جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
تقلیل، کارکرد و اعمال مضاعف عمل گرایی در فلسفه زیست شناسی
نویسنده:
داوودی مجید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
بحث امکان تقلیل ویژگی ها، مفاهیم، توضیحات و روش های زیست شناسی به ویژگی ها و مفاهیم و... علوم بنیادین تر مانند فیزیک و شیمی خیلی زود به ادبیات فلسفه علم وارد شد و تا امروز از موضوعات بحث انگیز به شمار می رود. ابتدا بسیار مختصر به بررسی این نکته می پردازم که از دید فیلسوفان چه رویکردهایی به موضوع تقلیل ممکن شده است. سپس مفصل تر به این موضوع خواهم پرداخت که کدام یک از این رویکردها در حیطه زیست شناسی قابل اعمال اند و اصولا بحث تقلیل گرایی در حوزه زیست شناسی به چه موضوعاتی درون این حوزه پیوند می خورد. آن گاه نشان خواهم داد که یک نگاه منصفانه به سازوکار دانش زیست شناسی باعث می شود که بپذیریم هیچ یک از رویکردهای اصلی موجود به بحث تقلیل گرایی (در دفاع از تقلیل گرایی یا رد آن) با آن چه عملا در این حوزه روی می دهد سازگاری ندارند، و برای به دست آوردن نتیجه ای قابل اعتنا باید در مورد موضوع تقلیل دیدی متفاوت (و نزدیک تر به عمل دانشمندان زیست شناس) برگرفت. پیشنهاد نهایی من در این زمینه است که تقلیل را تا حد ممکن متناسب با مفاهیم و سازوکارهای درونی خود دانش زیست شناسی تعریف نمود و آن گاه در زمینه دانش زیست شناسی اعمال کرد. در این صورت، هرچند ادعاهای ما در مورد امکان تقلیل دانش زیست شناسی به دانش هایی بنیادین تر متواضعانه تر و ضعیف تر خواهد بود، اما تصور ما در مورد امکان این تقلیل واقع گرایانه تر و تحقق پذیرتر خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 137 تا 161
ارسطو و تکامل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
O'Rouke F (فران اوروک)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
متافیزیک تکامل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David L. Hull (دیوید ال. هال)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه انتقادی از مقالات نشان دهنده بهترین بهترین ها در مورد فلسفه زیست شناسی است. در بسیاری از فصل‌ها، تکامل به‌عنوان یک پدیده بیولوژیکی تلقی می‌شود، اما نویسنده به طور کلی به خود علم توجه دارد. علم امروزی، به‌ویژه دیدگاه‌های کنونی در مورد سیستماتیک و تکامل بیولوژیکی مورد بررسی قرار می‌گیرد. جنبه‌هایی از این علوم که به تحلیل کلی فرآیندهای انتخاب مربوط می‌شوند ارائه شده‌اند، و همچنین در خدمت نمونه‌ای از ویژگی‌های عمومی هستند که علم از زمان پیدایش آن به نمایش گذاشته است.
فلسفه زیست شناسی: مقدمه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alex Rosenberg , Daniel W. McShea
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چندین کتاب وجود دارد که عنوان ظاهراً مبهم، اگر نگوییم پرشکوه، «فلسفه زیست‌شناسی» را دارند (نگاه کنید به دو ویرایش شده توسط هال و راس، یکی برای آکسفورد و دیگری برای انتشارات دانشگاه کمبریج؛ و یکی توسط راس برای پرومتئوس). بیشتر موارد دیگر مجموعه مقالاتی هستند که توسط نویسندگان مختلف نوشته شده است. روزنبرگ و مک شی را با طراوت می بینیم. عمیق و در عین حال شفاف است. اهداف خود را به وضوح بیان کرد و از همان ابتدا معنای عبارت "فلسفه زیست شناسی" را به عنوان تحقیقی در علم زیست شناسی توضیح داد، نه محدود به آنچه در واقع به عنوان یک علم انجام می دهد، یا روش های آن، بلکه برای بررسی دقیق. محدوده و حدود آن مطالعه ای از این دست لزوماً امکان ها و پتانسیل های این علم را مورد بررسی قرار می دهد و قدرت آن و چالش های پیش روی آن را زیر سؤال می برد، به ویژه از سوی اقشار مذهبی که می خواهند آن را تا آنجایی که فکر می کنند برخی از سؤالات زندگی هستند، به عنوان کیشوت تلقی می کنند. غیر قابل نفوذ به علم؛ و دیگرانی که فکر می کنند می توانند دین را به عنوان علم بپوشانند. محور اصلی کتاب در توضیح آن از «داروینیسم» نهفته است، به ویژه در این که معنای علمی آن چیست و چه چیزی به دست آورده یا ثابت کرده و چه مشکلاتی دارد. به نظر می رسد از این کتاب روشن است که مشکلات داروینیسم مسائل علم است. با این حال، سؤالات بسیاری مطرح می شود که منافع بین رشته ای دارند. نقش و میزان انطباق در تکامل جانداران یک میدان حاصلخیز است. چرا گونه های متمایز با صفات مشترک تکامل می یابند و چه چیزی باعث ایجاد آن صفات می شود؟ چگونه تأثیر تصادفی بودن را در تکامل ارزیابی کنیم؟ سال 2009 مصادف با دویستمین سالگرد تولد داروین و صد و پنجاهمین سالگرد انتشار "منشاء گونه ها" است. شاید ارزش آن را داشته باشد که بعد از خواندن روزنبرگ، دومی را دوباره بخوانیم تا ببینیم از داروین تا چه حد پیش رفته‌ایم و چرا این همه مدیون نویسنده آن هستیم. داروینیسم چنان سایه مهیبی می‌افکند که زیر آن، گل آفرینش‌گرایی دیگر نمی‌تواند شکوفا شود. آفرینش گرایی، طراحی «هوشمندانه» و نفوذهای غیرعلمی مختلف به علم، باعث شده است که دانشمندان و فیلسوفان از کارشان منحرف شوند. روزنبرگ و مک‌شی همچنین احساس می‌کردند که موظف بودند به برخی از ادعاهای بیه پاسخ دهند، در حالی که می‌توانستند بر بررسی بی‌طرفانه زندگی تمرکز کنند، فارغ از این غرور که انسان‌ها در جهان مرکزی هستند. این کتاب حتی برای افرادی که هیچ دانشی از زیست شناسی، فلسفه یا داروینیسم ندارند، دشوار نیست.
 کتاب راهنمای کمبریج در باره فلسفه زیست شناسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(مایکل روز)David L Hull; Michael Ruse(دیوید ال. هال)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York Cambridge Univ. Press ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه زیست‌شناسی یکی از هیجان‌انگیزترین حوزه‌های جدید در حوزه فلسفه است که توجه بسیاری از دانشمندان فعال را به خود جلب کرده است. این همراه، که توسط دو تن از بنیانگذاران این رشته ویرایش شده است، شامل مقالاتی است که به تازگی سفارش داده شده اند توسط دانشمندان ارشد و محققان جوان جوان تر که به طور جمعی حوزه های اصلی موضوع را بررسی می کنند - ماهیت نظریه تکاملی، طبقه بندی، غایت شناسی و عملکرد، بوم شناسی، و رابطه مشکل ساز بین زیست شناسی و دین، در میان موضوعات دیگر. به روز و جامع در پوشش خود، این جلد منحصر به فرد نه تنها برای فیلسوفان حرفه ای، بلکه برای دانشجویان علوم انسانی و محققان در علوم زیستی و حوزه های تحقیق مرتبط مورد توجه خواهد بود.
همیت فلسفة زیست شناسی
نویسنده:
حسن میانداری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اول، فلسفه‌های علوم خاص، پرسشها و پاسخهایی خاص دارند. فلسفة زیست‌شناسی نیز از این قاعده مستثنا نیست. دوم، در جامعة فلسفی ما پرسشها و پاسخهایی مطرحند که فلسفة زیست‌شناسی به هر دو می‌تواند کمک کند. و سوم فلسفة زیست‌شناسی پرسشها و پاسخهایی جدید هم مطرح می‌کند. در این مقاله به برخی از مباحث هر سه دسته اشاره شده است. ارسطو، مسلمانان، نظریة تکامل در قرن نوزدهم و دو مسأله در قرن بیستم، برای این مقصود انتخاب شده‌اند.
صفحات :
از صفحه 97 تا 120
  • تعداد رکورد ها : 6