدا کرد.
پدرم برتراند راسل
نویسنده:
کاتارین تیت؛ ترجمه: بهار سرلک
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه(رسته تهیه و توزیع و فروش کتاب),
چکیده :
کاترین تایت، دختر برتراند و دورا راسل، در اینجا محیط فوق‌العاده و هیجان‌انگیزی را که در آن بزرگ شده است، به وضوح به تصویر می‌کشد. در تضاد تازه با تفسیر راسل به‌عنوان فیلسوف و شخصیت عمومی، روایت تایت روایت شخصی نزدیک از عشق و تحسین عمیق او انسبت به پدرش است و نیز تلطیف تدریجی آن به دلیل نقص هایی که در او مشاهده کرد. این کتاب که به شکلی تاثیرگذار نوشته شده و به زیبایی توصیف شده است، راسل را مردی با خونگرمی، جذابیت و شوخ طبعی نشان می‌دهد، اما همچنین گواهی است بر آسیب‌هایی که او هنگام اعمال دیدگاه‌هایش در مورد ازدواج و تحصیل به خانواده اش وارد کرده است. پدرم برتراند راسل کتابی ضروری برای کسانی است که به دنبال درک پس‌زمینه خصوصی ایده‌های راسل، تأثیرات شخصی نسخه‌های سبک زندگی او، و اینکه زندگی با مردی با چنین نبوغی چگونه بود هستند. برتراند آرتور ویلیام راسل، ارل راسل سوم همه‌چیزدان، فیلسوف، منطق‌دان، ریاضی‌دان، مورخ، جامعه‌شناس، نویسنده، فعال سیاسی، برنده جایزه ادبی نوبل و فعال صلح‌طلب بریتانیایی بود. راسل در سراسر عمر، خود را یک لیبرال، سوسیالیست و صلح طلب می‌نامید اگرچه بعضی مواقع بیان می‌کرد که ذهن شک‌گرای او موجب می‌شده که احساس کند که در معنای عمیق، در هیچ‌یک از این گروه‌ها قرار نداشته‌است.
مقایسه انسان شناسی عرفانی سید حیدر آملی و علاء الدوله سمنانی
نویسنده:
حمید قربانی، قربان علمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
فاقد چکیده
  • تعداد رکورد ها : 316856