جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
نظری بر رواگویه های عاشقانه در ادبیات عارفانه (درآمدی بر تحلیل زبان عاشقانه در عرفان ادبی)
نویسنده:
مسعود اسماعیلی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
اعتباریت ماهیت از دیدگاه شاگردان صدرا تا نسل چهارم
نویسنده:
پدیدآور: زهرا حصارکی ؛ استاد راهنما: مسعود اسماعیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
اصالت وجود و اعتباریت ماهیت از مسائل مهم فلسفی بوده است که در طول تاریخ فلسفه مورد بحث‌ها و مناقشات فروانی قرار گرفته است و پاسخ‌های متعددی در مورد آن از سوی فلاسفه ارائه شده است. این تحقیق در صدد یافتن پاسخ این سؤال است که اساسا اعتباریت ماهیت درمیان شاگردان حکمت متعالیه به چه معناست؟ بنابراین برای رسیدن به پاسخ این سؤال به بررسی نظرات سه تن از شاگردان ملا صدرا (ملا علی نوری و ملا هادی سبزواری و آقا علی مدرس زنوزی) پرداخته شده است، و دیدگاه هر کدام از ایشان در مورد تقرر و نحوه تقرر ماهیت و نحو اسناد موجودیت به آن مورد بررسی قرار گرفته؛ و این نتیجه حاصل شده است که از نظر هر سه اندیشمند، ماهیت در خارج متقرر است و صرفا مفهوم ذهنی و سراب نیست، و ماهیت به حیثیت تقییدیه اندماجیه موجود است.
تبيين و ارزيابی ديدگاه شيخ الرئيس در باب ماهيت شهود عرفانی
نویسنده:
مسعود اسماعيلی
نوع منبع :
نمایه مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ابن‌سينا شهود عرفاني را بر دو نوع مي‌داند: 1. دريافت و ارتسام صور معقول در عقل، بدون واسطه، از سوي عقل فعال؛ 2. دريافت و ارتسام صور کليات و جزئيات در عقل، بدون واسطه، از سوي عقل فعال و سپس ارتسام آنها به نحو جزئي در خيال که گاه از طريق محاکات، صور جزئي ديگري جايگزين صور جزئي اوليه مي‌شود. بعد از اين مرحله، صورت خيالي، وارد حس مشترک گرديده، در سطح حسي ادراک مي‌شود. وي رخداد هر دو نوع معرفت عرفاني را نيازمند مجاهده عملي و علمي (قطع تعلقات و عطف توجه به ماوراي عالم ماده) دانسته‌ و آنها را ويژه عارفان حقيقي و ارواح قدسي شمرده‌ است. در مورد اتحاد و فنا، ابن‌سينا به تصريح، اتحاد دو ذات را محال شمرده و فنا را نيز در راستاي همين اتصال (نه اتحاد) به عقل فعال و مشاهده تحليل کرده است. بدين‌ترتيب مي‌توان گفت ماهيت معرفت عرفاني در نزد شيخ‌الرئيس، عبارت است از: «دريافت و ارتسام صور علمي بدون واسطه در عقل از عقل فعال (يا از سوي خداوند) و يا دريافت و ارتسام مزبور به ضميمه ارتسام آن صور در خيال به نحو جزئي و سپس ادراک حسي آن در حس مشترک».
  • تعداد رکورد ها : 3