جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > Pure Life > 2023- دوره 10- شماره Issue 33
  • تعداد رکورد ها : 6
نویسنده:
Dr. Mohammad Kadkhodaei (China) 1 Prof. Ji Zeng (China) 2
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: آموزش و پرورش در دیدگاه اسلام و مکتب کنفوسیوس جایگاه ویژه ای دارد. اگرچه در هر دو مدرسه تفاوت هایی در زمینه های مختلف وجود دارد، اما از نظر اهداف و انگیزه های آموزشی، تعداد مخاطبان و روش های ایجاد انگیزه، این دو مدرسه به طور قابل توجهی مشابه هستند. از طریق مقایسه آموزش در هر دو مدرسه است که خواننده روشن می شود تا در مورد اهمیت آموزش قضاوت کند و دانش عمیق تر و قابل اعتمادتری در مورد هر دو مدرسه از منظر نظام آموزشی کسب کند. روش و یافته: نویسنده ابتدا مفاهیم و اهداف متفاوت واژه آموزش در هر دو نظام آموزشی را به تفصیل بیان می‌کند، سپس مقاله را با بررسی شیوه‌های برخورد این دو مکتب با مخاطبان تحصیل کرده آغاز می‌کند تا درک عمیق‌تری برای خوانندگان فراهم کند. تفاوت در ایده ها و اهداف آموزشی آنها؛ در نهایت به تشریح جایگاه اخلاق در اجرای تعلیم و تربیت می پردازد. در پایان باید به نتایج زیر اشاره کرد. هر دو مکتب فکری معتقدند که هیچ علمی برای تدریس مناسب نیست. در حالی که اسلام بر واجب بودن تعلیم و تربیت برای هر زن و مرد تأکید می کند، مکتب کنفوسیوس که به روایت تاریخ نظریه «تربیت بدون تبعیض» را ترویج می کند، معتقد است که محتوا و روش تربیت نمی تواند برای همه یکسان باشد. اما آموزش باید بر اساس استعداد و علاقه فراگیران طراحی شود. نتیجه: اسلام و مکتب کنفوسیوس تحصیل علوم بی فکر را بی ارزش و مضر می دانند. آنها پرسیدن سوال را عامل کلیدی آگاهی می دانند. اما پرداختن به مسائل مربوط به تعلیم و تربیت در اسلام و مکتب کنفوسیوس به درک بهتر ابعاد مختلف تعلیم و تربیت و در نتیجه درک متقابل تمدن اسلامی و فرهنگ آموزشی چین منجر خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 27 تا 61
نویسنده:
Dr. Mohammad-Mahdi Safouraei Parizi
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی حقوق اعضای خانواده بر اساس منابع دینی و تأثیر رعایت آنها در تحکیم پیوندهای خانوادگی انجام شده است. روش و یافته‌ها: این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، حقوق اعضای خانواده و تأثیر رعایت آنها در تحکیم پیوندهای خانوادگی را از آیات و روایات مربوط به خانواده استنباط می‌کند. این مطالعه نشان می دهد که یکی از عوامل ثبات، آرامش و کارآمدی یک خانواده احترامی است که اعضای آن به حقوق یکدیگر نشان می دهند. بیشتر ناهماهنگی هایی که کارایی خانوادگی را به خطر می اندازد، ریشه در رعایت نکردن حقوق همسران و عدم قدردانی صادقانه از یکدیگر دارد. منابع دینی برای هر یک از اعضای خانواده اعم از زن، شوهر، فرزند، پدر و مادر حقوقی در نظر گرفته اند. به موازات این حقوق، تکالیفی را بر عهده تک تک اعضای خانواده گذاشته اند. بر اساس منابع دینی، رعایت حقوق در کنار انجام وظایف است که موجب استحکام پیوندهای خانوادگی می شود. نتیجه‌گیری: یکی از مواردی که از سرد شدن فضای خانواده جلوگیری می‌کند، پیوندهای خانوادگی را از متلاشی شدن نجات می‌دهد، آگاهی زوجین از حقوق، تکالیف و تکالیف همسر و شفاف‌سازی حدود و انتظارات الزامی و غیر اجباری است. یعنی اگر از همان ابتدا زن و شوهر به خوبی از حقوق یکدیگر و فرزندان خود آگاه باشند و انتظارات خود را بر اساس این شناخت قرار دهند، خانواده کارآمد خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 63 تا 100
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: قرآن کریم همواره منبع پایان ناپذیر حکمت و معارف الهی بوده است که فیلسوفان و عارفان مسلمان با تحقیق و تحلیل آن را برداشته و به اثبات رسانده اند. از جمله موضوعات مهم قرآنی که عارفان مسلمان و در رأس آنها ابن عربی به آن پرداخته اند، رؤیای حقیقی است که پروردگار متعال در کتاب آسمانی خود آیات متعددی را برای آن برگزیده است، به طوری که سوره یوسف با موضوع قرآن در رأس قرآن قرار گرفته است. دید واقعی و تفسیر آن روش و یافته‌ها: در این پژوهش بر آن شدیم تا با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی رویای آیات قرآن، بر اساس دیدگاه عرفانی، منشأ آن را که دارای دو بعد وجودی و دیگری شناختی است، بشناسیم و همچنین به تبیین آن بپردازیم. اثرات بر زندگی انسان نتیجه گیری: بر اساس این پژوهش به این نتیجه رسیدیم که منشأ رویا در قرآن کریم از یک سو با عالم تخیل منقطع و از سوی دیگر به عالم خیال پیوسته پیوند دارد و این امر را با مقام مرتبط می سازد. انسان و آنچه از حضور خیال درمی‌آید که حضوری مستقل است که در آن معانی و ارواح به صورت‌هایی ظاهر می‌شوند. علاوه بر این، آشکار ساختن اهمیت رؤیای واقعی از نظر پیش‌بینی وقایع آینده و جایگاه تعبیرگر خواب در تحقق رؤیا در عالم رؤیت.
صفحات :
از صفحه 101 تا 129
نویسنده:
Syed Javad Ebrahimi (Iran); Dr. Hadi Sadeqi (Iran)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: عقل با وحی و سایر قوای انسانی مانند حس و قلب، قوه ادراکی به عنوان یکی از مهمترین مبانی معرفت انسان است. شناخت جایگاه عقل در هندسه معرفتی اسلام، به ویژه اخلاق اسلامی که حقیقت بشر را هدایت می کند، مهم است. برای پی بردن به عقل و جایگاه آن در میان مبانی معرفتی، نظر برخی از علمای پیشینی چون شیخ صدوق از زمان نزدیکی عصر ایشان به حضور امامان معصوم و یافتن عصر غیبت صغری برجسته است. روش و يافته ها: با روش توصيفي- تحليلي به دنبال جايگاه عقل به عنوان يكي از مباني معرفتي اخلاق و رتبه تأثير آن بر معرفت اخلاقي بر اساس انديشه هاي كلامي شيخ صدوق مي گرديم. ما عقل را از منظر معرفت شناسی به عنوان منبع معرفت تعریف کرده ایم. سپس به انواع عقل اعم از نظری و عملی و یافتن نوع خاص مورد نظر در معرفت شناسی پرداخته ایم. نتيجه گيري: شيخ صدوق گرچه از متفكران متن گرا به شمار مي آيد، اما عقل در انديشه وي منبع مستقلي در گستره مسائل عقلي به شمار مي رود كه به ساير منابع شناخت اعتبار مي بخشد. از عقل نیز به عنوان منبع اولیه شناخت یاد می شود و در همراهی با وحی به عنوان عامل اصلی شناخت شناخته می شود.
صفحات :
از صفحه 131 تا 167
نویسنده:
Dr. MirSaeid Mousavi Karimi (Iran)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: تئوری بیگ بنگ و مدل های استاندارد کیهان شناسی مبتنی بر آن بر محدودیت زمانی جهان دلالت دارند. بیشتر فیزیکدانان معتقدند جهان محدود زمانی باید از هیچ ایجاد شده باشد. به منظور اجتناب از پیامدهای الهیاتی و متافیزیکی چنین ایده ای، مهمترین سناریوهایی که ارائه شده اند عبارتند از: (1) جهان از نظر زمانی متناهی نیست، بلکه ماقبل ابدی است. (2) خلقت جهان از هیچ را می توان صرفاً به صورت فیزیکی توضیح داد. (3) هیچ ارتباطی بین محدود بودن زمانی جهان و داشتن آغاز زمانی وجود ندارد، بنابراین جهان همیشه وجود داشته است. (4) آفرینش جهان به عنوان یک واقعیت بی رحم، یک منشأ خود به خودی و بدون علت ex nihilo است. روش و یافته‌ها: در این مقاله قصد دارم سناریوی (2) را مورد بحث و بررسی قرار داده و نقد کنم. برای رسیدن به این هدف، دو مدل فیزیکی مهم یعنی مدل‌های تریون-ویلنکین و هاوکینگ-هارتل که بر اساس نوسانات کوانتومی فرموله شده‌اند، توضیح داده می‌شود. نشان داده خواهد شد که آنها در واقع خلقت جهان را نه از هیچ، بلکه از چیزی توضیح می دهند. نتیجه گیری: هیچ نظریه فیزیکی نمی تواند خلقت جهان از هیچ را با توسل به پدیده های فیزیکی یا قوانین طبیعت توضیح دهد. نتیجه مقاله این است که آفرینش جهان از هیچ تنها با توسل به برخی علل بیرونی می تواند به صورت متافیزیکی توضیح داده شود.
صفحات :
از صفحه 169 تا 217
نویسنده:
Kazim Raza Jamani (Pakistan); Dr. Abas-Ali Shameli (Iran)
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: سیبویه، دستور نویس برجسته در قرن هشتم، برای اولین بار از کلمات و عبارات خشونت آمیز مانند «ایزابه، واقطله و وزریب» به معنای «برو و کشته و بزن» و «یذهبو، یزریبو، یقتیلو و یوزریب» به معنای «به کار برد. می رود، می زند، می کشد و می زند» در کتاب «الکتاب». از آن زمان، این نوع کلمات و عبارات تقریباً در تمام کتاب های نحو عربی به کار می رود. این مقاله به بررسی مفهوم و ریشه‌های نظامی‌سازی کتاب‌های درسی و تأثیرات این واژه‌ها و عبارات بر زندگی انسان و جامعه می‌پردازد. روش و یافته‌ها: در این پژوهش از تحلیل محتوا برای تعیین کمیت و تحلیل وجود واژه‌ها و عبارات خاص در کتاب‌های دستور زبان عربی بر اساس روان‌شناسی کلمات و رفتار انسان استفاده شده است. کلماتی که در ارتباطات روزمره ما استفاده می شود، هاله انسان را شکل می دهد که دارای تشعشعاتی است که بر وضعیت عاطفی و جسمی تأثیر می گذارد. یک کلمه، عبارات و جملات نه تنها معنی دارند. اما اثرات روانی، مسئول رشد هاله انسان است که بر مغز و شخصیت انسان تأثیر می گذارد. نتیجه‌گیری: این واژه‌ها و عبارات بر مغز انسان تأثیر می‌گذارد که افراد را به سمت اضطراب و تحریک‌پذیری سوق می‌دهد، در نتیجه همکاری و همکاری انسانی را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. ماهیت افکار انسان بستگی به کلمات و عباراتی دارد که به کار می رود یا شنیده می شود و در نهایت هاله ای در انسان ایجاد می شود که انرژی مثبت و منفی در انسان ایجاد می کند. این تحقیق تأثیر نامطلوب کلمات و عبارات منفی را بر زندگی انسان تأیید می کند.
صفحات :
از صفحه 219 تا 239
  • تعداد رکورد ها : 6