جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
خانواده پایدار در نگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
مرضیه نیازی بقمچ
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با بررسی خانواده در طول زندگی بشر، به این نکته مهم پی خواهیم برد که تنها مأمن و محل آسایش، رشد و تحول هر فردی این نهاد مقدس است. لذا توجه به آن و زمینه های رشد و پایداری آن از اهمتی بالایی برخوردار خواهد بود. ما در این نوشتار یک خانواده مستحکم و قوی را از جهات گوناگون مورد مطالعه قرار داده ایم و در چهار بخش به مسائل خانواده پرداخته ایم و همچنین اهداف تشکیل خانواده را ذکر کرده ایم. طبیعی است که داشتن هر کدام از این اهداف در کنار یکدیگر به ایجاد یک کانون گرم و صمیمی و هدف دار کمک بسزایی خواهد کرد. و در بخش سوم که مهمترین بخش هم می باشد، به طور مفصل به عوامل گوناگون پایداری نهاد خانواده پرداختیم و هر کدام را از نگاه آیات و روایات مورد بررسی قرار دادیم. همانند داشتن هدف، مهارتهای ارتباطی، دوستی و محبت بین افراد خانواده، دینمداری، خوشرفتاری، مسئولیت پذیری و .. در واقع هر یک از این عوامل می تواند تضمین کننده روابط بین افراد خانواده باشد، با این شرایط که به طور مثبت ارزیابی شود و افراد خانواده در این زمینه به یکدیگر کمک کنند از سعه صدر بالای برخوردار باشند. در بخش چهارم به آسیب های خانواده اشاره می کنیم. روشن است که هر نظامی اگر دارای اصول و مبانی محکم مورد تأیید عقل و دین نباشد، آسیب پذیر است. اما نظام خانواده که در واقع یک نظام فعال و پیا می باشد، بیشتر از هر نظام دیگری محتاج این علل واصول خاص می باشد. لذا حساس و آسیب پذیر است. بنابراین یک خانواده ممکن است زمینه های آسیب پذیری همچون عدم توجه به تفاوت های زن و مرد، عوامل فشارآور و استرس زا در خانواده، نداشتن هدف، نداشتن فرزند و ... را در خود احساس کند. بنابراین باید در این زمینه چاره اندیشی کند و با مشورت و مشاوره با فردی عاقل و مراجعه به دین که هدایت و سعادت همه افراد را تضمین می کند به راهکارها و چاره جویی های لازم در این زمینه دست پیدا کند. به عنوان نمونه مشورت اعضای خانواده و مشاوره با اهل فن، روحیه ی دوستی و صلح و آشتی در خانواده محافظت از خانواده و خیرخواهی برای اعضای خانواده از جمله راهکارهای ضروری برای همه افراد خانواده و جامعه می باشد.
خانواده از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
سیدرضا حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیق حاضر از شش بخش با این موضوعات تشکیل یافته است: بخش اول، خانواده در روزگاران گذشته و عصر حاضر: تعاریف و بررسی ها، خانواده در جهان گذشته و معاصر، اهمیت و جایگاه خانواده در اسلام، تعادل در خانواده; بخش دوم، ملاک ها و معیارهای انتخاب همسر: لزوم دقت در انتخاب همسر، اصول کلی در انتخاب همسر از دیدگاه اسلام، نگرش و شناخت همسر; بخش سوم، شرایط و اهداف ازدواج: ازدواج و تشکیل خانواده، اهداف ازدواج از دیدگاه اسلام، نقش و وظایف والدین در ازدواج جوانان، مشکلات و راه حل هایی در امر ازدواج جوانان; بخش چهارم، حقوق و اقسام آن در خانواده: حقوق در خانواده و اهمیت آن، حقوق مشترک زوجین و اعضای خانواده، حقوق اختصاصی و وظایف زن، حقوق اختصاصی و وظایف مرد، روابط انسانی متقابل شوهر و زن، حقوق والدین; بخش پنجم: حقوق کودکان: وضع و موقعیت کودک، حقوق کودک، وظایف پدر و مادر درباره یِ فرزندان، روش ها و شیوه هایِ تربیت، تربیت انسان; بخش ششم، تربیت در هفت سال اول زندگی: از تولد تا سه سالگی، از سه تا هفت سالگی، تربیت اخلاقی کودک، روش هایی برای القای آموزه هایِ اخلاقی، زمینه هایی در پرورش کودکان، تعلیم و تعلّم کودک; بخش هفتم، تربیت در هفت سال دوم و سوم زندگی: تربیت در 147 سالگی، تربیت در بلوغ و نوجوانی 2114 سالگی، وظایف والدین در جلوگیری از انحرافات جنسی نوجوانان، تربیت در مرحله یِ جوانی، ابزار و وسایل تعلیم و تربیت، امنیت خانواده.
  • تعداد رکورد ها : 2