جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30
تصمیم پذیری سیستم های هوشمند
نویسنده:
محمدعلی حجتی، مرتضی مزگی نژاد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه علامه طباطبایی,
چکیده :
الگوسازی از ذهن و ارایه مدلی که قابلیت های پیچیده ذهن را داشته باشد یکی از افق های توانمندی بشر است. اگرچه عمده تلاش ها در این زمینه بیش تر از نیم قرن سابقه ندارد و با دستاوردهای مسحورکننده خود یکی از پدیده های شگفتی ساز شده است، اما هر چه این رویا رنگ واقعیت بیش تری به خود می گیرد مشکلات بزرگ تری را بر سر راه نظریه پردازان هوش مصنوعی قرار می دهد. دو مساله عمده ای که در این زمینه در مقاله حاضر بررسی خواهد شد عبارت اند از: الف - آیا سیستم های هوشمند قادر خواهند بود هر مساله ای را حل کنند؟، ب _ آیا می توان رابطه ای میان این مساله و تصمیم ناپذیری منطق محمولات مرتبه اول برقرار کرد؟، که هریک از آنها در درون خود شامل مسایل جزئی تری هستند که به طورخلاصه عبارت اند از: 1 – چه سیستمی را می توان سیستم هوشمند نامید؟، و 2 – نحوه حل مساله در سیستم هوشمند به چه صورتی است؟، و 3 – چه سسیستمی را تصمیم پذیر گویند؟ فرضیه های مطرح شده در این مقاله نیز بدین قرارند: الف – سیستم های هوشمند از رویه ای الگوریتمی تبعیت می کنند. اگر بتوان مساله ای یافت که الگوریتم پذیر نباشد، می توان نتیجه گرفت آن مساله برای سیستم هوشمند حل ناپذیر است. ب - حل مسایل در هر سیستم هوشمندی متاثر از منطق حاکم بر آن است، بنابراین، عدم حل برخی از مسایل توسط سیستم منعکس کننده ناتوانی منطق (محمولات) در ارایه الگوریتمی متناهی برای برخی از فرمول هاست تا مشخص کند آیا آن فرمول ها معتبرند یا خیر.
صفحات :
از صفحه 29 تا 49
نقد سه استدلال گودلی در فلسفه ذهن
نویسنده:
محمدصالح زارع پور، محمدعلی حجتی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه علامه طباطبایی,
چکیده :
برخی فیلسوفان برای اثبات ناممکن بودن مدل کردن ذهن با ماشین از قضیه گودل و نتایج آن استفاده کرده اند. در فلسفه ذهن استدلالات مبتنی بر قضیه گودل را استدلالات گودلی می نامند. در این مقاله قصد داریم که سه استدلال گودلی را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. این استدلال ها به ترتیب توسط رودی روکر، جان راندولف لوکاس و راجر پنروز ارائه شده اند. تلاش می کنیم تا نشان دهیم: (الف) بخشی از استدلال روکر مقبول و بخشی از آن مردود است، (ب) استدلال لوکاس به کلی مردود است، و (پ) بخشی از استدلال پنروز مقبول و بخشی از آن مشکوک است.
صفحات :
از صفحه 33 تا 47
صدویک نکته‌ی کلیدی در باب اخلاق حکمرانی شبکه‌ای
نویسنده:
حامد حاجی‌حیدری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی,
چکیده :
هدف درست طراحی‌ها برای بهبود نظام حکمرانی این است که وزن اخلاقی مشروعیت سیاسی پابرجا بماند. برای این منظور باید امر اخلاقی در شکل‌دهی به سیاست تقویت شود. در بدو امر تصور این است که می‌شود از طریق توانمند ساختن انسان‌ها با کمک ماشین‌ها به این منظور دست یافت؛ ولی واقع آن است که سطح پیچیدگی «هوش مصنوعی» به حدی بالا رفته است که سازگاری انسانی حکمرانی با آن پیچیدگی قابل ملاحظه‌ای یافته است. این گزارش کوشش می‌کند تا با الهام از منابع متنوع و متعددی که در زمینه e-Governance از 1996 تا 2019 در دست است (فهرست 112 منبع نمونه در انتهای گزارش آمده است)، 101 نکته و طرح مبحث را در زمینه اخلاق حکمرانی شبکه‌ای برای مطالعات آتی استخراج کند که فهرست و به اجمال تشریح می‌شوند. مراد از اخلاق حکمرانی - چنان‌که معنای واژه اخلاق (Ethics) نشان می‌دهد- دو دسته گزاره خواهد بود: یکی گزاره‌هایی که توصیه‌ها و یا به اصطلاح مرسوم کدهای اخلاقی مربوط به حکمرانی را ارائه می‌دهند و دیگری گزاره‌هایی که خصوصیات و در واقع خلق و خوی حکمرانی را بیان می‌کنند. این 101 نکته گزاره‌هایی هستند که هر طرح جامع برای حکمرانی فضای سایبر باید نسبت به آن‌ها موضع معقول، منسجم و خودبازسازی‌شونده‌ای اتخاذ کند. هر یک از این 101 نکته یک میدان مطالعاتی مفصل بوده و شایسته تعریف پروژه‌های پژوهشی متعددی است.
استدلال آنالوژی: دیدگاه‌های هوش مصنوعی، علوم شناختی و فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Turner (auth.), David H. Helman (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در چند سال اخیر، فعالیت بسیار زیادی در مطالعه قیاس و استعاره صورت گرفته است. این تا حدی به دلیل علاقه محققان هوش مصنوعی به شبیه سازی فرآیندهای یادگیری با استفاده از قیاس است. همچنین از بررسی‌های انتقادی نظریه‌های استاندارد در فلسفه زبان، با تمایز درونی تحت اللفظی/فرادفوریکی آنها ناشی می‌شود. این جلد شامل آثار منتشر نشده اخیر در این زمینه است، با تأکید ویژه بر نقش قیاس ها در استدلال و به طور کلی، نقش آنها در اندیشه و زبان. این مقالات توسط فیلسوفان، دانشمندان کامپیوتر، دانشمندان علوم شناختی و منتقدان ادبی ارائه شده است. پژوهشگران این رشته‌ها که تمرکزشان بر مطالعه قیاس و استعاره است، در این جلد بسیار مورد توجه قرار خواهند گرفت. این مقالات همچنین می تواند به عنوان مقدمه ای برای برخی از رویکردهای عمده ای که در بررسی قیاس اتخاذ می شود، باشد. همانطور که اشاره شد، این جلد کار محققان در چندین رشته مختلف را گرد هم می آورد. رویکردهای مختلفی که در رابطه با درک قیاس اتخاذ می‌شوند، نسبتاً متفاوت هستند، با این حال، مقالات نتیجه‌گیری مشترکی را پیشنهاد می‌کنند. قیاس و استعاره در اندیشه و زبان نفوذ می کند; بنابراین، بررسی دقیق آنها کمک ارزشمندی به درک ما از افراد است. DAVID H. HELMAN Case Western Reserve University vii قسمت اول نظریه های مفهومی و مقوله ای درک قیاسی مقوله ها و قیاس های مارک ترنر من می خواهم ادعاهای زیر را دنبال کنم: روشی که ما دسته بندی می کنیم به توضیح روشی که یک گزاره را تشخیص می دهیم کمک می کند.
معنویت‌ها، اخلاقیات و مفاهیم پیشرفت انسان و هوش مصنوعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher William Hrynkow (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Vernon Press,
فلسفه و نظریه هوش مصنوعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vincent C. Müller (وینسنت سی مولر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب گزارشی از نتایج ویرایش سوم کنفرانس برتر در زمینه فلسفه هوش مصنوعی، PT-AI 2017، که در تاریخ 4 تا 5 نوامبر 2017 در دانشگاه لیدز، انگلستان برگزار شد، گزارش می‌دهد. این شامل: دانش پیشرفته در مورد مفاهیم کلیدی هوش مصنوعی، از جمله پیچیدگی، محاسبات، خلاقیت، تجسم، نمایش و ابرهوش. مسائل اخلاقی پیشرفته، مانند تأثیر هوش مصنوعی بر کرامت انسانی و جامعه، مسئولیت ها و حقوق ماشین ها، و همچنین تهدیدات هوش مصنوعی برای بشریت و ایمنی هوش مصنوعی؛ و پیشرفت‌های پیشرفته در تکنیک‌های دستیابی به هوش مصنوعی، از جمله یادگیری ماشینی، شبکه‌های عصبی، سیستم‌های دینامیکی. این کتاب همچنین کاربردهای مهم هوش مصنوعی، از جمله تجزیه و تحلیل داده های بزرگ، سیستم های خبره، معماری های شناختی و روباتیک را مورد بحث قرار می دهد. این یک عکس فوری و در عین حال بسیار جامع از آنچه در زمینه هوش مصنوعی در حال وقوع است، به ویژه در رابط بین فلسفه، علوم شناختی، اخلاق و محاسبات ارائه می دهد.
اخلاق هوش مصنوعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
S. Matthew Liao
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: با پیشرفت سریع فناوری‌های هوش مصنوعی (AI)، سؤالات در مورد اخلاق هوش مصنوعی، چه در آینده نزدیک و چه در بلندمدت، بیش از هر زمان دیگری مبرم می‌شوند. این جلد شامل هفده مقاله اصلی توسط دانشمندان و فیلسوفان برجسته هوش مصنوعی است و نشان دهنده تفکر مدرن در این زمینه به سرعت در حال رشد است. این جلد که در چهار بخش سازماندهی شده است، به بررسی مسائل پیرامون چگونگی ایجاد اخلاق در ماشین ها می پردازد. مسائل اخلاقی در فناوری‌های خاص، از جمله اتومبیل‌های خودران، سیستم‌های تسلیحاتی خودکار، الگوریتم‌های نظارتی و روبات‌های جنسی. خطرات بلند مدت ابرهوشی؛ و اینکه آیا سیستم های هوش مصنوعی می توانند آگاه باشند یا حقوقی داشته باشند. اگرچه استفاده و کاربردهای عملی هوش مصنوعی به طور تصاعدی در حال رشد است، بحث در مورد پیامدهای اخلاقی آن هنوز در مراحل اولیه است. این جلد منبع ارزشمندی برای تفکر در مورد مسائل اخلاقی پیرامون هوش مصنوعی امروزی و شکل‌دهی به مطالعه و توسعه هوش مصنوعی در سال‌های آینده فراهم می‌کند.
درآمدی فلسفی بر هوش مصنوعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jack Copeland (جک کوپلند)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: با فرض عدم آشنایی با مفاهیم فنی فلسفه یا محاسبات، این مقدمه واضح پیشرفت های حاصل شده در هوش مصنوعی را از زمان آغاز به کار این رشته در سال 1956 بررسی می کند. یک ماشین فکر می کند و چشم انداز موفقیت آنها را ارزیابی می کند. مقدمه های روشنی برای پیوندگرایی و فرضیه زبان فکر وجود دارد که مطالبی از فلسفه، هوش مصنوعی و علوم اعصاب را به هم می پیوندد. با حملات جان سرل به هوش مصنوعی و علوم شناختی مقابله می‌شود و توجه زیادی به مسائل اساسی، از جمله ماهیت محاسبات، ماشین‌های تورینگ، پایان‌نامه چرچ-تورینگ و تفاوت بین پردازش نمادهای کلاسیک و پردازش توزیع‌شده موازی داده می‌شود. این کتاب همچنین امکان داشتن اراده و آگاهی آزاد را در ماشین‌ها بررسی می‌کند و با بحث در مورد اینکه مغز انسان به چه معنا ممکن است یک کامپیوتر باشد، به پایان می‌رسد.
  • تعداد رکورد ها : 30