جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > Pure Life > 2023- دوره 10- شماره Issue 35
  • تعداد رکورد ها : 6
نویسنده:
Syed Ruhollah Noorafshan (Iran) ،Dr. Mohammad Hossein Zarei Rezaei (Iran) ،Syed Jalal Noorafshan (Iran)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: نظریات مختلفی در مورد نحوه برخورد با علوم غربی به ویژه علوم انسانی غربی وجود دارد. از روشنفکران سکولار که علم و فناوری غربی را تنها راه پیشرفت می دانند. و اما دیگران که معتقدند در علم و تمدن غرب هیچ برگ زرینی یافت نمی شود که بتوان از آن استفاده کرد. روش و یافته‌ها: روش تحقیق در این مقاله توصیفی و تحلیلی و از نوع کتابخانه‌ای است. یافته ها حاکی از آن است که از دیدگاه آیت الله مصباح در مواجهه با علم غرب آسیب هایی وارد شده است که باید از آن اجتناب کرد. از جمله این آسیب ها می توان به رویکرد سیاسی و ناسیونالیستی، خود باختگی، التقاط و انطباق دین با علم غربی اشاره کرد. رویکرد صحیح علم غربی است و باید در این زمینه نقد و انتخاب شود. اما به دلایلی فواید این علوم در بیشتر رشته ها حداقل است. به ویژه مبانی و مفروضات، روش شناسی عقلی و توصیفی و جنبه هنجاری علوم انسانی؛ اما استفاده از علوم پایه، علوم تجربی و روش شناسی تجربی را می توان به حداکثر رساند. نتیجه: از نظر آیت الله مصباح می توان از علوم غربی به طور کلی استفاده کرد; اما میزان کاربرد آنها در زمینه های مختلف یکسان نیست. باید بین مبانی و روش ها و یافته های علم تفاوت قائل شد.
صفحات :
از صفحه 181 تا 214
نویسنده:
Abdul-Ahmad Mirzaei (Afghanistan)، Dr. Syed Hasan Abedian
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: از آنجا که آزادی یکی از خواسته های مشترک بشریت است و ریشه در فطرت انسان دارد، ادبیات زیادی در این باره وجود دارد; اما در فقه اسلامی این واژه سابقه کمی دارد و از آن به عنوان موضوعی جدید یاد می شود. بحث هایی که متفکران اسلامی مطرح می کنند اغلب از زاویه فقهی به موضوع نگاه نمی کنند. این پژوهش سعی دارد این خلأ را پر کند. پژوهش حاضر با تأکید بر مکتب ائمه معصومین (ع) به تشریح قلمرو آزادی و تأثیر آن بر زندگی معاصر از منظر دینی با هدف تبیین ماهیت، حدود و ابعاد آزادی از منظر فقهی پرداخته است. روش و یافته: با استفاده از روش تحلیل کیفی و استناد به آیات و روایات و آراء و آراء فقها و اندیشمندان شیعه به این یافته ها رسیده است: الف: اصل آزادی مورد تأیید دین و مکتب است. امامان معصوم ب: تنها آزادی که در خدمت و در جهت رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی باشد مورد تایید است. ج: آزادی در اسلام وسیله است نه هدف. د: آزادی سیاسی با نظریه مردم سالاری دینی سازگار است. نتیجه گیری: این مقاله به این نتیجه رسیده است که حد آزادی انسان در مکتب امامان معصوم در جایی است که آزادی مانع سعادت ابدی فرد یا جامعه انسانی شود.
صفحات :
از صفحه 27 تا 56
نویسنده:
Suleiman Ibrahim (Nigeria) ،Prof. Mohammad Mahdi Gorjian Arabi (Iran)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و مقاصد: تقسیم وجود به مختار و مختلط از ابتکارات ملاصدرا است و به تعبیر وی، وجود مستقل، وجودی است که به هیچ جوهری وابسته نباشد. برعکس، وجود مشترک وجودی است که چیزی جز موجودی وابسته با یک رابطه محض با وجود مستقل نیست. بحث از واقعیت وجود در حکمت متعالیه فقط یک بحث مفهومی نیست; اما بحث اصلی آن عینی است که به کیفیت رابطه بین معلول و علت وجود آن می نگرد. تحليل واقعيت يك اثر، مانند ساير مفاهيم فلسفي، در تبيين برخي مسائل كلامي، فلسفي، عرفاني و اخلاقي نقش اساسي دارد. روش و یافته‌ها: این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی، با هدف بررسی و تحلیل پیامدهای اعتقاد به واقعیت وجود زوجی در اخلاق الهی انجام شده است. به منظور دستیابی به هدف مذکور، بررسی واقعیت، مبانی وجود جمعی یک اثر و غایت شناسی اخلاق به عنوان موضوع اساسی بیان شد. نتیجه گیری: تأثیر وجود جبری در مسائل اخلاق الهی مانند استقامت در حالت خضوع، غرق شدن در عشق واقعی، فراگیری بالاترین مرحله شکرگزاری، رسیدن به اوج خوف و رجا، حالت تضرع و تضرع بوده است. از دیگر دستاوردهای این تحقیق است. بنابراین، اعتقاد به وجود یک اثر، مقدمه مهمی برای تبیین اخلاق الهی است.
صفحات :
از صفحه 89 تا 111
نویسنده:
Syed Shoaib Heydar Abedi (Pakistan)، Dr. Syed Mohammad Reza Mousavinasab (Iran)
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: در این پژوهش به اختصار به اندیشه های قرآنی- تربیتی دو متفکر مسلمان معاصر مصباح یزدی و ابوالاعلا مودودی اشاره شده است. اهداف این پژوهش عبارتند از: کشف نکاتی در نظام تعلیم و تربیت قرآنی برای بررسی و نقد نظام تعلیم و تربیت غربی، اصلاح روش های آموزشی مدارس، دستیابی به سعادت دنیوی و اخروی. روش و یافته: روش این پژوهش توصیفی، تطبیقی و پرسشی (تفسیر موضوعی) در آثار قرآنی محققین مذکور است. مهم ترین اندیشه های مصباح یزدی عبارتند از: ضرورت تربیت جاهل، ظرفیت یادگیری انسان، نقش معلم در تربیت، نقش گروه و تقلید در یادگیری، جامعیت در تربیت، اهمیت علم بنیادین اسلامی. تحقیق با انگیزه الهی، لزوم بررسی صلاحیت معلم قبل از شروع یادگیری. و اندیشه های مودودی عبارتند از: درمان روح متعلم با تربیت صحیح، برانگیختن عواطف و فطرت زبان آموز همراه با آموزش، شفقت استاد و روش مناسب، استفاده از مثال های حسی برای آموزش فراحسی. موضوعات، معیارهای پذیرش فراگیر و نقش مشاهده عینی در یادگیری. نتیجه‌گیری: بر این اساس و با توجه به تحلیل تطبیقی این اندیشه‌ها و رویکردها، مصباح یزدی و مودودی، هر دو اسلام را دارای نظام و مکتب ارزشمندی در علوم انسانی به‌ویژه تربیت می‌دانند.
صفحات :
از صفحه 147 تا 180
نویسنده:
Somayeh Mohammadsadeghipour (Iran)، Prof. Abbasali Rostaminasab (Iran) 2 Prof. Hamidreza Alavi (Iran) 2 Dr. Morad Yari Dehnavi (Iran) ،Abbas Mowzoun (Iran)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: آن دسته از افرادی که به دلایلی به طور موقت مرگ را تجربه می کنند، صرفاً مرگ بالینی متفاوت از مرگ بیولوژیکی را تجربه می کنند. در دومی امکان بازگشت روح آنها به زندگی وجود ندارد در حالی که در مرگ بالینی امکان بازگشت به اجسام و جهان مادی وجود دارد. بنابراین، پژوهش حاضر سعی دارد حوادث مرگ بالینی را به عنوان یک مطالعه کیفی پدیدارشناختی مورد بررسی قرار دهد. روش و یافته‌ها: از بین شرکت‌کنندگان در تولید سریال «زندگی پس از زندگی» در فصل‌های 2020-2022، 41 شرکت‌کننده به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و مصاحبه شدند. علاوه بر مصاحبه های تلویزیونی، داده های تکمیلی نیز با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. با اجرای هفت مرحله تحلیل Colaizzi، داده ها با استفاده از MAXQDA، نسخه 2021 تجزیه و تحلیل شدند. نتیجه‌گیری: یافته‌ها 14 کد استخراج‌شده را نشان می‌دهند که به عنوان «ماهیت بازگشت به زندگی» شناسایی شده‌اند. کدها در چهار موضوع اصلی دسته بندی شدند: 1) مذاکره و قانع شدن، 2) داشتن اختیار و اختیار برای بازگشت به بدن، 3) درخواست بازگشت برای جبران غرامت در دنیا، و 4) استغاثه. در مجموع نتیجه می‌گیریم که در مقایسه با تجربه‌گران جهان، عامل فرهنگی و اعتقادات مذهبی تجربه‌گران ایرانی با همتایان خود در جهان متفاوت است.
صفحات :
از صفحه 57 تا 88
نویسنده:
Tahereh-Sadat Amini (Iran) ،Dr. Mohsen Imani Naeini (Iran) ،Dr. Alireza Mahmoudnia (Iran) ،Dr. Hamidreza Rezazadeh Bahadoran (Iran)،
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: پژوهش حاضر با هدف آشنایی با مهمترین کاربرد خودشناسی از دیدگاه علامه طباطبایی و هانری برگسون با نگاهی تطبیقی انجام شده است. روش و یافته‌ها: نتایج این پژوهش که با روش توصیفی- تحلیلی، تطبیقی و استنباطی انجام شده است، نشان می‌دهد که علامه طباطبایی و هانری برگسون از فیلسوفان برجسته شرق و غرب با ارائه راه‌حلی برای یکی از مهم‌ترین چالش‌های انسان مدرن، نگاهی جدید و عمیق را برای بازگشت انسان به خود مطرح می‌کند. این تحقیق در گام اول به دو حوزه تفکر در شناخت نفس و در کلی ترین نگاه به مولفه های غیر جسمانی خود، رابطه روح و بدن، تغییر در خود پرداخته است. و روح به عنوان عامل اصلی ادراک در آراء و اندیشه های علامه طباطبایی و برگسون با نگاهی تطبیقی. ابزار جمع آوری داده ها نرم افزار MAXQDA بود که برای افزایش دقت کدگذاری و دسته بندی داده ها استفاده شد. نتیجه‌گیری: علامه طباطبایی با توجه به نتایج به‌دست‌آمده، معرفت خدا را مهم‌ترین نتیجه و هدف نهایی خودشناسی دانسته و برگسون با نگاه شهودی به روح و از زاویه‌ای دیگر، تکامل خلاق را بهترین نتیجه معرفی کرده است. از این دانش
صفحات :
از صفحه 113 تا 145
  • تعداد رکورد ها : 6