جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 129
نویسنده:
علی عسگری ابراهیم, نیازی قدرت اله
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این مقاله بنابر روش تحقیق توصیفی - تحلیلی به رشته تحریر در آمده است و هدف آن، بررسی نقش اخلاق در پیشگیری از قانون شکنی است. چگونگی ارتباط اخلاق و قانون گریزی در وضع قوانین و اجرای احکام، سوال اصلی این تحقیق است. فرض ما بر این است که اخلاق یکی از منابع حقوق است - بر خلاف نظر بسیاری از حقوق دانان - و توجه به این منبع، مانع از ناهنجاری ها و قانونشکنی ها می شود. در نهایت به این نتیجه می رسیم که اخلاق به طور غیرمستقیم موجب پیشگیری از قانون گریزی می گردد و عرف رابط بین آن ها می باشد. عرف به عنوان منبع معتبر قانون گذاری، مورد قبول اکثریت حقوق دانان است. در واقع اخلاق عرف را به وجود می آورد و عرف نیز مبنای اخلاق قرار می گیرد. بنابراین قانون گذار باید به اخلاق و وجدان عمومی توجه داشته باشند تا در جامعه به جای بی احترامی به قوانین شاهد آسانی اجرای آن ها و استقبال مردم از آن ها باشند.
صفحات :
از صفحه 119 تا 142
نویسنده:
خدایاری زرنق رحیم, عباسی محمود, عربلو جلال, مبصری خورشید, تورانی سوگند, اسماعیلی انور
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پایه و اساس فرهنگ هر سازمانی ارزش های آن سازمان می باشند و زیربنای همه ارزش ها درسازمان نیز ارزش های اخلاقی می باشد. این ارزش ها به استقرار و حفظ استانداردهایی کمک می کند که می تواند بر هدایت افراد به سوی اقداماتی که برای سازمان مطلوب است تاثیر بگذارد. امروزه رعایت اخلاق و حفظ ارزش های اخلاقی به صورت یکی از مهم ترین پدیده هایی درآمده است که در بیشتر سازمان ها مورد توجه قرار می گیرد. به دلیل وجود خلاء در زمینه بررسی وضعیت محیط اخلاقی در بیمارستان ها، انجام پژوهشی که به دنبال ارزیابی وضعیت ارزش های اخلاقی در بیمارستان ها باشد، ضروری به نظر می رسد. این مطالعه توصیفی و مقطعی در سال 1392 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران انجام شد که از بین آنها 4 بیمارستان جنرال انتخاب شدند و 180 نفر از پرستاران و مشاغل مرتبط پاسخ دهندگان به پرسشنامه پژوهش بودند. پرسشنامه ارزش های اخلاقی لاول ترجمه الوانی پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. 170 نفر به پرسشنامه ها پاسخ دادند، که 69 درصد آنها مونث، میانگین سنی 36 سال و میانگین سابقه کاری 12.5 سال داشتند. میانگین کل وضعیت ارزش های اخلاقی 25.33 از مجموع 45 به دست آمد که طبق دستورالعمل تفسیر پرسشنامه در مرز بین متوسط تا نسبتا ضعیف قرار دارد. با توجه به وضعیت نه چندان مطلوب ارزش های اخلاقی در این بیمارستان ها، مسئولین نظام سلامت کشور باید به مثلث آموزش (اخلاق در بیمارستان ها)، نگرش راهبردی (به مقوله اخلاق در نظام سلامت) و جبران عادلانه خدمات به عنوان کلید بهبود و توسعه اخلاق در نظام سلامت توجه ویژه داشته باشند.
صفحات :
از صفحه 87 تا 107
نویسنده:
معارفی فریده, اشک تراب طاهره, عباس زاده عباس, علوی مجد حمید
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پرستاران در جایگاه ارائه خدمت، فعالیت های خود را بر اساس ارزش های مشترکی بنا می نهند که معمولا این ارزشها در کدهای اخلاق حرفه ای منعکس می گردد. از آنجایی که بیماران محوری ترین عنصر در موسسات سلامت می باشند، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای پرستاران از دیدگاه ایشان انجام گردیده است، تا زمینه برای توصیف وضعیت موجود و برنامه ریزی بهتر در جهت ارتقاء رعایت این کدها بیش از پیش فراهم گردد. در این پژوهش توصیفی-مقطعی 210 نفر از بیماران بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی جهرم شرکت داشتند که به روش سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار گرداوری اطلاعات، پرسشنامه پژوهشگر ساخته روا و پایایی بود که به بررسی میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای پرستاران از دیدگاه بیماران در دو حیطه ارائه خدمات بالینی و تعهد حرفه ای بر اساس طیف لیکرت(همیشه-4 تا هرگز-1) می پرداخت. میانگین میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای توسط پرستاران، 78.67±18.92 درصد گزارش شد. بیشترین میانگین رعایت مربوط به کد: «احترام به حریم خصوصی بیمار» با میانگین 3.69±2.99 (از کل 0 تا 4) و کمترین میانگین رعایت مربوط به کد:«گزارش اعتراض بیمار به مسئول بخش» با میانگین 2.76±1.35 (از کل 0 تا 4) بود. با توجه به رعایت خوب کدهای حرفه ای پرستاران به نظر می رسد حفظ و ارتقاء وضعیت موجود و شناسایی علل بروز برخی کاستی ها در رعایت معدودی از کدهای اخلاق حرفه ای می بایست مد نظرمسئولین ذیربط قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 35 تا 57
نویسنده:
جاهد محسن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
رفتاری که ما آدمیان با حیوانات داریم موضوع شاخه ای از اخلاق کاربردی است که آن را اخلاق حیوانات می نامند. در اخلاق حیوانات رویکردهای گوناگونی وجود دارد: رویکرد تحلیلی، رویکرد قاره ای، رویکرد پراگماتیستی و رویکرد الاهیاتی. از سوی دیگر فیلسوفان اخلاق نظریه های کلاسیک اخلاق را در این حوزه به کار گرفته و در خصوص حیوانات موضع گیری کرده اند. در یک تقسیم بندی کلی این نظریات در دو دسته جای می گیرند: (1) نظریه های مستقیم (2) نظریه های غیرمستقیم. ذیل نظریه های غیرمستقیم، نظریه های کانتی و قرارداد اجتماعی قرار می گیرند و نظریه های مستقیم خود به دو دسته تقسیم می شوند: نظریه های قایل به برابری انسان و حیوانات و نظریه های قایل به عدم برابری. پژوهشگر حوزه اخلاق حیوانات با آگاهی از رویکردها و نظریه های موجود، آن ها را در موضوعات جزیی تر این حوزه - همچون آزمایش بر روی حیوانات، استفاده از آن ها در باغ وحش ها و سیرک ها و ... - به کار خواهد برد. نوشتار حاضر در پی آن است که چارچوب های اصلی شاخه اخلاق حیوانات را به اجمال معرفی نماید و پیشنهادی در مورد بهترین رویکرد برای جامعه ایران ارایه نماید.
صفحات :
از صفحه 161 تا 188
نویسنده:
رضوی طوسی سیدمجتبی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظرسنجی حاضر، با هدف بررسی آگاهی شهروندان 18 سال و بالاتر تهرانی درباره «جایگاه روابط خویشاوندی و صله رحم در تعاملات خانوادگی روزمره» اجرا شده است. جامعه آماری نظرسنجی حاضر، ساکنین شهر تهران بوده و نمونه های این طرح از بین شماره تلفن های مناطق 22 گانه شهرداری شهر تهران به صورت تصادفی و متناسب با جمعیت هر منطقه (با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای) انتخاب شده است. این پژوهش با حجم نمونه 400 نفری برگزار شده و برای تحلیل داده ها از روش آمارهای توصیفی و استنباطی استفاده شده است.یافته های تحقیق نشان دادند که 65.6 درصد از پاسخگویان از طریق دیدار چهره به چهره با یکدیگر در ارتباط هستند، 26.1 درصد از آنها به صورت تلفنی، 6 درصد از آنها از طریق پیامک و 1 درصد از آنها از طریق ارسال نامه و ایمیل با یکدیگر در ارتباط هستند. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که 31.6 درصد از پاسخگویان حداقل هفته ای یکبار به دیدار فامیل درجه یک شان می روند و 23.6 درصد از آنها هفته ای چند بار، 22.3 درصد هر روز، 14.3 درصد ماهانه، 5.5 درصد هرچند ماه یک بار، 2 درصد سالانه 0.3 درصد از آنها اصلا به دیدار فامیل درجه یک نمی روند و 0.5 درصد از پاسخگویان زمان دیدارشان مشخص نیست.نتایج بدست آمده حاکی از این است که 95.5 درصد از پاسخگویان معتقدند که میزان صله رحم و روابط دید و بازدیدهای خانوادگی در جامعه کمتر شده است. 40.8 درصد از پاسخگویان علل کاهش صله رحم در جامعه را مشکلات اقتصادی و گرانی می دانند، 18.9 درصد از آنها گرفتاری و مشکلات زیاد مردم، 12.6 درصد از آنها نداشتن وقت و مشغله کاری زیاد، 9.9 درصد از آنها چشم و هم چشمی،حسادت و تجملگرایی و زیاده خواهی مردم، 6.8 درصد از آنها پیشرفت فناوری و مدرن شدن زندگی و افزایش ارتباطات پیامکی، 3 درصد از آنها کم شدن محبت میان مردم، 2.2 درصد از آنها طولانی شدن راه ها و ترافیک؛ 1.9 درصد از آنها دوری مردم از اسلام و کمرنگ شدن عقاید دینی را بیان کرده اند.نتایج نشان داد که از بین 65 درصد پاسخگویانی که گفته اند صله رحم خود را از طریق دیدار چهره به چهره انجام می دهند، اکثریت آنها یعنی 33.6 درصدشان روزهای تعطیل را برای ارتباط با خویشاوندان انتخاب می کنند. نتایج تحلیل رگرسیون درباره عوامل موثر بر میزان عمل به صله رحم نشان می دهد که ضریب همبستگی چندگانه میزان عمل به صله رحم با ترکیب خطی متغیرهای برخورداری از حمایت اجتماعی و نگرش مثبت نسبت به صله رحم معادل 0.23 است.
صفحات :
از صفحه 113 تا 160
نویسنده:
مصباحی مریم, عباس زاده عباس
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زمینه اخلاق در آموزش عالی مفهومی چندبعدی است و منشاء اثربخشی در آن می باشد به همین دلیل مورد توجه بسیاری از دانشگاهها قرار گرفته است. تنوع تحقیقات در زمینه اخلاق حرفه ای پژوهشگران و مسئولین را با متغیرها و ابعاد بسیاری در این خصوص مواجه کرده است. ولی به ندرت دیدگاهها و تجارب کارکنان را در مورد عوامل اثرگذار بر اخلاق حرفه ای مورد بررسی و توصیف قرار گرفته است لذا انجام پژوهشی که با نگرشی جامع مولفه های اخلاق حرفه ای متغیرها و روابط آنها را روشن نماید ضروری است. مقاله حاضر در دو بخش به این مهم می پردازد. بخش اول تبیین مولف های موثر در اخلاق حرفه ای بر اساس تجارب، دیدگاهها، و ادراکات اطلاع رسانهای تاثیرگزار، و بخش دوم نیز با بهره گیری از مدل سیستمی، رابطه بین متغیرها ارائه شده را در نظام آموزش عالی را نشان می دهد. این پژوهش به روش کیفی گرندد تئوری در دانشگاههای شهید باهنر، علوم پزشکی، پیام نور و آزاد کرمان انجام شده است.روش اجرا: در این پژوهش به تحلیل محتوی مصاحبه های 37 اطلاع رسان تاثیرگزار که به شکل تئوریک و مورد مصاحبه عمیق نیمه ساختاری قرار گرفتند پرداخته شد. تحلیل داده ها از طریق درون مایه ای و مقایسه مداوم همزمان با جمع آوری داده ها انجام گرفت. که پس از غوطه وری و تحلیل داده ها حدود 395 کد اولیه استخراج و نهایتا تعامل نمادین بین عوامل مشخص شد.یافته ها: یافته های این مطالعه موید وجود 5 درون مایه سایه بانی و 17 درون مایه فرعی شامل: 1- عوامل اخلاق فردی (استانداردهای اخلاق فردی، اعتقاد قلبی، خودکنترلی، وجدان)، 2- عوامل مدیریتی (نقش الگویی مدیران، رفتار خیرخواهانه، مشارکت در تصمیم گیری)، 3- عوامل سازمانی (گزینش و بکار گیری، برنامه های راهبردی اخلاق، فرهنگ سازمانی) بود. 4- عوامل اخلاق شغلی (اخلاق آموزشی، اخلاق پژوهشی، و اخلاق ارتباطی) 5- عوامل فراسازمانی (فرهنگ، شرایط سیاسی، اعتماد عمومی، شرایط اقتصادی) در آخر روابط بین متغیرها از طریق مدل سیستمی که فرایند اخلاق حرفه ای را تحت تاثیر قرار می دهد نشان داده شد.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق عوامل موثر بر اخلاق حرفه ای در آموزش عالی را مشخص می نماید. نکته قابل توجه اینکه مشارکت کنندگان تاکید زیادی بر درون مایه های فردی مانند وجدان کاری و نظارت الهی داشتند توجه به حوزه عوامل راهبردی، نهادینه سازی و اعتماد عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 11 تا 33
نویسنده:
باقری لیلا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مقدمه: امروزه شهرنشینی به شکل غالب و قطعی زندگی انسان ها بدل شده است. وجود برخی از آسیب ها و مشکلات اجتماعی ـ فرهنگی در شهرهای ما تا حدی بالاتر از استانداردهای جهانی است و این امر نه فقط اسباب ناراحتی و عدم آسایش شهروندان در کوتاه مدت است، بلکه می تواند در درازمدت بر روند توسعه عمومی کشور و حتی بر سیاست های کلان اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... نیز تاثیر منفی بر جای بگذارد. اهمیت اخلاق و حقوق شهروندی به اندازه ای است که رابطه نزدیکی با جایگاه حاکمیت پیدا می کند و حتی برخی از کارشناسان بر این باورند که اگر در جامعه ای حقوق و اخلاق شهروندان نهادینه نشده باشد، رابطه مردم و حاکمیت دچار تزلزل می شود.با توجه به این نکات، ایجاد و نهادینه کردن اخلاق و حقوق شهروندی برای ما ضرورتی اساسی است. لذا هدف از این پژوهش بررسی میزان آگاهی شهروندان از حقوق، تعهدات و اخلاق شهروندی و همچنین انتظارات آنان از دولت بوده است.روش: در این پژوهش 994 نفر از شهروندان تهرانی بالای 18 سال به روش نمونه گیری خوشه ای سه مرحله ای انتخاب شدند. در مرحله اول از بین بلوک های شهر تهران تعدادی به روش تصادفی انتخاب گردید. در مرحله دوم تعدادی از خانوارهای ساکن این بلوک ها به روش تصادفی مشخص شدند و در مرحله سوم با یک نفر از اعضای خانوار که شرایط لازم برای مصاحبه را دارا بود (شرط سنی و تحصیلی به قید قرعه) مصاحبه و اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع‏آوری گردید.یافته ها: نتایج نشان داد که میان سه بعد حقوق قانونی و مدنی، حقوق سیاسی و حقوق اجتماعی شهروندان با تعهدات شهروندان در قبال دولت در سطح اطمینان 95 درصد رابطه مثبت و مستقیمی وجود دارد و در مجموع شاخص حقوق شهروندان با تعهدات و اخلاق شهروندی در قبال دولت در سطح اطمینان 95 درصد رابطه مثبت و مستقیمی دارد. به عبارت دیگر هر چقدر میزان حقوق شهروندان افزایش یابد، تعهدات و اخلاق شهروندی در قبال دولت بیشتر نمایان می شود و تاثیر افزایشی و مثبتی خواهد گذاشت.نتیجه گیری: اخلاق و تعهد شهروندی فرآیندی است که باید آن را همچون هدفی اساسی در نظر گرفت و به صورتی تدریجی ایجاد کرد. این انتظار که اخلاق و فرهنگ به صورت خودکار و با تغییرات اساسی به وجود بیاید انتظاری کاملا بیهوده است و نتیجه منفی آن انفعال و کنار گذاشتن اندیشه و ابتکار برای ایجاد و ساختن فرهنگ مزبور است.ما در کشوری زندگی می کنیم که فرهنگ و پیشینه تمدنی چندهزار ساله دارد و منابع برای کار در این حوزه بسیار زیاد است. اما باید اذعان کرد که کمتر به این منابع توجه شده و اگر هم مورد توجه قرار گرفته اند کمتر برای استخراج موارد کاربردی و تبدیل کردن آنها به راهکارهای قابل استفاده تلاش شده است. مهمترین منابع قابل استفاده برای ایجاد اخلاق شهروندی در کشور را می توان در دین، سنت، تنوع محلی، قومی و زبانی، اخلاق مدنی و اخلاق سیاسی یافت.
صفحات :
از صفحه 93 تا 126
نویسنده:
خدایار دادخدا, قائمی راد مهدی, فلاح ابراهیم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بحران معنویت یکی از آثار و پیامدهای عصر مدرن است. به رغم پیشرفت های چشمگیر در علوم پزشکی، روز به روز بر آسیب ها و بیماری های روحی ـ روانی افزوده می شود و به تبع آن بیماری های جسمی نیز گسترش می یابد. مطالعات و تجربیات بشر نشان می دهدکه برای رشد و تزریق معنویت، ضرورت دارد شناخت، توجه، عمل و روی آوردن به دین و احکام آن در اولویت قرار گیرد. اسلام یکی از کانون ها و هسته های مهم تولید و صدور معنویت را نهاد مقدس خانواده می داند. فلسفه تشکیل خانواده در اسلام به عنوان کوچک ترین نهاد اجتماعی ایجاد محبت، نشاط، قداست، معنویت، سلامت، آرامش، آسایش و رشد برای اعضای خود و جامعه است، اما موانع، آفات و آسیب هایی باعث می شود تا این کانون مقدس در فرایند تشکیل و استمرار خود نه تنها باعث تعالی و ارتقای فضائل و معنویات نگردد، بلکه نتیجه عکس داده و از هم گسیخته شود. به همین منظور هدف در این مقاله آن است تا بر اساس شاخص های اسلامی، اهم آفات و انحرافاتی که مانع رشد معنویت خانواده می شود احصاء و بررسی و تحلیل گردد. فرض بر این است که مسائلی چون ازدواج گریزی، خودداری از تولید نسل، کاهش روابط خانوادگی، اسراف و تجمل گرایی، تغییر در سبک خواب و بیداری و ... به دلیل ضعف در شناخت ها، باورها و ارزش های اخلاقی و دینی و تعمد سازمان یافته رسانه ای و تبلیغاتی مخالفان بدخواه از موانع مهمی است که دامنگیر بسیاری از خانواده های مسلمان گشته و به کاهش ارزش های معنوی منجر شده است. این نوشتار با روش مطالعه کتابخانه ای و اسنادی انجام و ارائه گردیده است.
صفحات :
از صفحه 57 تا 91
نویسنده:
نکویی مقدم محمود, امیراسماعیلی محمدرضا, قربانی نیا راحیل, شریفی طاهره, طباطبایی سیدسعید
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
امروزه به رغم تلاش های کادر درمانی و امکانات وسیع، میزان نارضایتی و شکایت بیماران رو به افزایش است. بی شک بخش عمده ای از رضایتمندی بیماران به رعایت حقوق آنان توسط کادر درمانی مربوط می شود، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آگاهی و رعایت حقوق بیمار، در مراکز جراحی محدود کرمان انجام شد. در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی، 384 بیمار بستری و کلیه پرستاران شاغل در مراکز جراحی محدود مشارکت کردند. داده ها از طریق دو پرسشنامه جمع آوری گردید. طبق نتایج، میزان آگاهی از منشور حقوق بیمار 80.2 درصد در سطح خوب و میزان رعایت منشور فوق 52.6 درصد در سطح مطلوب بود که بین میزان آگاهی و رعایت، ارتباط آماری معناداری وجود داشت. همچنین مشخص شد سطح آگاهی، با جنسیت و مرکز درمانی و نوع بیمه، و میزان رعایت با نوع بیمه ارتباط آماری دارند. بیشترین و کم ترین میزان رعایت به ترتیب مربوط به گویه حق دریافت خدمات مطلوب سلامت و حق دریافت اطلاعات کافی بود. این نتایج نشان می دهد علیرغم آگاهی مطلوب، میزان رعایت حقوق بیمار در حد مطلوبی نیست، بنابراین ممکن است عواملی غیر از آگاهی هم دخیل باشند، لذا پیگیری موارد نقض حقوق بیماران، تصویب قوانینی برای تضمین رعایت آن و پایش اجرای این قوانین، جهت ارتقای رضایتمندی بیماران ضروری است.
صفحات :
از صفحه 31 تا 56
نویسنده:
کوهی کمال
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مقدمه: امنیت غذایی یکی از فاکتورهای اصلی تامین کننده سلامت فردی و اجتماعی است و ضامن توسعه و پیشرفت جامعه محسوب می شود و از چنان اهمیتی برخوردار است که بانک جهانی و فائو هدف توسعه هزاره سوم را امنیت غذایی معرفی نموده است. در همین راستا، مقاله حاضر می کوشد میزان ناامنی غذایی خانوارهای شهر تبریز و نقش سرمایه اجتماعی در کاهش آن را مورد مطالعه قرار دهد.روش: تحقیق به روش پیمایشی در سال 1391 انجام شد و جامعه آماری پژوهش را سرپرستان خانوارهای شهر تبریز تشکیل دادند که تعداد آنها بالغ بر 378329 خانوار بود. از این تعداد، 426 خانوار بر اساس روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود. تحلیل پایایی متغیرهای ناامنی غذایی و سرمایه اجتماعی نشان دهنده پایایی بالایی است. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از نرم افزار spss نسخه 22 استفاده شده است.یافته ها: یافته های تحقیق نشان می دهد که میزان ناامنی غذایی در خانوارهای شهر تبریز در سطح پایین (10.4 از 100) قرار داشته و تحلیل همبستگی پیرسون نیز حاکی از آن است که ابعاد سرمایه اجتماعی یعنی اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی و شبکه روابط اجتماعی با ناامنی غذایی همبستگی منفی و معکوسی داشته است. در بین ابعاد سه گانه سرمایه اجتماعی، شبکه روابط اجتماعی و مشارکت اجتماعی وارد مدل نهایی شده و توانسته اند نزدیک به 19 درصد از تغییرات ناامنی غذایی را تبیین نمایند. بعد اعتماد اجتماعی از مدل نهایی خارج شده و تاثیر معناداری در تبیین تغییرات ناامنی غذایی ایفا نمی کند.نتیجه گیری: در میان ابعاد سه گانه سرمایه اجتماعی، شبکه روابط اجتماعی و مشارکت اجتماعی تعیین کننده های مناسبی برای کاهش ناامنی غذایی خانوارهای شهر تبریز محسوب می شوند. همچنین شبکه روابط اجتماعی در زمره عمده ترین و مهمترین عامل کاهش ناامنی غذایی خانوارها به شمار می رود.
صفحات :
از صفحه 161 تا 192
  • تعداد رکورد ها : 129