جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1628
شیعه شناسی اهل سنت و چالش های فراروی آن در دوران پس از انقلاب اسلامی ایران (دوره 2 جلدی)
نویسنده:
کامیار صداقت ثمرحسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مجلّد نخست از مجموعه «شیعه شناسی اهل سنّت» به پژوهش درباره مسایل شیعه شناسی اهل سنّت در دوره معاصر و مخالفان تقریب مذاهب اسلامی اختصاص دارد. محورهای اصلی مطرح شده در این جلد عبارتند از: توجه به تعارضات درونی جهت یافتن موانع تقریب، باورها و عقاید رایج مخالفان تقریب درباره شیعه؛ آشنایی با برخی از علمای تقریب مذاهب اسلامی؛ نقش آثار شیعی در شکل گیری شیعه شناسی اهل سنت؛ آشنایی با مکتب سلفیه؛ امام خمینی در آثار شیعه شناسان مخالف تقریب؛ درباره آینده شیعه شناسی و... در جلد دوم رویکرد کلی این مجموعه آن است که به جای آنکه فعالان حوزة شیعه شناسی را مجموعه ای از ذرّات فرض کنیم، بهتر است تا آن را در قالب مجموعه ای از «شبکه» های (گاه ناپیدا) بشناسیم. آن ذرّات وقتی معنی پیدا می کنند و دارای «نقش» می شوند که تبدیل به انواع شبکه ها شوند. این مضمون در سراسر کتاب دوم شیعه شناسی که به رسانه های اینترنتی مخالفان تقریب اختصاص داشت، دیده می شود. مهم آن است که شبکه ها را در قالب یافتن دوستان و دشمنان یکدیگر بشناسیم. شناخت مخالفان تقریب از آن رو در کانون توجه قرار گرفته است که اتخاذ هرگونه راهبردی جهت پیشبرد تقریب و وحدت اسلامی در جهان اسلام متوقف بر شناخت وقایعی است که در جهان اسلام در حال جریان است.
 از تشیع شعائری تا تشیع آموزه ای و سلوکی
سخنران:
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
برای مشاهده فیلم سخنرانی به آدرس داده شده در آپارات مراجعه کنید.
سخنرانی دو متفکر شیعی یکی از سده پنجم و دیگری از سده چهاردهم قمری: شریف مرتضی و مرتضی مطهری
سخنران:
حسن انصاری
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
تاریخ تشیع و عوامل گسترش آن در گلگت و بلتستان
نویسنده:
فرمان‌علی سعیدی‌شگری؛ ویراستار: مصطفی امامی‌اهوازی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
دارالتهذیب,
چکیده :
گلگت-بلتستان (اردو: گلگت بلتستان, بلتی: གིལྒིཏ་བལྟིསྟན) که پیشتر با نام مناطق شمالی شناخته می‌شد، از شمالی‌ترین تقسیمات سیاسی تحت کنترل پاکستان است. مردم گلگت بلتسان مسلمان هستند. عمده جمعیت را شیعیان تشکیل می‌دهند و اقلیت قابل توجهی از اهل سنت نیز در منطقه حضور دارند. گلگت بلتسان تنها منطقه با اکثریت شیعه در پاکستان عمدتاً سنی است. در دوره ضیاء الحق دولت مهاجرت سنی‌ها را به این منطقه تشویق کرد. اسماعیلیه و صوفیان نوربخشیه همچنان در گلگت-بلستان حضور دارند.
علل گرایش مستبصرین به تشیع در پنجاه سال اخیر (۱۳۹۰ - ۱۳۴۰ھ.ش)
نویسنده:
میرمحسن نورمحمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
انتشارات مجمع جهانی شیعه شناسی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قال رسوال الله مثل اهل بیتی مثل سفینه نوح من رکبها نجی و من تخلف عنها غرق مثل و جایگاه اهلبیت(ع) من مانند کشتی حضرت نوح (ع)است هرکس داخل ان شد نجات یافت و هرکس از ان روی گردان شد غرق گردید. درست است اگر راه راست را به انسانی که خواهان هدایت است نشان دهند به اسانی میتوان در ان قدم نهاده ،در مسیر قرار گیرد،اما همیشه راه راست را به بشر نشان نمی دهند بلکه گاهی خود شخص از میان بیراهه ها بسی ارزشمندتر از قرار گرفتن در راه اول است. مستبصرین از دسته دوم هستند که راه درست را به طور تحقیقی انتخاب کرده اند انها گروهی هستند که به مکتب تشیع روی اورده ، در دریای مواج اندیشه ها و باورهای متناقض بر کشتی نجات سوار شده اند ؛کشتی ای که ناخدای ان حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب (ع) و فرزندان پاکش است مجمع جهانی شیعه شناسی به جهت اهمیت موضوع فوق و اشنا کردن حق جویان با مکتب نجاتبخش تشیع و اثبات محققانه نقش انسان ساز اهلبیت پیغمبر(ص) یک پروزه تحقیقاتی را با کمک محققین خود تعریف کرد و در آن ضمن معرفی افراد شاخصی که به مذهب شیعی در امده اند به طور عمده علل تمایل انها را به این مکتب نجات افرین واکاوی کرده است.
بررسی ریشه‌های تاریخی تشیع در افغانستان
نویسنده:
قربانعلی محقق‌ارزگانی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: آشیانه مهر,
شیعیان امارات متحده عربی
نویسنده:
وهاب عسگرپور ؛ [برای] مجمع جهانی شیعه‌شناسی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: آشیانه مهر,
چکیده :
عن امام صادق علیه السلام: «الا وانّ بکلّ شی اماماٌ وامام الأرض ارض تسکنها الشیعه». امام صادق علیه السلام فرمود: آگاه باشید که هر چیز را که امام و رهبری است و امام زمین (سرزمین ها) آن سرزمینی است که شیعه (مسلمان پیرو مکتب اهل بیت علیهم السلام) در آن سکونت دارد. صاحب نظرانی که به صورت منصفانه و بی طرف مکتب تشیع را مورد بررسی قرار داده اند بر این موضوع صحه گذاشته اند که این مکتب غیر از اسلام اصیل نیست که بر محوریت مکتب اعتقادی و فقهی خاندان پیامبر(ص) قرار دارد. شیعیان امارات با در اختیار داشتن بیست درصد جمعیت این کشور بخش عمده ای از جمعیت این کشور محسوب می شوند. این تحقیق در صدد است وضعیت سیاسی ـ اجتماعی شیعیان امارات را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد و مشخص نماید که شیعیان در چه وضعیت اجتماعی و سیاسی قرار دارند و از چه فرصت هایی برخوردار و با چه چالش هایی مواجه می باشند. بنابراین این سؤال اصلی تحقیق است. سؤال: شیعیان امارات در ساختار اجتماع و سیاست این کشور چه وضعیتی داشته و در راستای رسیدن به حقوق و جایگاه در شأن خود، باید از چه فرصت هایی استفاده نمایند و با چه چالش هایی مواجه می باشند؟
جامعه شیعه بحرین: اقتصاد و سیاست (از 1869م تا 1999م)
نویسنده:
داریوش نظری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم - ایران: شیعه شناسی (وابسته به موسسه فرهنگی شیعه شناسی),
قیام‌های امامیه از قرن اول تا قرن چهارم هجری (اصول، انگیزه‌ها، نتایج و دستاوردها)
نویسنده:
سیدمحمدحسین مسلمی‌عقیلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم - ایران: شیعه شناسی (وابسته به موسسه فرهنگی شیعه شناسی),
نقش شیعیان در ساختار حکومت عباسیان از خلافت ناصر تا سقوط بغداد
نویسنده:
نويسنده:رضیه‌سادات موحدابطحی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: شیعه‌شناسی,
چکیده :
شرح و بررسی نقش‌آفرینی قابل‌توجه شیعیان در ساختار قدرت عباسیان در سده پایانی این سلسله (از خلافت ناصر تا سقوط بغداد) و ارزیابی چگونگی سازگاری اندیشه سیاسی شیعه با شرایط جدید است. آن‌چه در این دوران حایز اهمیت است، راه‌یافتن شیعیان به‌عنوان بخشی از کارگزاران به ساختار قدرت بود که توانستند در ارکان مختلف حکومت، حضور پررنگی داشته باشند و تا زمان سقوط بغداد به دست مغول، این نقش‌آفرینی‌ها را ادامه دهند. این حضور، در چرخش قدرت به نفع تشیع و برهم‌زدن معادلات سیاسی به سود شیعیان تاثیر به‌سزایی داشت. به اعتقاد نویسنده، همکاری و نزدیکی ویژه‌ای که در میان ساختار و کارگزار در این زمان ایجاد شد، وابسته به علل و زمینه‌هایی است که ضرورت تبیین چرایی این جریان را ثابت می‌کند.
  • تعداد رکورد ها : 1628