جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 278
العوسج الملتهب وأنوار العقل ؛ ابتكار فلسفة الدين [في 4 مجلدات توزعت على 3 عناوين]
نویسنده:
جان غريش؛ ترجمة: محمد علی مقلد, عزّ العرب لحكيم بناني ؛ مراجعة: مشیر باسیل عون
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
دار الكتاب الجديد المتحدة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «تیغ سوزان و چراغ‌های ذهن» اولین تحقیق تحلیلی عمیقی است که به زبان فرانسوی در مورد پیدایش فلسفه دین نوشته شده است، این کتاب در سه بخش و چهار جلد است، بخش اول (جلد اول) که به میراث می‌پردازد. قرن نوزدهم و وارثان آن، شامل یک مقدمه کلی است که ما را به تخصص و مطالعه مدل جایگزین عقلانی و انتقادی نزدیکتر می کند.بخش دوم (جلد دوم) به بررسی رویکردهای پدیدارشناختی و تحلیلی می پردازد، در حالی که بخش سوم [که به دو جلد تقسیم شد. بخش‌هایی در ترجمه عربی به دلیل عظمت آن] به رویکرد هرمیتی اختصاص دارد. مهمترین پیامی که فلسفه دین برای آن پدید آمده «تدبر در دین» است، با علم به اینکه این تخصص از دو قرن پیش به وجود آمده است و هدف این کتاب بررسی شرایطی است که منجر به ایجاد این تخصص شده است. هدف این است که به دین در مظاهر عمده آن بیاندیشد و این همان چیزی است که کتاب را به روشن ساختن مفهوم ادیان الهام بخش، به جای ایجاد یک برداشت مصنوعی فلسفی از دین، موظف می کند، و این همان چیزی است که باعث می‌شود کتاب علاوه بر بررسی مقوله‌های بلاغی ذهنی و منطقی که منجر به پیدایش آن‌ها شده است، بار مظاهر فردی و جمعی دین از قبیل آیین‌ها، اعتقادات و نگرش‌های معنوی را نیز بررسی کند: داده‌ها را در نظر می‌گیرد. از تاریخ ادیان، که مستلزم ادغام آنها در تفکری است که به افقی وسیع باز می شود.درباره معنای کل تاریخ. اصطلاح «نوآوری» مفهومی دوگانه دارد: از یک سو، به ارائه ارائه تاریخی به خواننده از نمایندگان بزرگ این رشته، پس از آشنایی با مدل‌های جایگزین عقل که فلسفه‌های مسلط دین را کنترل می‌کنند، مربوط می‌شود. از زمان کانت تا آغاز قرن بیست و یکم. از سوی دیگر، این کتاب می‌خواهد افق‌هایی را به روی موضوعاتی بگشاید که فلسفه هرمنوتیک دین امروز باید با آن‌ها مواجه شود و همچنین می‌کوشد تا خطرات بحث‌های داغ امروز در مورد میراث معنوی و دینی متعلق به اروپا را آشکار کند.
تاریخچه‌ی کشمکش عقل و دین
نویسنده:
توفیق طویل؛ مترجم: علی فتحی‌لقمان
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
شیراز - ایران: نوید شیراز,
چکیده :
نویسنده در آغاز از تنگناها و فشار دین علیه عقل و فلسفه سخن می‌گوید و به تفصیل نظریه‌های مربوط به آن را مطرح می‌سازد: وی خاطرنشان می‌کند: "... محدودیت‌هایی که متعصبین دیندار بر آزادی تفکر ایجاد کردند، مانع از تکامل و بالندگی عقل شد و آن را در طی قرن‌های متمادی تحت سیطره و سلطه خود از حرکت بازداشت.... پیشینه تاریخی عقل و دین نشان می‌دهد که هیچ جدالی بین عقل و دین که بر طرد عقل و سرکوب اندیشه‌مندان منجر شده باشد، رخ نداده است مگر این که دو اتفاق با هم افتاده باشد: اول این که داعیه‌داران دین به قدرتی دست یافته باشند که به وسیله آن قادر به اعمال فشار بر عقل و تعقیب و شکنجه عقلا باشند. اگر قدرت در دست متصدیان دین قرار نگیرد، در میدان مخالف با عقل، تنها به انتقاد از آن و تبلیغ علیه آن قناعت خواهند نمود و با دشمنان خود به تساهل و تسامح رفتار کرده و همانند آن‌ها به عقل و قوانین عقلی متوسل خواهند شد. انگلستان قرن هفدهم و هجدهم مصداقی برای این ادعا است. اما خواهیم دید که در یک چنین مواقعی دیندارانی که به قوانین عقلانی پناه می‌برند برای مخالفت با عقلا از روش‌های عقلانی استفاده می‌کنند و همین امر به نفاق می‌انجامد. دوم این که عقل نیرومندی ظهور کند که توانایی تاختن بر حریم دین و عبور از مرزهای ممنوعه را داشته باشد و بدین ترتیب بدعتی بیاورد یا سنتی را بشکند. یک چنین عقلی است که می‌تواند مخالفان خود را در تنگنا قرار دهد. اگر چنین عقلی در صحنه حاضر نباشد اصولا طرف دعوایی وجود نخواهد داشت". نویسنده بر اساس این گزاره معتقد است که در یونان باستانع همچنین در ظهور مسیحیت جدال چندانی بین عقل و دین صورت نگرفت. در قرون وسطا دین با هیات کلیسا عرصه را بر عقل تنگ کرد و با شروع عصر نوزایی (رنسانس) جدال بین عقل و دین شدت گرفت و پس از آن، تقریبا عقل بر اریکه قدرت ایستاد. عناوینی که برای این کتاب انتخاب شده بدین قرار است: "آزادی عقیده و دشمنان آن"، "عقل و دین در فلسفه یونان و روم"، "عقل و دین در قرون وسطا"، "موضع اسلام و فقهای مسلمان در برابر فلسفه"، "رشد عقل در جهان کاتولیک در سده‌های هفدهم و هجدهم میلادی"، "کشمکش عقل و دین در انگلستان پروتستان در سده‌های هفدهم و هجدهم میلادی" و کشمکش عقل و دین در قرن گذشته".
بین عقل و دین: دیالکتیک سکولاریزاسیون [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jurgen Habermas; Joseph Ratzinger
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Fondo de Cultura Economica USA,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : یکی از مشهورترین فیلسوفان امروزی، یورگن هابرماس، و بخشدار وقت جماعت دکترین ایمان، جوزف راتزینگر، تنها چند ماه پس از گفتگو تعیین کردند که این اسناد کار به عنوان پاپ بندیکت شانزدهم، با یکدیگر مبادله شود. دیدگاه ها در مورد پایه های یک نظم اجتماعی آزاد و صلح آمیز. چگونه می توان از خارج شدن مدرنیزاسیون از ریل جلوگیری کرد؟ آیا عقل و دین می توانند محدودیت هایی را برای یکدیگر ایجاد کنند؟ این صفحات یک نشست آینده نگر درباره وضعیت تفکر معاصر را مستند می کنند.
دین و عقل عمومی. مقایسه مواضع جان رالز، یورگن هابرماس و پل ریکور [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Maureen Junker-Kenny
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب سه رویکرد به عقل عمومی و فضای عمومی اعطا شده به ادیان را مقایسه می‌کند: پلتفرم لیبرال یک اجماع همپوشانی که توسط جان رالز پیشنهاد شده است، بازنگری‌بندی اخلاقی گفتمان یورگن هابرماس درباره جهان‌شمولی کانت و تحقق آن در حوزه عمومی، و بنیان‌گذاری مشترک. نقشی که پل ریکور به سنت های خاصی نسبت می دهد که فرهنگ آنها و اعتقادات شهروندان را شکل داده است. مقدمات مواضع آنها در چهار جنبه مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد: (1) چارچوب هنجاری که کارکرد خاص عقل عمومی را تعیین می کند. (2) انسان شناسی و نظریه های عمل آنها. (3) ابعاد زندگی اجتماعی و مشخص شدن آن در چارچوب سیاسی دموکراتیک. (4) دیدگاه‌های متفاوتی از دین که از این عوامل ناشی می‌شود، از جمله درک آن‌ها از جایگاه ادعاهای حقیقت متافیزیکی و دینی، و نقش دین به‌عنوان یک عمل و اعتقاد در جامعه کثرت‌گرا. دریافت‌ها و نقدهای اخیر به زبان‌های انگلیسی و آلمانی مورد بحث قرار می‌گیرند: فیلسوفان و الهی‌دانان در مورد گستره عقل عمومی، و وظیفه ترجمه از سنت‌های ایمانی، و همچنین نقشی که ممکن است در تنوع فرهنگ‌های جهانی برای شکل دادن به یک مشترک داشته باشند، بحث می‌کنند. افق جهان وطنی
محدوده عقل؟ : علم و دین در جامعه مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alex Bentley
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Continuum,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : آیا دانشمندان باید باورهای مذهبی را به چالش بکشند؟ آیا دین در جامعه بشری اجتناب ناپذیر است؟ آیا دین برای جامعه ضرر دارد؟ آیا خود علم می تواند الهام بخش شگفتی معنوی باشد؟ تقابل علم و دین در سال‌های اخیر بحث‌های عمومی زیادی را در مورد دین تعریف کرده است، که اخیراً در کتاب‌های پرفروشی که درگیری بین دانشمندان و مؤمنان مذهبی را به تصویر می‌کشند، مانند The God Delusion اثر ریچارد داوکینز و پایان ایمان یا نامه به یک ملت مسیحی اثر سام هریس. . اما این شکاف «ما در برابر آنها» چه معنایی برای جامعه دارد؟ این مجموعه مقالات به دانشمندان علوم اجتماعی، دانشمندان علوم طبیعی و الهیات که تجربه آنها ارتباط مستقیمی با این موضوعات عمده دارد، صدایی می بخشد و جایگاه علم را در بحث مدرن روشن می کند. شامل مشارکت‌های مری میدگلی (دانشگاه نیوکاسل آپون تاین، بریتانیا)، دنیس الکساندر (دانشگاه کمبریج، بریتانیا)، ریچارد رابرتز (دانشگاه لنکستر، بریتانیا)، باب لیتون (دانشگاه دورهام، بریتانیا)، سیمون کلمن (دانشگاه ساسکس، بریتانیا) ، مایکل شرمر (مدیر اجرایی انجمن شکاکان و مقاله نویس ماهانه برای Scientific American)، لوئیس ولپرت (دانشگاه کالج لندن، انگلستان)، اندرو نیوبرگ (دانشگاه پنسیلوانیا)، تیموتی تیلور (دانشگاه برادفورد، انگلستان)، استیون میتن (دانشگاه) از ریدینگ، بریتانیا)، دیوید اسلون ویلسون (دانشگاه بینگهامتون)، هربرت ماشنر (دانشگاه ایالتی آیداهو)، یان ریدر (دانشگاه منچستر، بریتانیا)، هیروکو کاوانامی (دانشگاه لنکستر، بریتانیا)، آندریان کریه (سودویچه سایتونگ)، جان هدلی بروک (دانشگاه آکسفورد، بریتانیا)، گوردی اسلک (نویسنده نبرد بر سر معنای همه چیز)، ست شوستاک (موسسه ستی)، ویلیام کالوین (دانشگاه واشنگتن)، و دیوید ویلکینسون (دانشگاه دورهام، بریتانیا)
اختراع مجدد امر مقدس: دیدگاهی جدید از علم، عقل و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stuart A. Kauffman
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Basic Books,
کلیدواژه‌های اصلی :
هماهنگی علم و دین از منظر کتاب، سنت و عقل
نویسنده:
تحقیق و تالیف سیدمختار موسوی ؛ با مقدمه مهدی گلشنی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: دارالکتب‌الاسلامیه,
کلیدواژه‌های اصلی :
رابطه عقل و دین و رابطه علم و دین
نویسنده:
محمدرضا دهقان.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: آبات,
کلیدواژه‌های اصلی :
تبیین فلسفی عقل و دین از نگاه ابن‌رشد
نویسنده:
سیده الهام‌امامزاده.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: امتداد حکمت ,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 278