جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور >
مرور مجلات
>
مطالعات تفسیری آلاء الرحمن
> 1401- دوره 1- شماره 3
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 6
سال 1402
دوره 2 , شماره 5
سال 1401
دوره 1 , شماره 4
دوره 1 , شماره 3
دوره 1 , شماره 2
دوره 1 , شماره 1
عنوان :
تبیین نمونههایی از شرایط تحقق جهاد علمی در بیانات مقام معظم رهبری و مستندات قرآنی آن
نویسنده:
خدیجه حسینزاده باردئی ، صدیقه بنازاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
یکی از موضوعات مهم مطرح شده در بیانیهی گام دوم مقام معظم رهبری، مسئلهی «جهاد علمی» است؛ مقصود از این نوع از جهاد (که شاخهای از جهاد نرم محسوب میشود)، شکستن خط مقدم علوم و واردشدن در عرصههای علمی با چارچوب باورهای اسلامی در راستای تحقق ایجاد تمدن نوین اسلامی است. نوشتار حاضر که با تتبع در آیات قرآنی و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی تدوین یافت؛ درصدد پاسخ بهاین پرسش است که «مستندات قرآنی شرایط تحقق جهاد علمی در بیانات رهبری، چیست؟» نتایج برآمده از این تحقیق این است: شرایط تحقق جهاد علمی در کلام رهبری بهدو دستهی شرایط بینشی و رفتاری قابل تقسیم است و مستند بهآیات قرآن میباشد. شروط بینشی عبارت است از: خودباوری، گفتمان سازی، فراگیر شدن تفکر جهاد علمی در سطوح مختلف جامعه؛ اموری همانند: عبارت است از: حرکت جهادی در جهت تولید علم و فکر؛ البته بر مبنای فرهنگ خودی و از طریق ارائهی پژوهشهای علمی، برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، پرورش نخبگان و سپردن میدان بهآنان؛ از شروط رفتاری بهشمار میآیند؛ چراکه تنها راه پاسداری از حدود و ثغور مرزهای اعتقادی و ایمانی و تأمین حیات طیبه، جهاد علمی و پیشران بودن در علم است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 69 تا 94
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسی تطبیقی مستند قرآنی «تقیه» از منظر آلوسی و علامه طباطبایی
نویسنده:
زهرا لطفی افین
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
علامه طباطبایی: سید محمدحسین طباطبایی
چکیده :
تقیه راهبردی کاملا عقلایی بر مبنای ترجیح اهم بر مهم است که مورد پذیرش جمیع عقلا از هر دین و نحلهی فکری میباشد. در شرع مقدس اسلام نیز اجمالا مورد پذیرش همهی فقیهان و مفسران فریقین بوده، و آیهی بیست و هشتم سورهی آلعمران، عمده دلیل مجوّز شرعی تقیه محسوب میشود. این مقاله که بهشیوهی توصیفی – تحلیلی و با استفاده از دادههای کتابخانهای تدوین یافته است؛ در پی پاسخ بهاین پرسش ترکیبی است که: مستند قرآنی تقیه از منظر آلوسی و علامه طباطبایی چیست؟ و ایراد آلوسی بر دیدگاه شیعه در مورد تقیه و پاسخ علامه طباطبایی بهآن چه میباشد؟ نتیجهی حاصل از این تحقیق این است که مفاد آیهی مذکوربهطور مفصل توسط این دو مفسر مورد بحث قرار گرفته و مشروعیت تقیه اثبات گردیده است. البته ادعای آلوسی این است که شیعه در تجویز تقیه، راه افراط را در پیش گرفته؛ ولی با پاسخهای متقن و معتبری که از سوی علامه طباطبایی داده شده، مشخص گردیده که این اتهام و ادعای آلوسی نسبت بهشیعیان، درست نیست. ضمنا در پرتو این تحقیق مشخص گردید که تنها اختلاف فریقین، در میزان و خصوصیات جواز تقیه است که پس از گزارش اقوال دو مفسر در بیان مفاد «استثنا» و «مستثنی منه» در آیه مذکور، بدان پرداخته میشود.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 27 تا 54
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مدل مطلوب مدیریت خواستههای غریزی از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده:
الهام قاسمی پوری ، قاسم احمدنتاج کاسگری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
خداوند در وجود انسان انواع مختلفی از غرایز را قرار داده است که انسان در طریق تعالی و کمال خود، بههمهی آنها نیاز دارد و باید از هریک از آنها بهاندازهای که با هدف نخستین آفرینش او در تنافی نباشد، بهرهبرداری کند. از آنجایی که انسانها در طول زندگی روزمره خود درگیر با غرایز هستند، چگونگی عکسالعمل آنها نسبت بهغرایز، تأثیر بسیاری بر روح و روان و آرامش آنها دارد، بههمین خاطر با آگاهی یافتن از مدل مطلوب مدیریت خواستههایهای غریزی در قرآن کریم در دو بعد شناختی و مهارکردن میتوان شیوهی برخورد درست با غرایز را طبق آموزههای قرآنی در زندگی خود عملی نمود. هدف نوشتار حاضر، پاسخگویی بهاین سوال اصلی است: مدل مطلوب مدیریت خواستههای غریزی از دیدگاه قرآن کریم چیست؟ این پژوهش با استفاده از منابع کتابخانهای و با روش تحلیلی و توصیفی انجام گرفت و نتایج زیر بهدست آمد: از آنجا که خلقت انسان بر مبنای نیازش طراحی شده بهطوری که خلقتش نمادی از نیازها را در بردارد، بنابراین شناخت شکل صحیح ارضای غرایز و روشهای شناخت شکل صحیح آنها لازم است تا سلامتی جسمی و روانی انسان دچار چالش نشود، از طرفی هم، افراد بدون شناخت روشهای مهار نفس برای ارضای صحیح غرایز، مدیریت کردن بر غرایز هم ممکن نیست و دچار افراط یا تفریط در این امر میشوند، بههمین دلیل شناخت مدل مطلوب مدیریت خواستههایهای غریزی در قرآن و پایبندی بهآن در عرصهی عمل، منجر بهرسیدن آرامش و تعادل بیشتری در انسانها میشود.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 95 تا 121
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بازخوانی تحلیلی شگردها و روشهای جریان کفر در ستیز با اسلام و مسلمین از منظر قرآن
نویسنده:
طیبه درخشان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
جریان کفر پدیدهای است که از همان آغاز تاریخ اسلام تاکنون، هر جامعهی انقلابی را از درون مورد تهدید قرار داده و میدهد، از اینرو، شناسایی روشهای نیروسازی این جریان در مقابل اسلام میتواند بهعنوان مسئلهی روز جوامع اسلامی نیز مطرح باشد. شناخت تحلیلی شگردها و روشهای جریان کفر در ستیز با اسلام و مسلمین و آشنایی با خطوط کلی جریان کفر و زمینههای تلاش آنها برای نفوذ و دستیابی بهدرون جوامع انسانی و اسلامی، اقدامی لازم، بلکه ضروری و وظیفهی هر مسلمان است. نوشتار حاضر که بهروش کتابخانهای و با استناد بهآیات قرآن و منابع تاریخی و روایی گردآوری شده است، در نظر دارد معنا و مفهوم کفر را تبیین کند و به این پرسش پاسخ دهد که شگردهای متنوع جریان کفر در ستیز با اسلام و مسلمین، از منظر قرآن کریم چگونه است؟ برآیند و حاصل این تحقیق این است که در طول تاریخ جریان کفر، از شگردها و روشهای متنوعی همچون: همانندسازی و حذف فیزیکی، بهرهبرداری از نقاط ضعف در جامعهی اسلامی، اجرای سیاست گام بهگام، استمرار در عرصهی مقابله، اعمال عناد همه جانبه، شبههافکنی، استهزاء و تمسخر، و ایجاد اختلاف و ... برای مقابله با اسلام و مسلمین، بهره جسته است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 7 تا 25
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسی روشهای تفسیری اهلبیت در آینهی «البیان فی تفسیر القرآن»
نویسنده:
رقیه انصاری چشمه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
از جمله پیشنیازهای ضروری تفسیرمبتنی بر کلام معصومین روششناسی تفسیرآن بزرگواران است. این امر بدینجهت ضرورت دارد که دستیابی بهفهم صحیح آیات، مبتنی برشناخت شیوهی تفسیری حضرات معصومین بهعنوان مفسران حقیقی قرآن است. تاکنون برخی مفسران با بهرهگیری از روشهای تفسیری اهلبیت بهتفسیر قرآن پرداختهاند. از جمله آیتالله خویی در «البیان فی تفسیر القرآن» (که بیشتر بهعنوان اثری در حوزهی علوم قرآن مطرح است تا تفسیر)، این روش را دنبال نموده است؛ ایشان با بیان موضوعات متعدد درصدد آن بوده که از طریق روایات اهلبیت، بهتفسیری جامع در مورد قرآن دست یابد؛ امری که مؤلف در مقدمه این کتاب بدان اشاره نموده است. پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی و با تتبع در متن «البیان» و سایر منابع کتابخانهای، درصدد آن است که روش تفسیری اهلبیت را تبیین نماید. یافتههای تحقیق نشان داد ایشان علاوه بر طرح تفسیر روشمند، ضمن مباحث تفسیری سورهی حمد بهشیوههایی از روش تفسیری آن بزرگوارن نیز اشاره نموده و روایاتی را دراین زمینه شاهد آورده است. از نظر ایشان روش تفسیر اهلبیت، جامع بوده و شامل روش قرآن بهقرآن، روش مأثور و روش مبتنی بر اجتهاد و عقل است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 55 تا 67
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
همخوانی نزول سورهی آلعمران با حوادث مرتبط با مشرکان، منافقان و اهلکتاب
نویسنده:
زینب علینقی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
سوره آل عمران
,
089- سورة آل عمران: سوره3مصحف
,
003- سورة ءال عمران
چکیده :
سورهی آلعمران از جمله سورههای مدنی قرآن است که احتمال نازل شدن همهی آیات آن بهیکباره بهدلیل وجود بههم پیوستگی و انسجام و تناسب تام بین ۲۰۰ آیهی آن، بسیار بهذهن نزدیک است. بررسی مجموعه آیات این سوره، حاکی از این است که فضای نزول آن، ناظر بهاوصاف و شرایط و رخدادهای ویژهای است که در طول نزول این سوره اتفاق افتاده است. محتوای اصلی سورهی آلعمران ناظر بهدعوت مؤمنان بهاتحاد و صبر در برابر دشمنان اسلام میباشد. این مقاله با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی، تدوین شده است و در پی پاسخ بهاین پرسش است که دلیل وجود همخوانی بین نزول سورهی آلعمران با حوادث مرتبط با مشرکان، منافقان و اهلکتاب، چیست؟ برآیند و حاصل این تحقیق این است که وجود ارتباط بین مفاد آیات سورهی آلعمران با کارکردهای هریک از طوایف یادشده در زمان نزول آنها، حقیقتی تردیدناپذیر میباشد و طرح مباحث متنوعی همانند: توحید، صفات متنوع خداوند، معاد، جهاد، امر بهمعروف و نهی از منکر، تولی، تبری و حج و نیز بیان تاریخ انبیایی مانند آدم، نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و داستان حضرت مریم و عبرتهای غزوه احد و غزوه بدر در خلال این سوره، میتواند شاهدی بردرستی نتیجه مذکور باشد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 123 تا 142
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 6
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید