جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 196
بزرگان علم: دانشمندان مشهور در مقابل خدا و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karl Giberson, Mariano Artigas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : زیست شناسان استیون جی گولد، ریچارد داوکینز و ادوارد او. ویلسون، و فیزیکدانان کارل سیگان، استیون هاوکینگ و استیون واینبرگ به روشنفکران عمومی تبدیل شده اند و دیدگاه بسیار بزرگتری را برای علم و نقشی که آن باید در جهان بینی مدرن ایفا کند بیان می کنند. اعتبار علمی و شیوایی ادبی هر یک از این متفکران بزرگ در کنار هم قرار می گیرد و آنها را به چیزی تبدیل می کند که فقط می توان آن را پیشگوی علم نامید. عجیب است که پیشروهای پیشرو علم عمدتاً سکولار هستند به گونه‌ای که منعکس کننده توزیع باورهای دینی در جامعه علمی نیستند. بسیاری از آنها حتی با دین دشمنی دارند و این تصور نادرست را ایجاد می کنند که علم در کل با دین ناسازگار است. کارل گیبرسون و ماریانو آرتیگاس تحلیلی آگاهانه از دیدگاه‌های این شش دانشمند ارائه می‌کنند و به دقت علم را از فلسفه و دین در نوشته‌های پیشوایان متمایز می‌کنند.
فلسفه علم برای متکلمان: مقدمه (مشارکت در الهیات فلسفی) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gijsbert van den Brink
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Peter Lang GmbH ,
رابطه عقل و دین و رابطه علم و دین
نویسنده:
محمدرضا دهقان.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: آبات,
کلیدواژه‌های اصلی :
قلمروهای علم و دین [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Harrison, Peter
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چرا باورها مهم هستند: تأملاتی در مورد ماهیت علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
E. Brian Davies
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب مشکلات عمیق در مورد جایگاه ما در جهان را با حداقل اصطلاحات فنی مورد بحث قرار می دهد. این استدلال می‌کند که ایده‌های «مطلق‌گرایانه» که به زمان افلاطون بازمی‌گردد، همچنان نسل‌های فیزیکدان نظری و الهی‌دانان را گمراه می‌کند. این توضیح می‌دهد که ماهیت چندلایه توصیف‌های کنونی ما از جهان اجتناب‌ناپذیر است، نه به دلیل چیزی درباره جهان، بلکه به دلیل طبیعت انسانی خودمان. سعی می کند ریاضیات را از وضعیت منحصر به فرد و استثنایی که به آن اختصاص داده شده است، نجات دهد، به همان اندازه توسط کسانی که آن را می فهمند و کسانی که نمی دانند. این کتاب نقل قول‌هایی مستقیم از بسیاری از مشارکت‌کنندگان مهم موضوع خود ارائه می‌دهد و با انتقادی نافذ از بسیاری از مشارکت‌های اخیر در بحث‌های اغلب تند درباره علم و ادیان به پایان می‌رسد.
فیزیک، فلسفه و الهیات: جستجوی مشترک برای درک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert J. Russell
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
VATICAN OBSERVATORY FOUNDATION,
چکیده :
معرفی ترجمه فارسی کتاب: کتاب حاضر حاوی ترجمه‌ی مقاله‌هایی است که در باب چگونگی ارتباط علم و دین به نگارش درآمده و نگارندگان سعی در تشریح این معضل علمی سترگ و پیشنهاد راه حل برای آن دادند. تقریبا تمامی مقاله‌ها به گونه‌ای مبتنی بر رویکرد میان رشته‌ای و حاوی مطالعات چند رشته‌ای نویسندگان آن‌هاست.
علم و شواهد برای طراحی در جهان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Behe , William Dembski
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ignatius,
چکیده :
ترجمه ماشینی: همانطور که پیشرفت در علم همچنان پیچیدگی های غیر قابل تصور را آشکار می کند، سه دانشمند دوباره به پرسش دشوار و قانع کننده مبدأ جهان ما می پردازند. به عنوان ریاضیدان، بیوشیمی و فیلسوف علم، آنها امکان توسعه روشی قابل اعتماد برای تشخیص علت هوشمند و شواهدی برای طراحی در مبدأ حیات را بررسی می کنند. در این فرآیند، آنها یک مورد قوی برای باز کردن و دنبال کردن تبادل ثمربخش بین علم و الهیات ارائه می دهند. ریاضی‌دان ویلیام دمبسکی، نویسنده کتاب استنتاج طراحی، ابتدا استدلال می‌کند که پیشرفت‌های جدید در علوم اطلاعات، طراحی هوشمند را به‌طور عینی و علمی قابل تشخیص می‌کند – او نشانه‌های طراحی را شناسایی می‌کند. سپس، فیلسوف علم، استفان مایر، و بیوشیمیدان مایکل بی، نویسنده کتاب جعبه سیاه داروین، استدلال می‌کنند که این نشانه‌ها اکنون به وضوح هم در معماری جهان و هم در ویژگی‌های سیستم‌های زنده مشهود هستند. مقالات دیگر نویسندگان از جایگاه علمی نظریه طراحی هوشمند دفاع می کنند و نشان می دهند که چگونه این نظریه از باورهای مذهبی سنتی حمایت می کند بدون اینکه لزوماً وجود خدا را "اثبات" کند. مایکل بیه در یک مقاله پایانی به منتقدان کتاب پرفروش خود، جعبه سیاه داروین، پاسخ می دهد و بدین ترتیب خوانندگان را در مورد وضعیت بحث طراحی معاصر در زیست شناسی به روز می کند.
گالیله و تضاد دین و علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gregory W. Dawes
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برای بیش از 30 سال، مورخان آنچه را «تز جنگ» می نامند - این ایده که تضاد اجتناب ناپذیری بین دین و علم وجود دارد - رد کرده اند و اصرار دارند که دانشمندان و مؤمنان می توانند در هماهنگی زندگی کنند. این کتاب مخالف است. با در نظر گرفتن مشهورترین درگیری‌های این چنینی، ماجرای گالیله، به عنوان نقطه شروع، استدلال می‌کند که جوامع مذهبی و علمی نگرش‌های بسیار متفاوتی نسبت به دانش نشان می‌دهند. ادیان مبتنی بر کتاب مقدس نه تنها ادعا می کنند که منبعی از دانش متمایز از عقل بشری است. آنها همچنین مقید به سنت هستند، بر یقین اعتقادات خود پافشاری می کنند و در برابر انتقادات رادیکال به گونه ای که علوم نیست، مقاومت می کنند. اگر مؤمنان دارای تفکر سنتی بین آنچه ایمانشان به آنها می گوید و یافته های علم مدرن تضادی را درک کنند، ممکن است همان کاری را انجام دهند که مقامات کلیسا در زمان گالیله انجام دادند. آنها ممکن است تلاش کنند علم را تعطیل کنند و اصرار کنند که اعتبار کلام خدا بر هر دانش «صرفاً انسانی» غلبه دارد. کسانی از ما که برای علم ارزش قائل هستیم باید مراقب باشیم که این اتفاق نمی افتد.
آیرونی الهیات و ماهیت اندیشه دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Donald Wiebe
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
McGill-Queen's University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویبه در ارزیابی مجدد دقیق آثار لوی برول، انسجام تمایز کلاسیک لوی برول را بین تفکر بدوی یا اسطوره‌ای و علمی ایجاد می‌کند و معتقد است که تفکر دینی ماهیت اسطوره‌ای دارد در حالی که الهیات - که به دین می‌اندیشد. -- مربوط به تفکر علمی مدرن غربی است. ویبه نشان می‌دهد که فیلسوفان پیش از سقراط شکلی از تفکر عقلانی را توسعه دادند که کاملاً متفاوت از تفکر دینی-اسطوره‌ای پیش از آن بود. اگرچه افلاطون به بازیابی خرد پیش از فلسفی یونان باستان توجه داشت، اما این کار را در ساختاری عقلانی و فلسفی انجام داد. Wiebe استدلال می کند که تفکر مسیحی، در اصل اسطوره ای، تحت تأثیر فرهنگ هلنیستی به سرعت تغییر کرد و افلاطونی شدن مسیحیت عنصری از تفکر فلسفی را معرفی کرد که در نهایت جوهر اسطوره ای آن را تضعیف کرد. ویبه در تبیین ماهیت اندیشه دینی و ارتباط آن با دین، مبنایی مناسب برای توسعه نظریه کلی دین ارائه می کند. در حالی که برای فیلسوفان، الهی‌دانان، و دانشجویان و دانشمندان مطالعات دینی مورد توجه است، مطالعه ویبه از منابع متنوعی مانند فلسفه، تاریخ، مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی استفاده می‌کند و بنابراین هر کسی که در این رشته‌ها دخیل است نیز علاقه‌مند خواهد بود.
علم و آفرینش: جست و جوی تفاهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John C. Polkinghorne
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جان سی. پولکینگ هورن، کشیش دانشمند مشهور بین المللی، در این جلد دوم (که در ابتدا در سال 1988 منتشر شد) از سه گانه خود، که شامل علم و مشیت و یک جهان نیز می شد، به پرسش های اساسی در مورد چگونگی ارتباط جهان بینی های علمی و الهیاتی با یکدیگر می پردازد. دکتر. پولکینگ‌هورن نشان می‌دهد که چگونه یک فرد دارای تفکر علمی به کار تحقیق الهیات نزدیک می‌شود، و چنین فرض می‌کند که قیاس نزدیکی بین نظریه و آزمایش در علم و اعتقاد و درک در الهیات وجود دارد. او دیدگاه تازه‌ای در مورد پرسش‌هایی از این قبیل ارائه می‌کند: آیا امروز شاهد احیای الهیات طبیعی هستیم - جستجوی خدا از طریق اعمال عقل و مطالعه طبیعت؟ بینش های فیزیک مدرن در مورد درهم آمیختن نظم و بی نظمی چگونه با آموزه مسیحی آفرینش مرتبط است؟ رابطه بین ذهن و ماده چیست؟ پولکینگ‌هورن بیان می‌کند که "بینش‌های قابل‌توجهی که علم در مورد کارکردهای معقول جهان به ما می‌دهد، توضیحی عمیق‌تر از آنچه که خود می‌تواند ارائه دهد، فریاد می‌زند. اگر قرار باشد دین را جدی بگیریم. ادعای آن مبنی بر اینکه جهان مخلوق خداست، باید آنقدر متواضع باشد که از علم بیاموزد که آن جهان واقعاً چگونه است. گفتگوی بین آنها فقط می تواند متقابل را غنی کند."
  • تعداد رکورد ها : 196