جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 121
حرية الارادة عند توما الاكويني وجون دنس سكوت
نویسنده:
احمد عبد خضر، اسماء جعفر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 165 تا 180
توماس آکویناس و جان دانس اسکوتوس: الهیات طبیعی در قرون وسطای میانه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alexander W. Hall
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Continuum,
فلسفه جان دانس اسکوتوس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Antonie Vos
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Edinburgh University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب The Philosophy of John Duns Scotus The Philosophy of John Duns Scotus The Philosophy of John Duns Scotus Книги روانشناسی، فلسفه نویسنده: Antonie Vos God Edinburgh: 2006 فرمت: pdf انتشار: Edinburgh University Press صفحه: 576 حجم: 2,1 ISBN: 2,1 ISBN: голосов : 0) نكته: اين كتاب مروري جامع بر زندگي و آثار جان دانز اسكاتوس، مسلماً يكي از مهم ترين فيلسوف-الهيدان قرون وسطي ارائه مي دهد. مشارکت های عظیم او در زمینه های منطق، متافیزیک، فلسفه ذهن و عمل، و نظریه اخلاقی مورد بررسی قرار گرفته است.
توماس آکویناس و جان دونس اسکاتوس: الهیات طبیعی در اوج قرون وسطای [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alexander W. Hall (الکساندر دبلیو. هال)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Continuum ,
انسان شناسی الهیات لوتر: گسست قاطع از مکتب گرایی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Cole Andrew Bender
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : مناظره بین مارتین لوتر و اسکولاستیک های قرون وسطی یکی از مهم ترین بحث ها هم در جریان اصلاحات به عنوان یک جنبش و هم در توسعه مسیحیت غربی به عنوان یک کل بود. در حالی که بحث غالباً بر اساس مناقشه بر سر آموزه‌های گناه و فیض مشخص می‌شود، اختلاف بین لوتر و الهی‌دانان مکتبی قرون وسطی صرفاً مناقشه بر سر این دو آموزه مرکزی نبود، بلکه درگیری کل نظام‌های الهیاتی بود. علاوه بر این، مناقشه بر سر آموزه انسان، از نظر منطقی اساسی‌تر و تعیین‌کننده‌ترین نقطه تقابل است، زیرا لوتر مواضع خود را در مورد گناه و توجیه در پرتو یک انسان‌شناسی خاص که به‌شدت متفاوت از انسان‌شناسی‌های اسکولاستیک مسلط است، می‌سازد. آکویناس و اسکاتوس با اتخاذ یک انسان شناسی اساساً ارسطویی، ترکیب و ماهیت اساسی انسان را به گونه ای تعریف می کنند که آموزه منتج از گناه، ماهیت بنیادی انسان را تا سقوط بدون تغییر باقی می گذارد، و در نتیجه آموزه ای برای توجیه ایجاد می شود که هنوز در چارچوب می لغزد. از شایستگی در مقابل، لوتر این تمرکز هستی‌شناختی را در انسان‌شناسی فلسفی به نفع انسان‌شناسی الهیاتی که تمرکزی رابطه‌ای و آخرت‌شناختی را نشان می‌دهد، نقد می‌کند. این بیان مجدد آموزه انسان به لوتر اجازه می‌دهد تا آموزه‌ای رادیکال‌تر و از لحاظ وجودی مهم‌تر از گناه را تأیید کند و در نتیجه تأکید او بر و فرمول‌بندی دکترین فیض بی‌ارزش را کنترل می‌کند.
پیوند اسماء و صفات الهی با مضامین آیات در سوره شوری
نویسنده:
نویسنده:فاطمه اسمعیلی؛ استاد راهنما:امین ذوالفقاری؛ استاد مشاور :صلاح‌الدین غلامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«اسما و صفات الهی»، از عمیق ترین مباحث توحیدی است که از دیدگاه های مختلف مورد بحث قرار گرفته است. این اسماء و صفات به کار رفته در آیات و سور قرآنی از جهات گوناگون قابل تأمّل هستند. پژوهش حاضر از نظر هدف ، کاربردی است و به روش توصیفی ـ تحلیلی و با استفاده از اسناد ، مدارک و منابع نرم افزاری ب جمع آوری شده است. اسماء و صفات الهی با مضامین آیات در سوره شوری با هم ارتباط و پیوند ناگسستنی دارند. و با توجه به نزول قرآن از جانب خداوند حکیم و حکمت آمیز بودن آیات آن قطعا ارتباطی میان واژگان مذکور در آیات وجود دارد که بسیاری از آیات قرآن به اسماء الهی ختم شده‌اند. بحث اسماء و صفات الهی از دیرباز تاکنون مورد توجه متکلمان و مفسران بوده است. که در این پژوهش به بررسی اسماء و صفات الهی در سوره شوری می پردازیم. اسماء الهی بهترین و اساسی ترین وسیله شناخت خداوند هستند که می توانند انسان را در مسیر بندگی و تقرب جستن به الله یاری دهند. انسان با درک و فهم اسماء الهی درمی یابد که عظمت، کبر، حاکمیّت مطلق، بلندمرتبگی، هدایت، شفا، ضرر، نفع، بخشش، رحمت، قهر، رزق، آفرینش و مالکیّت و... فقط و فقط مختص خداوند متعال می باشند؛ شناخت ذات الهی ممکن نیست مگر از طریق شناخت صفات او.
اصول و روش های تربیتی در سوره شوری
نویسنده:
نویسنده:شمشاد حسین؛ استاد راهنما:محمد حسین صاعد رازی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
براساس قرآن کریم هدف از خلقت انسان عبودیت و بندگی است و نیل به این هدف تنها در یک فرایند تربیتی برآمده از قرآن کریم و مبتنی بر مبنای توحید تحقق خواهد یافت. از طرفی تربیت یکی از پیچیده ترین و ظریف ترین کارهایی است که اندکی خطا در آن انسان ها را به لغزشهای منتهی به سقوط جهت دهی می کند. در این راستا در پژوهش حاضر اصول تربیت که باید های کلی در عرصه تربیت است. در سوره شوری مورد بررسی قرار گرفت و اصول سه دسته ذیل عناوین ۱. اصول بینشی، اعتقادی، ۲. اصول اخلاقی، ۳. اصول رفتاری، عملی گردآوری شد. همچنین روش های صحیح تربیت که دستور العمل اجرایی در عرصه تربیت است در سوره شوری مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت سه دسته روش های ذیل عناوین ۱. روش عقلانی ۲. روش ساحت عاطفی و گرایشی ۳. روش روش های عملی، حاصل شد. روش تحقیق در این پژوهش روش تفسیر موضوعی، استنطاقی می باشد.
نقش واژه های کلیدی سوره در تعیین و تبیین موضوعات محوری آن (مطالعه موردی سورۀ شوری)
نویسنده:
نویسنده:جلال الدین غراب؛ استاد راهنما:محمد جواد نجفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تلاش برای تبیین انسجام معنایی سوره‌ها در دهه‌های اخیر مورد توجه بسیاری از مفسران قرار گرفته است. در این راستا تعیین مفاهیم کلیدی یک سوره و نحوۀ ساختار ارتباطی آنها به منظور تبیین فوق امری مطلوب و در عین حال چالش‌ برانگیز است. شیوه‌هایی که مؤلفین برای این منظور از آنها استفاده می‌کنند عمدتاً کیفی بوده و به گزینش‌ها و تصمیم‌هایی منتهی می‌گردد که معمولاً متأثّر از گرایش‌ها نظری و ذهنیّت فردی است، به عبارتی روش آنان فرد-محور است. این تحقیق سعی دارد با معرفی دو روش مبتنی بر عینیّت متن بطور نسبی بستری مصون از تأثیرات مذکور فراهم کند. روش نخست که در مراحل اولیه تحلیل بکار گرفته می‌شود روشی است کمّی موسوم به تحلیل پیکره که خروجی آن لیست بالقوّه‌ای از واژگان کلیدی متن است. در این روش تحلیل‌های انجام گرفته مبتنی بر بسامد واژه‌ها، اجزاء و یا واحدهای سازنده متن است از این روی بطور نسبی عینی بوده و می‌تواند بستر مطمئن‌تری برای دنبال کردن انسجام معنایی سوره فراهم کند. روش دوّم که در مرحله تحلیل کیفی مطرح می‌شود نشان می‌دهد که با استفاده از عملکرد استعاره که آن را نگاشتی از حوزۀ مفهومی عینی و ملموس به حوزۀ تجریدی و ناشناخته می‌دانند نه تنها می‌توان الگویی برای ساختار ارتباطی بین مفاهیم ارائه نمود بلکه می‌توان تبیین مفاهیم کلیدی و تجریدی سوره را به شکل مؤثری تعمیق بخشید. به عبارتی در این مرحله می‌توان استعاره-های موجود در متن را به عنوان واژه‌های کلیدی در نظر گرفت. این تحقیق در تحلیل و بررسی موردی سوره شوری با روش‌های مذکور نشان می‌دهد که علاوه بر مفهوم «وحی و رسالت» که توجه مفسرین را به خود معطوف نموده‌، سوره در لایه‌های بالاتر خود به مفاهیم «قدرت و اختیار مطلق» خداوند و «ولی بودن» وی اشاره دارد و مفهوم «وحی و رسالت» در حقیقت از مصادیق تحقّق مفاهیم فوق است.
بررسی تطبیقی موضوع مابعدالطبیعه نزد ارسطو و اسکوتوس
نویسنده:
اصغر فتحی عمادابادی ، علی کرباسی زاده اصفهانی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ارسطو در کتاب چهارم و ششم به موضوع مابعدالطبیعه می‌پردازد. وی در کتاب گاما،‌ مابعدالطبیعه را علم کلی و موضوع آن را موجود بما هو موجود می‌داند و در کتاب اپسیلن،‌ مابعدالطبیعه را همان فلسفه اولی می‌داند که موضوع آن موجودات الهی می‌باشد. بیان‌های وی در کتاب متافیزیک به همین‌ دو موضوع ختم نمی‌شود. ارسطو موضوعات دیگری را برای مابعدالطبیعه از قبیل جوهر،‌ جواهر مفارق را نیز مطرح می‌نماید و همین امر سبب سردرگمی فلاسفه و مفسران بعد از او شد. اسکوتوس در بحث موضوع مابعدالطبیعه رویکردی ارسطوئی – مشائی انتخاب می‌کند. وی تحت تاثیر ارسطو معتقد است که موضوع مابعدالطبیعه موجود بماهو موجود است با این تفاوت که وی الهیات و علم الهی را جزء علوم عملی در نظر می‌گیرد و با این تفکر از ارسطو که الهیات را،‌ به عنوان مابعدالطبیعه به معنای خاص و جزئی از مابعدالطبیعه عام در نظر می‌گرفت،‌ دور می‌شود. یکی از نتایج تفکر اسکوتوس در بحث موضوع مابعدالطبیعه این بود که برای او خدا اولین و تنهاترین موضوعی نیست که متافیزیسین‌ها باید بدان بپردازد. این نوع نگاه نتیجه اقانیم سه‌گانه (تثلیث) مسیحیت بر روی اسکوتوس می‌باشد و همین امر سبب می‌شود که وی مابعدالطبیعه‌ای را جدای از مابعدالطبیعه ارسطو برای خود رقم بزند و به سمت مابعدالطبیعه ابن‌سینایی روی آورد،‌ البته ابن‌سینایی که مسیحی شده است. در این نوشتار سعی شده است که به روش تطبیقی به موضوع مابعدالطبیعه از نگاه ارسطو و اسکوتوس پرداخته شود به جهت بیان اشتراکات و اختلافات دو سنت یونان باستان و فلسفۀ قرون وسطای مسیحی.
صفحات :
از صفحه 528 تا 541
پرسش هایی در باب مقولات ارسطویی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Duns Scotus (جان دانز اسکوتوس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 121