جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2238
بین رویارویی و ادغام: منطق روابط بین‌الملل در هگل و کانت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andreas Arndt; Jure Zovko
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Akademie Verlag,
چکیده :
ترجمه ماشینی : نظریه حقوق اساسی خارجی هگل در «خطوط اساسی فلسفه حق» صراحتاً ایده کانت درباره جامعه ملل در اثرش «درباره صلح ابدی» را غیرواقعی رد می کند. «هیچ پریتور، حداکثر داور و میانجی بین دولت‌ها وجود ندارد، و حتی اینها فقط به صورت تصادفی». هر دو مفهوم - اجتناب ناپذیر بودن رویارویی های خشونت آمیز دولت ها در هگل، امکان ادغام قانونی آنها در کانت - موضوع این کتاب را تشکیل می دهند. مشارکت‌های این جلد تنها در مورد بازسازی نظریه‌های هگل و کانت نیست، بلکه در مورد تفکر بیشتر آنها در شرایط امروزی جهانی شدن و جنگ‌های نامتقارن است. با مشارکت: سمیر آرناوتوویچ، آندریاس آرنت، ورنر بکر، هانس گئورگ بنش، پل کرایسبرگس، کازیمیر دریلو، والتر یاشکه، ژان فرانسوا کروگان، هاینز کیمرل، ایگور میکسین، ولادیمیر میلیساولیوویچ، زوونکو پوساوویچ، زوونکو پوساوویچ، آندویچ واری، قبل از آن، رودین، لئو شِشرکو و یور زوفکو.
اراده و مشروعیت سیاسی: بیان انتقادی نظریه قرارداد اجتماعی در هابز، لاک، روسو، کانت و هگل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Patrick Riley
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : در بطن دولت نمایندگی این سوال وجود دارد که "چه چیزی دولت و کارگزارانش را مقامات قانونی می کند؟" مفهوم رضایت از یک قرارداد اجتماعی بین شهروند و دولت او محور این مشکل است. وظایف مقامات دولتی چیست؟ حقوق مردم در یک دولت خودگردان و نماینده چیست؟ پاتریک رایلی یک تحلیل تاریخی جامع از معنای نظریه قرارداد و آزمون اعتبار ذاتی ایده های رضایت و تعهد ارائه می دهد. او رابطه انتقادی بین عمل اراده و رضایت در خودگردانی را آشکار می کند و نشان می دهد که چگونه "اراده" با مشروعیت سیاسی ارتباط دارد. او اولین مطالعه بزرگ مقیاس نظریه قرارداد اجتماعی از هابز تا رالز است که به "اراده" جایگاه مرکزی آن در تفکر قراردادی می دهد.
آسیب پذیری نمادین: عدم تقارن دوگانه امر اجتماعی از نظر هگل و لویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Steffen Kitty Herrmann
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
transcript Verlag,
چکیده :
ترجمه ماشینی : می توان به مردم بی احترامی کرد. اما این آسیب پذیری نمادین از کجا می آید؟ و چه پیامدهایی برای همزیستی اجتماعی ما دارد؟ استفن هرمان با تئوری های بازشناسی و تئوری های دگرگونی شروع به بررسی این دو سوال می کند. او به دنبال G.W.F. هگل استدلال می کند که وابستگی نامتقارن به شناخت دیگران علت آسیب پذیری نمادین است. او سپس به پیروی از E. Levinas نشان می دهد که پیامد این گشودگی به آسیب، قرار گرفتن نامتقارن در برابر مسئولیت دیگران است. تز اصلی پژوهش حاضر برگرفته از آثار هگل و لویناس است: رویارویی خود و دیگری بر اساس عدم تقارن مضاعف امر اجتماعی ساخته شده است.
نظریه فهم متن از دیدگاه میرزای نائینی(ره) در قیاس با نظریه فهم متن شلایرماخر
نویسنده:
مسعود فیاضی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اصول فقه دستگاه روش ­شناسی استنباط احکام شرعی است و در آن از قواعد و ابزارهای فهم مراد جدی شارع سخن گفته می­ شود. هرمنوتیک نیز دستگاه روش­شناختی فهم معنای متن بوده و دارای سه دوره روشی، روش ­شناختی و فلسفی است. هرمنوتیک روش ­شناختی معنای متن را مراد جدی مولف می­ داند، ولی در مقام بحث از ابزارهای فهم معنای متن نیست، بلکه از «نظریه فهم متن» که منشاء تعیین ابزارهای فهم متن و توجیه­ کننده چرایی و چیستی آنهاست، سخن می­ گوید. اصول فقه فعلی هرچند در معناشناسی با هرمنوتیک روش ­شناختی مشترک است، ولی در شرایط فعلی شامل بحث از ابزارهای فهم معنای متن است و مستقلا بحثی راجع به نظریه فهم متن اصولیون ندارد. این در حالی است که این نظریه در ارتکاز فقها و اصولیون وجود دارد و اجزای مختلف آن به صورت پراکنده در بخشهای مختلف فقه و اصول فقه مورد اشاره قرار گرفته است. فردریش شلایرماخر از هرمنوتیست­ های محوری هرمنوتیک روش­ شناختی است که نظریه فهم متن او شاکله اصلی این دوره هرمنوتیکی را شامل می ­شود. در این مقاله سعی شده است نظریه هرمنوتیکی آیت الله شیخ محمد حسین نائینی که به جهت برخورداری از ذهن اصولی خلاق، منسجم و ساختارمند دارای نظریه فهم است، از فرمایشات ایشان در بخش های مختلف استخراج گردد، با نظریه فهم متن شلایرماخر مقایسه شود و برتری­ های آن نشان داده شود. نظریه فهم متن مرحوم نائینی مبتنی بر راهبرد مرکزی تمسک به ظهور کلام و نظریه فهم متن شلایرماخر مبتنی بر راهبرد مرکزی بازتولید فردیت مولف است.
سیر تطور تئودیسه در اندیشۀ نقادی متقدم و متأخر کانت
نویسنده:
فرح رامین ، زهرا فرزانگان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
حیات علمی کانت، با یک نگاه کلی، به دو دورۀ پیشانقدی و نقادی تقسیم میشود. برخی محققان با دقت نظر بیشتری به بررسی سیر تاریخی تحول و تکامل اندیشه¬های کانت پرداخته و دورۀ نقادی را نیز به دو بخش تقسیم کرده¬اند. تبیین دیدگاه کانت در مسئلۀ شر ـ ‌با توجه به تفاوت نگاه ظریفی که در آثار منتشر شده از وی در اوایل دورۀ نقادی و اواخر آن بچشم میخورد‌ـ سیر شکلگیری ساختار فکری وی در اینباره را بتصویر میکشد. مطالعات صورت‌گرفته در این زمینه، فاصله‌گرفتن تدریجی کانت از معرفت نظری نسبت به خدا و بالتبع، پاسخ کلامی به مسئلۀ شر را نشان میدهد، که در اواخر دورۀ نقادی به اوج میرسد. اصل «آزادی» که از اصول موضوعۀ اخلاق در اندیشه‌های نقادی کانت است، محور اصلی توجیه شرّ اخلاقی در آثار او، بویژه در دورۀ نقادی متأخر است. نوشتار پیش‌رو با شیوۀ توصیفی‌ـ‌تحلیلی، به بررسی دیدگاه کانت در مورد مسئلۀ شر در دو دورۀ نقادی میپردازد. کانت در اوایل دورۀ نقد، نظریۀ «بهترین جهان ممکن» را تأیید کرده، اگرچه در این نظریه، مفهوم «کمال» با مفهوم «واقعیت» یکسان پنداشته شده است، اما او در اواخر دورۀ نقد، از تعریف رایج «خیر و شر» فاصله گرفته و با انکار شایستگی تئودیسه¬های فلسفی، پاسخی جدید برای معضل شرور ارائه میدهد. کانت در دورۀ نقادی، شر را ذاتی بشر دانسته و تفسیر سنتی و رواقی از منشأ زمانی و عقلی شر در طبیعت انسان را نفی مینماید.
صفحات :
از صفحه 65 تا 84
أنثروبولوجيا كانط أو الإنسان المتعالي
نویسنده:
الشهيد العلوي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
بنیانگذار زندگی اخلاقی مدرن: نقد هگل بر فلسفه اخلاقی و سیاسی کانت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ido Geiger
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Stanford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب استدلال می کند که بخش اساسی از تفکر تاریخی-سیاسی هگل از چشم مفسران آن دور مانده است. معروف است که هگل تاریخ را پیشرفت تدریجی تفکر عقلانی و اشکال زندگی سیاسی می داند. اما معمولاً تصور می‌شود که او خود را در پایان این فرآیند قرار می‌دهد - هدف فلسفی او ارائه شرحی عقلانی از پایان این فرآیند، یعنی زندگی اخلاقی مدرن است. این مسئله نادیده گرفته می شود که چگونه شکل جدیدی از زندگی اخلاقی پایه گذاری می شود. هگل معتقد است که عمل پایه‌گذاری شکل جدیدی از زندگی، کنش یک عامل ناخواسته است و لزوماً با عدم درک خشونت‌آمیز جامعه‌ای مواجه می‌شود که آن را تغییر می‌دهد. تراژدی آنتیگون، انقلاب فرانسه و پیامدهای آن (ترور و جنگ های ناپلئونی)، و جنگ ها به طور کلی، همه نمونه هایی از پایه و اساس خشونت آمیز تراژیک شکل جدیدی از زندگی هستند. علاوه بر این، هگل ادعا نمی کند که اساس زندگی اخلاقی مدرن واقعیتی از گذشته است - بلکه در آینده نهفته است.
آزادی در اندیشۀ کانت
نویسنده:
عیسی موسی زاده ، مصطفی عابدی جیغه ، محمد علی مبینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مفهوم آزادی در دیدگاه کانت مفهومی عام است که نقدهای سه‌گانه و بسیاری از رساله­ها و نوشته­های او را در بر می‌گیرد. وی آزادی را بنیاد اخلاق معرفی کرده و آن را ویژگی بنیادی سوژه می‌داند. در نظر کانت آزادی به دو معنای سلبی و ایجابی وجود دارد که وی از میان این دو معنا، معنای دوم را برمی­گزیند و آن را پایۀ اندیشۀ خویش قرار می‌دهد. این نوع آزادی به صورت فردی قابل‌تحقق نیست، بلکه در سایۀ اجتماعی شدن انسان ظهور می­یابد. همچنین کانت تحقق آزادی را به تاریخ حواله داده و آن را تقدیری تاریخی به‌شمار می­آورد. نویسندگان مقالۀ پیش‌رو را با هدف توصیف مفهوم آزادی در اندیشه کانت و اشاره به برخی کاستی­های آن، با روش تحلیلی_انتقادی تدوین کرده‌‎اند. نگارندگان در نهایت با تحلیل مفهوم آزادی در اندیشۀ کانت به این نتیجه دست یافته‌اند که چند مسئلۀ مهم در تحلیل مفهوم آزادی وجود دارد که کانت در تحلیل خود از مفهوم آزادی به آنها توجه نداشته است؛ از جمله معانی متنوع آزادی، جنبه­های تاریخی و فرهنگی و زبانی عقلانیت، التزام مفهوم آزادی با رضایت و شادی.
صفحات :
از صفحه 107 تا 124
  • تعداد رکورد ها : 2238