آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 63
ترجمه و شرح مصباح الانس
نویسنده:
مترجم:محمدحسین نائینی نويسنده:محمدبن‌حمزه فناری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: آیت اشراق,
چکیده :
ترجمه و شرح مباحث و مقامات مختلف عرفانی کتاب «مصباح الانس» است. در این نوشتار که اولین مجلد از یک مجموعه پنج جلدی عرفانی است، ابتدا کلیاتی از عرفان نظری ارایه شده سپس به بحث درباره مفهوم رحم و صله رحم، تاویل قرآن کریم، مراتب وجودی انسان، علوم باطنی، اختلاف امت‎ها، روش‎های سیر و سلوک عرفانی، فهم حقایق عرفانی، مراتب نفس، براهین عرفانی مبنی بر وجود و توحید ذاتی، تجلی خداوند، مفهوم احسان در عرفان، مراتب اهل سلوک، مراحل و منازل اخلاق و عرفان و عشق و محبت و مراتب آن در عرفان پرداخته شده است.
اس‍ت‍ب‍دادس‍ت‍ی‍زی‌: ت‍ح‍ل‍ی‍ل‍ی‌ از زن‍دگ‍ی‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌ و دی‍دگ‍اه‍ه‍ای‌ س‍ی‍اس‍ی‌ ع‍لام‍ه‌ م‍ح‍م‍دح‍س‍ی‍ن‌ غ‍روی‌ ن‍ائ‍ی‍ن‍ی‌
نویسنده:
ن‍گ‍ارش‌ ت‍وف‍ی‍ق‌ ال‍س‍ی‍ف‌؛ ت‍رج‍م‍ه‌ م‍ح‍م‍د ن‍وری‌... [و دی‍گ‍ران‌]
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اص‍ف‍ه‍ان‌: ک‍ان‍ون‌ پ‍ژوه‍ش‌: ان‍ج‍م‍ن‌ آث‍ار و م‍ف‍اخ‍ر ف‍ره‍ن‍گ‍ی‌ اس‍ت‍ان‌ اص‍ف‍ه‍ان‌,
ت‍ب‍ی‍ان‌ ان‍دی‍ش‍ه‌: گ‍زی‍ده‌ م‍ق‍الات‌ پ‍ژوه‍ش‍ی‌ در ش‍ن‍اخ‍ت‌ آراآ آی‍ه‌ال‍ل‍ه‌ ال‍ع‍ظم‍ی‌ م‍ی‍رزا م‍ح‍م‍دح‍س‍ی‍ن‌ غ‍روی‌ ن‍ائ‍ی‍ن‍ی‌ (ف‍ارس‍ی‌، ع‍رب‍ی‌، ان‍گ‍ل‍ی‍س‍ی‌)
نویسنده:
ب‍ه‌ک‍وش‍ش‌ ان‍ج‍م‍ن‌ آث‍ار و م‍ف‍اخ‍ر ف‍ره‍ن‍گ‍ی‌ اس‍ت‍ان‌ اص‍ف‍ه‍ان‌؛ ب‍ا ه‍م‍ک‍اری‌ م‍ح‍م‍د اس‍ف‍ن‍دی‍اری‌، م‍ح‍م‍د ن‍وری‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اص‍ف‍ه‍ان‌: ان‍ج‍م‍ن‌ آث‍ار و م‍ف‍اخ‍ر ف‍ره‍ن‍گ‍ی‌ اس‍ت‍ان‌ اص‍ف‍ه‍ان‌,
«تنبيه الأمة وتنزيه الملّة» للشيخ محمد حسين النائيني
نویسنده:
الشيخ محمد حسين النائيني؛ تحقیق: عبدالکریم آل نجف؛ تعریب: عبدالمحسن آل نجف
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر/بیروت - لبنان: دارالکتاب المصری/دارالکتاب اللبنانی,
محمدحسین غروی‌نایینی
نویسنده:
تالیف احمد علامه‌فلسفی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: فرا روانشناسی,
تأثیر ایدئولوژیِ میرزای نائینی درتحولات مذهبی عصر مشروطه
نویسنده:
فاطمه حسین خراسانی ، امیرتیمور رفیعی ، سید حسن قریشی ، سید اصغر محمود آبادی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
سلاطین قاجار درصدد آن بودند تا با القاء سایۀ خدا بودن خود در زمین، سال‌ها در پوشش مذهب، جان و مال و سرزمین مردم را به نام دفاع از مذهب، مِلک شخصی خود تلقی کنند. علمای مشروطه خواه همچون نائینی با تکیه بر عناصر عقل، اصول فقه، قرآن و سنت، به اجتهاد در مفاهیم جدید گفتمان غربی در قالب نظام مشروطه پرداختند تا سازگاری کیش شیعه را با مفاهیم عقلی و تناسب شرع را با بعضی از اصول عقلی گفتمان غربی مانند آزادی، برابری، پارلمان، اکثریت آرا، رفراندوم و نظایر آن نشان دهند؛ بنا بر این، تحولات تفکر دینی بر جنبش مشروطه حاکم شد و دولت مدرن بر پایه آموزه­های دینی در ایران شکل گرفت و توسط رهبران روحانی چون علامه نائینی تثبیت شد میرزای نائینی با حمایت از نهضت مشروطه الگوی شکل حکومت را برای جلوگیری از استبداد قاجار، طراحی کرد. او استبداد دینی-مذهبی را خطرناک‌تر از استبداد برآمده از دربار تشریح کرد. او بر این باور بود که با قانون‌گذاری، مشارکت مردم و شورا، می‌توان از توانایی مذهب در عرصۀ سیاسی و اجتماعی رونمایی کرد. جستار حاضر در پژوهشی توصیفی – تحلیلی به بررسی تأثیر گذاری افکار نائینی می­پردازد. ایشان با تفکیک مفهوم آزادی از رهایی، در مقابل کسانی که آزادی را در تعارض با مذهب می‌پنداشتند این تحول را رقم زد که تصورِ دین و مذهب بدونِ آزادی، جفا به مذهب و برداشت نادرست از دین است. نتایج تحقیق نشان می­دهد که میرزای نائینی با طرحِ اصلِ مساوات که احکام و قوانین برای فقیر و غنی، رعیت و ارباب باید به تساوی اجرا شود، بانیِ تحول دیگری در عصر مشروطه شد.
صفحات :
از صفحه 155 تا 174
قاعدة لا ضرر - دروس الفقيه العظیم والأصولي المتبحر المحقق آية الله العظمى الميرزا محمد حسين الغروي النائيني
نویسنده:
الشيخ موسى النجفي الخونساري
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
تنبيه الأمة وتنزيه الملة - الشيخ محمد حسين النائيني
نویسنده:
الشيخ محمد حسين النائيني؛ مترجم: مشتاق الحلو؛ مراجعة وتقدیم: عبدالجبار الرفاعی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بغداد - عراق/بیروت - لبنان: مرکز دراسات فلسفة الدین/ دار التنویر,
آستانه‌ی تجدد در شرح تنبیه الامة و تنزیه الملة‮‬
نویسنده:
داود فیرحی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , شرح اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: نشر نی‏‫,
چکیده :
کتاب تنبیه‌الأمه و مؤلف آن، نماد مکتبی فقهی- سیاسی شد که بیان دینی از آزادی و دموکراسی در مذهب شیعه فراهم می‌کرد و یا حداقل مقدمات چنین مهمی را تدارک می‌دید. به همین دلیل است که تنبیه‌الأمه در مرکز مناقشات معاصر ما، درباره استبداد و مردم‌سالاری از یک سو، و نوگرایی مذهبی و سکولار از سوی دیگر نشسته و همزمان مورد توجه علاقه‌مندان به مذهب، سیاست، تاریخ و ملیت قرار گرفت. در کتاب پیش رو نویسنده تلاش کرده تا با توضیح واژگان در کنار متن و شرح و تحشیه تنبیه‌الأمه، اندیشه مکنون در آن را بازنماید و امکانات و تنگناهای این اثر مهم را در راستای رابطه دین و دموکراسی آشکار سازد.
تأثیر دیدگاه میرزای نائینی در مبحث تمایز علم اصول
نویسنده:
احسان مهرکش
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از علت‎های بروز خطا در نگرش به مسائل علمی آن است که محقق، پدیده‎های علمی را پراکنده، مستقل و مجزای از هم تحلیل می‌کند؛ به عنوان مثال فقه را به صورت جدای از اصول و اصول را به صورت مستقل از ادبیات و فلسفه را به صورت گسیخته از منطق مورد بررسی قرار داده و آثاری که برای هریک از علوم مترتب است را به دیگری نسبت می‎دهد، به طوری که گاهی خصلت‎هایی که ـ مثلاً ـ به فقه نسبت می‎دهد، با خصلت‎هایی که در اصول وجود دارد هم پوشانی دارند؛ در حالی که همان خصلت‎ها در علم مورد نظر وجود ندارند. بحث از «تمایز علوم» مانع از بروز چنین اشتباهی است. این پژوهش بعد از ارائه دیدگاهای مختلف، مبنای میرزای نائینی در تمایز علوم را تبیین کرده و در نهایت تأثیر ایشان بر سایر اصولیون معاصر را مورد توجه قرار خواهد داد. هم‎چنین وجه تمسک به قواعد فلسفی مانند «قاعده الواحد» در تبیین مسائل اصولی را نمایان می‎سازد.
صفحات :
از صفحه 71 تا 92
  • تعداد رکورد ها : 63