جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1628
کيسانیة في التاریخ و الأدب
نویسنده:
وداد قاضي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار الثقافة,
چکیده :
الكيسانية في التاريخ و الأدب، اثر وداد قاضی، بررسی تاریخ و ادبیات فرقه کیسانیه و اعلام آن، از ابتدای ظهور تا انقراض آن می‌باشد که به زبان عربی و در سال 1974م، نوشته شده است. کتاب با مقدمه نویسنده آغاز و مطالب در شش فصل و یک خاتمه تنظیم شده است. نویسنده در ابتدا، مصادری که در آن‌ها مطالبی درباره فرقه کیسانیه نوشته شده را به‌صورت مفصل، نقد و بررسی کرده و سپس، مختار و حرکت او و برخی از بزرگان کیسانیه را معرفی نموده و در نهایت به مسائل زیر پرداخته است: تطور و تکامل کیسانیه بعد از حرکت مختار تا اواخر قرن اول و بعد از آن؛ رابطه کیسانیه و اشتراکات و افتراقات آن با سایر فرق و مذاهب و ادبیات کیسانیه. این کتاب در اصل، برگرفته از رساله دکترای نویسنده، البته همراه با حذف و اضافاتی در آن می‌باشد نویسنده در فصل اول، در دو قسمت، به مصادری که در آن‌ها مطالبی درباره فرقه کیسانیه نوشته شده، پرداخته و به‌صورت مفصل، هریک از آن‌ها را بررسی کرده است. در فصل دوم، به معرفی مختار و حرکت او و برخی از بزرگان کیسانیه پرداخته شده است. در ابتدای این فصل، مهم‌ترین حوادثی که برای مختار اتفاق افتاده، به‌صورت سال‌شمار بیان گردیده است. در فصل سوم، تطور و تکامل کیسانیه بعد از حرکت مختار تا اواخر قرن اول، مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل چهارم، به تغییر و تحول و دگرگونی فرقه کیسانیه بعد از قرن اول هجری پرداخته شده است. در فصل پنجم، رابطه کیسانیه و اشتراکات و افتراقات آن با سایر فرق و مذاهب، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که عبارتند از: امامیه، اسماعیلیه، قرامطه، زیدیه و معتزله فصل آخر، به بررسی ادبیات کیسانیه اختصاص یافته و اشعار چند تن از شعرای آن‌ها، مورد بحث و مطالعه قرار گرفته است که عبارتند از: خندق اسدی، ابوطفیل عامر بن واثله کنانی (صحابی معروف) ، کثیر عزه و سید حمیری
کشف المهم فی طریق خبر غدیر خم
نویسنده:
هاشم بن سلیمان بحرانی
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
قم: همای غدیر,
چکیده :
«كشف المهم فى طريق خبر غدير الخم» اثر سيد هاشم بحرانى به زبان عربى در صدد بررسى حديث غدير خم و اثبات صدور قطعى آن از نبى اكرم (ص) از سه طريق خاصه و عامه و نص نبوى (ص) در نتيجه اثبات ولايت اميرالمومنين على (ع) و اولاد طاهرينش عليهم السلام و اينكه اطاعت آنها اطاعت رسول الله (ص) است. اين اثر به جهت پرداختن به موضوع مهم و سرنوشت سازى چون اثبات قطعى الصدور بودن حديث غدير از جانب پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم كه سند اثبات ولايت و امامت بلافصل على عليه السلام است داراى اهميت و ارزش فراوانى مى باشد. سيد در اين كتاب ثابت كرده است كه اين حديث به جهت نقل آن توسط محدثان و راويان شيعه و اهل سنت از تواتر برخوردار است بنابراين مجالى براى شك و ترديد در صدور قطعى آن از طرف پيامبر اسلام باقى نمى ماند و بر همگان حجت است و بر اساس آن عذر كسانى كه با اميرالمومنين على عليه السلام دست بيعت نداده‌ اند به هيچ وجه پذيرفته نيست. از مقدمه مولف بر مى آيد كه ايشان در صدد اثبات ولايت على (ع) از طريق اثبات احتياج مردم به امام و تواتر حديث غدير مى باشد.
بناء المقالة الفاطمیة فی نقض الرسالة العثمانیة
نویسنده:
احمد بن موسی ابن طاوس؛ مصحح: علی عدنانی غریفی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
وضعیت نشر :
قم: موسسه آل البیت لاحیاء التراث,
چکیده :
کتاب «بناء المقالة الفاطمية فی نقض الرسالة العثمانیة» کتابی به زبان عربی نوشته ابوالفضائل، سید احمد بن موسی بن طاووس، متوفای ۶۷۳ ق، است. این کتاب، در رد کتاب «العثمانیة» جاحظ و درباره اثبات شایستگی حضرت امیرالمؤمنین، علی (ع) برای امر امامت است. عمرو بن بحر الجاحظ، متوفای ۲۵۵ ق، کتابی را به نام «الرسالة العُثمانیة»، در رد بر شیعه و ایراد و اشکال بر اصول اعتقادات آنها نوشته و بسیاری از اصول مسلّم و مورد قبول تمام فرقه‌ های اسلام را انکار کرده است. مهمترین هدف او در کتاب، ضمن شکستن مقام و منزلت امیرالمؤمنین، دائما سعی در توجیه کارهای خلفای سه‌ گانه، مقایسه آنها با امیرالمؤمنین (ع) و اثبات افضلیت آنان را دارد. ابن طاووس در این کتاب تلاش کرده تا به همه اشکالات وایرادات جاحظ پاسخ گوید.
هدایت‌شدگان: بررسی سرگذشت تعدادی از شخصیت‌های معاصر که در عصر حاضر به مکتب تشیع ره یافته‌اند
نویسنده:
تدوين: موسسه جهانی سبطین
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: موسسه جهانی سبطین (ع),
چکیده :
مروری بر زندگانی و سرگذشت تعدادی از شخصیت‌های معاصر که گرایش به مذهب تشیع پیدا کرده‌اند، است. در بررسی این شخصیت‌ها به نحوه آشنایی آن با مکتب فکری شیعه اشاره شده و همچنین دیدگاه و دلایل گرایش آنان به این مذهب از زبان خودشان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در بیان دیدگاه‌های این افراد اموری مانند تفکر در مسئله غدیر خم، وجود خلأهای فکری و عقیدتی در مذاهب اهل‌سنت، مشکوک بودن جریان خلافت، تفکرات انحرافی و افراطی وهابیت، حقانیت اهل‌بیت پیامبر اسلام(ص)، رجوع کردن به فطرت انسانی، تحریف تاریخ اسلام در منابع تاریخی اهل‌سنت، دقت کردن در مسایل شرعی به ویژه نماز و مراجع به معارف قرآنی به عنوان عوامل گرایش این افراد به مذهب شیعه منعکس شده است.
نهج الحق و کشف الصدق
نویسنده:
حسن بن یوسف علامه حلی؛ مصحح: عین الله حسنی ارموی
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
قم: دارالهجره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«نهج الحق و کشف الصدق» کتابی کلامی تألیف علامه حلی است. این کتاب از کتاب‌ های استدلالی اعتقادی شیعه است. نویسنده در این کتاب تلاش کرده تا موارد اختلاف اهل سنت با قرآن و سنت در اصول و فروع دین را بیان کند و حقانیت تشیع را با بیان ادله اثبات نماید. این کتاب علاوه بر مباحث اعتقادی، به بخشی از مباحث فقهی و اصول فقه هم پرداخته است. فضل بن روزبهان اصفهانی از اهل سنت بر این کتاب نقدی نگاشته و آن را «ابطال الباطل و اهمال کشف العاطل» نام نهاده؛ قاضی سید نوراللَّه شوشتری نیز کتاب او را نقض نموده و اثر خویش را «احقاق الحق» نامیده است. محمد حسن مظفر نیز در اثبات عقاید شیعیِ نهج الحق و نقد و رد دیدگاه‌ های فضل بن روزبهان کتاب دلائل الصدق لنهج الحق را نگاشته است.
نقض فتاوى الوهابیة
نویسنده:
محمد حسین کاشف الغطاء؛ محقق: غیاث طعمه
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بيروت: موسسه آل البیت (ع) لاحیاء التراث,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«نقض فتاوى الوهابية»، اثر ارزشمند شيخ محمد حسين آل كاشف الغطاء متوفى 1373 ق، از نوادگان علامه شيخ جعفر كاشف الغطاء است كه در رد تعدادى از شبهات وهابيت به زبان عربى به رشته تحرير در آمده است. يكى از قضات وهابى درباره بعضى مسائل؛ مانند ايجاد ابنيه بر قبور و مسجد قرار دادن آنجا و نيز مسح و بوسيدن ضريح‌ ها و... از علماى مدينه استفتاء مى‌ كند. در پاسخ مطلقا فتوا به منع و انهدام آن اماكن داده مى‌ شود. اين سؤال و جواب در يكى از نشريات عراق منتشر شده و تعداد زيادى از علما و افاضل از مؤلف درخواست مى‌ كنند كه اين مطالب را نقد نموده و ميزان صحت و سقم آنها را به جهت زدودن شبهات از اذهان مسلمين روشن نمايد؛ بنابراين انگيزه لازم براى خلق اين اثر فراهم مى‌ شود.
نقش‌ کوفه‌ در گسترش‌ تشیع‌ تا‌ قرن‌ چها‌رم‌ هجری
نویسنده:
نعمتی‌، فرها‌د، ۱۳۴۵-
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
  • تعداد رکورد ها : 1628