جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2143
نسبت فلسفه اخلاق کانت با زوال اندیشه سیاسی در فلسفه او
نویسنده:
محسن باقرزاده مشکی باف
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اندیشه سیاسی کانت هم در گسست از اندیشه اخلاقی او و هم در تداومِ رو به زوال آن شکل می‌گیرد. کانت پیش‌تر در ساحت اخلاق برای تحقق خودآیینی در طبیعت بیرونی و درونی و همچنین در نهادها با این پیش‌فرض که انسان شرور است و جهان فنومن یا تجربه نیز فاقد عقلانیت است، به مشکل برمی‌خورد. برای فرار از این مشکل یا به آینده‌ای نامعلوم یا به خدا پناه می‌برد و از لحاظ نظری هرگز برای ایجاد نسبت و سنخیت میان عالم نومن و فنومن یا به عبارت دیگر سوبژکتیو و ابژکتیو نظریه‌ای ندارد. در چنین حالتی، فرد با درون آزاد خود، بیرون از طبیعت می‌ایستد و تجربه یا ابژه به شکل امری تهدیدزا برایش نمایان می‌شود. کانت تمامی این مشکلات را با خود به دنیای فهم خویش از سیاست می‌آورد و چون پیش‌تر انقطاعی میان دو ساحت سوژه و ابژه ایجاد کرده است در اندیشه سیاسی نیز چون نمی‌تواند از ظرفیت فهم جدید خویش از آزادی انسان یاری بگیرد و از طریق آن به نظریه اراده عمومی و تجسم آن در خارج دست یابد به جای آن به دنبال ایجاد حکومت قانون و تضمین آن از طریق اجبار دولت برای دست‌یابی به شهروندی خوب برای جامعه می‌کوشد. بنابراین، اندیشه سیاسی خویش را با جدایی از آزادی خودآیین به اندیشه‌ای فایده‌گرایانه سقوط می‌دهد.
صفحات :
از صفحه 113 تا 136
نوسلفی‌گری در زیست جهان معاصر اسلامی با تأکید بر اندیشه‌های مودودی و قرضاوی
نویسنده:
علی اکبر چهل تنان ، محمد آگاه ، علی رضا گلشنی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نوسلفیه یکی از جریانات کلامی دوران معاصر است که ضمن تحفظ بر اصول سلفی­گری، با نقد سلفیه، به دنبال جرح و تعدیل برخی از مبانی آن است. نوسلفی­ها با عبور از باورهای جزمی سلفی­گری و ارائه برداشت­های نو و متفاوت از جریان­های درون پارادایمیِ اسلامیِ اهل‌سنت، دیدگاه­های معتدل­تری از اسلام بنیادگرا را به نمایش گذاشتند. آنها در برابر سلفیان جدید (جهادی-تکفیری) درپی آنند تا با احیای توحید و از روش­های اعتدال­گرایانه­تری همچون دعوت و کادرسازی و تعلیم و تربیت جامعه، به حکومت اسلامی برسند. بر اساس دیدگاه افرادی چون مرحوم فیرحی، بابی سعید، سمیر امقر، کَری گِلین و ... از نوسلفیه به جریانی غیرعقلانی و متمایل به خشونت افراطی و نظامی­گری تعبیر می­شود؛ اما این پژوهش با تأکید بر نظرات مودودی و قرضاوی، داعیه­داران گفتمان نوسلفی، تلاش دارد تا نشان دهد بر خلاف تعبیرات رایج از نوسلفیه، این جریان از گفتمانی عقلانی­تر و اعتدالی­تر نسبت به دیگر جریانات سلفی برخوردار است. براین اساس باید به این پرسش اساسی پاسخ داد که چه شاخصه­هایی موجب تمایز جریان نوسلفیه از دیگر سلفیان معاصر می­شود؟ برای دست‌یابی به این مهم از روش تحلیلی-توصیفی متن‌محور بهره گرفته شده و گردآوری داده‌ها بر اساس شیوه کتابخانه­ای و از طریق فیش‌برداری از کتب مرجع و مقالات علمی-پژوهشی صورت گرفته است.
صفحات :
از صفحه 183 تا 213
بررسي ديدگاه انتقادي شهيد مطهري از مباني كانت پيرامون رابطه ايمان و عمل اخلاقي
نویسنده:
مجيد توكل ، محمد‌حسين مدبر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دربارة عمل اخلاقي و اينکه منشأ و خاستگاه آن چيست، نظرات متفاوتي وجود دارد. کانت در آثار خويش، ايمان را امري معرفي مي‌کند که يکسره مربوط به اخلاق است. او با پس‌زدن ايمان ديني، قانون اخلاقي خويش را بر مبناي عقل عملي بنا مي‌نهد. شهيد مطهري معتقد است که التزام به فعل اخلاقي، بر مبناي عقل نظري به صورت تکيه بر معرفت و ايمان به خداوند متعال است که به صورت آگاهانه يا ناخودآگاه در انسان وجود دارد. او رابطه ايمان و فعل اخلاقي را رابطه‌اي دوسويه مي‌داند که به تقويت يکديگر مي‌پردازند. روش تحقيق به صورت توصيفي ـ تحليلي و بررسي کتابخانه‌اي آثار شهيد مطهري و کانت است. از جمله نقدهاي مطرح‌شده توسط شهيد مطهري، اشکال در انگيزش براي عمل و مغالطه بين نفع فردي و نفع به غير است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 20
کانت و فلسفه جدید دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Chris L. Firestone, Stephen R. Palmquist
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در حالی که کارهای قبلی بر فلسفه دین کانت به عنوان اخلاقیات پنهانی تأکید کرده بودند، این ارزیابی مجدد به موقع و اصلی از فلسفه دین کانت، پژوهش های اخیر را در بر می گیرد. در این جلد، کریس ال.فایرستون، استفان آر.پالمکوئیست، و سایر مشارکت کنندگان، یک مورد قوی برای تمرکز بیشتر بر موضوعات مذهبی در مجموعه کانتی ارائه می دهند. موضوعات اصلی عبارتند از رابطه بین فلسفه دین کانت و فلسفه او به عنوان یک کل، ارتباط معاصر موضوعات خاص ناشی از الهیات فلسفی کانت، و رابطه فلسفه کانت با الهیات مسیحی. به طور کلی، این کتاب با نگاه کردن به کانت نه به عنوان یک ضد متافیزیک، بلکه به عنوان یک جستجوگر واقعی معنویت در تجربه انسانی، بر جنبش های معاصر در مطالعات کانت سرمایه گذاری می کند.
کانت	و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Allen W. Wood (آلن دبلیو وود)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
دین و الهیات عقلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Immanuel Kant (ایمانوئل کانت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد برای اولین بار تمام نوشته های کانت در مورد دین و الهیات عقلی را در یک جلد جمع آوری می کند. این آثار در دوران درگیری بین کانت و مقامات پروس بر سر آموزه های دینی او نوشته شده است. زمینه تاریخی و پیشرفت این درگیری در مقدمه کلی جلد و در مقدمه مترجمان بر متون خاص ترسیم شده است. همه ترجمه‌ها جدید هستند به استثنای The Conflict of Faculties، که در آن ترجمه برای مطابقت با دستورالعمل‌های نسخه کمبریج بازبینی و بازنگری شده است.
گفتارهایی در الهیات فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Immanuel Kant (ایمانوئل کانت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: «سخنرانی‌های الهیات فلسفی افزودنی ضروری برای آثار کانت به زبان انگلیسی است. قبلاً ترجمه نشده است، و با وجود اینکه از یادداشت‌های سخنرانی جمع‌آوری شده است، اطلاعاتی را در مورد دیدگاه‌های کانت که قبلاً به زبان انگلیسی موجود نبود، ارائه می‌کند.»--کتاب‌های فلسفی
پاسخی به پرسش «روشن بخشی چیست؟»
نویسنده:
ایمانوئل کانت؛ برگردان به انگلیسی: مری گرگور؛ برگردان به فارسی: موسی اکرمی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
 بنياد مابعدالطبيعه اخلاق
نویسنده:
ایمانوئل كانت؛ مترجمان : حمید عنایت - علی قیصری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: خوارزمی,
تمهیدات: مقدمه ای برای هر مابعدالطبیعه آینده که به عنوان یک علم عرضه شود
نویسنده:
ایمانوئل کانت؛ ترجمه: غلامعلی حداد عادل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مركز نشر دانشگاهی ,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 2143