آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 103
آیا حضرت زینب (س)، زیر گلوی امام حسین (ع) را بوسیدند، آیا چنین نقلی صحیح است؟ و آیا در کتاب مقتل "لهوف" این داستان ذکر شده است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
آنچه در نقل مسائل مربوط به واقعه عاشورا رعایت آن لازم است این است که سعی شود از کتب معتبر استفاده شود و واقعه مورد پرسش؛ چون در کتاب های نزدیک به واقعه کربلا ذکری از آن نیست لازم است در نقل آن احتیاط کرد. استاد مطهری (ره) این عبارت را که "حضرت زینب ه بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
خون حسین(ع) و پیام زینب(س)
نویسنده:
اردشیر گراوند
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
مثير الأحزان
نویسنده:
جعفر بن محمد بن نما حلّی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«مُثیرُ الأحْزان» کتابی در نقل مصائب واقعه عاشورا که به تناسب، از تاریخ و زندگی امام حسین (ع) نیز سخن گفته است. این کتاب را عالم دینی شیعی، جعفر بن ابی ابراهیم، معروف به ابن نما حلی (متوفای ۶۴۵) تألیف کرده است. مؤلف، این اثر را در سه مقصد، زندگانی امام حسین(ع)، وقایع عاشورا و داستان اسراء نگاشته است. از این کتاب که با عنوان مقتل ابن نما نیز یاد می شود. این اثر، شامل مقدمه‌ ای در فضائل اهل بیت پیامبر (ص) و فضیلت ذکر مصائب آن بزرگواران و گریه بر آن‌ ها و دارای سه مقصد به ترتیب زیر است: مقصد اول: گزیده‌ای از زندگی نامه امام حسین (ع) و سیر تحولات تاریخی در به‌ وجود آمدن حادثه کربلا از حرکت امام از مدینه تا ورود به کربلا است. مقصد دوم: وقایع روز عاشورا است تا شهادت امام (ع) و آغاز اسارت اهل بیت آن حضرت. در پایان این مقصد روایاتی در پیشگویی شهادت امام و واقعه عاشورا آمده است. مقصد سوم: داستان اسیران تا بازگشت آنان به مدینه را در بر دارد. در این قسمت خطبه‌ های امام زین‌العابدین (ع) و سایر اهل بیت (ع) در کوفه و شام و... ذکر شده است.
وقعة الطف
عنوان :
نویسنده:
لوط بن يحيى ازدی غامدی كوفی؛ محقق: محمدهادی یوسفی غروی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسة النشر الاسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «وقعة الطف» بازسازی شده اخبار لوط بن يحيى ازدی غامدی كوفی درباره واقعه کربلا و برگرفته از کتاب تاریخ طبری است که محقق معاصر استاد یوسفی غروی آن را جمع آوری و تحقیق کرده است. طبری اخبار مقتل امام حسین علیه‌السّلام را از افراد دیگری نیز نقل کرده و ترتیب و نظم خاصی به آنها نداده است لیکن مؤلف کتاب «وقعة الطف» خبرهای ابومخنف را منظم کرده و بر اساس ترتیب تاریخی وقوع، جمع آوری و ارائه می‌ کند.آنچه در این کتاب آمده از هلاکت معاویه و بیعت خواهی یزید از امام حسین علیه‌السّلام شروع و به بازگشت اهل بیت آن حضرت از شام به مدینه پایان می‌ یابد. همانگونه که محقق کتاب در مقدمه یادآور شده ابومخنف اولین کسی است که واقعه کربلا را گزارش کرده و گزارش‌ های او در دست است.
حیاة الإمام الحسین بن علي علیه السلام (دراسة و تحلیل) المجلد 3
نویسنده:
باقر شريف قرشی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مدرسةالعلمیة الایروانی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «حیاة الإمام الحسین بن علي علیه السلام (دراسة و تحلیل)» نوشته باقر شريف قرشی در موضوع امام حسین، سید الشهداء (علیه السلام) در سه جلد می باشد. جلد سوم این کتاب شامل موضوعات زیر است: اختیار الهجرة الی العراق، مشفقون و منددون، الی العراق، فی کربلا، زحف الکوفة للحرب، مع المعسکرین، المأساة الخالدة، مصارع الأصحاب، مصارع العترة الطّاهرة، مصرع الامام العظیم، سبایا اهل البیت فی الکوفة، سبایا آل الرّسول (ص) فی دمشق، الی یثرب، معطیات الثّورة، مصادر البحث و غیره می باشد.
به اجمال زینب دختر امام علی(ع) را معرفی کنید.
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
پاسخ تفصیلی:
او پيام آور خون شهيدان ، حماسه سراى قيام ابا عبد اللّه الحسين ، رسواكننده زورمداران و تزويرگران ستم گستر ، جلوه وقار ، راز حيا ، تبلور سربلندى و سرفرازى و اسوه استوارى و عبادت و شكيب است . زينب عليها السلام ، در ميان خاندان پيامبر خدا ، از چنان جاي بیشتر ...
در مورد علت قیام امام حسین ـ علیه السّلام ـ و وقایع عاشورا و مسائلی که در نوحه خوانی ها گفته می شود یا سیلی خوردن و شلاق خوردن حضرت زینب ـ سلام الله علیها ـ دچار مشکل شده ام لطفاً با توضیحات و ارائه مطالب در مورد عاشورا و کربلا مرا راهنمایی کنید.
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
نهضت كربلا به عنوان يك نهضت مقدس دینی و يك حركت الهی وانقلابي، پايدار ترين نهضت در فرهنگ سياسي شيعه است. اين نهضت عظيم در جهت احياي احكام دين، و اصلاح امت رسول الله و جايگزين كردن حكومتي الهي به جاي نظام اموي بوده است... كوچكترين ترديدي وجود ندارد كه بیشتر ...
بازتاب جنسیت در سبک گفتار زنانه و مردانه از منظر رابین لیکاف (مورد پژوهی خطبه‏‏ امام سجاد و حضرت زینب در کوفه)
نویسنده:
فاطمه رحمان پور نصیر محله ، نرگس انصاری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زبان از عناصر بنیادی در سبک‏شناسی است و از جمله مباحث مهم در بررسی زبان، توجه به جنسیت و ارتباط و تناسب آن با زبانِ متن ادبی است. برخی از پژوهش‏گران معتقد به وجود تمایز بین زبان مردانه و زنانه هستند. رابین لیکاف به عنوان نخستین نظریه‏پرداز حوزه زبان‏شناسیِ جنسیت دیدگاه‏‏های خود را درباره الگوی گفتار زنانه در گفتمان مطرح کرده است. از منظر وی تمایز بین زبان زنانه و مردانه بیشتر در گفتار نمود می‏‏یابد تا در نوشتار. لیکاف چهارده مشخصه کلی را در تمایز گفتار زنانه از مردانه ذکر می‏‏کند. شاخصه‏‏های چهارده‏گانه وی تحت سه عنوان نشانه‏های واژگانی، واجی و آوایی و ویژگی‏‏های نحوی قابل دسته‏بندی است. در این نوشتار خطبه امام سجاد و خطبه حضرت زینب3 در کوفه به واسطه تشابه موضوعی و موقعیتی (مکان و مخاطب)، گزینش و بر اساس نظریه لیکاف با روش توصیفی - تحلیلی و با ارائه جداول و نمودارها مورد مقایسه قرار گرفته است. مقایسه دو خطبه تمایز برجسته‏‏ و معناداری را میان آن دو نشان نداد و لذا نتوانست نظریه لیکاف را به طور کامل اثبات کند؛ حتی در برخی از موارد، یک نوع تضاد زبانی میان نظریه لیکاف و متن خطبه‏‏ها مشاهده شد؛ از جمله کاربرد دشواژه‏‏ها یا عبارات پرسشی و‏... با این همه، مقایسه مذکور تا حدی توانست تطابق نسبی دیدگاه لیکاف با مولفه‏‏های زبانی این دو خطبه را نشان دهد. نتایج نشان داد که کاربست مناسب عناصر آواساز در سطح آوایی خطبه‌ها، در هر دو خطبه بار عاطفی مورد نظر را به خوبی انتقال داده و در نتیجه تأثیر زیادی بر مخاطب گذاشته است؛ با این تفاوت که این عناصر، سازگار با نظریه لیکاف،‏ در خطبه حضرت زینب3 بیشتر بوده و از تنوع آوایی بیشتری نیز برخوردار است. در سطح واژگانی کاربرد بیشتر قید و صفت و سوگندواژه در خطبه حضرت زینب3 آن را متمایز از خطبه امام سجاد علیه السلام کرده؛ اما برخلاف دیدگاه لیکاف خطبه حضرت زینب3 از دشواژه‏های بیشتری نسبت به خطبه‏‏ امام سجاد7 برخوردار است. این تفاوت بیش از عامل جنسیت، تحت تأثیر موضوع خطاب و رویکرد دو خطیب در کلامشان به مردم کوفه است. از جمله نتایج در سطح نحوی نیز می‏توان به کاربرد بیشتر جملات قسم و پرسشی در کلام اشاره کرد که هر چند از نظر آماری منطبق با دیدگاه لیکاف است، اما از نظر معنایی هماهنگ با آن نیست.
صفحات :
از صفحه 58 تا 93
  • تعداد رکورد ها : 103