جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
مرور کلید واژه ها
>
هستی شناسی(فلسفه)
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
تعداد رکورد ها : 276
عنوان :
استنتاج مکانی در سیستمهای اطلاعات مکانی هرجاگاه
نویسنده:
علی جاویدانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستی شناسی(فلسفه)
,
استدلال
,
بافت موقعیتی
,
هستیشناسی
,
مدلسازی
,
سیستم اطلاعات جغرافیایی
,
حریم شخصی
,
علوم و علوم کاربردی
,
مهندسی عمران
,
حریم خصوصی مکانی
,
بافت آگاهی
,
سیستمهای اطلاعات مکانی هرجاگاه
,
زمینه آگاهی
,
محاسبه فراگیر
چکیده :
سیستمهای اطلاعات مکانی هرجاگاه، نسل چهارم محیطهای محاسبات مکانی میباشند. این نسل که پس از سیستمهای توزیعیافته، وب و موبایل پا به عرصه گذاشته، کاهش دخالت کاربر و افزایش راحتی استفاده را سرلوحه قرار داده است. بافت، در این سیستمها نقش کلیدی ایفا میکند، زیرا منجر به کاهش دخالت کاربر میشود. بهطور کلی بافتآگاهی جایگاه مهمی در محیطهای محاسباتی هرجاگاه جهت انطباق هستندههای محاسباتی با وضعیت متغیر از قبیل نیازهای کاربر و تواناییهای فنی دارد.اساس بافتآگاهی، مدلی صوری از بافت بوده که قابل درک و استفاده توسط رایانه باشد. همچنین در محیطهای توزیعیافته، مهم است که اطلاعات بافتی بتوانند میان هستندههای محاسباتی مختلف جهت تعاملپذیری به اشتراک گذارده شوند. مدلسازی بافت یعنی تعیین هستندهها و روابط بین آنها که جهت تعریف یک بافت، از قبیل مکان، زمان، علایق کاربر و فعالیتهایش و هستندههای محاسباتی مورد نیاز است. مشکل خاص مدلسازی بافت در محیطهای توزیعیافته و ناهمگون ، استفاده از رویه نمایشی اختصاصی بوده که مانع تعاملپذیری هستندههای محاسباتی گوناگون میشود. با استفاده از هستی-شناسی، میتوان این مشکل را حل کرد. در علم کامپیوتر، یک هستی شناسی، بیان صوری مجموعهای از مفاهیم در یک حوزه و نحوه تعامل آنها میباشد. هستیشناسی جهت استنتاج درآن حوزه یا تعریف آن حوزه بهکار میرود. از سوی دیگر باید جهت حل ناسازگاریها یا استخراج اطلاعات بافتی سطح بالاتر، روی این مدل، امکان استنتاج وجود داشته باشد. استنتاج روی بافت یا استنباط خودکار اطلاعات غیرصریح از اطلاعات صریح، کاربردهای فراوانی در انواع تحلیلهای مکانی دارد. یک کاربرد اصلی استنتاج بافتی، بهدست آوردن اطلاعات بافتی سطح بالا از اطلاعات سطح پایین دادههای حسگرها میباشد.در پایاننامه حاضر پس از بررسی انواع روشهای مدلسازی بافت و مقایسه آنها؛ از نظریه فعالیت جهتتعیین پارامترهای بافتی استفاده شده است. نظریه فعالیت ابزار توصیفی برای تحلیل و درک فعالیت به-صورت عمومی یعنی مستقل از هر حوزه خاص کاربردی میباشد. اگرچه نظریه فعالیت، فرآیندها و تکنیکها را بهصورت ازقبل ایجاد شده بیان نمیکند اما میتوان از آن، جهت تعیین اجزای کلیدی هر فعالیت استفاده کرد. سیستمهای بافتآگاه، که جهت تسهیل فعالیتهای انسان طراحی شدهاند نیز باید این اجزای کلیدی را بازتاب دهند. تعیین پارامترهای بافتی، مدلسازی و استنتاج روی آنها، مسائل اساسی در سیستمهای اطلاعات مکانی هرجاگاه بوده که در این پایاننامه بررسی شدهاند. با توجه به اهمیت حریم خصوصی مکانی در سیستم-های اطلاعات مکانی، این موضوع به عنوان یک نمونه موردی، در نظر گرفته شده است. ابتدا به کمک نظریه فعالیت، پارامترهای بافتی مسئله تعیین شده، سپس بافتها برمبنای هستیشناسی مدلسازی شده-اند. روند پیشنهادی حل مسئله در قالب یک پایگاه داده بیان شده و استنتاجاتی با استفاده از آن و مدل بدست آمده، انجام شده است.البته طراحی یک محیط هوشمند نیز به صورت خلاصه در بخش پیاده-سازی مورد بررسی قرار گرفته تا بر توانایی مدلسازی با استفاده از هستیشناسی در استخراج اطلاعات ضمنی موجود در اطلاعات صریح، تاکید شود.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
انتالوژی نظام عمومی و منظومه ترویج کشاورزی /
نویسنده:
هوشنگ ایروانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستی شناسی(فلسفه)
,
اطلاع رسانی
,
ترویج کشاورزی
,
کشاورزی
,
نظام عمومی
چکیده :
چکیده ندارد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
کیفیت ادراک وجود نزد پارمنیدس و هراکلیتوس
نویسنده:
مهدی اصفهانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
علوم انسانی
,
هستی شناسی(فلسفه)
,
پارمنیدس
,
ادراک
,
وحدت وجود
,
شناخت شناسی
,
فلسفه هراکلیتوس
,
فلسفه و منطق
,
کثرت
چکیده :
موضوع این پایان نامه بررسی چگونگی ادراک عالی ترین حتیقت موجود در منظومه اندیشه یارمنیدس و هراکلیتوس است. به طور دقیق تر سوال این است که در پارمنیدس ما وجود را چگونه درک می کنیم؟ و در هراکلیتوس پرسش این است که ما لوگوس را چگونه درک می کنیم. برای این کار در فصل اول در آغاز به بررسی تاریخی و معنا شناسانه لغت وجود پرداخته شده است. بدین منظور برخی صفات وجود در تاریخ و اسطوره مورد بررسی قرار گرفته است سپس به مطالعه تلقی یارمنیدساز وجود یرداخته شده است. سیس در فصل دوم به بررسی تاریخی و معناشناسانه لغت لوگوس وآن گاه به بررسی لوگوس، چنان که هراکلیتوس معرفی کرده است پرداخته شده است. در فصل سوم هشت معنای مختلف ادراک در یونان باستان مطرح شده تا در دو فصل بعدی از آنها استفاده شود. فصل چهارم در دو بخش مجزا به چگونگی ادراک وجود در پارمنیدس و لوگوس در هراکلیتوس می پردازد. در فصل پنجم به مسئله رابطه وحدت و کثرت در این دو اندیشمند پرداخته شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بازخوانی اطلاعات معنایی از دادههای مکانی با استفاده از سنجش همانندی معنایی براساس روابط مکانی
نویسنده:
فرزاد آقاکریم علمدارا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستی شناسی(فلسفه)
,
جامعه اطلاعاتی
,
همانندی
,
هستیشناسی
,
پردازش اطلاعات
,
علوم و علوم کاربردی
,
مهندسی عمران
,
ارتباط مکانی
,
فاصله معنایی
,
تشابه معنایی
,
سنجش همانندی معنایی
,
منطق توصیفی
,
روابط مکانی
,
دادههای زمینمکانی
چکیده :
امروزه، به اشتراک گذاری دادههای مکانی میان سازمانهای مختلف به عنوان یک فاکتور اساسی در توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته است. افزایش حجم دادههای رقومی و سهولت دسترسی به آنها از طریق وب، بازخوانی، تلفیق و به اشتراکگذاری آنها را با مشکل مواجه نموده است. فراهمکنندگان دادههای مکانی از جوامع اطلاعاتی مختلف و با درک متفاوت از جهان پیرامون میباشند. بنابراین، این دادهها اصولاً ناهمگون بوده و در منابع داده مختلفی توزیع یافتهاند. از آنجایی که اخذ دادههای مکانی بسیار پرهزینه میباشد، توسعه مکانیسمهایی برای استفاده مجدد و به اشتراک گذاری اطلاعات مکانی به منظور کاهش این هزینهها ضروری میباشد. همچنین مشتریمداری و شخصیسازی منابع داده از اهمیت ویژهای در استفاده چندمنظوره و انعطافپذیر از دادهها و مهیا نمودن دادههای مرتبط با نیاز کاربران برخوردار است.همانندی یکی از ساخت های اصلی در نحوه سازماندهی و پردازش اطلاعات توسط انسان میباشد. سیستمهای بازخوانی، از سنجش همانندی به منظور تعیین میزان مرتبط بودن استفاده میکنند. تنها یک سیستم بازخوانی که نتایج سازگار با نحوه سنجش همانندی در انسان ارائه مینماید، قادر خواهد بود به طور موفق کاربران را پشتیبانی نماید. دادههای مکانی عارضههای مکانی در دنیای واقعی را با استفاده از گستردگی مکانی و موقعیت آنها توصیف مینمایند. بدین منظور استفاده از خصیصهها به منظور اخذ معانی نهان در دادههای مکانی ضروری میباشد، زیرا میتوانند جنبههای کیفی مکانی نظیر شکل را توصیف نمایند. روابط مکانی نیز نقش اساسی در توصیف معنایی ایفا مینمایند؛ تمامی عارضههای مکانی دارای یک موقعیت بر روی زمین بوده و بنابراین هر زوج عارضه مکانی دارای یک رابطه مکانی نسبت به یکدیگر میباشند. این روابط مکانی میتوانند در سطح کلاس جنرالیزه گردند: به عنوان مثال به دلیل وابستگی تابعی، تمامی نمونههای نوع عارضه خط لوله در مجاورت نمونههای نوع عارضه حریم قرار گرفتهاند. بنابراین میتوان گفت نوع عارضه خط لوله دارای رابطه مجاورت با نوع عارضه حریم میباشد. تنها مدلهای توصیف دانش که خصیصهها و روابط را در نظر میگیرند، میتوانند این ویژگیهای بخصوص دادههای مکانی را مدل نمایند. این پایاننامه روشهای موجود سنجش همانندی معنایی را که شامل پنج نوع مدل ژئومتریک، مدل مشخصه، مدل شبکه، مدل همترازیابی و مدل ترانسفورماسیون میباشد را مورد بررسی قرار دادهاست و نقاط ضعف و قوت هریک از این مدلها را در ارتباط با بازخوانی اطلاعات معنایی از دادههای مکانی تحلیل مینماید. تئوریهای همانندی معنایی موجود از مدل توصیفی و زبان توصیف مختص خود به منظور توصیف کلاسها استفاده مینمایند. درصورتیکه اغلب هستیشناسیهای مکانی با استفاده از انواع مختلف منطق توصیفی، توصیف معنایی گردیدهاند. بنابراین برای حجم عظیمی از هستیشناسیهای موجود استفاده از این مدلهای سنجش همانندی امکانپذیر نیست. از سوی دیگر مدلهای موجود سنجش همانندی معنایی از روابط مکانی به عنوان ویژگی اصلی توصیف کننده دادههای مکانی پشتیبانی نمیکنند. این پایاننامه یک مدل تلفیقی سنجش همانندی معنایی (SimHM) را به عنوان مدل محاسباتی سنجش همانندی معنایی پیشنهاد مینماید. این مدل که از هستیشناسی توصیف معنایی شده با منطق توصیفی به عنوان مدل توصیفی خود استفاده مینماید، با ترکیب دو روش موجود سنجش همانندی، همانندی معنایی را میان کلاسهای هستیشناسی و کلاس جستجوی کاربر محاسبه مینماید. SimHM مدل مشخصه را به منظور بیان خصیصهها و مدل شبکه را به جهت بیان روابط (مکانی) تلفیق مینماید. این پایاننامه با انتخاب سیستم بازخوانی اطلاعات شرکت انتقال گاز ایران به عنوان مطالعه موردی، کارآیی مدل SimHM را ارزیابی نموده و پارامترهای دقت و فراخوانی را در مدل SimHM با مدلهای موجود سنجش همانندی معنایی مقایسه مینماید. مقادیر پارامترهای دقت و فراخوانی محاسبه شده بیانگر بهبود همانندی معنایی سنجش شده تا حد زیادی میباشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسی تطبیقی مبانی خرد سیاسی در آیین مزدایی و اسلام شیعی
نویسنده:
سیدمحسن هاشمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
شیعه
,
آفرینش (اِبداع)
,
هستی شناسی(فلسفه)
,
03. انسان شناسی Human nature
,
اهورامزدا
,
علوم سیاسی
,
آیین مزدایی
,
هستیشناسی
,
معرفت شناسی (مسائل جدید کلامی)
,
اسلام شیعی
,
انسانشناسی
,
دین اسلام (دامنه ادیان پیشرفته)
,
خرد سیاسی
چکیده :
پژوهش حاضر با عنوان بررسی تطبیقی مبانی خرد سیاسی در آیین مزدایی و اسلام شیعی را با ذکر کلیات و امهات تحقیق شروع نمودیم، سوال اصلی پیرامون وجود افتراقات و اشتراکات این دو آیین بوده و در جواب آن فرضیه ای را مطرح کردیم، که براین اساس اشتراکات بسیار بیشتر از افتراقات می باشد. برای سنجش فرضیه ابتدا سوالات سه گانه فرعیبر اساس سه مبنای هستی، انسان و معرفت شناسی بود را طرح نموده و در جواب آنها سه فرضیه بیان داشتیم: در مبانی هستی شناسی، فقط در استقلال خیر از شر که مورد اعتقاد مزدائیان است، با شیعیان اختلاف نظر وجود دارد، اما در دیگر مبانی اختلافی مشاهده نمی گردد. برای سنجش فرضیه های فرعی آنها را در سه فصل مجزا مورد بررسی قرار داده، اما قبل از اینکار به چارچوب مفهومی پرداخته و شاخصهایی را برای بررسی تطبیقی استخراج نمودیم.ابتدا تعاریفی از مفاهیم بحث بیان شد و سپس قالب اندیشه در معنای عام خود را برای نوع تفکر در آیین مزدایی و اسلام شیعی به علت عام بودن برگزیدیم. هر اندیشه دارای مبانی خاص خویش می باشد، لذا در ادامه فصل چارچوب مفهومی به تعاریف و توضیحاتی پیرامون این مبانی پرداختیم. اولین مبنا، هستی شناسی می باشد که در آن به مبدأ، نوع، کیفیت، اهداف و سرانجام هستی پرداخته می شود. در مبنای انسان شناسی، به آفرینش، خصوصیات و کیفیت وجود آدمی و رابطه او با همنوعانش پرداخته می شود، مسائلی مانند دوگانگی وجود انسان، انسان های شایسته رهبری، برابری میان آنها از این فصل به عنوان شاخص استخراج شده است. در باب معرفت شناسی نیز موضوع، امکان، راههای کسب معرفت توسط انسان و پیروی از انسان کامل مطالبی بصورت نظری آمده است؛ که از این مبانی سه گانه شاخصهایی برای تحقیق در ادامه کار استخراج گردیده است.در فصل دوم 7 شاخص هستی شناسی را مورد بررسی تطبیقی در آیین مزدایی و اسلام شیعی قرار دادیم، این دو آیین در شاخصهای اعتقاد به نبرد خیر وشر که به تقابل دوست و دشمن در سیاست می انجامد، دوگانگی مادی و غیرمادی بودن هستی که به مشروعیت آنجهانی منجر می گردد، نظم که حفظ آن وظیفه حاکم است، سلسله مراتب در هستی که نمودش در نظام طبقاتی می باشد و اعتقاد به سرانجام این و آن جهانی هستی که با ظهور منجیان همراه است، با یکدیگر دارای اشتراک کلی بودند. اما در اعتقاد مزدائیان به وجود دو آفریننده مستقل از یکدیگر در آفرینش خیر و شر، شیعه به راهی دیگر می رود و به یک خدای واحد می رسد که همه اعم از خیر و شر بدست او آفریده شده است و این افتراق باعث تأیید فرضیه فرعی این فصل می شود. در فصل انسان شناسی 8 شاخص مورد بررسی قرار گرفته است که در نزد هر دو آیین انسانها دارای سلسله مراتبی بر اساس عدالت هستند که حاکم در رأس آن قرار دارد، زیرا هر کس با توجه مسئولیتی که در هستی دارد، در جایگاهی مشخص قرار می گیرد و به انجام خویشکاری می پردازد. وجود انسانهایی نخبه و برگزیده از دیگر اشتراکات موجود است، که بر اساس آن عده ای به عنوان راهنمایان در بین مردم زندگی می کنند و به واسطه داشتن مقام دینی به اقتدار سیاسی و اجتماعی می رسند؛ حاکم خود انسانی برگزیده است که خداوند او را برای حکومت بر انسانها معین داشته است، در آیین مزدایی حاکم فقط شاه آرمانی است، اما در اسلام به پیامبر، امام، فقیه و پادشاه عادل به عنوان حاکم اشاره شده است. در آخر اعتقاد مشترکی به وجود یک منجی در آخرالزمان وجود دارد که او پایان دهنده همه شرور است و جامعه را به عدالت و رستگاری می رساند. بر این اساس فقط شاهد اشتراک در کلیات هستیم و فرضیه دوم فرعی هم تأیید می گردد.فصل آخر به معرفت شناسی اختصاص داده شده و در آن ضمن اشاره به سه قالب فلسفه، فقه و کلام؛ بیان گردیده که خداوند موضوع شناخت می باشد، شناختی که باید با عمل توأم و دارای واسطه هایی همچون امام به عنوان حاکم سیاسی در تشیع و ایزد فرمانروا در آیین مزدایی باشد. که وجود همین افراد باعث امکان پذیر بودن معرفت می شود. راههای کسب معرفت خرد، تجربه، ایمان و وحی که قابل گنجانده شدن در قالبهای سه گانه است، می باشد، که هر کس بیشتر از این راهها به معرفت دست یابد، در جامعه دارای قرب و مقام خاصی می گردد. چنانچه امام و علما به واسطه دارا بودن از معرفت به راهنمای جامعه و سرپرستی آن می رسند و در کنار دیگران چون پیامبر الهی که بر او وحی نازل می شود و به صورت متون مقدس در تاریخ ماندگار گردیده، انسان های کاملی محسوب شده که همگان باید از آنها تبعیت نمایند. با تأیید فرضیه این فصل، به تأیید فرضیه اصلی تحقیق می رسیم که طی آن اشتراکات بیش از افتراقات است و عمده عدم توافق هم در دو بن انگاری مزدایی می باشد، چیزی که در شیعه مورد قبول نیست.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
کشف معنایی خدمات وب با استفاده از مزایای داده های پیوند شده
نویسنده:
میثم محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستی شناسی(فلسفه)
,
وب سرویس
,
مهندسی کامپیوتر
,
وب معنایی
,
داده های پیوندشده
,
وب سرویس معنایی
,
نرمافزار
چکیده :
امروزه با توجه به افزایش کاربران اینترنت و پیشرفت علم در زمینه وب و حرکت به سوی وب نسخه ۳، در یک سیستم ممکن است چندین خدمتوجود داشته باشد که با توجه به نیاز کاربر باید بهترین و نزدیک ترین آنها به کاربر ارائه گردد تا یک سیستم بهترین عملکرد را داشته باشد. کشف بهترین نیاز از طریق بررسی رابطههای معناییبدست آمده از دادههای بسیار زیاد مرتبط موجود در دنیای وب امکان پذیر است. هدف از این کار، ارائهی بهتر و هرچه سریع تر خدمت بر اساس تشخیص ماشین می باشد. حال با توجه به این نیاز، و تعداد زیاد داده، خدمت، و کاربر در دنیای وب باید ارتباطی معنایی بین این سه عنصر برقرار گردد تا بتوان روش جدید را جایگزین روشهای قدیمیتر کرد. از اوایل قرن اخیر کار تحقیقاتی به صورت جدی در دانشگاههای معتبر دنیا آغاز گردیده است و روشهای بسیاری برای کشف مناسب ترین خدمت ارائه شده است. بستر تمامی این روشها بر اساس راه کارهای معنایی و هستی شناسیبوده است و از سال ۲۰۰۲ که در دانشگاه کارنگی ملون یک الگوریتم معنایی قابل توجه، ارائه و مورد استفاده قرار گرفت، مقالات و الگوریتمهای زیادی در ادامهی آن ارائه شده اند که می توان گفت همگی این الگوریتم را بهبود و گسترش داده اند. مثلا برخی اساس کار خود را بر پیش پردازش دادهها قرار داده اند و برخی به کیفیت خدمتتوجه کرده اند. مشکلی که تا به امروز هم وجود دارد فقدان هستی شناسیهای مورد نیاز در رابطه با هر موضوع خاص است. همچنین به نظر می رسد با توجه به حجم دادههای موجود در وب تا به حال توجه خاصی به نقش دادههای پیونده شدهدر این زمینه نشده است که می توان از آن بهره جست و قسمتی از مشکلات پیش از این را حل کرد. در این پژوهش سهم دادههای پیوند شده بسیار مشهود است تا جایی که نتیجهی تحقیق به یک سیستم جستجوی اشخاص با کیفیتتر و تعداد پاسخهای بیشتر ختم شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
طراحی مدلی برای یکپارچه سازی زیرسامانه های پرونده الکترونیک سلامت ایران بر پایه هستی شناسی
نویسنده:
ابوذر رضائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستی شناسی(فلسفه)
,
پرونده الکترونیک سلامت
,
فنی و مهندسی
,
یکپارچه سازی
,
مهندسی مدل رانه
چکیده :
سپاس سامانهای مبتنی بر معماری openEHR است و از دو بخش مدل مرجع و مدل آرکتایپ تشکیلشده و یکپارچه سازی آن با سامانههای دیگر با استفاده از دو نوع آرکتایپ انجام میشود. هستی شناسی علاوه بر قابلیتهای آرکتایپ، برتری هایی نیز نسبت به آن دارد و با استفاده از آن به شیوهای مناسبتر میتوان به یکپارچه سازی سامانه های اطلاعاتی پرداخت. در این پژوهش با بررسی مشکلات معماری یکپارچه سازی این معماری، راهکاری مبتنی بر هستیشناسی برای حل این مشکلات ارائه شده است.راهکار پیشنهادی این پژوهش از بخشهای هستیشناسی ، مهندسی دانش، محیط openEHR ، داده های خارجی و موتور استنتاج تشکیل شده است و از قابلیت های معماری مدل رانه برای تبدیل مدل های دادهی خارجی به هستی شناسی و از روش پیمانه ای کردن RPato برای شکست هستی شناسی به چند واحد کوچکتر استفاده شده است. برای بازنمایی این راهکار از مدل مفهومی، مدل منطقی، مدل لایه ای و نقشه ی راه استفاده شده است و برای نشان دادن امکان پذیر بودن یکپارچه سازی با استفاده از این راهکار بخش هایی از آن پیادهسازی شد. این بخشها شامل پیادهسازی هستیشناسی openEHR درقالب زبان هستی شناسی وب در محیط پروتژه ، انجام تبدیل مدل رانه ی نمودار کلاس ارسال داده های پَکس به سپاس با استفاده از ابزار OWLGrEd به هستی شناسی پکس و ادغام و نگاشت دو هستی شناسی است.ارزیابی راهکار با استفاده از روش ATAM انجام شد و بر اساس نیازمندی های سپاس مجموعه ای از ویژگی های کیفی و پانزده سناریو استخراج و نحوه ی پشتیبانی راهکار از هر یک از آنها تشریح و سپس خبرگانی از حوزه ی سیستمهای اطلاعاتی، هستی شناسی و پرونده الکترونیک سلامت به عنوان گروه ارزیاب انتخاب شدند و این گروه ارزیاب پشتیبانی کامل راهکار ارائه شده از نیازمندی های مرتبط با موضوع تحقیق را تأیید نمودند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسی استفاده از دانش سامانه های آموزش الکترونیکی در سیستم های آموزش هوشمند به کمک شبکه معنایی
نویسنده:
امیررضا ابراهیمی دهکردی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستی شناسی(فلسفه)
,
شبکه معنایی
,
علوم پایه
,
سیستم آموزش هوشمند
,
اشیاء آموزشی
,
تراکم معنایی
چکیده :
سیستمهای آموزش هوشمند وآموزش الکترونیکی طی چند سال گذشته پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشتهاند. هرکدام از این سیستمها به نحوی در بخشی از آموزش مورد استفاده قرار میگیرد، اما حوزههای فعالیتی آنها متفاوت است. خوشبختانه امروزه، افزایش محتویات علمی آموزشی، ضرورت بهره برداری بهینه از سیستمهای آموزش الکترونیکی را بیش از پیش آشکار کرده است. از طرف دیگر با بهکارگیری و ترکیب تکنیکهای هوشمندسازی بهکار رفته در سیستمهای آموزش هوشمند، میتوان از دانش وسیعی که در سیستمهای آموزش الکترونیکی وجود دارد و قسمت عمدهای از دانش بشری را شامل میشود، استفاده کرد و سیستمهای آموزش هوشمند،مبتنی بر دانش سیستمهای آموزش الکترونیکی ایجاد نمود. این پایاننامه با بررسی نقاط قوت و ضعف هر دو سیستم ضمن بیان لزوم ترکیب آنها، فرصتها و چالشهای پیرامون ادغام این سیستمها را بیان میکند، سپس با ارایه یک طرح پیشنهادی مبتنی بر شبکه معنایی، الگوریتمی برای نمایش قسمتی از دانش یک سامانه آموزش مجازی به صورت شبکه معنایی ارایه میدهد و بهدنبال آن با استفاده از شبکه معنایی ایجاد شده، الگوریتمهای پیشنهادی مولد طرح درس، یافتن کوتاهترین مسیر آموزشی و یافتن پرارزشترین شی آموزشی را معرفی میکند. برای بررسی عملیاتی بودن طرح ارائه شده، با استفاده از روش ارایه شده در این پایان نامه، قسمتی از محتویات آموزشی یک سامانه آموزش مجازی که مورد استفاده اغلب دانشگاه های مطرح دنیا میباشد، جمع آوری شد و ضمن خلاصه سازی داده های آموزشی، بازنمایی قسمتی از دانش آن به صورت یک شبکه معنایی با موفقیت به انجام رسید. تمامی الگوریتمهای پیشنهادی این پایاننامه از نظر پیچیدگی محاسباتی بررسی شدند. الگوریتمهای مولد طرح درس از پیچیدگی O(n)، تعیین کوتاه ترین مسیر آموزشی از پیچیدگی O(n^3)و یافتن پرارزشترین شی آموزشی از پیچیدگیO(n^2) میباشد. پیچیدگی محاسباتی اجرای این الگوریتمها موید بازدهی خوب آنها در شرایط واقعی است. همچنین با بررسی نتایج آموزشی، تاثیر مثبت بهکارگیری سیستم پیشنهادی اثبات گردید.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
اندیشه های عرفانی شاه داعی شیرازی در مثنوی مشاهد
نویسنده:
سعید اقانژاد صائین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستی شناسی(فلسفه)
,
معرفت شناسی (مسائل جدید کلامی)
,
اصطلاحنامه عرفان
,
شاه داعی
چکیده :
شاه داعی شیرازی یکی از شاعران عارف قرن نهم هجری، از شاگردان شاه نعمتالله ولی و از مبلّغان اندیشه-های عرفانی ابنعربی است که آثار متعدّدی به نظم و نثر از وی باقی ماندهاست. مثنوی «مشاهد» اوّلین مثنوی ازمثنویهای ششگانهی وی است. این مثنوی از هفت مشهد تشکیل یافته که عبارتند از: طلب، تجرید، ذوق، کشف، معرفت، حقیقت و توحید. با توجّه به اینکه این اثر عرفانی تاکنون آنگونه که شایسته است، مورد مطالعه قرار نگرفته است، در این پژوهش اندیشههای عرفانی شاه داعی شیرازی در مثنوی یاد شده، با بهرهگیری از روش تحلیلی - توصیفی مطالعه شدهاست. به این منظور ابتدا اصطلاحات عرفانی این مثنوی استخراج و با امّهات کتب صوفیّه و عرفای سنّت اوّل عرفانی مقایسه و تطبیق داده شد. سپس بازتاب اندیشه-های عرفانی ابن عربی و عارفان سنّت دوم عرفانی در مطالعهی اصطلاحات عرفانی این مثنوی مطمح نظر قرار گرفت. حاصل این مطالعه و مقایسه و تطبیق بیانگر این نکته است که: 1. طرز تلقّی شاه داعی در بیان برخی از اصطلاحات عرفانی، با عرفای سنّت اوّل عرفانی مشابه هست. 2. شاه داعی در بیان مضامین عرفانی، مطابق با مشرب فکری خو و متأثر از اندیشههای ابن عربی به بیان مضامین عرفانی پرداخته است. 3. هرچند که میان سنّت اوّل و دوم عرفانی، یا به تعبیر برخی از صاحبنظرانِ معاصر، میان دو رویکرد عملی و نظری، در مثنوی مشاهد نمیتوان خطّ و مرزبندی مشخّصی را معیّن کرد؛ امّا رویکرد هستیشناسانه شاه داعی، بیش از رویکرد معرفتشناسانه در این اثر بازتاب پیدا کرده است و انتخاب عنوان «مشاهد» برای این مثنوی گویای تأکید شاعر برشهود و رویکرد هستیشناسی وی است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بکارگیری الگوریتمهای خوشهبندی و روشهای محاسباتی برای تعیین پویایی کمپلکسهای پروتئین درگیر در روند تقسیم سلولی انسان
نویسنده:
زینب بیات
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستی شناسی(فلسفه)
,
کمپلکس پروتئین
,
شبکه ی برهمکنش پروتئینی
,
پویایی پروتئین
,
چرخه ی سلولی
چکیده :
کشف کمپلکسهای پروتئین در شبکههای برهمکنش پروتئینی یکی از مسائل مهم در زیستشناسی محاسباتی است. روشهای محاسباتی موجود برای کشف کمپلکسها عمدتاً بر شبکههای برهمکنش پروتئینی ایستا اعمال میشوند. درحالیکه، پروتئینها و برهمکنش بین آنها در واقعیت ماهیت پویا دارند. در این پایاننامه، کشف کمپلکسهای پروتئینی پویا در دو فاز صورت میگیرد. فاز اول، مربوط به شناسایی هستههای کمپلکس پروتئینی است. در این فاز با استفاده از دادههای شبکهی برهمکنش پروتئینی و دادههای سری زمانی بیان ژن، هستهها تعیین میشوند. تعیین هستهها با شروع از پروتئینهایی است که دارای حداقل پویایی در دادههای سری زمانی هستند و سپس این دانهها با در نظر گرفتن چگالی مناسب زیر گراف حاصل، گسترش مییابند. در نهایت با استفاده از ساختار هستیشناسی، هستههای اولیه غربال میشوند. در فاز دوم، کمپلکسهای پروتئین نهایی از گسترش هستهها ایجاد میشوند که این گسترش با افزودن پروتئینهای الحاقی صورت می گیرد.پروتئینهای الحاقی از میان خوشههایی انتخاب میشوند که از برهمکنشهای پروتئینهای پویای هر یک از فازهای چرخهی سلولی، تشکیل شدهاند. در پایان، کمپلکسهای پروتئین نهایی با کمپلکسهای پروتئین تولید شده به روش تصادفی مقایسه و نتایج ارزیابی میشوند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
تعداد رکورد ها : 276
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید