جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 294
آیا اخلاق ناگزیر به دین منتهی می شود؟: در نقد فلسفه دین کانتی توسط یورگن هابرماس و پاسخ به آن [کتاب آلمانی]
نویسنده:
Langthaler, Rudolf (لانگتالر، رودولف)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Verlag Karl Alber,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بخش اول تمایزات اساسی اخلاق و فلسفه دین کانت را ارائه می کند. در بخش دوم، تفسیر و نقد هابرماس از فلسفه دین کانت به نقدی مفصل پرداخته شده است. بخش اول تمایزات اساسی اخلاق کانتی و فلسفه دین را به ذهن متبادر می کند. در بخش دوم، تفسیر و نقد هابرماس از فلسفه دین کانت مورد نقد دقیقی قرار گرفته است.
تبارشناسی به مثابه نقد: فوکو و مسائل مدرنیته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Colin Koopman (کالین کوپمن)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نگاهی به فوکو در پرتو آثار فیلسوفان قاره ای و آمریکایی، به ویژه نیچه، هابرماس، دلوز، ریچارد رورتی، برنارد ویلیامز، و ایان هکینگ، تبارشناسی به مثابه نقد نشان می دهد که تبارشناسی فلسفی نه تنها شامل نقد مدرنیته، بلکه دگرگونی آن نیز می شود. کالین کوپمن تبارشناسی را به عنوان یک سنت فلسفی و روشی برای درک تاریخ پیچیده شرایط اجتماعی و فرهنگی کنونی ما درگیر می کند. او توضیح می‌دهد که چگونه درک ما از فوکو می‌تواند از گفت‌وگوی سازنده با متحدان فلسفی برای پیشبرد تبارشناسی فوکو یک گام به جلوتر و ارائه ابزاری برای پرداختن به حل‌ناپذیرترین مشکلات معاصر ما سود ببرد.
بررسی تطبیقی دیدگاه انتقادی شهید مطهری و هابرماس به پوزیتیویسم
نویسنده:
محمدحسین جمال‌زاده ، حامد حاجی‌حیدری
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
پوزیتیویسم به عنوان نگرشی خاص به حوزه علم و معرفت، مورد انتقاد فلاسفه بسیاری قرار گرفته است. در این میان، نقدهای شهید مطهری و یورگن هابرماس به پوزیتیویسم، به عنوان فیلسوفانی با نگاه واقع‌گرایانه، در دوره خود مورد توجه دیگران واقع شده و رویکرد انتقادی به پوزیتیویسم در فلسفه، علوم انسانی و علوم اجتماعی را تقویت کرده است. در این پژوهش با روش تطبیقی، در سه دامنه معرفت‌شناختی، روش‌شناختی و ارزش‌شناختی، به ارزیابی خاستگاه، شیوه‌ها و لوازم نقدهای این دو متفکر نسبت به پوزیتیویسم پرداخته شده و این نتیجه به دست آمده است: از یک‌سو اتحاد نگاه رئالیستیِ هر دو متفکر به مسئله شناخت، اشتراکاتی را برای آن‌ها در مواضع انتقادی نسبت به پوزیتیویسم و لوازم و نتایج این نگاه به وجود آورده و از سوی دیگر، تفاوت در خاستگاه و شیوه دیدگاه انتقادی‌شان نسبت به پوزیتیویسم، موجب بروز اختلاف دیدگاه میان آن دو شده است. هرچند دیدگاه انتقادیِ هر دو فیلسوف، فاقد نقد پوزیتیویسم از لحاظ انسان‌شناختی است.
صفحات :
از صفحه 103 تا 130
قدرت دین در حوزه عمومی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Judith Butler , Jurgen Habermas , Charles Taylor , Cornel West , Eduardo Mendieta , Jonathan VanAntwerpen , Craig Calhoun
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: قدرت دین در حوزه عمومی فرصتی نادر برای تجربه گروهی از فیلسوفان برجسته در مواجهه با یک دغدغه فراگیر معاصر را نشان می دهد: دین در زندگی عمومی ما چه نقشی دارد یا باید؟ جودیت باتلر با تأمل در کار اخیر خود در مورد خشونت دولتی در اسرائیل-فلسطین، پتانسیل دیدگاه‌های مذهبی را برای تجدید انتقاد فرهنگی و سیاسی بررسی می‌کند، در حالی که یورگن هابرماس، که بیشتر به خاطر برداشت اصلی‌اش از حوزه عمومی شناخته می‌شود، به میراث مبهم این حوزه فکر می‌کند. مفهوم «سیاسی» در نظریه معاصر. چارلز تیلور برای بازتعریف رادیکال سکولاریسم استدلال می کند و کرنل وست از نافرمانی مدنی و الهیات رهایی بخش دفاع می کند. ادواردو مندیتا و جاناتان ون آنترپن سهم عظیم این فیلسوفان در نظریه اجتماعی و سیاسی معاصر را به تفصیل شرح می دهند، و سخنی از کریگ کالهون این تلاش ها را برای درک مجدد اهمیت دین و سکولار در زمینه سیاست ملی و بین المللی معاصر نشان می دهد.
قوة الدین فی المجال العام
نویسنده:
یورغن هابرماس؛ تشارلس تیلر؛ جودیث بتلر؛ کورنیل ویست؛ ترجمه: فلاح رحیم
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالتنویر للطباعة والنشر,
قوة الدين في المجال العام (به فارسی: قدرت دین در حوزه عمومی)
نویسنده:
هابرماس وتيلر، فلاح رحیم
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
هابر ماس و هرمنوتیک
نویسنده:
حسینعلی نوذری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
العقل التواصلي والنقاش الجمهوري عند يورغن هابرماس
نویسنده:
زهير الخويلدي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
هنجارسازی در اخلاق گفتمانی هابرماس
نویسنده:
بهروز محمدی منفرد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اخلاق گفتمانی شیوه‌ای برای حکمرانی تامّلات اخلاقی واگرا است و می‌توان با اِعمال قدرت گفتمان، آن‌را عاملی برای یکپارچگی اخلاقی در جوامع واقعی برای استدلال اخلاقی دانست. فیلسوفان متعددی از جمله اپل و هابرماس این رویکرد کلی را پذیرفته اند و البته هر کدام به نحوی آن را سامان دهی کرده اند. یورگن هابرماس هنجارها و حقایق اخلاقی را حاصل و برساخته اخلاق گفتمانی در یک وضعیت آرمانی می‌داند. از نظر وی گزاره اخلاقی زمانی صادق است که در شرایط آرمانی و کنشی ارتباطی نسبت به هنجارهای اخلاقی به توافق برسیم. همچنین ما می‌توانیم با توجه به آن شرایط آرمانی گفتمان و کنش ارتباطی، امور اخلاقی را توجیه نمائیم. پژوهش حاضر می‌کوشد فرایند هنجارسازی اخلاقی را در اخلاق گفتمانی هابرماس تبیین، تحلیل و نقد کند. در این صورت ابتدا ماهیت و شرایط تحقق اخلاق گفتمان عقلی در نگاه هابرماس را بیان نموده و در ادامه قواعد لازم برای شرکت‌کنندگان در گفتمان اخلاقی را بررسی می‌کند. در نهایت نقدهای وارد بر اخلاق گفتمانی ارائه می‌شود.
صفحات :
از صفحه 45 تا 65
هرمنوتیک در مباحثه گادامر و هابرماس
نویسنده:
ماندانا چگنی فراهانی؛ ویراستار: امیر صادقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
  • تعداد رکورد ها : 294