آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
وبر و تداوم دین: نظریه اجتماعی، سرمایه داری و امر متعالی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joseph W. H. Lough
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
مقایسه تربیت عقلانی و معنوی انسان از دیدگاه قرآن کریم و جامعه شناسان به‌ویژه ماکس وبر
نویسنده:
نویسنده:مهدی فتاحی پور؛ استاد راهنما:مصطفی جلالی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
این نوشتار، چیستی و اهداف تربیت را از دو منظر قرآن کریم و جامعه شناسان غربی به ویژه ماکس وبر و نیز مفهوم و کاربرد تربیت در قرآن کریم را به کاوش نشسته است. مبانی هستی شناختی و انسان‌شناختی تربیت که از مؤلفه‌هایی چون توحید و یگانگی مبدأ و غایت آفرینش و نیز بعثت و فرستادن مربیان آسمانی در بخش هستی شناختی تشکیل‌شده و نیز فطرت، کرامت، اراده و اختیار انسان‌ها در ساحت انسان‌شناختی، عناصر و مؤلفه‌های بنیادین تربیت اسلامی و قرآنی معرفی و شناسایی‌شده است، چنان‌که به اهداف تربیت نیز از آفاق متفاوت مادی و معنوی نگریسته شده و کمال انسانی از راه تقرب و عبودیت خداوند و به دیگر سخن خدا گونه شدن، هدف اصلی و بنیادین تربیت از منظر قرآن معرفی‌شده است. یکی از مباحث مهم در جامعه‌شناسی دین نقش باورهای دینی در تحولات اجتماعی بخصوص نقش آن در فرآیند عقلانی شدن جامعه است؛ چراکه جامعه‌شناسی دین به‌عنوان یکی از رهیافت‌های دین‌پژوهی در پی‌شناخت ماهیت پدیده‌های دینی از نگاه جامعه‌شناسانه بوده و به نقش دین در جامعه می‌پردازد. جامعه‌شناسی دین که از قرن نوزدهم به این‌سو پیشرفت قابل‌توجهی داشته است، تحت تأثیر سه نظریه‌پرداز غربی یعنی کارل مارکس، امیل دورمیم و ماکس وبر بوده است.
فهم مدرنیته: به سوی دیدگاه جدیدی فراتر از دورکیم و وبر [ویرایش اول] [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard Munch
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
نقد و بررسی فلسفی نظریه بوروکراسی ماکس وبر
نویسنده:
مریم صادقی, مهرداد صادقی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از دیرباز که جامعه های انسانی شکل گرفته اند اداره آنها برای صاحبان خرد و کسانی که به نوعی برای این اداره آمادگی داشتنه اند مورد توجه بوده است. گاه با زور و زمانی با شیوه های دیگر و مردم سالاری این مهم را انجام داده اند. بطوریکه در کشاکش ورود به عصر صنعتی ماکس وبر آلمانی از جامعه شناسان برجسته درباره بوروکراسی سازمان شروع به تحقیق کرد و بوروکراسی متولد شد. وبر با تحقیقاتی که درباره ی سازمانهای دیوانسالار و سازمانهای جدیدتر سده نوزدهم و بیستم در اروپا انجام داد توانست ویژگیهای اصلی سازمانهای دیوانسالار را مشخص و معرفی نماید. بوروکراسی وبر هرچند از طریق قوانین، استمرار، اطاعت و تقسیم کار، کارایی، ثبات، قابلیت پیش بینی و امنیت شغلی را به دنبال داشت ولی در کنار این کارکردها انتقاداتی نیز برآن وارد بود در این مقاله به نقد و بررسی نظریه بروکراسی ماکس وبر پرداخته شده و نقاط ضعف و قوت اندیشه های او پس از سیر یک دوره تاریخی در مدیریت مورد تحلیل قرار گرفت.
نظریه شخصیت ماکس وبر: فردیت، سیاست و خاورشناسی در جامعه شناسی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sara R. Farris
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با ارائه بازسازی مفصلی از مفهوم شخصیت در مطالعات سیستماتیک وبر در مورد ادیان جهانی، توسعه پیچیده آن را در سه مسئله مرتبط با جامعه شناسی تاریخی تطبیقی ​​تأثیرگذار وبر - فردیت، سیاست و شرق شناسی نشان می دهد.
یهودیت باستان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Weber
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
اخلاق و توسعه (یک بررسی تطبیقی و تاریخی)
نویسنده:
مرتضی قره باغیان، مرتضی اسدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
چکیده :
علم توسعه در دهه های بعد از جنگ دوم جهانی به عنوان یک علم جداگانه شکل گرفت. در طی 5 دهه اخیر به شاهد تحولات شگرفی در این علم بوده ایم. توسعه که در ابتدا یک موضوع تکنیکی قلمداد می شد، با کسب تجارب، از محدوده تنگ "تشکیل سرمایه" بدر آمده و با علوم دیگر انسانی ادغام شده است. بحثهای اقتصاددانان در مورد ظهور و افول توسعه، ناشی از بحرانی عمیق در این علم می باشد که بخش مهمی از آن ناشی از ارزشی شدن توسعه و تفاوتهای ساختاری کشورهای مختلف در حال توسعه است.
صفحات :
از صفحه 62 تا 69
نظام سیاسی ساسانی (325-579 م) و نظریه پاتریمونیال - بوروکراتیک ماکس وبر
نویسنده:
روزبه زرین کوب، حمیدرضا پاشازانوس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مفهوم «پاتریمونیال - بوروکراتیک» (Patrimonial-Bureaucratic) در جامعه شناسی وبر یکی از مهمترین مدل های کشورداری در جوامع «سنتی» (Traditional) است. نظام های سیاسی پاتریمونیال - بوروکراتیک که خود گونه ای از نظام های پاتریمونیال است، دارای دو خصلت به ظاهر متضاد، اما مکمل هم هستند؛ یکی جنبه خودکامگی نظام های مذکور است که با توجه به آن حکومت عرصه خودکامگی حاکم پاتریمونیال می شود و دیگری ویژگی بوروکراتیک بودن این نوع نظام هاست که آنها را از نظام های سیاسی دیگر متمایز کرده، برتری می دهد. با عنایت به این تعریف مجمل از ساختار پاتریمونیال - بوروکراتیک و با استناد به روش تاریخی در گردآوری اطلاعات و روش تعلیل و مفاهمه و تلفیق آنها نظام سیاسی دولت ساسانی بر مبنای مشخصه های مذکور در یک نظام پاتریمونیال - بوروکراتیک مورد ارزیابی و بررسی قرار خواهد گرفت. در این بررسی سعی خواهد شد تا در حد امکان علل و عوامل شکل گیری شاهنشاهی ساسانی و میزان انطباق و یا عدم انطباق آن با نظریه پاتریمونیالیسم - بوروکراتیک ماکس وبر مورد تحلیل و تعلیل قرار گیرد. عقیده نگارندگان برآن است که نظام سیاسی شاهنشاهی ساسانی در قسمتی از حیات خود یعنی از دوره زمامداری شاپور دوم تا پایان پادشاهی خسرو انوشیروان غالب ویژگی ها و مشخصات نظریه پاتریمونیال - بوروکراتیک را دارا بوده است.
صفحات :
از صفحه 99 تا 112
جامعه شناسی دین ماکس وبر
نویسنده:
احمد صدری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فلسفه ی آلمان و ماکس وبر
نویسنده:
رامین وصلی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :