جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
چرا رنج حیوانات مهم است - فلسفه، الهیات، و اخلاق عملی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Linzey
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : نحوه رفتار ما با حیوانات احساسات قوی را برمی انگیزد. بسیاری از مردم با عکس‌های ظلم به حیوانات رانده می‌شوند و با شور و شوق به اینکه چگونه حیوانات را برای غذا، تجارت و ورزش رنج می‌دهیم پاسخ می‌دهند. اما آیا همانطور که برخی استدلال می کنند، این یک موضوع کاملا احساسی است؟ آیا واقعاً هیچ دلیل منطقی برای مخالفت با رفتار فعلی ما با حیوانات وجود ندارد؟ این کتاب استدلال می‌کند که وقتی بی‌طرفانه مورد تحلیل قرار می‌گیرد، دلیل عقلانی برای بسط وفاداری اخلاقی به همه موجودات ذی‌شعور بسیار قوی‌تر از آن چیزی است که بسیاری تصور می‌کنند. در واقع، این کتاب نشان می‌دهد که بسیاری از توجیه‌های تحمیل رنج حیوانات در واقع زمینه‌های حمایت از آنها را فراهم می‌کند. از آنجا که حیوانات، استدلال می کنند، فاقد عقل یا روح یا زبان هستند، آسیب رساندن به آنها جرم نیست. این کتاب نشان می‌دهد که درست برعکس است، یعنی ناتوانی حیوانات در دادن یا عدم رضایت، ناتوانی آنها در نمایندگی از منافع، بی‌گناهی اخلاقی و بی‌دفاع بودن نسبی‌شان، همگی ما را وادار می‌کنند که به آنها آسیبی نرسانیم. این کتاب همچنین نشان می‌دهد که استدلال‌ها به نفع سه شیوه بحث‌برانگیز - شکار با سگ، پرورش خز و آب‌بندی تجاری - نمی‌توانند در برابر نقد عقلانی مقاومت کنند. این کتاب مسائل اقتصادی، حقوقی و سیاسی پیرامون هر یک از این اعمال را مورد توجه قرار می دهد، نه به احساسات ما، بلکه به عقل ما متوسل می شود و نشان می دهد که آنها از نظر عقلی غیرقابل حمایت و از نظر اخلاقی نفرت انگیز هستند. این کتاب فوق‌العاده بحث‌برانگیز و عمیقاً جذاب، نظریه جدیدی را در مورد اینکه چرا رنج حیوانات اهمیت دارد، مطرح می‌کند و معتقد است که حیوانات حساس، مانند نوزادان و کودکان خردسال، باید از وضعیت اخلاقی خاصی برخوردار باشند.
اخلاق هوش مصنوعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
S. Matthew Liao
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: با پیشرفت سریع فناوری‌های هوش مصنوعی (AI)، سؤالات در مورد اخلاق هوش مصنوعی، چه در آینده نزدیک و چه در بلندمدت، بیش از هر زمان دیگری مبرم می‌شوند. این جلد شامل هفده مقاله اصلی توسط دانشمندان و فیلسوفان برجسته هوش مصنوعی است و نشان دهنده تفکر مدرن در این زمینه به سرعت در حال رشد است. این جلد که در چهار بخش سازماندهی شده است، به بررسی مسائل پیرامون چگونگی ایجاد اخلاق در ماشین ها می پردازد. مسائل اخلاقی در فناوری‌های خاص، از جمله اتومبیل‌های خودران، سیستم‌های تسلیحاتی خودکار، الگوریتم‌های نظارتی و روبات‌های جنسی. خطرات بلند مدت ابرهوشی؛ و اینکه آیا سیستم های هوش مصنوعی می توانند آگاه باشند یا حقوقی داشته باشند. اگرچه استفاده و کاربردهای عملی هوش مصنوعی به طور تصاعدی در حال رشد است، بحث در مورد پیامدهای اخلاقی آن هنوز در مراحل اولیه است. این جلد منبع ارزشمندی برای تفکر در مورد مسائل اخلاقی پیرامون هوش مصنوعی امروزی و شکل‌دهی به مطالعه و توسعه هوش مصنوعی در سال‌های آینده فراهم می‌کند.
ریسک قابل قبول در تحقیقات زیست پزشکی: دیدگاه‌های اروپایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sigmund Simonsen (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب اولین اثر مهمی است که به یک سوال اصلی در تحقیقات زیست پزشکی می پردازد: مسئله خطر قابل قبول. سطح قابل قبول خطرات با الزام تناسب در قانون تحقیقات زیست پزشکی تنظیم می شود، که بیان می کند که خطر و بار برای شرکت کننده باید متناسب با منافع بالقوه برای شرکت کننده، جامعه یا علم باشد. این تحقیق به تحقیقات روی داوطلبان سالم، کودکان، افراد آسیب‌پذیر می‌پردازد و شامل آزمایش‌های بالینی کنترل‌شده با دارونما می‌شود. این یک سهم عمده در روشن کردن مهم‌ترین، اما بحث‌برانگیزترین و پیچیده‌ترین موضوع در قانون تحقیقات زیست پزشکی و اخلاق زیستی است. دستورالعمل کارآزمایی بالینی اتحادیه اروپا، کنوانسیون اویدو شورای اروپا (و پروتکل الحاقی آن) و مقررات ملی در کشورهای عضو پوشش داده شده است. این یک کار مرتبط برای حقوقدانان و متخصصان اخلاق است و رویکرد عملی آن ابزار ارزشمندی برای محققان و اعضای کمیته‌های اخلاق پژوهشی است که بر تحقیقات زیست پزشکی نظارت می‌کنند.
چارچوبی اخلاقی برای یک جامعه‌ هوش مصنوعی خوب: فرصت‌ها، ریسک‌ها، اصول و توصیه‌ها
نویسنده:
یحیی شعبانی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی / گروه مطالعات فرهنگی و اجتماعی,
چکیده :
این یادداشت یافته‌های AI4People، ابتکار عمل یک‌‌ساله‌ای که با هدف ایجاد بنیادهای یک «جامعه‌ AI خوب» طراحی شده است، را گزارش می‌دهد. ما فرصت‌ها و ریسک‌های مرکزی AI برای جامعه را معرفی می‌کنیم؛ ترکیبی از پنج اصل اخلاقی عرضه می‌کنیم که موجب تقویت توسعه و پذیرش آن خواهد شد؛ و ۲۰ توصیه‌ انضمامی- برای ارزیابی، توسعه، تشویق و حمایت از AI خوب- پیشنهاد می‌کنیم که در برخی موارد سیاست‌گذاران ملی یا فراملی می‌توانند مستقیماً آن‌ها را مُتقبل شوند در عین حال که دیگر ذی‌ربطان می‌توانند دیگر موارد را بر عهده بگیرند. اگر این توصیه‌ها پذیرفته شوند، برای استقرار یک جامعه‌ AI خوب در حکم بنیادی استوار خواهند بود.
اخلاق بهزیستی دیجیتال
نویسنده:
بهزاد خداقلی‌زاده
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی / گروه مطالعات اخلاقی فضای مجازی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
گزارش حاضر ترجمه مقاله «The Ethics of Digital Well-being- A Thematic Review» (اخلاق بهزیستی دیجیتال- یک مرور موضوعی) اثر لوچیانو فلوریدی است که در تاریخ 13 ژانویه 2020 توسط اشپرینگر به چاپ رسیده است. همان‌گونه که از اهمیت نویسنده، ناشر و تاریخ نشر بر می‌آید، مقاله حاوی نکات حائز اهمیتی در زمینه اخلاق فضای مجازی است که محتوای مقاله نیز این ادعا را تأیید می‌نماید. این مقاله نخستین مرور اساسی بر ادبیات موضوعی مسائل اخلاقیِ مربوط به بهزیستی دیجیتال است. عبارت «بهزیستی دیجیتال»، برای اشاره به تاثیر فناوری‌های دیجیتال بر چیزی که معنای زیستن در یک زندگی خوب برای انسان را دارد، استفاده می‌شود. این مرور موضوعی با هدف ترسیم کردن نقشه‌ی بحث‌های فعلی و شناسایی سوالات بی‌پاسخ جهت انجام تحقیقات آتی، در ادبیات موضوعی اخلاق بهزیستی دیجیتال کاوش می‌کند. این مرور موضوعی، مسائل اساسی مربوط به چندین حوزه اصلی اجتماعی را شناسایی می‌کند: مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، حکمرانی و توسعه اجتماعی، و رسانه و سرگرمی. این مرور، همچنین سه موضوع گسترده‌تر را نیز برجسته می‌کند: رایانش مثبت‌نگر، برهم‌کنش شخصی‌سازی‌شده انسان-کامپیوتر، و استقلال و خودتعین‌گری. با نشان‌ دادن این‌که سه موضوع اصلی چگونه می‌توانند جهت شناسایی سوالات بی‌‌پاسخِ اخلاقیات بهزیستی دیجیتال به کار بیایند، این مرور موضوعی استدلال می‌کند که این سه موضوع اصلی محور تمامی مباحثات و تحقیقات جاری هستند.
برخی چالش‌های اخلاقی عمومی و اختصاصی هوش مصنوعی
نویسنده:
سعیده بابایی, فائزه نوروزی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی / گروه مطالعات اخلاقی فضای مجازی,
چکیده :
با افزایش قابلیت‌های هوش مصنوعی در دهه اخیر و برخی از چالش‌هایی که در نتیجه استفاده از سیستم‌های هوشمند در زمینه‌های مختلف مطرح شده است، محققان بسیاری از رشته‌ها، از جمله اخلاق‌دانان، دریافته‌اند که ساختن سیستم‌های هوشمند اخلاقی و ایمن ضرورتی انکارناپذیر است. مباحثاتی که پیرامون چالش‌های اخلاقی هوش مصنوعی صورت گرفته است، هنوز نوپاست و نیاز به تأملاتی عمیق و بنیادی درباره شأن اخلاقی انسان و جایگاه هوش مصنوعی در زندگی بشر دارد. در این گزارش، به برخی از مهم‌ترین چالش‌های اخلاقی ناشی از پیشرفت‌های هوش مصنوعی و کاربرد آن‌ها در زندگی روزمره می‌پردازیم تا اهمیت تأثیرات اخلاقی این فناوری را روشن کنیم و بر ضرورت توجه متخصصان این حوزه، به تأملات اخلاقی بیشتر در این باره تأکید کنیم.
مرامنامه‌های اخلاقی بـرای فضای مجازی
نویسنده:
حمیدرضا آیت اللهی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی / گروه مطالعات اخلاقی فضای مجازی,
چکیده :
هر عملی که انسان انجام می دهد ضرورتا مبتنی بر یک نظام ارزشی و اخلاقی است که بر آن اساس تصمیم گیری می کند. گرچه ما اغلب به معیارهای کلیِ اخلاقیِ یکسان معتقدیم، ولی تطبیق معیارها با شرایط جزئی در فعالیت‌هایمان، با مشکلات زیادی مواجه می شود؛ و در نتیجه دست به تصمیم های متفاوتی می‌زنیم که ناشی از شرایط آن فعالیت است ولی با تجزیه و تحلیل دقیق تصمیم‌هایمان اغلب با مغایرت آن با معیارهای اخلاقی مواجه می‌شویم و کاری را که اخلاقی نیست اخلاقی دانسته، و یا کاری که اخلاقی است به وجه اخلاقی آن توجه نمی‌کنیم. بدین جهت عالمان اخلاق تلاش می‌کنند با هم‌فکری و تجزیه و تحلیلِ شرایط خاصِ یک فعالیت، وظایف اخلاقی ما را تنظیم کرده و متناسب با نقشی که در آن فعالیت داریم دستور‌العمل‌هایی اخلاقی تنظیم نمایند تا بر آن اساس سایر افراد بتوانند در یک نظام معیار، زیستِ اخلاقی داشته باشند. به این دستورالعمل‌ها، «مرامنامه اخلاقی» یا «کدهای اخلاقی» یا «دستورالعمل‌های اخلاقی» برای آن فعالیت می‌گویند.
طب پیشگیری بین تعهد و آرزو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Marcel Verweij (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: طب پیشگیرانه بین تعهد و آرزو مطالعه ای است در مورد سؤالات اخلاقی در مورد غربالگری انبوه، واکسیناسیون و برنامه های خط مشی سلامت. هدف این مداخلات افزایش سلامت عمومی است، اما ممکن است استقلال شخصی را نیز محدود کند و باعث آسیب شود و بر دیدگاه‌های اخلاقی ما تأثیر بگذارد. تا کنون، این مسائل به سختی مورد تجزیه و تحلیل اخلاقی سیستماتیک قرار گرفته اند. هدف این مطالعه پر کردن این شکاف با ارائه یک نمای کلی از مشکلات اخلاقی در پزشکی پیشگیری و با تبیین هنجارهای عملکرد خوب است. در سرتاسر کتاب استدلال می شود که برخی از نگرانی های اخلاقی در مورد پیشگیری - یعنی نگرانی های مربوط به پزشکی شدن - نمی توانند به اندازه کافی از نظر هنجارهای اخلاقی سختگیرانه و الزام آور درک شوند. مفاهیم اخلاقی مختلف و انواع هنجارهای «فراتر از تعهد» بررسی و توسعه می‌یابد تا به این نگرانی‌های نسبتا مبهم معنای عملی بدهد. به این ترتیب کتاب به اخلاق کاربردی و همچنین به نظریه اخلاقی کمک می کند. این مورد برای متخصصان بهداشت عمومی و پزشکی پیشگیری و دانشمندان در اخلاق کاربردی و فلسفه اخلاق است.
سـیمون راجرسـون:اخلاق حرفه ای رایانه و اطلاعات
نویسنده:
ابوالفضل توکلی شاندیز
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی,
چکیده :
ایـن نوشـتار می کوشـد آرای سـیمون راجرسـون را در زمینـه اخـلاق حرفــه ای رایانــه و اطلاعــات بررســی و تبییــن کنــد. بــه نظــر راجرســون هــدف کلــی از ایــن حــوزه - کــه در ایــن نوشــتار از آن بــا عنــوان ســبک اخــلاق حرفــه ای رایانــه و اطلاعــات یــاد می شــود - درهــم آمیختــن فنـاوری رایانـه و ارزش هـای انسـانی بـه شـیوه ای اسـت کـه فنـاوری موجـب پیشـبرد و حفاظـت از ارزش هـای انسـانی شـود.
مرگ کمکی: خودکشی با کمک پزشک و سیاست عمومی؛ یک دیدگاه بین المللی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dieter Birnbacher, Edgar Dahl
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگر صحبت از میان روش‌های آخرین راه‌حل برای رنج‌های شدید انتخاب شود، خودکشی با کمک پزشک احتمالاً برای بیماران، قانون‌گذاران و عموم مردم به‌عنوان آخرین راه‌حل قابل قبول‌تر از اتانازی فعال خواهد بود. از منظر بیماران، کمک پزشک بیانی واضح تر از اراده خودمختار بیمار است. از منظر قانونگذار کمتر در معرض سوء استفاده و سوء استفاده قرار می گیرد. و اغلب در دسترس بودن کمک به خودکشی، به جای اینکه عمر بیمار را کوتاه کند، باعث طولانی شدن آن شده است. سیاست عمومی شروع به پاسخگویی به این چشم انداز کرده است. به‌ویژه در سوئیس و آلمان، نگرش نهادهای عمومی نسبت به خودکشی با کمک پزشک در حال تغییر است، که تا حدی به دلیل تمایل به کنار زدن فشار برای قانونی‌سازی اتانازی فعال است. جلد حاضر بر مسائل سیاست عمومی مرتبط با خودکشی به کمک پزشک تمرکز دارد. این یک تجزیه و تحلیل دقیق از جایگاه قانونی و عملکرد فعلی خودکشی به کمک پزشک در کشورهای مختلف ارائه می دهد و اصول اخلاقی زیربنای مقررات قانونی و حرفه ای آن را مورد بحث قرار می دهد. علاوه بر این، حاوی تعدادی روایت شخصی توسط متخصصانی است که سال ها درگیر مسائل پایان زندگی بوده اند.