جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 696
معرفت‌شناسی نظری فضیلت: روش ها و رویکردهای جدید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(جان گرکو)Christoph Kelp (editor), John Greco (editor)(کریستف کلپ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: معرفت شناسی فضیلت یکی از پررونق ترین برنامه های پژوهشی در معرفت شناسی معاصر است. تز تعیین کننده آن این است که ویژگی های عوامل و گروه ها کانون اصلی نظریه پردازی معرفتی است. در معرفت شناسی فضیلت می توان دو رشته کلیدی را متمایز کرد: پایایی گرایی فضیلت، که بر ویژگی های عامل که به شدت منجر به حقیقت می شوند، مانند توانایی های ادراکی و استنتاجی عامل ها تمرکز می کند. و مسئولیت پذیری فضیلت، که بر فضایل فکری به معنای ویژگی های شخصیتی کارگزاران، مانند گشاده رویی و شجاعت فکری تمرکز می کند. این جلد ده مقاله جدید در مورد معرفت شناسی فضیلت را گرد هم می آورد، با مشارکت در هر دو رشته کلیدی آن، که توسط نویسندگان برجسته در این زمینه نوشته شده است. این وضعیت هنر را پیش خواهد برد و دید کلی ارزشمندی از آنچه معرفت شناسی فضیلت به دست آورده است در اختیار خوانندگان قرار می دهد.
کتاب راهنمای معرفت شناسی فضیلت راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Heather D. Battaly (هدر دی. باتالی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فضیلت معرفتی چیست؟ آیا فضایل معرفتی قابل اعتماد هستند؟ آیا آنها با عشق به حقیقت انگیزه دارند؟ آیا فضایل معرفتی موجب علم و فهم می شود؟ چگونه می توانیم فضایل معرفتی را توسعه دهیم؟ کتاب معرفت شناسی فضیلت روتلج به همه این سؤالات پاسخ می دهد. این جلد برجسته تصویری متکثر و جامع از حوزه معرفت شناسی فضیلت ارائه می دهد. این اولین جلد در مقیاس بزرگ در نوع خود در مورد این موضوع است. متشکل از 41 فصل، که همگی برای اولین بار در اینجا منتشر شده است، در چهار زمینه پیشرفت می کند. ساختار و ویژگی های فضایل معرفتی را بیان می کند. تجزیه و تحلیل عمیقی از 10 فضیلت معرفتی فردی ارائه می دهد. ارتباط بین فضیلت معرفتی، دانش و فهم را بررسی می کند. این معرفت شناسی فضیلت را به کار می گیرد و تأثیر آن را در زمینه های مرتبط بررسی می کند. نویسندگان مشارکت کننده در مطالعه فضیلت معرفتی پیشگام هستند. این جلد منبع برجسته ای برای دانشجویان و دانش پژوهان فلسفه، و همچنین محققان در زمینه های متقاطع، از جمله آموزش، روانشناسی، علوم سیاسی، و مطالعات زنان است.
مقالات فلسفی در فهم معرفت بشری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Barry Stroud (بری استرود)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Clarendon Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بری استرود از دهه 1970 یکی از اصلی ترین مشارکت کنندگان در مطالعه فلسفی دانش بشری بوده است. این جلد بهترین مقالات او را در این زمینه ارائه می دهد. بیش از نیمی از مقالات به شناسایی واضح سؤال یا موضوعی می‌پردازند که نظریات فلسفی معرفت به آن پاسخ می‌دهند، و به نقش شک‌گرایی فلسفی در ارائه نوع درستی به آن سؤال می‌پردازند. مجموعه دیگری از مقالات احتمالات را در پروژه گسترده کانتی یا «استعلایی» برای ایجاد وضعیت متمایز و در نتیجه آسیب ناپذیری ویژه جنبه‌های خاصی از تصور ما از جهان بررسی می‌کند. بحث‌های استرود درباره این پرسش‌های اساسی برای هر کسی که علاقه‌مند به امکان نظریه‌های فلسفی معرفت است، خواندنی ضروری است.
مقدمه ای فلسفی بر علوم شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rom Harré (رام هار)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اولین متن اصلی است که بررسی جامعی از علوم شناختی به معنای کامل آن ارائه می دهد. از مدل های هوش مصنوعی و روانشناسی شناختی گرفته تا نظریه های گفتمانی و فرهنگی اخیر، رام هار؟ یک ادغام نفس گیر اصلی و در عین حال قابل دسترس از این زمینه را ارائه می دهد. در اصل این کتاب درسی به این سوال می پردازد که "آیا روانشناسی یک علم است؟" با توضیحی روشن از روش و تبیین علمی و تأثیر آنها بر تحقیقات روانشناختی. شخصیت محوری در روانشناسی و فلسفه برای چندین دهه رام هار؟ وسعت مرجع و بینش بی بدیل خود را برای دانش آموزان در تمام سطوح تبدیل کرده است. این کتاب چه در توصیف، زبان، دسته بندی، حافظه، مغز یا پیوند گرایی، همیشه شهود ما در مورد باورها، خواسته ها و زمینه اجتماعی آنها را به آخرین گزارش ها از جایگاه آنها در مدل های محاسباتی و بیولوژیکی پیوند می دهد. روان نوشته شده و ساختار خوبی دارد، این متن ایده آل برای دانش آموزان است. این کتاب به چهار ماژول اصلی، با سه سخنرانی در هر یک تقسیم شده است. خواننده با نکات یادگیری مفید، سوالات مطالعه و مقاله و خواندن های کلیدی برای هر فصل راهنمایی می شود.
معرفت، زبان و ذهن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(آنتونیو مارکز)Antonio Marques , (نونو ونتورینیا)Nuno Venturinha
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «تحقیقات فلسفی» ویتگنشتاین یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های قرن بیستم است. این نور جدیدی بر عملکرد زبان و ذهن افکند و کمک قابل توجهی به درک دانش بشری کرد. این کتاب که شامل مقالاتی از محققان مشهور بین‌المللی است، به بررسی توسعه ایده‌های ویتگنشتاین در راستای تحقیقات می‌پردازد. این دیدگاه جامعی از برخی از بحث برانگیزترین موضوعات در مطالعه شاهکار ویتگنشتاین ارائه می دهد و ارتباط آن را در بحث های فلسفی معاصر مورد ارزیابی مجدد قرار می دهد. مشارکت کنندگان: آلبرتو آرودا (دانشگاه جدید لیسبون)، جوئو ورگلیو گالرانی کاتر (دانشگاه اس پائولو)، پی ام اس هکر (دانشگاه آکسفورد)، ناتان هاوتالر (دانشگاه لندن)، امیلیانو لا لیکاتا (دانشگاه پالرمو)، ژروم لتورنور (دانشگاه پاریس هشتم)، نیکولای میلکوف (دانشگاه پادربورن)، ماریا فیلومنا مولدر (دانشگاه جدید لیسبون)، جسا پادیلا گاولوز (دانشگاه کاستیا-لامانچا، تولدو) و روئی سامپایو داسیلوا (دانشگاه جدید لیسبون) دانشگاه آزور).
رابطه بین دین و مدرنیته، تعارض یا سازگاری؟
نویسنده:
عباس یزدانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دانشگاه اصفهان,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مدرنیته فرایند و پروسه تحول فکری، فلسفی، علمی، صنعتی، سیاسی و اجتماعی است که بعد از رنسانس در غرب رخ داد. این پدیده دارای مولفه های خاصی است. پرسش اصلی این است که چه نسبتی بین این پدیده خاص دنیای غرب و دین وجود دارد؟ آیا دین اسلام در تعارض با مدرنیته است، یا با آن سازگار است؟ آیا چالش های بین دین و مدرنیته حل شدنی است؟ هدف این نوشتار بررسی فرایند مدرنیته و مولفه های آن و تعیین نسبت آن با دین است. در این مقاله نظریات مختلف درباره نسبت بین دین و مدرنیته بررسی خواهد شد. گروهی معتقد به سازگاری بوده، بر این باورند که برای پیشرفت و توسعه کشور باید از مدرنیته غربی الگو برداری کامل نمود. در مقابل، گروهی قایل به تعارض جدی بین دین و مدرنیته هستند. اما گروه دیگری نیز هستند که قایل به ناسازگاری دین با مدرنیته بوده، معتقدند چالش هایی بین آنها وجود دارد، اما بر این باورند که این چالش ها قابل حل است که در ارایه راه حل برای رفع چالش های موجود به چند دسته تقسیم می شوند. در این مقاله، از این نظریه دفاع خواهد شد که نه تنـها بیـن دیـن و مدرنیتـه تعـارض ذاتـی وجـود نـدارد، بلکه امـروزه حتـی در بسیـاری از کلان شهرهای مدرن دنیا هنوز دین از پویایی و رونق قابل توجهی برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 103 تا 120
کتاب راهنمای بلومزبری برای معرفت‌شناسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Cullison (اندرو کالیسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: برای هر کسی که به دنبال درک بهتر موضوعات در مرکز معرفت شناسی معاصر است، The Bloomsbury Companion to Epistemology راهنمای ارزشمندی را ارائه می دهد. این همراه به‌روز، تمام سؤالات اساسی امروزی اپیدمیولوژیست‌ها را پوشش می‌دهد - حوزه‌هایی که از نظر تاریخی همچنان مورد توجه بوده‌اند و همچنین موضوعاتی که اخیراً به‌عنوان حوزه‌های تحقیقاتی فعال ظاهر شده‌اند. پانزده مقاله سفارشی ویژه از یک تیم معتبر از متخصصان نشان می‌دهد که کار مهمی که در آن منطقه همچنان انجام می‌شود و مسیرهای جدیدی که این حوزه در حال حرکت است، مانند: • بنیادگرایی اثر دانیل هوارد-اسنایدر • انسجام گرایی توسط جاناتان کوانویگ • کارکردگرایی مناسب توسط کنت بویس و آلوین پلانتینگا • شواهد گرایی توسط ریچارد فلدمن و اندرو کالیسون • معرفت شناسی تجربی نوشته جیمز آر بیبی به وضوح نوشته شده و دارای فهرست مفصلی از منابع، واژه نامه و کتابشناسی کاملاً مشروح شده است. The Bloomsbury Companion to Epistemology برخی از موضوعات را معرفی می کند. فلسفه تحلیلی معاصر
پژوهشی در حیث التفاتی برنتانو و تطبیق آن با نظریه اضافه فخر رازی
نویسنده:
علی حقی، ملیحه زختاره
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دانشگاه اصفهان,
چکیده :
این مقاله به مقایسه آرا فیلسوف غربی فرانتس برنتانو و فیلسوف، متکلم شرق، امام فخر رازی درباب ادراک می‌ پردازد. هر یک از این دو فیلسوف نظرات عمیقی در باب ماهیت ادراک عرضه کرده ‌اند که بررسی تطبیقی آنها می ‌تواند در فهم عمیق تر دیدگاه های هر یک از دو منشا اثر قرار گیرد. هدف این مقاله، روشن کردن شباهت ‌ها و تفاوت ‌های موجود در دیدگاه‌ های آنان درباره این پرسش ‌هاست که ادراک بشر به طور کلی تا چه اندازه با واقعیت انطباق دارد؟ آیا انسان واقعا می ‌تواند به خارج علم داشته باشد؟ آیا علم او صرفا به معنی امری ذهنی است؟ آیا اشیای خارجی با همان ماهیت بیرونی به ذهن می ‌آیند؟ و اینکه انسان چگونه به ممتنعات علم کسب می ‌کند؟ این دو فیلسوف در مباحث مهمی، نظیر علم و ادراک، وجود ذهنی، ادراک ممتنعات، اضافه عالم و معلوم دارای نظرات عمیقی هستند که در این مقاله به روش تطبیقی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 39 تا 52
فلسفه برای چه: معرفت شناسی و فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Lacewing (مایکل لیسینگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: Philosophy for AS یک کتاب درسی قابل دسترس برای برنامه درسی جدید AQA Advanced Subsidiary Philosophy 2014 است. این کتاب درسی که نزدیک به مشخصات AQA ساختار یافته است، دو واحد معرفت شناسی و فلسفه دین را به شیوه ای جذاب و دانشجوپسند پوشش می دهد. این کتاب با فصل‌هایی درباره «چگونه فلسفه انجام دهیم»، آمادگی برای امتحان مهارت‌های فلسفی مورد نیاز دانش‌آموزان برای موفقیت را فراهم می‌کند، و واژه‌نامه‌ای گسترده برای حمایت از درک، این کتاب برای دانشجویانی که در حال مطالعه فلسفه هستند ایده‌آل است. هر فصل شامل: توضیح و تفسیر متون گلچین AQA سؤالات درک مطلب برای آزمایش درک سؤالات بحث برای ایجاد استدلال ارزشی بخش "پیشرفت بیشتر" برای ارجاعات متقابل مطالعه پیشرفته برای کمک به دانش آموزان در ایجاد ارتباط خلاصه های نقطه ای از هر موضوع. وب‌سایت همراه دارای منابع فراوانی است، از جمله اسلایدهای پاورپوینت، فلش کارت‌ها، مطالب بیشتر، پیوندهای وب و جزوه‌ها، که همگی برای همراهی با کتاب درسی ساخته شده‌اند. می توانید آن را در www.routledge.com/cw/alevelphilosophy پیدا کنید.
مقایسه دیدگاه ابن سینا و ملاصدرا در مورد تجرد خیال و ارتباط آن با معاد جسمانی
نویسنده:
عباس یزدانی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دانشگاه اصفهان,
چکیده :
یکی از مباحث مهم مورد اختلاف ابن سینا و ملاصدرا در علم النفس، مبحث تجرد خیال است. گرچه ابن سینا در بعضی از آثار خود مانند المباحثات با تردید و تحیر، تجرد خیال را مطرح نموده است، ولی با توجه به مبانی او، که عقل را فقط مدرک کلیات می داند و هر نوع ادراک جزئی را به قوای جسمانی نسبت می دهد، نمی تواند به تجرد خیال معتقد باشد، لذا در کتاب النجاه تصریح می کند که ادراک خیالی، ادراکی مادی و جسمانی است، نه مجرد. و در کتاب النفس شفاء سه دلیل بر جسمانی بودن خیال اقامه می کند. اما صدرالمتالهین به تجرد خیال معتقد بوده و در آثار متعدد فلسفی خود، به ویژه اسفار، علاوه بر پاسخ دادن به ادله منکرین تجرد خیال، ادله متعددی را در اثبات تجرد خیال اقامه نموده است. وی در کتاب الشواهد الربوبیه با استفاده از تجرد خیال به اثبات عقلانی معاد جسمانی می پردازد و ادعا می کند تا کنون کسی برهان عقلی قاطعی بر این مساله اقامه نکرده است؛ و حتی شیخ الرئیس ابوعلی سینا با همه نبوغ فلسفی اش، نتوانسته برهان عقلی بر اثبات معاد جسمانی اقامه کند، لذا آن را تعبدا پذیرفته است. بنابراین، ملاصدرا اثبات تجرد قوه خیال و بر اساس آن اثبات فلسفی معاد جسمانی را از ابتکارات فلسفی خود می داند. هدف این نوشتار، اولا مقایسه دیدگاه ابن سینا و ملاصدرا در مبحث تجرد خیال و بررسی استدلالات مربوطه و ثانیا ارزیابی استدلالات ملاصدرا بر اثبات فلسفی معاد جسمانی از راه تجرد خیال است. در این مقاله نشان داده خواهد شد که در صحت و درستی برخی استدلالات ملاصدرا تردید وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 95 تا 108
  • تعداد رکورد ها : 696