آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 13
قرائت آیین ارتدوکس از «فهم‌ناپذیری خدا»
نویسنده:
محمد مدبر چهاربرج ، الیاس عارف زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 211 تا 234
شوراهای جهانی مسيحی و گسست كليساها
نویسنده:
الياس عارف زاده
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
براي آموزه هاي مسيحي در قرون اوليه دو منبع بيان شده است: كتاب مقدس و كليسا. كتاب مقدس در اواخر قرن چهارم در شوراي كارتاژ رسمي شد. همچنين كليسا با تشكيل شوراهاي جهاني (Ecumenical Councils) و تبيين آموزه هاي ديني بر اساس راست كيشي، يكي از منابع ايمان مسيحي معرفي شد. اين شوراها از سال 325 تا سال 787م ادامه يافتند. هدف تشكيل دهندگان اوليه شوراهاي جهاني كليساها برطرف كردن اختلافات الهياتي كشيشان و اسقفان، تبيين آموزه هاي راست كيشانه و ايجاد وحدت ميان كليساها بود؛ اما با تشكيل شوراي جهاني كليساها، اختلاف ها فزوني يافت. به عبارت ديگر، شوراهاي جهاني كليساها اگرچه آموزه هاي راست كيشانه را تبيين و قانوني كردند، تمام كليساها اين آموزه ها را نپذيرفتند؛ در نتيجه گسست ميان كليساها رقم خورد و معيار راست كيشي در هر كليسا متفاوت با ديگري شد. به اعتقاد نگارنده، اهداف شوراهاي جهاني كليساها در ايجاد يكساني در آموزه ها و وحدت كليساها، در گستره زماني مورد نظر، تحقق نيافت.
صفحات :
از صفحه 47 تا 72
مطالعات ارتدوكس در ايران در گفتگو با دكتر الياس عارف زاده
نوع منبع :
مناظره،گفتگو و میزگرد , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مطالعات ارتدوكس در ايران در گفتگو با دكتر الياس عارف زاده براي گفت وگو درباره مطالعات ارتدوكس در ايران در خدمت جناب آقاي دكتر عارف زاده هستيم. جناب آقاي دكتر عارف زاده، در پي آنيم كه با وضعيت مطالعات ارتدوكس در ايران به طور كلي، و نقش و سهم دانشگاه اديان در اين زمينه به طور خاص آشنا شويم. سپس درباره اولويت ها و خلاهاي موجود و پيشنهادهاي مطالعاتي و تحقيقاتي براي دانشجويان صحبت كنيم. پيش از ورود به اصل بحث به نظر مناسب است تصويري كلي از ارتدوكس و جايگاه آن در ميان كليساها و مذاهب مسيحي ارائه بفرماييد. همچنين اطلاعاتي درباره كليساهايي كه در ايران وجود دارند ارائه بفرماييد؛ كدام ارتدوكس هستند و كدام غير ارتدوكس، و چه نسبتي دارند؟
صفحات :
از صفحه 5 تا 22
جایگاه عصمت در مسیحیت کاتولیک و اسلام شیعی
نویسنده:
مصطفی حیران
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
بدون تردیداز جمله مهمترین آموزه‌های جزمی کلیسای کاتولیک آموزه‌ی خطاناپذیری پاپ است. این آموزه در شورای واتیکانی اول به تصویب رسید و قانونی شد. کلیسای کاتولیک بر این باور است که وقتی پاپ از جایگاه ریاست بر کلیسا درباره‌ی مسائل ایمانی و اخلاقیات برای کل کلیسا سخن می‌گوید، از خطا و اشتباه مصون است و بر تک تک مسیحیان است که از سخنان، احکام و بخشنامه‌های او تبعیّت کنند. به عقیده‌ی کلیسا هر کس نسبت به این آموزه موضع‌گیری منفی داشته باشد سزاوار تکفیر است.
یشت ها
عنوان :
نویسنده:
الیاس عارف زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
متون زردشتی , یشتها , 2. هفتن یشت (امس سپنت) دارای پانزده بند و در ستایش امشاسپندان است , 3. اردیبهشت یشت (اس و هیی یشت) دارای نوزده بند در ستایش دومین امشاسپند، اشاوهیشتَ، است , 4. خرداد یشت (هائوروتات): دارای یازده بند و در ستایش پنجمین امشاسپند است. , 5. آبان یشت (اردویسور اناهیت) : ستایش اردوی سورا اناهیتا، ایزدبانوی آب‌ها و نعمت و برکت و آبادانی , 6. خورشید یشت (هورخشیت) :دارای‌هفت بند و در ستایش خورشید است , 7. ماه یشت (هورخسئت): دارای هفت بند در ستایش ماه است , 8. تیر یشت (نیستریه) : در وصف ستاره تشتر , 9. درواسپ یشت (درواسپا) : در ستایش فرشته حافظ چارپایان , 10. مهر یشت (میئر) در توصیف مهر، ایزد پیمان، است , 11. سروش یشت (سرئوش) در توصیف و ستایش سروش، فرشتة اطاعت و فرمانبرداری، است , 12. رشن یشت (رشنو) : ستایش رشن ایزد عدالت و دادگری , 13. فروردین یشت (فروشی) : در ستایش فروهرها یا فروشی‌هاست / منبع مهم شناخت فروهرها , 14. بهرام یشت (ورثر غن) : در ستایش بهرام، ایزد پیروزی , 15. رام یشت (ویو): در ستایش وایو، ایزد هوای خوب یا باد موافق , 16. دین یشت (چیستا) : در توصیف و ستایش ایزد علم، دانش و معرفت، چیستا , 17. ارد یشت (اسی ونگوهی) : در ستایش اشی، ایزدبانوی ثروت و برکت، است , 18. اشتاد یشت (ائیرنیم خوارنو)اشتاد صورت پهلوی ارشتات اوستایی و به معنی درستی و عدالت است , 19. زامیاد یشت یا کیان یشت (کوئنم خوارنو) : درباره فرّ کیانی , 20. هوم یشت (هئوم) : در ستایش هوم ، گیاهی مقدس , 21. ونند یشت (وننت) : در ستایش ستارة ونند یا نسر واقع
واکاوی شر در دو زمینه الاهیات ارتدوکس و رمان برادران کارامازوف اثر فئودور داستایفسکی
نویسنده:
سیده مریم سرمدی؛ حمید بخشنده؛ الیاس عارف زاده؛ آبتین گلکار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسئله شر ارتباط انسان با خدای قادر و عالم و خیرخواه محض را در عمل دچار تزلزل می‌کند و ارتباط انسان‌ها با یکدیگر را تحت‌الشعاع تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم خود قرار می‌دهد. هدف از انتخاب رمان به عنوان بخشی از پژوهش الاهیاتی، اتخاذ روش حصرگرایانه و روش میان‌رشته‌ای بود تا با رویکرد ادبیات بتوان ابعادی از معنا را در سطحی متفاوت دید. در این مقاله ماهیت، مصداق، و کارکرد شر، نسبت انسان با شر، نسبت شر و گناه اولیه، و مواجهه کلیسا با شر، با تکیه بر دیدگاه متألهان قدیم و جدید ارتدوکس از یک سو، و مفاهیم الاهیاتی متن رمان برادران کارامازوفِ فئودور داستایفسکی از سوی دیگر، بررسی شده ‌است. برخلاف دیدگاه الاهیات کاتولیک و پروتستان، گناه اولیه در الاهیات ارتدوکس موضوعیت چندانی ندارد. اعتقاد داستایفسکی به پاک‌بودن کودکان از گناه اولیه نیز هم‌راستا با سنت ارتدوکس است، اما علی‌رغم مواضع متفاوت ارتدوکس­ها، در رمان مذکور بخشایش همه گناهکاران مد نظر نویسنده است. همچنین، در الاهیات ارتدوکس از کارکردهای شر، معرفت نیک و بد است، اما در رمان مذکور این معرفت ارزشمند نیست. تأثیرپذیری داستایفسکی از الاهیات ارتدوکس در رمان برادران کارامازوف، و دَرهم‌آمیختگی، وابستگی و مکمل‌بودن شر و خیر از نتایج این پژوهش است.
صفحات :
از صفحه 79 تا 106
بررسی و نقد مكتب عرفانی گريگوری پالاماس؛ احياكننده مسيحيت شرقی
نویسنده:
مرتضی ميرتبار، الياس عارف زاده، رحيم دهقان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
گريگوري پالاماس، الاهيدانانِ عارف مسلک بيزانسي، بنيانگذار آرامش گرايي نوين است که تأثير زيادي بر شيوة زندگي رهباني، در سنت شرقي داشته است. آثار او نشان دهنده پويايي و نظام‌مندي مسيحيت ارتدوکس شرقي است. با وجود اين، بيشتر شهرت پالاماس، در سبک رهبانيت اوست که شديداً تحت تأثير هسيکاست مي‌باشد. از ويژگي‌هاي رهباني او مي‌توان از سکوت و دعا، ناسازگاري رهبانيت با علوم، مبارزه با وسوسه‌هاي شيطان، قلب به عنوان اداره کننده انسان و جايگزين صحرا، شر نبودن جسم و خداگونگي نام برد. برخوردهاي دوگانه‌اي با انديشه‌هاي او صورت گرفته است. از اين‌رو، برخي او را بدعت‌گذار دانسته، و برخي ديگر قائلندکه الاهياتش کاملاً ريشه در گذشته دارد. نقدهاي متعددي به مکتب پالاماس وارد است. از جمله آن پيروي مطلق از مکتب هسيکاست، ناشناخته بودن خدا جز براي راهبان، عدم بهره‌مندي راهبان از دانش، کنترل انسان به وسيله قلب نه عقل و ... . اين مقاله سعي دارد با معيار قرار دادن کتاب مقدس و سنت الاهيات رهباني مسيحي، به تحليل و نقد مکتب پالاماس بپردازد.
صفحات :
از صفحه 87 تا 102
سکوت در عرفان عملی شیعی
نویسنده:
محمد رضا رجبی ، الیاس عارف زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پیرامون انسان امروزی پر از هیاهوست؛ هیاهوهای جسمانی، ذهنی و درخواست‌ها. تمام فناوری اعجاب‌آمیز ما، وقف تاخت‌و‌تاز و تجاوز به حریم رایج سکوت شده است. رسانه مجرایی است که از طریق آن داد‌و‌قال‌ها و جار‌و‌جنجال‌ها به درون ما راه یافته‌اند. این جار‌و‌جنجال‌ها از پردۀ گوش فروتر می‌روند، در ذهن نفوذ می‌کنند و آن را با غلغله‌ای از سرگرمی‌ها آکنده می‌کنند. غریو و غرّش موسیقی احساساتی و پرسوز‌و‌گداز، نمایشنامه‌های تکراری که هیچ‌گونه روان‌پالایی در پی ندارند، بلکه موجب اشتیاق به دوری عاطفی‌اند، هر روز و هر ساعت افزون می‌شوند. این امور از گوش‌ها، سپس از طریق ساحت‌های تخیل، معرفت و احساس، به هستۀ مرکزی آرزوها و خواهش‌های انسان منتقل می‌شوند. تمام اینها فقط یک هدف دارند: بازداشتن انسان از اینکه به مقام سکوت نایل شود. حال که هیاهو و خواهش‌ها، علت‌العلل رنج و بزرگ‌ترین سدّ میان جان آدمی و مبدأ و منشأ الهی اوست، چه باید کرد؟
صفحات :
از صفحه 321 تا 356
تطور تاریخی مفهوم «اهل ‌البیت» از قرن اول تا هفتم هجری قمری
نویسنده:
سلیمه سایری ، نعمت الله صفری فروشانی ، محمدحسن نادم ، الیاس عارف زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تعبیر «اهل البیت» یکی از تعابیر کلیدی در شناخت آموزه‌های شیعی است. این تعبیر در طول تاریخ دچار تطور مفهومی شده است. علت این تطور تأثیر کارکردهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن در حوادث تاریخی است. در نوشتار حاضر، تطور مفهومی این تعبیر در هفت قرن نخست هجری و در چهار دوره نبوی، خلفای راشدین، خلافت اموی و خلافت عباسیان بررسی می‌شود. به نظر می‌رسد در تمام دوره‌ها مفهوم «اهل البیت» میان معنای لغوی، قبیله‌ای، عقیدتی و دینی داد و ستد می‌شده است. سرانجام، در قرن هفتم هجری مفهوم حقیقی «اهل البیت» در معنای اصطلاحی‌ای که پیامبر (ص) تبیین کرده بود، استقرار می‌یابد.
صفحات :
از صفحه 27 تا 56
مقایسه عرفان عملی شیعی با عرفان عملی مسیحیت ارتدکس با تاکید بر عنصر سکوت
نویسنده:
الیاس عارف زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
عرفان در دو دیانت اسلام و مسیحیت اهمیّت زیادی دارد.عرفان، به خصوص عرفان عملی، که همان طریقت است، مورد توجه خاص مذهب شیعه و مسیحیت ارتدکس است. این نوشتار، دیدگاه شیعه و مسیحیت ارتدکس درباره عرفان عملی را، در سه گستره تبیین کرده است:1- گستره اسلام 1-1- طریق درختی؛1-2- طریق پلکانی. 2- گستره مسیحیت ارتدکس. 3- گستره سکوت.در مسیحیت ارتدکس برای تبیین سکوت و خاموشی از آموزه «Hesychasm» استفاده می‌‌شود؛ که می‌تواند با سکینه در عرفان شیعی همسان باشد. در این گستره تمام مقامات و حالات برای سالک قابل دسترسی است. به عبارت دیگر، جغرافیای سیر و سلوک در مقامات و حالات، سکینه و سکوت، و به تعبیر ارتدکسی «Hesychasm» است.
  • تعداد رکورد ها : 13