جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 375
بررسی تطبیقی تکون خلقت و عقلانی یا وحیانی بودن خلق از عدم از منظر آکویناس و ملاصدرا
نویسنده:
سیده ناهید یعقوبیان ، مهدی دهباشی ، محمدرضا شمشیری
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مسئله آفرینش و به تبع آن، خلق‌ازعدم، یکی از چالش‌های فلاسفه و متکلمان در همه اعصار بوده است. هدف این پژوهش که، به شیوه توصیفی ـ تحلیلی تنظیم شده است، تحلیل، تطبیق و بررسی دیدگاه‌ آکویناس و ملاصدرا درباره نحوه تکون خلقت و عقلانی یا وحیانی بودن خلق‌ازعدم است. در این مقاله، روشن می‌شود که آکویناس ضمن این که دلایل فلاسفه و متکلمین بر قدم یا حدوث زمانی عالم را نمی‌پذیرد، دلایل عقل را نیز مبنی بر اثبات حدوث ذاتی عالم ناتوان و نارسا می‌داند. وی اذعان دارد که تنها بر اساس وحی و آموزه‌های دینی است که می‌توان حکم به مسبوق به عدم بودن و حدوث ذاتی عالم نمود. از سویی دیگر، ملاصدرا با التفات به آموزه‌های دینی و بر اساس مبانی عقلی خویش، همچون اصالت وجود‌‌‌ و حرکت جوهری، ضمن پذیرش خلق‌ازعدم، به اثبات عقلانی حدوث زمانی عالم(به معنای خاص) می‌پردازد. در مقام تطبیق آراء این دو اندیشمند، می‌توان به اصالت وجودی دانستن هر دو اشاره کرد. این که در نظام صدرایی و آکوئینی، ضمن آن که خداوند قدیم دانسته شده است، عالم امکان نیز بدون هیچ تصوری از زمان، مسبوق به عدم تعریف می‌شود. وجه اختلاف بارز این دو متفکر را می‌توان در تغییر پذیر بودن یا نبودن ماده نخستین عالم هستی دانست. ملاصدرا با استناد به آیه «کل یوم هو فی شأن» فیض الهی را چنان مستمر و غیر منفک از خداوند می‌داند که تصور آغازی برای خلقت در زمان حقیقی یا زمان موهوم رفع می‌گردد.
صفحات :
از صفحه 31 تا 44
بررسی مفهوم «تسلسل» در فرایند نظریه خلقت لارنس کراوس و نقد آن بر مبنای اندیشه علامه طباطبایی
نویسنده:
حسین رحمانی تیر کلائی ، سید محمد علی سجادیان ، محمدصادق جمشیدی راد ، سیدحسین بطحایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کراوس معتقد به خلق هوشمندانه و خودبه­خودی جهان از عدم است و آغاز جهان را از یک انفجار بزرگ می­داند که دائم در حال گسترش است؛ یعنی بی­انتهایی زمانی و مکانی. در نتیجه، تسلسل در نزد وی امکان­پذیر است. بنابراین وی بر ادعای الهی­دانان که علت اول را به وسیله قاعده «تسلسل» اثبات می­کنند، ایراد می­گیرد و می­گوید اگر یک موجود فراطبیعی که خارج از نظام طبیعت است را در نظر بگیریم منجر به این می­شود که یکی را باید مقدم و دیگری را مؤخر قرار دهیم؛ زیرا سلسله علل باید جایی ختم شود. بنابراین، وی معتقد به تسلسل این­جهانی و درون طبیعت است. پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیل محتوا، اندیشه کراوس را بر مبنای اندیشه علامه به نقد می­کشد. علامه معتقد است کل این جهان مانند بدن انسان با کلیه اعضایش یک واحد شخصی است و از سلسله علت­ها و معلول­ها تشکیل شده که بر روی هم علتی می­خواهد. وی با تلفیقی از دو برهان حدوث، وجوب و امکان برهان متمایزی را تقریر کرده است و ادعا می­کند جهان با توجه به حرکت جوهری ذاتی، دائما در حال حدوث است و چون مجموعاً یک وجود خارجی است، به عنوان یک واحد حادث، نیازمند به علت است؛ در صورتی که کسی حرکت جوهری جهان را منکر شود، امکان ذاتی آن انکارناپذیر است؛ زیرا جهان دارای ماهیت است و لازمه ماهیت، امکان ذاتی است. بنابراین، هر ممکنی نیازمند به علت است. در نتیجه، این جهان نیاز به علت اول است که از طریق قاعده تسلسل اثبات می­شود.
صفحات :
از صفحه 77 تا 92
صحبت در مورد خدا و صحبت در مورد خلقت: مواضع ابن سینا و توماس آکویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rahim Acar
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
کلیدواژه‌های اصلی :
خدا و خلقت در الهیات توماس آکویناس و کارل بارت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tyler Wittman
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : میراث توماس آکویناس و کارل بارت برای متکلمان معاصر که به طور فزاینده ای آنها را در مورد مسائل بحث برانگیز در مورد قیاس و معرفت خدا به گفتگو می پردازند، تأثیرگذار است. با این حال، گفتگوی صریح کمی بین الاهیات آنها درباره خدا رخ داده است. این کتاب یکی از اولین تحلیل‌های مبسوط این موضوع اساسی را ارائه می‌کند و می‌پرسد که چگونه هر متکلم به دنبال اعتراف به تمایز کیفی خداوند در رابطه با خلقت است. ویتمن ابتدا بررسی می کند که آنها چگونه مطابقت و تمایز بین وجود خدا و اعمال بیرونی را در یک نگرانی فراگیر برای اجتناب از بت پرستی درک می کنند. ثانیاً، او نوع رابطه ای که خداوند با خلقت دارد را تحلیل می کند که از این برداشت های مربوطه ناشی می شود. علیرغم بسیاری از اهداف مشترک، آکویناس و بارت در نهایت در موضوع عقل الهیات با پیامدهایی برای توانایی آنها در حمایت مداوم از متمایز بودن خدا اختلاف دارند. این موضوعات آموزنده متقابل، درس های مهمی را برای الهیات معاصر ارائه می دهد.
در مورد حقیقت ایمان کاتولیک = مجموع ضد اقوام کتاب دوم: خلقت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas Aquinas; James F. Anders
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Image Books,
کلیدواژه‌های اصلی :
نوسانات کوانتومی و تحلیل انتقادی رویکرد فیزیکی به خلقت از عدم عالم [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Dr. MirSaeid Mousavi Karimi (Iran)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: تئوری بیگ بنگ و مدل های استاندارد کیهان شناسی مبتنی بر آن بر محدودیت زمانی جهان دلالت دارند. بیشتر فیزیکدانان معتقدند جهان محدود زمانی باید از هیچ ایجاد شده باشد. به منظور اجتناب از پیامدهای الهیاتی و متافیزیکی چنین ایده ای، مهمترین سناریوهایی که ارائه شده اند عبارتند از: (1) جهان از نظر زمانی متناهی نیست، بلکه ماقبل ابدی است. (2) خلقت جهان از هیچ را می توان صرفاً به صورت فیزیکی توضیح داد. (3) هیچ ارتباطی بین محدود بودن زمانی جهان و داشتن آغاز زمانی وجود ندارد، بنابراین جهان همیشه وجود داشته است. (4) آفرینش جهان به عنوان یک واقعیت بی رحم، یک منشأ خود به خودی و بدون علت ex nihilo است. روش و یافته‌ها: در این مقاله قصد دارم سناریوی (2) را مورد بحث و بررسی قرار داده و نقد کنم. برای رسیدن به این هدف، دو مدل فیزیکی مهم یعنی مدل‌های تریون-ویلنکین و هاوکینگ-هارتل که بر اساس نوسانات کوانتومی فرموله شده‌اند، توضیح داده می‌شود. نشان داده خواهد شد که آنها در واقع خلقت جهان را نه از هیچ، بلکه از چیزی توضیح می دهند. نتیجه گیری: هیچ نظریه فیزیکی نمی تواند خلقت جهان از هیچ را با توسل به پدیده های فیزیکی یا قوانین طبیعت توضیح دهد. نتیجه مقاله این است که آفرینش جهان از هیچ تنها با توسل به برخی علل بیرونی می تواند به صورت متافیزیکی توضیح داده شود.
صفحات :
از صفحه 169 تا 217
خلقت انسان از دیدگاه امام محمد غزالی و امام خمینی (ره)
نویسنده:
محمودضعیفی ، خسروظفر نوایی ، سیدعبدالحسین طریقی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
خلقت انسان یکی از ضروری‌ترین حقایق عرفان اسلامی است که از جهات علمی و نظری، اخلاقی و تربیتی بسیار مهم می‌باشد. لذا شناخت و بررسی زوایای مختلف خلقت انسان جایگاه ویژه‌ای دارد. هرچند پیش‌ازاین پژوهش‌های فراواني در مورد دیدگاه‌های مختلف امام خمینی (ره) و امام محمد غزالي انجام‌شده اما دیدگاه‌های ایشان در مورد هستي و انسان‌شناسی كمتر مورد مداقه قرارگرفته است فلذا در اين مطالعه سعي بر اين است تا خلقت انسان از دیدگاه امام محمد غزالی و امام خمینی (ره) به‌طور کامل مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار بگیرد. بررسی تحلیلی از مقایسه و تبیین آرا ء و افکار و نظریات حضرت امام خمینی (ره) و امام محمد غزالی در مورد خلقت انسان و اسرار عرفانی این آفرینش بی‌همتای الهی با استناد به نظرات دو عارف وارسته. این پژوهش کتابخانه‌ای و بنیادی می‌باشد. در این رساله تحقیق کتابخانه‌ای بر مبنای توصیف و تحلیل است. استفاده از منابع مختلف مانند کتاب‌ها، مقاله‌ها و متون عرفانی معتبر مورداستفاده قرار می‌گیرد. نتایج تحقیق نشان داد که دو متفکر مشابهت های بسیاری در خصوص خلقت انسان در آثار خود دارند و تفاوت بین آنها تنها در خصوص بسط و گسترش برخی مباحث مربوط به خلقت انسان است.
صفحات :
از صفحه 73 تا 84
سیمای آدم در رومیان 5:12-21 و اول قرنتیان 15:21-22، 45-49: خلقت جدید و پیکربندی مجدد اخلاقی و اجتماعی آن
نویسنده:
Felipe De J. Legarreta
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : تضاد آدم و مسیح در پولس شبیه دیگر مفسران یهودی داستان خلقت انسان و سقوط است که پیامدهای اخلاقی را به دنبال دارد. با این حال، پولس به طور منحصربه‌فردی داستان منشأ را در دیدگاهی معاد شناختی تفسیر می‌کند که ایمانداران را فرا می‌خواند تا زندگی خود را پس از تصویر آدم مسیح جدید تغییر دهند تا به رستاخیز معاد در او دست یابند.
الهام بخش مراقبت از خلقت در شاهد و پرستش کلیسای دانشگاه، سنت مریم باکره، آکسفورد: برنامه Hope4Creation
[پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Charlotte Bannister-Parker
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : جهان در حال حاضر با یک بحران آب و هوایی بی سابقه مواجه است و ما به عنوان مسیحی باید واکنش نشان دهیم. پس از خلاصه کردن مقیاس عظیم تهدید وجودی که با آن روبرو هستیم، این پایان نامه به یک مشکل خاص می پردازد: در کلیسای من و بسیاری دیگر، جهت گیری کمی در مورد چگونگی واکنش معنادار به بحران آب و هوا وجود دارد. در سنت مری، یک تیم کوچک سبز دو سال پیش تأسیس شد، و در حالی که اعضای آن به شدت نگران رسیدگی به بحران آب و هوا بودند، هنوز هیچ اقدام پایدار پایدار یا اقدام زیست محیطی اتخاذ نشده است. این پایان نامه بررسی می کند که چرا اتفاق کمی افتاده است، و برخی از موانعی که ممکن است تیم سبز و جماعت گسترده تر سنت مری را از اقدام بازدارند، چیست. سپس بررسی می‌کند که چه بینش‌های جدیدی را می‌توان از روان‌شناسی رفتاری، سنت مسیحی سلتی، و الهیات زیست محیطی به دست آورد که می‌تواند باعث تغییر در نگرش و عمل شود. در این مقاله، من یک روایت جایگزین برای محتوای برنامه های آموزشی موجود پیشنهاد می کنم. این رویکرد جدید اساس طراحی یک برنامه نوآورانه، Hope4Creation (H4C) را تشکیل می دهد. هدف این برنامه این است که به جماعت من فرصتی منحصربفرد بدهد تا سفری دگرگون کننده از مشارکت را آغاز کنند و آنها را قادر سازد تا با حرکت از کاربرد نظری به عملی، به شیوه ای عملی و مرتبط به بحران آب و هوا پاسخ دهند. H4C طوری ترتیب داده شده است که تأثیر ملموسی داشته باشد و تیم سبز و جماعت مریم مقدس را قادر می سازد تا به چراغ روشنایی برای سایر کلیساهای حوزه اسقف تبدیل شوند، به طوری که آنها نیز زندگی پایدار را اتخاذ کنند و اقدامات زیست محیطی را در زندگی مسیحی خود بگنجانند. و هویت
خدایان کوانتومی: خلقت، آشوب، و جستجوی آگاهی کیهانی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Victor J Stenger (ویکتور استنجر)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
International Society for Science and Religion,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : آیا مکانیک کوانتومی ارتباط بین ذهن انسان و کیهان را نشان می دهد؟ آیا مغز ما در یک "آگاهی کیهانی" تنظیم شده است که جهان را فرا گرفته و ما را قادر می سازد واقعیت خود را بسازیم؟ آیا مکانیک کوانتومی و نظریه آشوب مکانی را برای خدا در جهان بدون نقض قوانین طبیعی فراهم می کند؟ بسیاری از کتاب‌های مشهور چنین ادعاهایی را مطرح می‌کنند و استدلال می‌کنند که تحولات کلیدی در فیزیک قرن بیستم، مانند اصل عدم قطعیت و اثر پروانه‌ای، از این ایده حمایت می‌کنند که خدا یا یک ذهن جهانی بر اساس واقعیت مادی عمل می‌کند. نویسنده در اینجا این اختلافات را در یک تحلیل دقیق استدلال شده از نظریه های رایجی که به دنبال پیوند معنویت با فیزیک هستند، بررسی می کند. در سرتاسر کتاب، نویسنده بحث‌های خود را درباره معنویت عامه با بررسی معنای واقعی یافته‌های فیزیک قرن بیستم جایگزین می‌کند. بنابراین، او خلاصه‌ای مفید از ایده‌های دینی معاصر و همچنین فیزیک پایه اما پیچیده ارائه‌شده به زبان ساده (بدون معادله) به خواننده ارائه می‌دهد. نکته جالب توجه در این کتاب، بحث نویسنده در مورد نوع جدیدی از دئیسم است، که خدایی را پیشنهاد می‌کند که جهان را با بسیاری از مسیرهای ممکن که به طور تصادفی تعیین می‌شوند، خلق می‌کند، اما در غیر این صورت با جهان فیزیکی یا زندگی انسان‌ها تداخلی ندارد. و بی اعتقادی در آمریکا -- راز بلیپ چیست؟ -- تعقیب تائو -- گورو GUT -- فضا ، زمان و ماده -- تغییر پارادایم بزرگ -- دئیسم و داروینیسم -- کوانتوم وحشتناک -- عناصر ماده -- آشوب ، پیچیدگی و ظهور -- - بازگشت به کاهش - شبح که کوانتوم را در هم می شکند - فلسفه کوانتومی - خدا کجا می تواند عمل کند؟ -- خدایی که تاس بازی می کند -- هیچ گرایی.
  • تعداد رکورد ها : 375