جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 133
نویسنده:
سالارزاده نادر, محبوبی رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
دستیابی به رفاه مادی و معنوی، یکی از آرزوهای همیشگی انسان ‌ها بوده است که در هر دوره ‌ای از زندگی بشر، آرزو شکل خاصی به خود گرفته و سازوکار خاص خود را در جامعه به وجود آورده است. به همین سبب هم بسیاری از طرح‌ ها و برنامه ‌های دولت‌ ها و برنامه‌ ریزان جامعه به راه‌ کارهای تامین رفاه بیشتر برای شهروندان معطوف بوده است. برآورده شدن این خواست در عصر حاضر به سبب تخصصی شدن هرچه بیشتر اکثر شئون زندگی بشر، الزامات خاصی پیدا کرده است که شاید مهم ‌ترین آن ‌ها برخورداری از دانش و تخصص باشد.مهم ‌ترین نهادی که وظیفه تربیت اولیه نیروهای متخصص را در جامعه بر عهده دارد، آموزش و پرورش است و اگر بتوان عواملی را شناسایی کرد که به ارتقا کارایی این نهاد مهم اجتماعی کمک کند در واقع گامی ‌در جهت افزایش رفاه اجتماعی شهروندان برداشته شده است.سرمایه اجتماعی، یکی از ابزارهای مفهومی ‌در حوزه جامعه شناسی است که در دهه‌ های اخیر جایگاه خود را به عنوان متغیری تاثیرگذار در حوزه‌ های مختلف باز کرده است. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر روی موفقیت تحصیلی دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی شهر ارومیه طراحی و اجرا شده است.نمونه آماری این تحقیق شامل 380 دانش آموز پیش دانشگاهی بوده است. علاوه بر فرضیه اصلی تحقیق، مبنی بر احتمال وجود رابطه بین سرمایه اجتماعی و موفقیت تحصیلی دانش آموزان، در تحقیق حاضر یک فرضیه دیگر هم مورد بررسی قرار گرفته است. (رابطه بین پایگاه اقتصادی اجتماعی پاسخگویان و موفقیت تحصیلی آنان). این تحقیق به روش پیمایشی از طریق انجام مصاحبه در چارچوب پرسشنامه محقق ساخته به انجام رسید و اطلاعات توسط نرم افزار SPSS پردازش گردیده است.نتایج تحقیق نشان داد که بین سرمایه اجتماعی و موفقیت تحصیلی دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی شهر ارومیه، همبستگی مثبت و بسیار ضعیفی وجود دارد و نتایج، قابل تعمیم به جامعه آماری نبود و فرضیه تحقیق مبنی بر وجود رابطه بین سرمایه اجتماعی و موفقیت تحصیلی دانش آموزان پیش دانشگاهی شهر ارومیه رد شد. اما بر اساس یافته‌ های تحقیق، تاثیر پایگاه اقتصادی اجتماعی خانواده ‌های دانش آموزان بر موفقیت تحصیلی آنان به اثبات رسید و معنی دارتر از رابطه سرمایه اجتماعی آنان با موفقیت تحصیلی بود.بر مبنای یافته‌ های تحقیق، رابطه ای بین میزان اطلاعات و آگاهی‌ های عمومی ‌دانش آموزان و موفقیت تحصیلی وجود ندارد، اما بین سطح ارتباطات اجتماعی و نیز بین میزان اعتماد دانش آموزان و موفقیت تحصیلی آنان رابطه وجود دارد. همین طور، بین سطح تحصیلات و نوع شغل والدین و موفقیت تحصیلی فرزندان رابطه معنی ‌داری وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 229 تا 271
نویسنده:
ساروخانی باقر, کروبی زهرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله، گزیده ‌ای از یک پژوهش دانشگاهی است که به بررسی پدیده جهانی شدن و تاثیر آن بر نقش رسانه ‌ها در حوزه فرهنگی ایران و نیز به بررسی این مساله می ‌پردازد که جهانی شدن چه تاثیری بر نقش تلویزیون ایران در حوزه فرهنگ داشته و این که عملکرد بهینه تلویزیون در این زمینه چه باید باشد.در این تحقیق دو هدف عمده دنبال شده است. اول، بررسی وضع موجود (چگونگی عملکرد) تلویزیون ایران در حوزه ‌های مختلف فرهنگ با توجه به جهانی شدن در این زمینه و دوم، تصویرسازی وضع مطلوب تلویزیون با توجه به جهانی شدن در حوزه‌ فرهنگ.جهت انجام بخش اول پژوهش، از روش تحلیل محتوا (Content Analysis) و از تکنیک پرسشنامه معکوس (Inverse Questionnair) استفاده شد. در بخش دوم، جهت بررسی وضعیت مطلوب تلویزیون با توجه به جهانی شدن در حوزه فرهنگ، از روش دلفای (Delphi) استفاده گردیده است. نتایج به دست آمده نشان می ‌دهد که هرچند تلویزیون ایران در بسیاری از حوزه‌ های فرهنگ الگوهای جهانی را ترویج می ‌کند، اما در کل در حوزه فرهنگ، به طور سنتی عمل می‌ نماید. شایان ذکر است که دیدگاه‌ ها و نظرات خبرگان در بخش دلفای، راه ‌کارهای مناسبی را برای مدیریت جهانی شدن در حوزه فرهنگ برای متولیان این رسانه ارایه داده است.
صفحات :
از صفحه 37 تا 73
نویسنده:
گل محمدی احمد, صابری امیر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در سه دهه اخیر که با ارتقا جایگاه فرهنگ در رشته ها و حوزه های مطالعاتی مختلف علوم انسانی و اجتماعی ویژگی می یابد، رشته علوم سیاسی هم شاهد چنین تحولی بوده است. بارزترین نمود این تحول، احیای فرهنگ سیاسی پژوهی است که در افزایش تاملات نظری و مطالعات تجربی مصداق می یابد. بنابراین، تولید داده های معتبر، بیشتر درباره فرهنگ سیاسی جوامع رونق فزاینده ای گرفته است.در نوشتار حاضر می کوشیم به پرسش های مرتبط درباره این تحول پاسخ دهیم: که چرا در سه دهه اخیر فرهنگ سیاسی پژوهشی اهمیت روزافزونی یافته است؟ نمودها و مصادیق این اهمیت یابی چیست؟ فرهنگ سیاسی پژوهی در ایران چه جایگاهی دارد؟ سازماندهی کلی مقاله هم با این سه پرسش اصلی تناسب یافته است. بنابراین، نخست پس از نیم نگاهی به شکل گیری و رونق نسبی سیاسی پژوهی روشمند در میانه سده بیستم، عواملی را بازشناسی خواهیم کرد که به نوعی باعث شدند تا این سنت پژوهشی پس از سپری کردن یک دوره طولانی رکورد و افول، احیا شود و از اواخر سده بیستم، رونق فزاینده ای پیدا کند. سپس به برجسته ترین نمودها و مصادیق این رونق اشاره خواهیم کرد. بحث پایانی مقاله هم نوعی همجنسی و ارزیابی آسیب شناسانه وضعیت فرهنگ سیاسی پژوهی در ایران است.
صفحات :
از صفحه 81 تا 106
نویسنده:
سراج زاده سیدحسین, بابایی مینا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
فرایند جهانی شدن می تواند فرهنگ های سنتی را در معرض تهدید قرار دهد و موجب اشاعه ارزش ها و هنجارهای فرهنگ جهانی یا غربی شود. این مساله برای جامعه ایران که سه دهه قبل انقلابی را بر مبنای ارزش های اخلاقی دینی پشت سر گذاشته و داعیه ایجاد جامعه ای متمایز با فرهنگ مسلط جهانی داشته است بسیار پر اهمیت می باشد. شواهدی حاکی از آن است که گرایش به نقض هنجارهای معارض با ارزش های سنتی و دینی در بخش هایی از جامعه از جمله جوانان رو به افزایش بوده است. با توجه به اینکه روز به روز شمار بیشتری از افراد جامعه به خصوص جوانان در معرض فرایندهای جهانی شدن قرار می گیرند، پرسش های اصلی تحقیق این است که آیا قرار گرفتن در معرض فرایند جهانی شدن با گرایش به فرهنگ جهانی رابطه دارد؟ آیا کسانی که بیشتر در معرض فرایند جهانی شدن قرار دارند بیشتر هنجارهای سنتی و دینی را نقض می کنند و به اصطلاح "کجروی فرهنگی" بیشتری دارند؟این پرسش ها با استفاده از داده های فراهم آمده از یک نمونه 376 نفری از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه شهید بهشتی تهران در بهار سال 1386 مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که بین قرار گرفتن در معرض فرایند جهانی شدن، با پذیرش فرهنگ جهانی رابطه نسبتا ضعیفی (gamma=0.466، (kendalls tau=0.210 وجود دارد. همچنین قرار گرفتن در معرض فرایند جهانی شدن و کجروی فرهنگی نیز رابطه متوسطی gamma=0.630)، (kendalls tau=0.313 دارند اما بین پذیرش فرهنگ جهانی- غربی و کجروی فرهنگی رابطه نسبتا قوی (gamma=0.837، (kendalls tau=0.474 وجود دارد.در بین ابعاد چهارگانه جهانی شدن فرهنگی، بر اساس مفهوم سازی برگر، پاسخگویان به ابعادی از فرهنگ جهانی که به اقتصاد بازار و حقوق شهروندی مربوط می شود گرایش بالا و به بعدی که شامل زندگی به شیوه و سبک جهانی- غربی است، کمترین گرایش را داشتند. بنابراین می توان گفت که در ارتباط با فرهنگ جهانی باید بین عناصر عام و انسانی آن مثل اقتصاد بازار و حقوق شهروندی و جنبه های خاص و غربی آن تمایز قایل شد.
صفحات :
از صفحه 43 تا 71
نویسنده:
محسنیان راد مهدی, قدیمی اسماعیل
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مورد کاوی حاضر که برگرفته از رساله دکتری است، با استفاده از مطالعه کتابخانه‌ ای، با تمرکز بر روی اسناد مربوط به مقررات گذاری و نحوه سازماندهی حرفه روابط عمومی در ایران، مشاهده حضوری فرایندهای کار حرفه ‌ای در چهار وزارتخانه و مصاحبه‌ های عمقی با مدیران، کارشناسان و کارورزان آنها انجام شده است. فقدان ساخت ‌ها و زیرساخت‌ های مادی از جمله تکنولوژیکی، از یک ‌سو و فقدان مبانی فکری، حقوقی و مدیریتی از سوی دیگر سبب شده است تا روابط عمومی ‌ها در ایران در پاسخگویی سیستماتیک و نهادینه شده به نیازهای افکار عمومی ناتوان باشند. در نتیجه، کارکردهای روابط عمومی نه تنها در مقابل افکار عمومی، بلکه به عنوان یک خرده سیستم در منظر سیستم بزرگ‌ تر (وزارتخانه ‌ها، شرکت ‌ها و ...) نیز نامطلوب به نظر می ‌رسد.جایگاه مشتریان نزد این واحدها، در سطحی نازل است. بنابراین، بدون وجود استثنا، میان نیاز واقعی مشتریان و قابلیت واقعی پاسخگویی روابط عمومی ها، شکافی به عمق توسعه دموکراتیک وجود دارد. مستندسازی نظام پاسخگویی به مشتریان به عنوان شاخص اصلی مشتری گرایی در سازمان‌ های مدرن، در غیاب استراتژی ‌ها و سیاست ‌های مشتری مدارانه، وجود ندارد و اساسا گرایش به سوی تامین این ‌گونه تمهیدات در برنامه و عمل روابط عمومی ها دیده نمی ‌شود.بر اساس یافته‌ های به دست آمده از این پژوهش، روابط عمومی ‌ها در ایران با «الگوی تبلیغی» سازگارند. «اطلاع یابی» از نیازها و انتظارات مشتریان و محیط در حال تغییر، به عنوان فرآیند اصلی کار در روابط عمومی ‌ها و بستر لازم برای «اطلاع رسانی» و برقراری روابط و مناسبات سازنده و دوسویه، عامدا مورد غفلت قرار گرفته و زیرساخت ‌ها و ساختارهای پژوهشی لازم برای تحقق این امر وجود ندارد.
صفحات :
از صفحه 75 تا 123
نویسنده:
خانیکی هادی, الوندی پدرام
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله رسانه های شهروندی و نقش آنها در شکل گیری حوزه عمومی جایگزین و فضای گفت و گویی مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا در خلال مباحث نظری شکل گیری حوزه عمومی جایگزین در بعد نظری و وابسته آن به یک رسانه فراگیر و متکثر مانند: اینترنت مطرح و سپس سیر تطور و شکل گیری رسانه های شهروندی و جایگاه آنها در زیست بوم جدید رسانه ای مورد بررسی قرار گرفته است. در خلال این پژوهش پنج سایت فعال روزنامه نگاری شهروندی، به عنوان نمونه هایی از رسانه های شهروندی که در ایجاد فضاهای گفت و گویی و شکل گیری حوزه عمومی جایگزین حول محور مورد تمرکز خود عمل می کردند، برای مطالعه انتخاب شدند و با مدیران و بنیان گزاران آنها گفت و گو شد. در نهایت نیز سازوکار فعالیت و اداره این رسانه ها مورد بررسی قرار گرفت و نشان داده شد که نمونه های انتخاب شده دارای چه ویژگی هایی هستند و با چه چالش هایی روبرو شده اند.
صفحات :
از صفحه 139 تا 188
نویسنده:
ناظرزاده کرمانی فرناز, موسوی مرضیه, آرخی حمیده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 81 تا 110
نویسنده:
شهابی محمود, هوشنگی طاهره
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 109 تا 144
نویسنده:
سروی حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این مقاله تحقیقی، با هدف بررسی گفتمان سنت گرای موسیقی در ایران معاصر (1385- 1285) به بررسی خصوصیات و عناصر اصلی شکل گیری و تکوین گفتمان یاد شده پرداخته است. تاضمن تبارشناسی تاریخی و معرفی ویژگی های گفتمانی این دوره، تفسیر و بازشناسی معنا کاوانه ای از این گفتمان ارایه نماید. این مقاله از منظر مطالعات فرهنگی، به کمک روش تبار شناسی و تحلیل تاریخی گفتمان نشان می دهد که چگونه بسترهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر گفتمان یاد شده تاثیر مستقیم و غیرمستقیم گذاشته اند. در این دوران، گفتمان سنت گرای موسیقی در مقابل گفتمان های تجددگرا، باز شناسی می شود؛ این گفتمان تحت تاثیر شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران معاصر شکل گرفته و تکوین یافته است. همچنین در این دوران برگزاری کنگره بین المللی موسیقی تهران 1340 (ه. ش). و تاسیس مرکز حفظ و اشاعه موسیقی، نقطه عطفی در شکل گیری درون مایه های اصلی گفتمان سنت گرا به شمار می آیند.
صفحات :
از صفحه 143 تا 183
نویسنده:
قاراخانی معصومه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 211 تا 254
  • تعداد رکورد ها : 133