جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 312383
 نقش رسول خدا ( ص) در بنیان تمدن و فرهنگ اسلامی
نویسنده:
نرگس سادات آزاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
نقش رسول خدا در بنیان تمدّن و فرهنگ اسلامی، عنوان نوشته ای است که پیش رو دارید، و آن چه در این رساله مد نظر بوده است نشان دادن نقش اساسی رسول اعظم در ایجاد و تحکیم حکومت اسلامی است. سال 1385 سال پیامبر اعظم – صلی علیه و اله و سلم- بود شبهات زیادی در مورد پیامبر - صلی الله علیه و آله و سلّم- و اسلام وجود دارد به دلیل پاسخ دادن به این شبهات ونیز به دلیل نشان دادن جایگاه اساسی پیامبر - صلی الله علیه و آله و سلّم- در اسلام و رنج ها و زحمت هایی که در راه تحکیم آن کشیده ا ند و نیز عوامل دیگر مانند حفظ دین مبین اسلام از خرافات و عقاید باطله من را بر این داشت تا این رساله را بنویسم . گر چه در مورد پیامبر - صلی الله علیه و آله و سلّم- اسلام تحقیقات فراوان شده است اما با این عنوان پیشینه ی چندان طولانی ندارد. با در نظر گرفتن موارد فوق به بررسی زندگانی رسول اعظم با مطالعه ی منابع دست اول از تواریخ پرداختیم، تا بتوانیم آن چه که مد نظر است بیان نمائیم. به طور کلی این تحقیق، در پی پاسخ دادن به این سؤال کلی است که عرب جاهلی با عرب بعد از اسلام چه تفاوت هایی کرده است؟ و این تفاوت ها مدیون رنج کشیدن و صبر و بردباری چه فردی است؟ همچنین بررسی اقداماتی که رسول عزیز در برقراری حکومت اسلامی انجام داده اند. دین اسلام کامل ترین دین است گر چه قبل از آن پیامبران اولوالعزم دیگری نیز مانند شریعت حضرت موسی - علیه السلام- و حضرت عیسی - علیه السلام-بوده است اما دین اسلام کامل کننده ادیان دیگر بوده و تمامی اعمال و رفتار انسان ها را به وسیله خاتم الانبیاء برای بشر به ارمغان آورده است. به همین خاطر باید به بیان این مطالب می پرداختم که دین رسول اعظم - صلی الله علیه و آله و سلّم- قبل از اسلام چه بوده است و چه تأثیری در دین اسلام داشته است.
 نقش زن مسلمان در تاریخ اسلام
نویسنده:
زهرا حسین زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
«به خدا سوگند سیصد و سیزده نفر می آیند که پنجاه نفر از این عده زن هستند، که بدون هیچ قرار قبلی در " مکه" کنار یکدیگر جمع خواهند شد.» امام محمد باقر(ع) نبرزه و جنگ؛ غالب شدن،مغلوب گشتن، گرسنگی، سردی، گرمی،دفاع،هجوم و ... دارد و در این میدان مجاهدین خود را با شرایط تطبیق می دهند و در مواقع حساس صبر می نمایند. زنان مسلمانان نیز در عرصه پیکار نقش بسزایی داشته اند که می توان از آن ها الگو گرفت. آنان نه برای نسل خود بلکه برای نسل های بعدی در س شجاعت داده اند و پا به پای مردان در راه مبارزه قدم برداشته اند؛ در آخر الزمان نیز سیصد و سیزده یار حضرت حجة بن الحسن(عج) پنجاه نفر زن می باشند که امام ( عج) را یاری می نمایند. در این نوشتار با عنوان « نقش زن مسلمان در تاریخ اسلام» ابتدا تعریف نقش ، زن، مسلمان و اسلام در لغت، منابع و متون اسلامی بیان شده و به جایگاه زن در جامعه نخستین و عرب قبل از اسلام اشاره شده است. سپس نظرات دانشمندان اسلامی به طور اجمالی مورد بررسی قرار گرفته و به نظر کلی اسلام درباره زن و مبنای اسلام در نگرش به شخصیت زن اشاراتی شده است. نقش زن نیز در مکاتب مختلف بررسی شده است. گفته شده که زن می تواند همچون مادر موسی(ع) که از ایشان به بزرگی یاد شده و یا مانند خدیجه(س) و فاطمه(س)- دختر پیغمبر(ص)- و برخی زنان صدر اسلام ، نماد عصمت و تقوی و عبودیت خدا باشد. سپس درباره فعالیت های اجتماعی زنان در صدر اسلام، حضور زنان در بیعت، زنان مبارز در عصر رسالت ( نسیبه، ام سنان، صفویه و ...) و ( خدیجه(س)،ام سلمه و ...) و ( حضرت زینب(س)، رقیه(س)، سکینه و ...) سخن به میان آمده است. در این مبحث شجاعتهای زنان پیرامون پیامبر(ص) و ائمه بررسی شده که چگونه بارشادت و صبر، درس بزرگ استقامت داده اند. در ادامه به سیره عملی حضرت زهرا(س) اشاراتی شده است و اینکه فاطمه ( س) مادر پدرش بود. پرا که ایشان در دوران محاصره اقتصادی و شکنجه های شعب ابیطالب همراه با یاران و بستگان پیامبر(ص) بودند. همچنین به ویژگی های برترین بانوی جهان(علم ،ایثار،سیاست،خانه داری حضرت زهرا(س)، دفاع از ولایت علی(ع) و ... ) پرداخته شده است. نقش آفرینی حضرت زهرا(س) در جنگ ها و فضایل آسمانی ایشان بیان شده است و از ایشان به عنوان برترین الگوی زنان عالم یاد شده است. به نقش زنان در عصر حاضر و نقش پشتیبانی – رزمی زنان در دفاع پرداخته شده و از پیروان حضرت زهرا(س) به عنوان نمونه مجاهده و ایثار یاد شده است. و در انتها به تحلیل و ارزیابی و پیشنهادات موضوع مورد بحث پرداخته شده و از زن مسلمانان به عنوان جلوه ایثار و شهامت یاد شده است. زنان مبارز بهترین راه رسیدن به سسعادت و پیروزی در همه زمینه ها و دوران را هموار می سازند و باعث افتخار سرزمین اسلامی می شوند. واژه های کلیدی نقش : عمل و کنش معینی که افراد در یک جامعه عهده دار آن می شوند. زن : از دیدگاه اسلام زن نیز همانند مرد می تواند با مبارزه و تلاش ، عفاف و تقوی به سعادت انسانی دست یابد و به مراتب عالیه کمال برسد. مسلمان : انسان معتقد به دین محمد(ص) را گویند که پیروی از سیره نبی اکرم(ص) و قرآن را برنامه و الگوی زندگی خود قرار می دهد. اسلام : تسلیم در برابر خدا و اطاعت از پیامبر(ص)، آیین یکتا پرستی و تقوی در آن جلوه کرده و در محتوای آن اندیشه های دینی و عرفانی نهفته است.
درآمدی بر تربیت سیاسی در سیره ی معصومین (ع)
نویسنده:
محمد منصورنژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نقش آموزه های دینی در کاهش خشونت خانوادگی
نویسنده:
طیبه ماهروزاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
درآمدی بر تربیت جنسی در متون دینی اسلام
نویسنده:
محسن فرمهینی فراهانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
الجارُ ثمّ الدّار (و بررسی مأخذ و آموزه های اخلاقی و عرفانی آن)
نویسنده:
مهین پناهی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
بلاغت سوگند در قرآن کریم
نویسنده:
نصرالله شاملی,علی محمدرضایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تطبیق مؤلّفه ها و انواع تصویر هنری در سورة مبارکۀ نبأ
نویسنده:
سید حسین سیدی,ربابه معصومیان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
تبیین و بررسی عدالت تربیتی از دیدگاه امام علی (ع)
نویسنده:
مجتبی پورکریمی هاوشکی,مراد یاری دهنوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
مفهوم و معارف مربوط به آموزه «حمد و ثنای الهی»، از منظر قرآن و عترت و آثار تربیتی آن
نویسنده:
عباسعلی رستمی نسب,زینب رستمی نسب
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 312383