آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 20
قرار بشر در عالم کیهانی
نویسنده:
نويسنده:ماکس شلر مترجم:منوچهر اسدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اصفهان - اصفهان: پرسش,
چکیده :
در کتاب حاضر، چکیده‌ای کوتاه از جهان‌بینی «ماکس شلر» دربارة برخی از نکات اصلی انسان‌شناسی فلسفی است. شلر، سعی داشت جایگاه بشر را در عالم تعیین کند.‌ او در این مسیر، با مددجستن از آرای دیگر متفکران همچون، حکمای سبعة یونان باستان؛ فلسفة هلنی؛ اگوستین؛ کلاگس و... معتقد است که هر موجودی برای به وجود آمدن نیاز به قانون، قاعده و اصل ثابت و انتظام دارد. وی در پاسخ به این پرسش که چرا انسان برتر از دیگر موجودات است؟ علت بشر بودن بشر را با ارائة مفهوم روان خاص بشری توضیح می‌دهد و می‌گوید: «بشر قادر است همه چیز، از جمله خودش را موضوع ذهن خویش سازد. در این میان، بشر می‌تواند از تمامی موضوع‌های ذهنی فاصله بگیرد، اما از روان و وجود خویش نمی‌تواند و این امر وجه تمایز انسان با دیگر موجودات را اثبات می‌کند.»
القيم فى فلسفه ماكس شلر
نویسنده:
وفاء عبد الحليم محمود القاشوطي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
نقش معرفت شناسی سنت در تاریخ بیهقی
نویسنده:
مریم صادقی گیوی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
کلیدواژه‌های فرعی :
چکیده :
شناخت و آگاهی انسان از عوامل مختلف نشات می یابد. موقعیت های شغلی و اجتماعی فراتر و فروتر و مبانی و سنتهای دینی و فرهنگی و سیاسی رایج و حاکم بر جوامع، آگاهی و معرفت انسان را شکل می دهند و عملکردهای او را تعیین می کنند. در این پژوهش مهم ترین رویکردهای معرفت شناختی در تاریخ بیهقی در چهار محور اصلی: سنت های اجتماعی و فرهنگی، ادبی، دینی و سیاسی با روش تحلیل گفتمانی، بررسی شده است. یافته های پژوهش بیانگر آن است که بیهقی، با شیوه های گوناگون تلاش کرده است که مبانی معرفتی خوانندگان را با اهداف و رویکردهای خاص شکل دهد.
صفحات :
از صفحه 127 تا 152
ماکس شلر
عنوان :
نوع منبع :
مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامي طهور,
کلیدواژه‌های اصلی :
مولفه های متعارض معرفتی در اندیشه ماکس شلر
نویسنده:
رضا نصیری حامد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ماکس شلر در مقام بنیان­‌گذار جامعه‌­شناسی معرفت، ضمن بررسی نسبت میان شناخت‌ انسان با زمینه‌های اجتماعی در کنار امور واقعی و انضمامی، عناصر ایده‌آل و ارزش‌ها را نیز در تحلیل­ خود مورد توجه قرار داده است. در این میان یکی از اهداف مهم وی در تلفیق مباحث جامعه­‌شناختی با مضامین فلسفی، نیل به شناختی جامع، از انسان بوده است. شلر به­ رغم اذعان به تأثیر عوامل اجتماعی، اصلِ اندیشه را مقوله­ مستقلی می­‌داند که نمی­‌توان تمامی آن را به عوامل بیرونی فروکاست؛ همین نکته وجه امتیاز مهم شلر به شمار می­‌آید، چرا که وی برخلاف بسیاری از دیدگاه­های متأخر، تکوین معرفت را تنها به تأثیر شرایط تاریخی و اجتماعی منوط نکرده و در کنار آن، ویژگی­های انسانی را نیز مورد توجه قرار می­‌دهد. از نظر وی در نگاهی جامع به انسان، افزون بر عقل، باید وجوه عاطفی، احساسی و نیز ارزشی او را نیز مورد توجه قرار داد. در این نوشتار با تحلیل رویکرد پدیدارشناسانه شلر از جمله در قلمرو اخلاق، تلاش می‌­گردد نشان داده شود که چگونه شلر با تلفیق حوزه­‌های مختلف، از دوگانه­‌سازی­‌های معمول فراتر رفته و جامعه­شناسی معرفت را بسط داده است. یافته­‌های حاصل از این روند حاکی از آن است که کلیّت پروژه­ی فکری شلر، تلاش برای تلفیق و همراهی حوزه­ه‌ایی از معرفت بشری است که در بدو امر متعارض به نظر می‌­رسند و قابل جمع به شمار نمی­‌آیند؛ اما شلر با نگاهی جامع و فراگیر به انسان و جامعه، بدان­‌ها توجه نموده و بر آن است که از فروکاستن آنها به بخشی خاص اجتناب ورزد.
صفحات :
از صفحه 273 تا 300
تشخص و عشق در «آمبیگیا» ی قدیس ماکسیموس و «ماهیت همدری» ماکس شلر  [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Arcimandrite Photios Makristathis
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : الهیات، فلسفه و علم: آیا نقطه ملاقاتی وجود دارد؟ آیا این اشکال دانش در عصر فراصنعتی، عصر کامپیوتر، گرد هم می آیند؟ آیا یکپارچگی انتقادی دانش امکان پذیر است؟ انسان وقتی به خودشناسی دست می یابد این سؤالات را مطرح می کند. او وقتی متوجه می شود که حامل بسیاری از اشکال مختلف دانش است، این یا سوالات مشابه را مطرح می کند. انسان از قدیم الایام در تلاش بوده تا دانش خود را در مورد کیهان، انسان، خدا و جامعه یکی کند. جی جی به معنای توانایی های ذهنی و انتقادی خود، انسان در تلاش بوده است تا مسائل کلی، خاص و وجودی را حل کند و فن های know 1 edge را یکی کند. این تلاش از سوی انسان، یکی شدن اشکال معرفت، نقطه شروع پژوهش حاضر است. این پژوهش سعی دارد دو شکل معرفت را یکی کند: شکل و محتوای معرفت کلامی و فلسفی. این ارجاع به کار دو شخصیت، سنت ماکسیموس اعتراف کننده و ماکس شلر است، که تلاش می کند به این سوال پاسخ دهد که "انسان چیست؟". به‌ویژه، این پژوهش تلاش می‌کند از طریق یکپارچه‌سازی انتقادی اشکال معرفت، از این موضوع حمایت کند که انسان، هر فرد و همچنین همه افراد، شخصیت و عشق است. هدف آن کمک به حفظ انسان به عنوان یک شخصیت خاص و منحصر به فرد بی نظیر است که اصالت ماهیت انسان را با بیان هیجان انگیز موجود توسعه می دهد. به طور مشخص تر، معتقد است که انسان، شخص انسانی، با ارتباط با افراد انسانی، با خدای شخصی و با کیهان بر اساس عشق به تحقق واقعی و منطقی خود می رسد.
بررسی جایگاه احساسات در ساختار ارزشهای اخلاقی در فلسفه برنتانو و شلر
نویسنده:
فرزاد کیانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پدیدارشناسی اخلاق نزد پایه‌گذاران این مکتب فلسفی روشی بود که بوسیله آن ساختار ارزش‌های اخلاقی در فلسفه کانت را نقد کنند. همچنین تعریف جدیدی از ارزش‌های اخلاقی ارائه ‌دهند که برمبنای حقیقت وجودی انسان بنا شده باشد. فرانسیس برنتانو و ماکس شلر به عنوان بنیان‌گذاران پدیدارشناسی اخلاق تلاش کردند با تکیه بر روش پدیدارشناسی در مقابل مفاهیم شکل گرفته در عقل عملی محض، ساختارهای ارزش‌های اخلاقی را بازتعریف کنند. این دو متفکر در پدیدارشناسی اخلاق خود می‌خواهند احساسات و عواطف را به‌عنوان اصل بنیادین کنش انسان به ساختار ارزش‌های اخلاقی بازگردانند و آن را محور فلسفه خود قرار دهند. اما نگاه برنتانو و شلر به ماهیت ارزش-های اخلاقی دارای تفاوت‌های بنیادین است. در واقع هر دو متفکر از روش پدیدار‌شناسی در فهم ماهیت ارزش‌های اخلاقی استفاده می‌کنند اما برنتانو تمایل به یک فهم روانشناختی از ذات انسان به کمک مبانی معرفت‌‌شناسی دارد و در نقطه مقابل شلر در جستجو این امر است که با نگاه هستی‌شناختی به ارزش‌های اخلاقی، نسبت آن را با امر الوهی آشکار کند.
صفحات :
از صفحه 200 تا 217
مفهوم زمان اجتماعی از دید «جرج هربرت مید» و «ماکس شلر»
نویسنده:
فرینگز مانفرد؛ مترجم: علی قیصری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
متن خوانی کتاب ماکس شلر صوری انگاری در اخلاق و اخلاق غیرصوری ارزش ها
مدرس:
علی نجات غلامی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
جامعه شناسی معرفت ماکس شلر
نویسنده:
ابراهیم فیاض
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 22 تا 29
  • تعداد رکورد ها : 20