جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 129
نویسنده:
رضوی طوسی سیدمجتبی, آذرهمایون رمضان, یاهک سجاد, غلامی پور اسماعیل
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مقدمه: بخشی از رسالت رسانه ها آگاهی بخشی عمومی و بالابردن کیفیت زندگی شهروندان است. در این پژوهش تلاش کردیم با بررسی نظریه های مختلف تاثیر اجتماعی رسانه و تاثیر رسانه های بر تغییر رفتار فردی بررسی کنیم که استراتژی فعلی سازمان صدا و سیما در انجام این وظیفه به صورت پخش پیام های سلامتی در میان دیگر آگهی های تجاری و عمومی تا چه میزان مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. همچنین این پیام ها از نظر مخاطبان بر رفتارهای آن ها تاثیر داشته است یا خیر.روش: در تحقیق حاضر از روش پیمایش با ابزار پرسشنامه و با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، افراد نمونه در شهر تهران انتخاب شده اند: پاسخگویی که 15 سال به بالا و بیننده تلویزیون باشند به عنوان افراد نمونه در خانوارها انتخاب شدند. 825 نفر مورد تحقیق قرار گرفتند.یافته ها: یافته ها نشان داد که شهروندان تهرانی به طور میانگین سه ساعت و بیست دقیقه از وقت خود را به تماشای تلویزیون می گذارند. آنان توجه زیادی به پیا م های سلامت پخش شده از سیما دارند و در حدود 91 درصد پاسخگویان اظهار کرده اند در حد زیاد و خیلی زیاد از پخش پیام های سلامت و مفید و موثر بودن آن رضایت دارند. 29.9 آنان کارتون یا برنامه های عروسکی و فیلم های داستانی را موثر می دانند. تلفیق دو کارکرد آموزشی و خبری به صورت اخبار پزشکی نیز با 17 درصد از نظر پاسخ گویان دارای اهمیت است.نتیجه گیری: رسانه و خصوصا تلویزیون به عنوان رسانه فراگیر نقش مهمی در ایجاد ترغیب، تشویق و تلقین برخی رفتارها، عادات و گرایش ها دارد می توان در حوزه سلامت و بهداشت و گسترده کردن آموزش های بهداشتی در سطح جامعه از طریق رسانه به این مهم تاکید کرد.
صفحات :
از صفحه 43 تا 77
نویسنده:
کوهی کمال, مبارک بخشایش مرتضی, عبدی چایکندی رباب
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در سال های اخیر مصرف فست فود به طور چشمگیری در بین نوجوانان و جوانان افزایش یافته است. تبعاتی که مصرف این نوع غذاها برای مصرف کننده و جامعه با خود به همراه دارد، موجب بروز برخی نگرانی های اجتماعی شده است. امروزه دانشجویان به خاطر شرایط تحصیلی یکی از مهمترین گروه های در معرض خطر می باشند تحقیق حاضر در نظر دارد با نگاهی جامعه شناختی گرایش دانشجویان به فست فودها را مورد بررسی قرار دهد. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان دانشگاه تبریز تشکیل می دهند و نمونه آماری مشتمل بر 372 نفر می باشد که از طریق فرمول کوکران به دست آمده است. روش نمونه گیری تحقیق به صورت تصادفی متناسب بوده، اطلاعات به دست آمده با تکنیک پیمایش، به صورت مقطعی و از طریق ابزار پرسشنامه گردآوری شده که روایی و اعتبار آن مورد تائید قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده فرض اساسی تحقیق مبنی بر تاثیرپذیری گرایش به استفاده از فست فود، از متغیرهایی نظیر: سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی، آگهی های تبلیغاتی و دینداری مورد تایید قرار گرفت. بر طبق نتایج تحقیق همبستگی معکوسی بین سرمایه اجتماعی و دینداری با گرایش به استفاده از فست فود وجود دارد. یافته های تحقیق رابطه بین سن و گرایش به استفاده از فست فود را مورد تایید قرار نداد. نتایج تحلیل های چند متغیره نشان داد که، متغیرهای سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی، آگهی های تبلیغاتی و دینداری در مجموع 0.22 از متغیر وابسته را مورد تبیین قرار می دهند.
صفحات :
از صفحه 157 تا 185
نویسنده:
مقصودی سوده, نخعی مهدیه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شیوع بالای بیماری قلبی و عروقی اهمیت مقابله با این بیماری را آشکار می سازد و به همین دلیل شناسایی و بررسی عوامل خطرساز زیستی و روان شناختی و پیشگیری و درمان در این حیطه ضروری به نظر می رسد. امروزه علاوه بر کشیدن سیگار، بیماری های غیرواگیر مانند کلسترول بالا، دیابت، فشار خون، چاقی و عدم تحرک و ورزش، تیپ شخصیتی و تاثیرپذیری از استرس های روزمره نیز عامل موثری در بیماری های قلبی شناخته می شوند. مطالعه حاضر تاثیر تیپ های شخصیتی در ابتلا به بیماری عروق کرونر را مورد بررسی قرار می دهد.روش پژوهش پیمایشی و استفاده ار پرسشنامه و نمونه آماری 100 نفر از بیماران قلبی زن و مرد بستری شده در بیمارستان های شهر کرمان می باشند.یافته های تحقیق نشان داد که 55 درصد بیماران مرد و 45 درصد زن بودند، سن اغلب بیماران 41 - 60 سال و 82 درصد آن ها دارای تیپ شخصیتی A بودند. تیپ شخصیتی A با مشخصاتی چون پرخاشگری، ناآرامی، سرعت در گفتار و حرکت ها و عجول بودن بیش از حد شناخته می شود و افراد را مستعد ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب می کند.
صفحات :
از صفحه 133 تا 156
نویسنده:
عبدالملکی حجت اله, مهدوی مهین
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
امروزه شاخص های سلامت به عنوان عاملی مهم در توسعه کشورها محسوب می شود و می تواند در بالا بردن سطح شاخص های توسعه ای موثر باشد. در ارتباط با نقش این عامل در بهبود شرایط و وضعیت اقتصادی در سطح ملی، مطالعات نظری و کاربردی متعددی انجام شده است، لکن این موضوع در سطوح منطقه ای مورد مطالعه قرار نگرفته است. در همین راستا تحقیق حاضر با هدف تحلیل تاثیر شاخص های سلامت در توسعه منطقه ای ایران انجام شده است. بدین جهت و به لحاظ نظری و کاربردی دو مساله اساسی مطرح شده است: اولا) به لحاظ نظری، آیا شاخص های سلامت به عنوان عاملی در توسعه منطقه ای قابل شناسایی است؟ ثانیا) با توجه به مبانی نظری پیشین، میزان و نحوه اثرگذاری متغیرهای نماینده سلامت بر توسعه منطقه ای در ایران چگونه بوده است؟ با هدف پاسخگویی به این پرسش ها، ابتدا برای تببین مبانی نظری، طراحی الگوی تحلیلی و تصریح مدل به اسناد علمی و منابع اطلاعاتی مکتوب مراجعه شده و تلاش شده است چارچوب نظری جامعی در این ارتباط فراهم گردد. در ادامه و در پاسخ به پرسش دوم و به منظور آزمون معناداری تاثیر شاخص های سلامت در توسعه منطقه ای در ایران و نیز اندازه گیری این اثر، از روش آمار استنباطی و تکنیک داده های تلفیقی به عنوان یکی از روش های اقتصادسنجی استفاده شده است. با تعیین شش عامل به عنوان متغیرهای مستقل، نتایج مدل نشان دهنده آن است که از میان شاخص های نماینده سلامت، تنها شاخص امید به زندگی بر سطح توسعه منطقه ای در ایران اثر معنادار و مثبت داشته است. در کنار این متغیر همچنین عواملی از جمله سطح تولید، سرمایه انسانی و مشارکت اجتماعی - به نمایندگی از سرمایه اجتماعی - در سطح استان ها اثرات مثبت و معناداری را بر سطح توسعه منطقه ای به جای گذارده اند.
صفحات :
از صفحه 11 تا 42
نویسنده:
یزدخواستی بهجت, حاجیلو فتانه, علی زاده اقدم محمدباقر
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ردپای بوم شناختی، به عنوان مبنایی برای بیان تفاوت آنچه که طبیعت به فرد عرضه می کند تا برای زندگی مصرف کند، و آنچه شخص در زندگی مصرف می کند، او را قادر می سازد، با اتخاذ رفتار مسوولانه در قبال آن، اقدامات مناسب فردی و جمعی برای حفظ محیط زیست انجام دهد. افراد با کنترل میزان و نوع مصرف می توانند میزان ردپای بوم شناختی خود را کاهش دهند. این امر مستلزم داشتن آگاهی کافی در این زمینه است. جامعه آماری پژوهش حاضر شهروندان تبریز و نمونه آماری آن 443 نفر از افراد 15 تا 75 سال می باشند که با به کارگیری شیوه پیمایش و روش نمونه گیری خوشه ای، با استفاده از ابزار پرسشنامه و تکنیک مصاحبه مورد بررسی قرار گرفته اند نتایج حاصل نشان می دهد میانگین سرمایه فرهنگی بوم شناختی شهروندان مورد مطالعه 43.82 درصد و میانگین ردپای بوم شناختی محاسبه شده 58.60 درصد در مقیاس به کار رفته است، با توجه به رابطه معنی دار بین متغیر مستقل با متغیر وابسته و مولفه های سازنده آن، پایین بودن میزان سرمایه فرهنگی بوم­شناختی در بالا بودن میزان ردپای بوم شناختی شهروندان مورد مطالعه تاثیرگذار است.
صفحات :
از صفحه 101 تا 132
نویسنده:
کاوندی سحر, شاددل طیبه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تاثیر عوامل جغرافیایی بر جسم انسان چه از حیث تاثیر در سلامت و چه از لحاظ بروز بیماری ها از زمان های قدیم بر طبیعی دانان و پزشکان کم و بیش معلوم بوده است، اما پرسش مهمی که همواره در علم اخلاق مطرح بوده آن است که «تاثیر عوامل جغرافیایی بر اخلاق تا چه حد است؟» پاسخ های فراوانی به این مساله داده شده که می توان مجموع آن ها را در سه مکتب:1- جبرگرا 2- اراده آزاد و 3- مکتب امکان گرا جای داد. در این پژوهش با توجه به ابتنای اخلاق بر نفس و ارتباط تنگاتنگ آن دو با هم، سعی شده با تبیینی از هستی شناسی انسان این مساله مورد بررسی و مداقه قرار گیرد. نوشتار حاضر نظرات مطرح شده در مورد هستی شناسی انسان را در سه قسم:1- دوئالیسم 2- فیزیکالیسم و 3- نظریه صدرائی جای داده و از بین دیدگاه های موجود در این رابطه، دیدگاه صدرائی را مناسب دانسته، زیرا بنابر دیدگاه صدرائی نفس امری «جسمانیه الحدوث» است؛ بدین معنی که در آغاز امر، از همین مواد و عناصر سازنده بدن و موجود در این عالم پدید آمده و با تحول ذاتی و جوهری در مسیر تکامل قرار می گیرد. این گوهر روحانی مادامی که انسان در این جهان است کاملا مجرد نیست، لذا همواره با جسم در تفاعل و تعامل خواهد بود. بنابراین عواملی همچون «شرایط جغرافیایی» که بر جسم تاثیر می گذارند، بر نفس و به تبع آن بر اخلاق نیز تاثیرگذار خواهند بود.از طرف دیگر چون دیدگاه صدرایی، دیدگاه فیزیکالیستی محض نیست، لذا با پذیرش «تاثیر عوامل جغرافیایی بر اخلاق» همچنان فلسفه ای زنده و پویا خواهد بود. بنابر توضیحات فوق، پاسخ مناسب برای پرسش اصلی نوشتار بر اساس «مکتب امکان گرایی» می باشد.
صفحات :
از صفحه 85 تا 118
نویسنده:
انجم شعاع مینا, سیدین سیدحسام, موسوی سیدمیثم, عباسی محمود
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
خدمات سلامت، پیش نیاز توسعه پایدار است؛ لازمه این کار، دسترسی متوازن به امکانات و خدمات بخش سلامت در نواحی مختلف جغرافیایی می باشد. بنابراین در ابتدا لازم است وضعیت نابرابری در دسترسی به خدمات سلامت در مناطق مختلف شناسایی شود. رویکرد پژوهش، توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش را شهرستان های استان یزد تشکیل داده است. شاخص های مورد مطالعه با استفاده از مدل آنتروپی شانون وزندهی شده و سپس با بهره گیری از تکنیک تاپسیس، به ارزیابی هر یک از شهرستان ها پرداخته شد. نتایج حاکی از آن است که امکانات و خدمات سلامت در استان یزد به صورت متوازن توزیع نشده و اختلاف زیادی بین شهرستان ها از نظر توسعه خدمات سلامت وجود داشت. همچنین شهرستان های تفت و صدوق، برخوردارترین و محروم ترین شهرستان های استان یزد از نظر شاخص های مورد بررسی تشخیص داده شدند. بنابراین علاوه بر این که مسوولان و سیاست گذاران می بایست در برنامه ریزی منطقه ای و تخصیص امکانات و بودجه، اولویت ها را با توجه به درجه توسعه یافتگی مشخص نمایند صاحبنظران اخلاق نیز می بایست در زمینه رعایت عدالت و انصاف و توجه به همه اقشار و گروه های مستقر در نواحی مختلف جغرافیایی، برای رفع مشکلات گره گشایی کنند و دید وسیع تری به سیاست گذار ارائه دهند.
صفحات :
از صفحه 59 تا 84
نویسنده:
برهانی فریبا, عباس زاده عباس, سبزواری سکینه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از عرصه هایی که معیارها و ارزش های اخلاقی نقش غیرقابل انکاری را در تصمیم گیری ها و رفتارهای نهایی ایفا می کند تحصیل علم و دانش است. فرایند ارزشیابی موثر، دانشجویان باصلاحیت را وارد عرصه عمل می کند، از این رو انتظار می رود که نظام آموزشی بر آماده سازی دانشجویان جهت مراقبت در شرایط پیچیده و کسب دانش، نگرش و مهارت های لازم تاکید کند. بدین منظور پژوهش حاضر با هدف تبیین فرایند ارزشیابی بالینی دانشجویان پرستاری در بخش های داخلی جراحی انجام شد.روش: پژوهش حاضر مطالعه گراندد تئوری است که در سال 1390 انجام شد. مشارکت کنندگان 14 نفر از اساتید و 24 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری بودند و نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف و تا رسیدن به اشباع داده ها انجام گرفت. گردآوری داده ها با روش مصاحبه بود. تمام مصاحبه ها ضبط، دستنویس و سپس خط به خط تحلیل شد و از نرم افزار One Note 2010 برای ثبت مصاحبه ها و کدهای استخراج شده استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از روش اشتراس کوربین 1998 استفاده شد.یافته ها: در روند تحلیل داده ها از 63 طبقه اولیه، طبقاتی که دارای ویژگی یکسان بودند در یک طبقه قرار گرفته و به 16 طبقه و سپس بر اساس خصوصیات مشترک و در سطح انتزاعی تر به 6 درونمایه تبدیل شدند. درون مایه ها عبارت بودند از احترام (احترام به شخصیت و فردیت دانشجو)، شناسایی (شناسایی استاد و دانشجو از موقعیت آموزشی)، ارائه (ارائه استاد و ارائه دانشجو از فعالیت های خود)، درک (درک استاد و دانشجو از توانمندی های خود و درک تعارضات واقعی کار)، قضاوت (سطحی نگر، مبتنی بر اهداف غیرواقعی، شرطی و ناکامل)، پاسخ (رضایتمندی، بی علاقگی، تغییر در سیستم، تلاش در جهت ارزشیابی منصفانه) و در نهایت متغیر مرکزی تلاش برای عدالت آموزشی شناخته شد.
صفحات :
از صفحه 25 تا 58
نویسنده:
امامی حسن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ثبت اختراع یا پتنت امتیازی است که دولت یا موسسه خاص در یک کشور به مبتکران و مخترعان برای ایجاد یک ابداع نو و جدید که از نظر اقتصادی حائز اهمیت باشد اهدا می کند. دارایی فکری، امتیازی است که برای صاحب آن حقی را به همراه می آورد. این حق برای دارنده انگیزه ای ایجاد می کند تا برای رفع نیازهای انسان ها تلاش نموده و از قبل آن خود نیز منتفع گردد. کلیه کارآفرینان، نخبگان و صاحبان ایده اعم از شخصیت های حقیقی یا حقوقی در طول تاریخ منشا خدماتی برای پیشرفت و رفاه بوده اند. در عین حال در بعضی مواقع وجود این حق می تواند محدودیت هایی را برای خدمت گیرندگان بخصوص در حوزه سلامت ایجاد نماید. تامین برخی از داروهای ضروری که امتیاز آن در اختیار تعداد معدودی از شرکت های بزرگ دارویی می باشد برای مددجویان در کشورهای در حال توسعه یا کم تر توسعه یافته مشکل ایجاد می نماید و موجب از دست رفتن جان انسان ها می شود. توازن بین این پارادوکس، یعنی استمرار حق مالکیت دارایی از یک طرف و حفاظت از جان انسان های نیازمند به داروهای ضروری از جمله داروهای ضد ایدز از سوی دیگر در این مقاله بررسی می شود.
صفحات :
از صفحه 167 تا 191
نویسنده:
صابر سامان, برهانی فریبا, نویدیان علی, رمضانی طاهره, رضوانی امین مهدی, کیانیان تکتم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پرستاران یکی از بزرگ ترین گروه های کاری در بیمارستان و تسهیل کنندگان مراقبت بیمارستانی هستند. با وجود اهمیت کیفیت زندگی کاری، منابع اساسی و پایه ای مورد نیاز کار پرستاران فراهم نمی شود. مطالعات اندکی ماهیت کار پرستاری و محیط های کاری و کیفیت زندگی کاری پرستاران را بررسی کرده است. در این راستا، پژوهشی با هدف بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و بهره وری پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام گرفت. این پژوهش یک مطاله توصیفی از نوع همبستگی و به روش مقطعی می باشد که روی 266 نفر از پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کرمان که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند، انجام گرفت. روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای میدانی بود. جامعه آماری این تحقیق را کلیه پرستاران بخش های مختلف بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کرمان تشکیل دادند. بهره وری پرستاران به وسیله پرسشنامه پژوهشگر ساخته توسط دهقان نیری پس از تایید روایی و پایایی بکار گرفته شد. همچنین کیفیت زندگی کاری پرستاران توسط پرسشنامه بروکس (2005 م.) پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات حاصل به کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری، توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد. نتایج این تحقیق حاکی از آن بود که میزان کیفیت زندگی کاری پرستاران در سطح متوسط و سطح بهره وری اکثر پرستاران از میزان متوسط کم تر است. همچنین یافته های این پژوهش، دلالت بر آن داشت که بین کیفیت زندگی کاری و بهره وری پرستاران رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که بهبود کیفیت زندگی کاری پرستاران موجب ارتقای سطح بهره وری خواهد شد. همچنین نتایج این پژوهش می تواند به عنوان راهنمایی برای مدیران بیمارستان ها و مدیران خدمات پرستاری و سرپرستارها مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت موقعیت بیمار،کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و موقعیت حرفه پرستاری را ارتقا بخشد.
صفحات :
از صفحه 143 تا 166
  • تعداد رکورد ها : 129