آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 336
وحدت وکثرت ادیان درمباحث کلامی متکلمان مسلمان
نویسنده:
منصوری زاده علی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
 طبقه بندی جریان های رازی شناسی در ایران و غرب، اهدا به استادان رازی شناسی مهدی محقق و سید محمود طباطبایی
نویسنده:
قراملکی احدفرامرز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده فارسی و عربی به متن کامل (pdf) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 235 تا 250
نگاه رازی طبیب و مولوی عارف به مرگ هراسی
نویسنده:
قراملکی احدفرامرز, حسینی زهرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
رازی و مولوی هر دو به بررسی مرگ هراسی پرداخته اند، رازی آن را در هرحال و نسبت به هرکسی بیماری و برخاسته از وهم و هوی می انگارد و طبیبانه گاه از راه عقل و گاه با ابزار نقل می کوشد آن را بزداید و به زعم خویش درمان کند. راهکار عمده او برای رفع آن، غفلت و رها کردن مرگ اندیشی است. زیرا اندیشیدن به مرگ همواره هراسی در پی دارد.برخورد مولوی به گونه ای دیگر است، او مرگ هراسی هر فردی را در نظام باورهای او تحلیل می کند و به منشایی که عامل ایجاد آن شده، توجه دارد، نتیجه ای هم که می گیرد و راهکاری که ارائه می دهد، نسبت به افراد گوناگون، متفاوت است. در نگاه او نه مرگ اندیشی مستلزم مرگ هراسی است و نه ترس از مرگ همواره غیر عاقلانه و بی فایده. به نظر مولوی به جای غفلت از مرگ باید به طور جدی به آن توجه کرد، این کار به یافتن ارزش های اصیل، تعدیل زندگی، بازگشت به اصالت و رهایی از مسخ کمک می کند.
صفحات :
از صفحه 79 تا 100
از طبیعیه تا محمول درجه دو
نویسنده:
قراملکی احدفرامرز
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
منطق نگاران دو بخشی قرن هفتم با تامل در تفاوت ساختار قضیه طبیعیه و قضیه مهمله به اعتبار قضیه طبیعیه به عنوان یکی از اقسام حملی پرداختند و تقسیم بندی سه گانه را به صورت چهارگانه بازسازی کردند. آنان دو دیدگاه رقیب، یعنی مهمله انگاری و شخصیه انگاری طبیعیه را مورد نقد قرار دادند. طبیعیه از حیث سور ناپذیری، انحلال ناپذیری به عقدالوضع و عقدالحمل، اشتمال بر عضویت و نه اندراج؛ و یکسانی موضوع حقیقی و موضوع ذکری، با مهمله تمایز ساختاری دارد. طبیعیه با شخصیه از حیث موارد یاد شده، تفاوت ساختاری ندارد و تمایز آن دو، در سنخ محمول آنهاست. از این روی منطق دانان قرن هفتم از طرفی طبیعیه را متمایز از مهمله اعتبار کردند و از طرف دیگر بر طبیعیه در حکم شخصیه است تاکید داشتند. آنان با اعتبار طبیعیه به صورت متمایز از شخصیه، به یک معنا به اهمیت منطقی محمول درجه دو پی برده اند. مراد از محمول درجه دو در اینجا معقول ثانی منطقی است که به دلیل محمول واقع شدن تمایز ساختاری را سبب می شود. بنابراین، محمول درجه دوم با آنچه منطق دانان جدید در حساب محمولات درجه دوم به کار می برند، متفاوت است. این پژوهش، در واقع، سهم منطق نگاران دو بخشی قرن هفتم را در توسعه دانش منطق، با عطف توجه به یک مساله معین نشان می دهد.
صفحات :
از صفحه 37 تا 56
تحليل تطبيقی تاريخی مفهوم ايثار نزد دانشمندان مسلمان تا قرن هفتم
نویسنده:
محسن محسنی ، احد فرامرز قراملکی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سقط جنين يکي از مسائل مهم و پرچالش در اخلاق پزشکي است که انديشمندان بسياري را متوجه خود ساخته است و موافقان و مخالفان بسياري به سود يا زيان آن استدلال کرده‌اند. فيلسوفان اخلاق با رويکردي فلسفي بدان پرداخته و بر اين مطلب اتفاق نظر دارند که کشتن انسان بالغ که شخص نيز به شمار مي‌آيد به لحاظ اخلاقي نادرست است اما در اينکه جنين نيز انسان يا شخص هست يا نه اختلاف نظر دارند. برخي از آنان جنين را از همان لحظه لقاح، انسان يا شخص دانسته و سقط جنين را نادرست مي‌دانند و برخي ديگر انسان يا شخص بودن جنين را قبول نداشته و کشتن (سقط کردن) آن را جايز مي‌دانند. اما علاوه بر رويکرد فلسفي با رويکرد الهيات اخلاقي نيز مي‌توان به اين موضوع پرداخت. متفکران مسلمان گرچه غالباً با رويکرد فقهي و حقوقي به مسئله سقط جنين توجه داشته‌اند ولي با رويکرد فلسفي و الهيات اخلاقي قرآن کمتر بدان پرداخته‌اند. از اين رو در اين مقاله سعي بر آن است که به اين مسئله با رويکرد الهيات اخلاقي قرآن پرداخته و نادرستي سقط جنين به لحاظ اخلاقي با توجه به آياتي که جنين را از همان لحظه لقاح، هبه‌اي محض و بدون عوض از سوي خداوند متعال به والدين مي‌دانند، نشان داده شود.
صفحات :
از صفحه 47 تا 64
تصحیح نسخه خطی تحفه السلاطین جابربن انصاری(منطق)
نویسنده:
فنی اصل زینت
نوع منبع :
رساله تحصیلی , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
مناهج البحث فی الدراسات الدینیه
نویسنده:
/ احد قراملکی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: معهد المعارف الحکمیه,
نقد در ترازوی اخلاق : درباره کتاب اخلاق نقد نوشته سید حسن اسلامی
نویسنده:
احد فرامرزقراملکی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
ترجمه و نقد و بررسی چند مقاله پیرامون معجزه با تکیه بر آراء هیوم
نویسنده:
محرم برهانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
 "تشدید القواعد فی شرح تجریدالعقائد" (مقاصد دوم، سوم، چهارم) شمس الدین محمودبن عبدالرحمان بن احمد اصفهانی ملقب به ابوالشعناء (متوفی749ه.ق.)
نویسنده:
سیده زهرا مطهری فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تجرید و به تبع آن تسدید در دو بخش الهیات به معنی الاعم و الهیات به معنی الاخص تدوین شده است که بخش اول شامل دو مقصد «امور عامه و جواهر و اعراض» و بخش دوم متضمن سه مقصد «توحید، نبوت و امامت و معاد» است . این رساله تلاشی است در مقصد دوم، سوم و چهارم (جواهر و اعراض، توحید و نبوت) که شامل بخش های ذیل می باشد. المقصد الثانی فی الجواهر و الاعراض، فی الأجسام، فی بقیة أحکام الأجسام، فی الجواهر المجردة. المقصد الثالث فی اثبات الصانع و صفاته و آثاره (فی وجوده، صفاته، افعاله تعالی) المقصد الرابع: فی النبوه
  • تعداد رکورد ها : 336