جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
پیوند حضرت فاطمه زهرا (س) با قرآن
نویسنده:
غروی نایینی نهله
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بر اساس روایات تفسیری، آیاتی از قرآن کریم در شان اهل بیت پیامبراعظم (ص) نازل شده است. حضرت زهرا (س) دختر رسول الله (ص) به گواه پاسخ آن حضرت (ص) پس از نزول آیه تطهیر (الاحزاب، 33) که فرمود: «هولاء اهلبیتی»؛ از اهل بیت پیامبر (ص) است. بنابراین آیاتی از قرآن کریم درباره حضرت فاطمه (س) و خانواده اش نازل شده است. در این مجال با بهره از تفاسیر و روایات، ارتباط قرآن و حضرت زهرا (س) را بیان می کنیم. در خطبه فصیح و بلیغ آن حضرت نیز توصیفی از قرآن کریم آمده است، این بیانات را نیز به عنوان قرآن در بیان حضرت زهرا (س) مطرح خواهیم کرد. قرآن جایگاه آن حضرت را تثبیت می کند و فاطمه (س) شان کلام الهی را توصیف می نماید.
صفحات :
از صفحه 7 تا 21
استخراج، گزینش، گونه شناسی و تحلیل روایات تفسیری، ذیل آیات 1- 15 سوره ی انفال
نویسنده:
نویسنده:مرضیه میزبانی؛ استاد راهنما:اسماعیل ملکوتی خواه؛ استاد مشاور :صحبت‌اله حسنوند
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قرآن کتاب انسان سازی و هادی بشر و تبیین کننده ی همه جوانب و نیازهای انسان است و در بر دارنده ی مسائل فردی و اجتماعی و تنظیم کننده ی امور دنیوی و اخروی است. و رسول خدا (ص) و ائمه ی اطهار (ع) بهترین و شایسته ترین شارحان و مفسران و آموزگاران تفسیر این کلام الهی می باشند. باتوجه به وسعت احاطه ی معصومین (ع) بر معارف قرآن و آثار به جای مانده از ایشان، باید پذیرفت که آموزه های اهل بیت (ع) در تفسیر قرآن، هنوز آنگونه که شایسته است شناخته نشده است و مورد بهره برداری قرار نگرفته است. همچنین معارف احادیث در ارتباط با آیه یا به درستی تبیین نشده و یا در هاله ای از ابهام می باشد. علاوه بر این امور باتوجه به موقعیت و فضای اجتماعی و با توجه به وظایف و اهداف جامعه اسلامی و مسئله ی تولید علم که بارها مقام معظم رهبری به آن اشاره فرموده اند، ضرورت تلاش برای گونه شناسی و دسته بندی روایات موجود و کشف روایات تفسیری جدید را اثبات می کند. به همین خاطر این نوشتار با روش توصیفی تحلیلی و با ابزار کتابخانه ای و مراجعه به کتب تفسیری و روایی و با بهره گیری از نرم افزار جامع الاحادیث و جامع التفاسیر و درایه النور به گزینش روایات تفسیری مرتبط با آیات 1تا 15 سوره ی انفال پرداخته تا رابطه ی آیات و روایات را تبیین نماید و معارف قرآن را در قالب پیام یا شرح ارائه دهد. در این پژوهش روایات موجود در 95 تفسیر ذیل آیات 1تا 15 سوره ی انفال جمع آوری گردید. در مجموع برای این 15 آیه 367 روایت در تفاسیر آمده است که از این تعداد فقط 258 روایت، مشابه و تکرار روایت پیشین است و تنها 87 روایت جدید است و 22 روایت برآمده از منابع روایی، بیشترین روایات برآمده از اصول کافی است و30 درصد روایات بررسی شده و از این میزان، فراوانترین گونه ی روایات منتخب این پژوهش نیز گونه ی شرح می باشد.
تحلیلی بر مواضع سیاسی علی بن ابی طالب (ع) پس از رحلت پیامبر (ص) تا قتل عثمان بن عفان
نویسنده:
نويسنده:اصغر قائدان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: موسسه‌ انتشارات‌ امیرکبیر,
دون‍س‌ اس‍ک‍وت‍وس‌ و ک‍ان‍ت‌ ب‍ه‌ روای‍ت‌ ه‍ی‍دگ‍ر
نویسنده:
ت‍ال‍ی‍ف‌ ک‍ری‍م‌ م‍ج‍ت‍ه‍دی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: س‍روش‌ (ان‍ت‍ش‍ارات‌ ص‍دا و س‍ی‍م‍ا)‏‫,
بررسی روايات تفسيری امام صادق(ع) در جزء هشتم قرآن
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين تحقيق به بررسى سندى و دلالى روايات تفسيرى امام صادق(ع) ذيل آيات جزء هشتم قرآن اختصاص دارد و مطالب آن در سه فصل آمده است. فصل اول، كليات: تعريف مفاهيم و مصطلحات (مصطلحات دلالى مانند تأويل، جرى و تطبيق و سبب نزول، مصطلحات درايى مثل متفرد، مسند، معنعن، مرسل و نظاير آنها)، فرقههاى فاسد الاعتقاد نظير اشاعره، بتريه، جبريه، حشويه و جز اينها؛ در فصل دوم، روايات تفسيرى امام صادق ذيل سورههاى انعام و اعراف آيات 1ــ83 نقل و از لحاظ سندى و دلالى نقد شده است. از 245 روايت بررسى شده 62 حديث از لحاظ سند معتبر و بقيه مرسل، مرفوع، منقطع، مهمل يا مجهول خوانده شده، اما از لحاظ دلالت قريب به تمام آنها معتبر به شمار رفته است. در فصل سوم شرح حال راويان احاديث آمده است."
تاثیر ابن‌سینا بر فلسفه دنس اسکوتوس‫
نویسنده:
مهدی عباس‌زاده؛ [به سفارش] پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی، گروه علمی معرفت‌شناسی؛ ارزیابان علمی ابراهیم دادجو و علی کرباسی‌زاده.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی‏‫,
نظریا‌ت‌ الخلیفة‌ عثما‌ن‌ بن‌ عفا‌ن‌
نویسنده:
طا‌یی‌، نجا‌ح‌ عطا‌ء، ۱۳۳۴ -
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی