جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 167
نویسنده:
فتح آبادی جلیل, سیف علی اکبر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از انجام پژوهش حاضر نشان دادن تاثیر دو روش متداول سنجش کلاسی (تشریحی و چهارگزینه ای) بر رویکردهای مطالعه و راهبردهای آماده شدن برای امتحان در دانشجویان با پیشرفت تحصیلی بالا و پایین بوده است. برای انجام این پژوهش تعداد 332 نفر از دانشجویان با پیشرفت تحصیلی بالا و پایین در رشته های روان شناسی و مدیریت آموزشی دانشگاههای شاهد و آزاد اسلامی اراک شرکت داشتند. برای جمع آوری اطلاعات مربوط به رویکردهای مطالعه دانشجویان از پرسشنامه رویکردها و مهارت های مطالعه برای دانشجویان (ASSIST) و برای اندازه گیری راهبردهای آماده شدن برای امتحان از پرسشنامه محقق ساخته ای با همین نام استفاده شد. داده های مربوط به این متغیرها در دو نوبت پیش آزمون و پس آزمون در ابتدا و انتهای ترم تحصیلی جمع آوری شد. معدل واحدهای درسی گذرانده شده دانشجویان نیز به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی مورد استفاده قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از روش های آماری MANCOVA و ANCOVA استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که استفاده از امتحان های تشریحی دانشجویان را به سمت رویکرد عمقی مطالعه و استفاده از امتحان های چند گزینه ای آنها را به سمت رویکرد سطحی مطالعه سوق می دهد. در تعامل بین سطوح متغیرهای روش سنجش و پیشرفت تحصیلی، تعامل روش سنجش تشریحی و سطح پیشرفت تحصیلی بالا در مقایسه با سایر شکل های تعامل متغیرهای مذکور، باعث می شود که دانشجویان رویکرد عمقی تری در مطالعه داشته باشد.
صفحات :
از صفحه 21 تا 46
نویسنده:
زمانی بی بی عشرت, اسفیجانی اعظم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
انسان از همان دوران کودکی در شرایط طبیعی و با تجربیات روزمره و همچنین در شرایط ساختگی و تجربیات طراحی شده به کسب شناخت و معرفت در مورد مفاهیم علمی می پردازد. می توان گفت دبستان اولین محیطی است که مفاهیم و اصول علمی را در قالب تجربیات طراحی شده و سازمان یافته در اختیار کودک قرار می دهد و کتاب علوم نقش مهمی را در این رابطه ایفا می نماید. اغلب مفاهیم علمی بویژه آنهایی که به حوزه فیزیک تعلق دارند از مفاهیم انتزاعی هستند. از این رو، فراگیر برای درک آنها نیاز به تصویرسازی ذهنی دارد. در مورد برخی از مفاهیم (به عنوان مثال امواج صوتی) دانش آموز هیچگونه تصویر ذهنی ندارد و لازم است که برای آموزش اینگونه مفاهیم در کتاب های درسی از عناصر دیداری برای عینیت بخشیدن به موضوع استفاده شود. در سالهای اخیر، در کتاب های علوم تجربی دوره ابتدایی ایران تغییرات چشمگیری صورت گرفته است که برخی ناشی از تحقیقات داخلی و خارجی و برخی نیز به تقلید از کشورهای خارجی  اتفاق افتاده است. از نظر ظاهری یکی از برجسته ترین تغییرات ایجاد شده در کتابهای علوم، بکارگیری عناصر گرافیکی است. در رابطه با نقش عناصر گرافیکی و تاثیر آن بر میزان توجه و یادگیری فراگیران تحقیقات متعددی انجام شده است که اکثریت قریب به اتفاق آنها بر تاثیرات مثبت این عناصر دلالت دارند. هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه میزان استفاده از عناصر گرافیکی در ارایه مباحث فیزیکی در کتاب های علوم تجربی دوره ابتدایی کشورهای ایران،‌ آمریکا و انگلستان به منظور پرورش روحیه پژوهشگری دانش آموزان می باشد. جامعه آماری، کلیه مباحث فیزیکی مطرح شده در کتاب های علوم و روش تحقیق تحلیل محتوا است. بخش صدا به عنوان نمونه آماری این پژوهش از میان مفاهیم فیزیکی بطور تصادفی انتخاب شده است. ابتدا کاربردهای گرافیک از نظر پرورش روحیه تحقیق، تفحص و پژوهشگری به پنج مقوله عمده تقسیم شده و سپس محتوای کتاب ها بر اساس این مقوله ها مورد تجزیه و تحلیل و مقایسه قرار گرفته اند. بطور کلی، گرچه در کتاب های ایران نیز مانند کتاب های دو کشور دیگر سعی شده است از تصاویر مرتبط با موضوع و همچنین از تنوع رنگ استفاده شود لیکن به علت کیفیت بسیار نامطلوب کاغذ، این کتاب ها در مقایسه با کتاب های آمریکا و انگلستان از کیفیت پایین تری برخوردارند. در رابطه با ارایه اطلاعات و تحریک حس کنجکاوی از طریق تصاویر، کتاب های آمریکا بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است. در زمینه استفاده از گرافیک به منظور سازماندهی اطلاعات و چگونگی انجام کار از طریق تصاویر بیشترین سهم متعلق به کتاب های علوم انگلستان بوده است و در رابطه با کاربرد گرافیک برای پرورش روحیه همکاری، کتاب های آمریکا و سپس انگلستان فعال تر عمل کرده اند. در نتیجه گیری کلی این پژوهش می توان گفت که در رابطه با ارایه مفاهیم فیزیکی، کتاب های انگلستان بیشتر از دو کشور دیگر از گرافیک برای پرورش روحیه پژوهش و جستجوگری استفاده کرده است.
صفحات :
از صفحه 95 تا 118
نویسنده:
رجبی غلامرضا, عطاری یوسفعلی, شکرکن حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از اجرای تحقیق حاضر اعتباریابی و مقایسه انتظارت خودکارآمدی شغلی در دانشجویان پسر و دختر دانشگاه شهید چمران اهواز بود. برای این منظور به تدوین و اعتباریابی مقیاس راهنمای انتظارات خودکارآمدی شغلی برای دانشجویان دانشگاه شهید چمران نیز پرداخته شد. نتایج به دست آمده درباره پایایی کل مقیاس و همچنین درباره خرده مقیاسهای نیازمندیهای آموزشی، وظایف شغلی، مشاغل حیطه مردانه و مشاغل حیطه زنانه حاکی از پایایی بالای مقیاس می باشند. ضرایب روایی همزمان بین مقیاس انتظارات خودکارآمدی شغلی با مقیاس خودکارآمدی عمومی و با خرده مقیاسهای نیازمندیهای آموزشی و وظایف شغلی در کل نمونه و برای دانشجویان پسر و دختر همگی معنی دار بودند. همچنین، تحلیل واریانس عاملی با اندازه های مکرر بر روی عامل مشاغل ده گانه حیطه مردانه و زنانه از خرده مقیاس نیازمندیهای آموزشی در بین دانشجویان پسر و دختر تفاوت معنی دار نشان داد، اما این تفاوت در خرده مقیاس وظایف شغلی معنی دار نبود. به علاوه، میزان انتظارات خودکارآمدی شغلی دانشجویان در مشاغل ده گانه حیطه مردانه و زنانه، در مقایسه با خرده مقیاسهای نیازمندیهای آموزشی و وظایف شغلی، متفاوت می باشند.
صفحات :
از صفحه 71 تا 100
نویسنده:
مهرابی زاده هنرمند مهناز, فتحی کیهان, شهنی ییلاق منیجه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر بررسی افسردگی، هیجان خواهی، پرخاشگری، سبکهای دلبستگی و وضعیت اقتصادی- اجتماعی به عنوان پیش بین های وابستگی به مواد مخدر در نوجوانان پسر شهر اهواز است. افراد مورد مطالعه تحقیق شامل 112 نوجوان معتاد و 112 نوجوان غیرمعتاد بودند. در این پژوهش، برای انتخاب نمونه معتاد از نمونه در دسترس و برای انتخاب نمونه غیرمعتاد از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای استفاده شد. ابزار مورد استفاده در این تحقیق عبارت بودند از: پرسشنامه افسردگی بک، مقیاس هیجان خواهی زاکرمن، پرسشنامه پرخاشگری اهواز و پرسشنامه دلبستگی به والدین و همسال. برای تحلیل داده ها روش تحلیل ممیز به کار گرفته شد. نتایج به دست آمده نشان داد که وابستگی به مواد مخدر در نوجوانان را می توان براساس متغیرهای افسردگی، هیجان خواهی، پرخاشگری، سبک های دلبستگی و وضعیت اقتصادی اجتماعی پیش بینی نمود. نتایج به دست آمده و مدل ارایه شده توسط این پژوهش به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 153 تا 178
نویسنده:
عریضی سامانی سیدحمیدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش رابطه بین رفتار رهبری و عملکرد مدیران را با رضایت و عملکرد کارکنان فولاد مبارکه بررسی می کند. بیشتر پژوهشها در مورد رفتار مدیران با نمونه های غربی به دو عامل برای رفتار آنها منجر شده است که ملاحظه کار و ساختده نام گرفته اند. در این پژوهش 235 نفر از کارکنان مجتمع فولاد و سرپرستان آنها به ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه توصیف رفتار رهبری، شاخص توصیف شغل و پرسشنامه عملکرد پاسخ دادند و سنجشهای رفتار اجتنابی شامل غیبت و تمایل به ترک خدمت نیز انجام گرفت. نتایج نشان می دهند که رفتار مدیران با رضایت و عملکرد کارکنان رابطه دارد اما دو عامل متفاوت از نمونه های غربی به دست آمد که به تبعیت از ایمن (1983) رفتار تسلط جویانه و پدرانه خیرخواهانه نامگذاری شد. یافته ها در چارچوب تفاوتهای فرهنگی تفسیر شده اند.
صفحات :
از صفحه 153 تا 174
نویسنده:
عصاره فریده, گل چوبی تقی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش به منظور بررسی وضعیت حال مطالعه آزاد دانش آموزان دوره متوسطه استان مازندران و شناسایی و معرفی عوامل ترغیب کننده و بازدارنده مطالعه آنان انجام شده است. هدف آن ارایه تصویری از وضعیت و میزان مطالعه آزاد دانش آموزان دوره متوسطه و بسط اطلاعات موجود در زمینه های عادت به کتابخوانی و مطالعه آزاد در آن جامعه بوده است. در این پژوهش که از نوع پیمایشی - اکتشافی است، تعداد 382 نفر از دانش آموزان دوره متوسطه در استان مازندران به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج این پژوهش نشان داد، میانگین مطالعه آزاد دانش آموزان 48.5 دقیقه در شبانه روز می باشد. بین میزان مطالعه آزاد دانش آموزان دختر و دانش آموزان پسر تفاوت وجود دارد. تحلیل عاملی گویه های مربوط به عوامل مطاعله دانش آموزان نشان داد که تشویق والدین به مطالعه فرزندان، وجود کتابخانه در محل تحصیل و برگزاری مسابقات کتابخوانی از جمله مولفه های ترغیب کننده ای بودند که با بیشترین واریانس تبیین شده در افزایش میزان مطالعه آزاد دانش آموزان تاثیر گذار بوده اند. مولفه های بازدارنده مطالعه شامل، گرانی کتاب، مشکلات اقتصادی، نداشتن فرصت کافی برای مطالعه مهمترین و موثرترین موارد در کاهش میزان مطالعه می باشند.
صفحات :
از صفحه 103 تا 126
نویسنده:
ولوی پروانه, صفایی مقدم مسعود, پاک سرشت محمدجعفر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این مقاله بررسی و شناخت اصالت نفع و استخراج دلالتهای تربیتی و مضامین اخلاقی آن در آموزش و پرورش می‌باشد و روش تحقیق آن از نوع تحلیلی است. نظریه اخلاقی معطوف به نتیجه دارای دو نظریه جزئی‌تر به نام اصالت نفع و خودگرائی است. از یک طرف اصالت نفع برخلاف خودگرایی برای سعادت دیگران اهمیت زیادی قائل است و از طرف دیگر نظریه اخلاقی غیرمعطوف به نتیجه برافزایش میزان خوبی تأکید می‌کند. بر پایه اصالت نفع، اعمال و قوانین درست آنهائی هستند که خیر همگانی را افزایش می‌دهند و موجب افزایش سعادت و لذت می‌شوند. این مکتب مانند برخی مکاتب دیگر قائل به هدف غائی و نهائی برای انسان است. هدف مکتب اصالت نفع عبارت از دستیابی انسان به سعادت است و در این راستا رعایت برخی از اصول اخلاقی از جمله رعایت حقوق دیگران، نوعدوستی، ایثار و فداکاری، راستگوئی و درستکاری را مدنظر قرار می‌دهد. از اصول تربیتی اصالت نفع می‌توان از اصل اجتماعی بودن انسان،اصل دموکراسی،اصل شمول تعلیم و تربیت و اصل تمرکززدائی نام برد. به علاوه، حس اجتماعی،احساس مسئولیت، رعایت حقوق دیگران، نوع دوستی، عدالت ومساوات، وفای به عهد، راستگوئی و درستکاری،ایثار و فداکاری و آزادی فردی می‌توان از جمله مضامین اصالت نفع در آموزش و پرورش به شمار آورد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 24
نویسنده:
فردانش هاشم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 107 تا 124
نویسنده:
خدیوی شهناز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
اضطراب کتابخانه ای یکی از موانع پیشرفت تحصیلی دانشجویان در دانشگاههای مختلف دنیا شناخته شده و در این زمینه پژوهش های متعددی صورت گرفته است. مقاله حاضر،‌ نتیجه پژوهشی در همین زمینه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد که بر روی نمونه ای شامل 280 نفر دانشجوی دختر و پسر انجام گرفته است. این افراد از دانشکده های هفت گانه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به طور تصادفی انتخاب گردیدند. پرسشنامه محقق ساخته دارای سه بخش بود که بخش اول آن بر اساس پرسشنامه اضطراب کتابخانه ای باستیک و دو بخش دیگر آن با مطابقت دادن با محیط فرهنگی دانشگاههای ایران تنظیم گردید. سوالات بخش اضطراب منابع الکترونیک و سوالات بخش آشنایی با کامپیوتر بر اساس سوالات مورد نیاز محیط دانشگاهی ایران تهیه گردید. پرسشنامه اضطراب کتل نیز برای تعیین اضطراب کلی مورد استفاده قرار گرفت. پس از تجزیه و تحلیل پاسخ های دانشجویان با استفاده از نرم افزار spss، مشخص شد که میزان آشنایی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با منابع الکترونیک و میزان آشنایی آنها با کاربرد کامپیوتر پایین تر از حد معیار است، اما میزان اضطراب کتابخانه ای و منابع الکترونیک در میان آنها در حد معمول است. مواردی از قبیل سیستم کتابخانه، نقش عوامل دموگرافیک (مانند: سن، جنسیت) و آشنایی قبلی با کامپیوتر در ارتباط با این موضوع نیز در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 117 تا 134
نویسنده:
نصری صادق, نجاریان بهمن, مهرابی زاده هنرمند مهناز, شکرکن حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 53 تا 88
  • تعداد رکورد ها : 167