آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 555
حقیقت خشیت در قرآن کریم و نمود آن در زندگی امام کاظم (علیه السلام)
نویسنده:
نویسنده:مرتضى سلیم علوان الفتلاوی؛ استاد راهنما:صاحبعلی اکبری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
همانا خوف و رجاء دو بال برای پرواز معنوی مقربان به هر مقام پسندیده و دو مرکوب برای پیمودن هر گردنه‌ی ظلمانی است، بنابراین عنان روح الجنان را، کسی که از رجاء دور باشد و بار او سنگین از بددلی و شوربختی اعضاء و جوارح باشد، به دست نمی‌گیرد، مگر با دستاویز رجاء، و از آتش دردناک دوزخ درامان نخواهد بود کسی که از انواع شهوات و اقسام لذات پوشیده باشد، مگر با تازیانه‌ی خوف و غلبه‌ی قهر. خشیت در قرآن کریم تنها برای انسان به کار نرفته است، بلکه برای جماد نیز استفاده شده است، چنان که می‌فرماید: «چه آنکه از پاره‌ای سنگها نهرها بجوشد و برخی دیگر از سنگها بشکافد و آب از آن بیرون آید و پاره‌ای از ترس خدا فرود آیند، و خدا از کردار شما غافل نیست.» در اینجا سنگ از خوف حق تعالی فرود می‌آید، در مقابل دل‌های بعضی از انسان‌ها از سنگ سخت‌تر است. لفظ خشیت 48 بار در قرآن کریم وارد شده است، گاه ترسیدن مردم از خدا و گاه ترسیدن مردم از مردم. همچنین روش ما از نوع گردآوری و توصیفی است، به این صورت که محقق پس از گردآوری آیاتی که در آنها لفظ خشیت وارد شده است، می‌کوشد چگونگی به کار بردن آنها را توسط امام کاظم (علیه السلام) در زندگی شریف خود مورد مطالعه قرار دهد. به این ترتیب چند نتیجه حاصل شد از جمله این که: مترادف‌‌های چندی برای خشیت یافت شد که با الفاظی مانند خوف، خشیت، رهب، رعب، وجل، وجف، هرع، فزع از آنها یاد شده است. همچنین چند روش لغوی و نگارشی شناسایی شد که بیان‌کننده‌ی آثار خوف و اثر آن در نفس خواننده شمرده می‌شود.
أعلام الهدایة المجلد 9
نویسنده:
لجنه التالیف فی المعاونیه الثقافیه للمجمع العالمی لاهل البیت (ع)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: المجمع العالمي لاهل البيت (ع) ,
چکیده :
اَعْلامُ الْهِدایَه عنوان چهارده جلد کتاب به زبان عربی درباره زندگی چهارده معصوم است که جمعی از محققان در معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت جمع‌آوری و تهیه نموده‌اند. ترجمۀ دورۀ کامل أعلام‌الهدایة یا تعدادی از مجلدات آن به زبان‌های فارسی، ترکی استانبولی، اردو و مالایی نیز منتشر شده است. پیشوایان هدایت، عنوان ترجمه فارسی این مجموعه است. جلد نهم مجموعه اعلام الهدایه کتاب «باب الحوائج، حضرت امام موسی کاظم(ع)» است و چهار فصل دارد. فصل اول در مورد فضائل و شخصیت امام کاظم(ع) است. فصل دوم درباره پرورش و مراحل زندگی ایشان است. فصل سوم به ویژگی‌های عصر امام کاظم(ع)، موضع گیری ایشان در برابر منصور، مهدی و موسی الهادی عباسی و فعالیت‌های امام کاظم(ع) می‌پردازد. فصل چهارم درباره خصوصیات عصر هارون الرشید، موضع گیری امام کاظم(ع) نسبت به حکومت وی، تلاش‌های امام کاظم(ع) برای محکم کردن پیوند سیاسی شیعیان با خط اهل بیت(ع)، زندانی شدن، شهادت و میراث امام کاظم(ع) است.
موسوعة سيرة اهل البيت عليهم السلام المجلد 28: الامام موسی بن جعفر
نویسنده:
باقر شريف القرشي، مهدی باقر القرشي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
موسوعة سيرة اهل البيت عليهم السلام المجلد 29: الامام موسی بن الجعفر
نویسنده:
باقر شريف القرشي، مهدی باقر القرشي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نجف - عراق ، دار المعروف: موسسة الامام حسن (ع) لاحیاء تراث اهل البیت,
مظاهر التشابه بين الإمامين السجاد والكاظم (عليهما السلام)
نویسنده:
حيدر الجد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 93 تا 116
الإمام الزاهد والعابد موسى بن جعفر (ع) في دراسات المستشرقين
نویسنده:
عبدالجبار ناجي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
صفحات :
از صفحه 95 تا 118
احتجاجات قرآنی امام موسی کاظم(ع) با برخی جریان‌های انحرافی
نویسنده:
مریم قوجائی خامنه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در طول تاریخ اندیشه اسلامی، فرق و مذاهب گوناگونی به وجود آمده است. در عصر امام کاظم(ع)، انشعابات شیعی، مذاهب مختلفی از اهل سنّت و نیز جریان‌های فکری- سیاسی در جامعه اسلامی وجود داشت که با انتشار باورهای خود درصدد به چالش کشیدن مبانی و معارف اسلامی و ضربه زدن به تشیع واقعی بودند. فعالیّت‌های فرقه گمراهی مانند؛ غالیان در این دوره مشهود است. اعتقاد به الوهیت و نبوت امامان معصوم، تناسخ، اباحی‌گری و رها کردن واجبات دینی، از جمله باورهای غلات است. «اهل‌ حدیث» با اکتفا بر ظاهر قرآن و احادیث، در بیان اعتقادات و استنباط احکام فقهی، جایگاهی برای نیروی عقل قائل نبودند. این گروه توجه ویژه‌ای به مسئله «قضا و قدر» الهی داشتند و انسان را مجبور و فاقد اختیار می‌دانستند. عدم ادراک «صفات خبری» خداوند توسط بشر و غیر مخلوق بودن قرآن، از دیگر باورهای ایشان بود. در مقابل، «معتزله» قرار داشتند که در بهره‌گیری از عقل راه افراط پیمودند و بعضی از صفات را به خداوند نسبت می‌دادند و یا از خدا سلب می‌کردند و قائل به اختیار در افعال انسان‌ها بودند. در این مقاله با بررسی روایات تفسیری امام کاظم(ع) و تحلیل داده‌ها با روش توصیفی- تحلیلی، به موضع‌گیری امام با استناد به قرآن در برابر آراء و عقاید این جریان‌های انحرافی پرداخته شده است. امام با استناد به آیات قرآن به عنوان معیار مشترک و فصل‌الخطاب و همراه کردن استدلالات عقلی، مبانی فکری این جریان‌ها را باطل اعلام نموده و به تبیین معارف صحیح اسلام پرداخته است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 24
آیت الله یوسفی غروی: فعالیت پنهانی امام موسی کاظم(ع) پایه های شیعه را استوار کرد
نویسنده:
محمدهادی یوسفی غروی
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
دو دستگی در شیعیان امام کاظم(ع) و پیدایش فرقه «واقفه»
نویسنده:
م.علی بیوکارا؛ مترجم: وحید صفری
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
قرآن منسوب به امام موسی بن جعفر علیه السلام
نویسنده:
بازآفرینی:حمید رابعی
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , آثار منسوب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 555