آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 12
Alfred Tarski and the "Concept of Truth in Formalized Languages": A Running Commentary with Consideration of the Polish Original and the German ... Epistemology, and the Unity of Science)
نویسنده:
Gruber, Monika; Tarski, Alfred
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing : Imprint : Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب شرح مفصلی بر تک نگاری کلاسیک آلفرد تارسکی ارائه می دهد و با استفاده از متن اصلی لهستانی و ترجمه انگلیسی و آلمانی، تفسیر و ترجمه مجدد اثر را ارائه می دهد. در اثر اصلی، تارسکی روشی را برای ساختن تعاریف حقیقت برای زبان‌های رسمی کلاسیک و کمی ارائه می‌کند. علاوه بر این، با استفاده از مفهوم تعریف شده صدق، او نشان می دهد که می توان به طور شهودی تعاریف مناسبی از مفاهیم معنایی تعریف پذیری و دلالت ارائه کرد و این مفهوم در یک ساختار را می توان به گونه ای تعریف کرد که مشابه آن چیزی است که برای تعریف حقیقت استفاده می شود. . اثر تارسکی به عنوان یکی از کمک های عمده به منطق، معناشناسی و معرفت شناسی در قرن بیستم در نظر گرفته می شود. با این حال، نویسنده خاطرنشان می کند که هنگام ترجمه آن به آلمانی در سال 1935، برخی از اشتباهات وارد متن شده است. از آنجایی که نسخه انگلیسی 1956 اثر از متن آلمانی ترجمه شده است، این اختلافات علاوه بر اشتباهات جدید به همراه داشت. نویسنده به دقت این سه متن را به صورت جمله به جمله با هم مقایسه کرده است، ترجمه های نادرست را برجسته می کند، توضیحاتی در مورد چگونگی پیدایش آنها ارائه می دهد و در مورد چگونگی تأثیر آنها بر محتوا اظهار نظر می کند و تفسیر صحیحی از برخی از قطعات را پیشنهاد می کند. علاوه بر این، نویسنده مقاله تارسکی را به طور کامل بررسی می کند و تفسیرها و نظراتی را در مورد این اثر ارائه می دهد.
آلفرد تارسکی و حلقه وین: پیوندهای اتریش-لهستانی در تجربه‌گرایی منطقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jan Woleński (auth.), Jan Woleński, Eckehart Köhler (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بخش بزرگ‌تر سالنامه 6 حلقه وین مؤسسه، مجموعه مقالات سمپوزیومی درباره آلفرد تارسکی و تأثیر او بر حلقه وین و تبادل نظر با آن‌ها، به‌ویژه سمپوزیوم‌های رودلف کارنپ و کورت گودل است. اولین بار است که به این مقوله در این مقیاس و عمق پرداخته می شود. توجه عمدتاً به منشأ، توسعه و نقش بعدی تعریف تارسکی از حقیقت معطوف است. برخی از مشارکت‌ها عمدتاً تاریخی هستند، برخی دیگر جنبه‌های منطقی مفهوم حقیقت را تحلیل می‌کنند. مشارکت کنندگان عبارتند از آنیتا و ساول ففرمن، یان ولنسکی، یان تارسکی و هانس اسلوگا. چندین منطق‌دان لهستانی مشارکت داشتند: گزگورکزیک، وویچیکی، موراوسکی و روژچاک. این جلد مطالب زندگی‌نامه‌ای کاملاً جدیدی را در مورد تارسکی، هم از دوره لهستانی‌اش و هم در مورد حرفه تأثیرگذار او در ایالات متحده ارائه می‌کند: در هاروارد، پرینستون، هانتر، و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی. نقطه اوج تحلیل شامل تأثیر تارسکی بر تکامل کارنپ از دیدگاه نحوی محدود زبان، به دیدگاه معنایی پیچیده‌تر اما بحث‌انگیزتر از لحاظ هستی‌شناختی است. نکته برجسته دیگر شامل تبادل بین تارسکی و گودل در ارتباط بین حقیقت و برهان و ماهیت فرازبانها است. بخش پایانی سالنامه 6 شامل مستندات، بررسی کتاب ها و خلاصه ای از فعالیت های جاری موسسه حلقه وین است. یان تارسکی نامه های نوشته شده توسط پدرش را به گودل معرفی می کند. پائولو پارینی از نفوذ حلقه وین در ایتالیا گزارش می دهد. چندین بررسی شامل کتاب‌های اخیر در مورد تجربه‌گرایی منطقی، درباره گودل، کیهان‌شناسی، رویکردهای کل‌نگر در آلمان، و درباره Mauthner است.
Alfred Tarski and the "Concept of Truth in Formalized Languages": A Running Commentary with Consideration of the Polish Original and the German Translation
نویسنده:
Monika Gruber (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب شرح مفصلی بر تک نگاری کلاسیک آلفرد تارسکی ارائه می دهد و با استفاده از متن اصلی لهستانی و ترجمه انگلیسی و آلمانی، تفسیر و ترجمه مجدد اثر را ارائه می دهد. در اثر اصلی، تارسکی روشی را برای ساختن تعاریف حقیقت برای زبان‌های رسمی کلاسیک و کمی ارائه می‌کند. علاوه بر این، با استفاده از مفهوم تعریف شده از صدق، او نشان می دهد که می توان به طور شهودی تعاریف مناسبی از مفاهیم معنایی تعریف پذیری و دلالت ارائه کرد و این مفهوم در یک ساختار را می توان به گونه ای تعریف کرد که مشابه آن چیزی است که برای تعریف حقیقت استفاده می شود. . اثر تارسکی به عنوان یکی از کمک های عمده به منطق، معناشناسی و معرفت شناسی در قرن بیستم در نظر گرفته می شود. با این حال، نویسنده خاطرنشان می کند که هنگام ترجمه آن به آلمانی در سال 1935، برخی از اشتباهات وارد متن شده است. از آنجایی که نسخه انگلیسی 1956 این اثر از متن آلمانی ترجمه شده است، این اختلافات علاوه بر اشتباهات جدید منتقل شده است. نویسنده با دقت این سه متن را به صورت جمله به جمله مقایسه کرده است، ترجمه های نادرست را برجسته می کند، توضیحاتی در مورد چگونگی پیدایش آنها ارائه می دهد و در مورد چگونگی تأثیر آنها بر محتوا اظهار نظر می کند و تفسیر صحیحی از برخی قسمت ها را پیشنهاد می کند. علاوه بر این، نویسنده مقاله تارسکی را به طور کامل بررسی می کند و تفسیرها و نظراتی را در مورد این اثر ارائه می دهد.
مروری بر ایده های تارسکی درباب مفهوم صدق
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
آلفرد تارسکی (Alfred Tarski)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
تاریخ منطق فلسفی و صوری: از ارسطو تا تارسکی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alex Malpass, Marianna Antonutti Marfori
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخچه منطق فلسفی و صوری ایده ها و متفکرانی را معرفی می کند که محور توسعه منطق فلسفی و رسمی هستند. منطق از خاستگاه ارسطویی تا استدلال های امروزی به چهار دوره زمانی اصلی تقسیم می شود: دوران باستان و قرون وسطی (ارسطو و رواقیون) دوره مدرن اولیه (بولزانو، بول) دوره مدرن بالا (فرگه، پیانو و راسل و هیلبرت) اوایل قرن بیستم (گودل و تارسکی) هر بازه زمانی جدید با یک مرور کلی مقدماتی شروع می شود که موضوعات و نکات مهم را برجسته می کند. فصل‌ها اهمیت و استقبال از آثار تأثیرگذار را مورد بحث قرار می‌دهند و به بحث‌های تاریخی در چارچوب بحث‌های معاصر نگاه می‌کنند. برای حمایت از مطالعه مستقل، فهرست های جامع خواندن ابتدایی و متوسطه در انتهای فصل ها به همراه تمرین ها و سوالات بحث گنجانده شده است. تاریخچه منطق فلسفی و رسمی با ارائه و توضیح واضح تغییرات منطق در طول تاریخ فلسفه، روایتی آسان برای پیگیری می سازد. این یک نقطه شروع ایده آل برای دانش آموزانی است که به دنبال درک پیشرفت تاریخی منطق هستند.
کثرت‌گرایی بیل و رستال؛ و وحدت‌گرایی حداقلی در مورد منطق
نویسنده:
حمید علایی نژاد، مرتضی حاج‌حسینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
راساس دیدگاه کثرت‌گرایی در مورد منطق، چندین نظام درست از منطق وجود دارند. در بیشتر قرائت‌هایی که از این دیدگاه وجود دارد، نسبی‌باوری در مورد منطق پذیرفته شده و درستیِ یک نظام از منطق به‌نحوی وابسته به مؤلفه‌ای متمایز از آن نظام منطقی دانسته می‌شود. بیل و رستال اما مدعی ارائۀ تقریری از کثرت‌گرایی هستند که در یک زبان واحد ارائه شده و متضمن قبول نسبی‌باوری در مورد منطق نیست. در مقالۀ حاضر، برخی از مهم‌ترین انواع کثرت‌گرایی را معرفی کرده و نشان می‌دهیم که برخلاف ادعای بیل و رستال، کثرت‌گرایی ایشان اولاً نمی‌تواند در یک زبان واحد ارائه شود؛ ثانیاً متضمن قبول نوعی از نسبی‌باوری در مورد منطق است. بر اساس قبول این نتایج، تلاش می‌کنیم با معرفی دیدگاهی با عنوان «وحدت‌گرایی حداقلی» نشان دهیم که درصورتی‌که کسی بخواهد دیدگاه بیل و رستال را به‌عنوان یک دیدگاه قابل اعتنا در این حوزه در نظر بگیرد، لازم است وحدت‌گرایی حداقلی را بپذیرد.
صفحات :
از صفحه 289 تا 309
مفهوم معنی‌شناختی صدق و مبانی معنی شناختی
نویسنده:
آلفرد تارسکی، مهدی قوام‌صفری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 47 تا 92
فضای مجازی رخنه‌ای در تئوری صدق تارسکی
نویسنده:
مرتضی مزگی نژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بررسی صدق جملات فضای مجازی، دارای اهمیت ویژه‌ای است. برای بسیاری، فضای مجازی یکی از مهم‌ترین ابزارهای حصول اطلاعات است. این امر به علت گستردگی دامنة اطلاعات و در دسترس بودن آن است. با همة مزایا، اگر شیوه و روشی برای سنجش صحت اطلاعات در فضای مجازی نباشد، این اطلاعات کارایی لازم را نخواهند داشت و قابل اطمینان نخواهند بود. با توجه به ویژگی در دسترس بودن و سهل ‌الوصول بودن اطلاعات، با جملاتی روبرو می‌شویم که این قابلیت را دارند که واقعیت را بر اساس محتوای خود تغییر دهند. چنین جملاتی را جملات واقعیت‌ساز می‌نامیم. چنین جملاتی بر خلاف دیگر جملات- که منعکس کننده واقعیت‌های خارجی هستند- خودشان منجر به بروز و ظهور واقعیت می‌شوند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی صدق این‌گونه جملات بر اساس نظریة مطابقت صدق و نظریة صدق تارسکی است. با عرضة نمونه‌هایی از جملات واقعیت‌ساز بر این نظریات، مشخص می‌شود که هر دو نظریه دچار مشکل دور خواهند شد.
صفحات :
از صفحه 95 تا 117
کارنپ، تارسکی و کواین در هاروارد: مکالمات در مورد منطق، ریاضیات و علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Greg Frost-Arnold
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Open Court,
چکیده :
ترجمه ماشینی : در طول سال تحصیلی 1940-1941، چندین غول فلسفه تحلیلی در هاروارد گرد هم آمدند و جلسات خصوصی منظمی را با کارنپ، تارسکی و کواین برگزار کردند. کارنپ، تارسکی و کواین در هاروارد به خواننده این امکان را می‌دهد که به عنوان مگس روی دیوار برای مکالمات خود عمل کند. کارنپ در طول سال تحصیلی خود در دانشگاه هاروارد یادداشت های دقیقی را بر عهده گرفت. این کتاب شامل رونویسی آلمانی این یادداشت‌های مختصر و ترجمه انگلیسی در بخش پیوست است. یادداشت‌های کارنپ طیف گسترده‌ای از موضوعات را پوشش می‌دهند، اما با کمال تعجب، برجسته‌ترین سؤال این است: اگر تعداد اقلام فیزیکی در جهان محدود است، گفتمان علمی باید چه شکلی داشته باشد؟ این پرسش با یک مسئله فلسفی پایدار مرتبط است: رابطه بین قلمرو منطقی-ریاضی و قلمرو مادی چیست؟ تلاش‌های کارنپ، تارسکی و کواین برای پاسخ به این سؤال شامل موضوعاتی است که امروزه در فلسفه وجود دارد. این کتاب بر سه موضوع از این قبیل تمرکز دارد: اسم‌گرایی، وحدت علم و تحلیل. به طور خلاصه، این کتاب خطوط استدلال ارائه شده در این بحث‌های هاروارد را بازسازی می‌کند، اهمیت تاریخی آنها را مورد بحث قرار می‌دهد (مخصوصاً جدایی کواین از کارنپ)، و در صورت امکان آنها را به درمان‌های معاصر این موضوعات مرتبط می‌کند.
  • تعداد رکورد ها : 12