مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
کمبریج و وین: فرانک پی رمزی و حلقه وین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
F. Stadler
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: موسسه حلقه وین کنفرانسی را در سال 2003 در وین، کمبریج و وین - فرانک پی رمزی و حلقه وین، برای بزرگداشت کار فلسفی و علمی فرانک پلامپتون رمزی (1903-1930) برگزار کرد. این کنفرانس رمزی نه تنها دیدگاه‌های تاریخی و زندگی‌نامه‌ای را در مورد یکی از با استعدادترین متفکران قرن بیستم ارائه کرد، بلکه انگیزه‌های جدیدی برای تحقیقات بیشتر در مورد حداقل برخی از موضوعاتی که رمزی پیشگام بود، که علاقه و پتانسیل آن بیش از همیشه است، ارائه کرد. کارهای پیشگامانه ای در چندین زمینه انجام داد که دست اندرکاران آن به ندرت از کارهای مهم او در زمینه های دیگر اطلاع دارند: فلسفه منطق و نظریه زبان، مبانی ریاضیات، ریاضیات، نظریه احتمالات، روش شناسی علم، فلسفه روانشناسی و اقتصاد. تمرکز بر موضوعی بود که بیشترین نگرانی را برای رمزی و دایره وین داشت، یعنی مسئله مبانی ریاضیات، به ویژه وضعیت منطق گرایی. اگرچه ارتباط علمی عمده ای که رمزی را با اتریش مرتبط می کند، کار او در زمینه منطق است. ، که حلقه وین جلسات متعددی را به آن اختصاص داد، مطمئناً ارتباطی که بیشتر مورد توجه عموم است، مربوط به دیدارها و گفتگوهای رمزی با ویتگنشتاین است. رمزی تنها متفکر مهمی بود که ویتگنشتاین را در طول دوران تدریس خود در مدرسه در پوچبرگ و اوترتال در دهه 1920 در اتریش سفلی ملاقات کرد. و بعدها رمزی در به دست آوردن موقعیت های ویتگنشتاین در کمبریج نقش اساسی داشت.
تاریخچه‌ای کوتاه از فلسفه تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert R Ammerman
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
McGraw-Hill,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مقدمه آمرمن بر گلچینی که او ویرایش کرد به نام «کلاسیک های فلسفه تحلیلی»
تاریخ فلسفه و منطق لهستانی: مقالاتی به افتخار یان ولنسکی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kevin Mulligan, Katarzyna Kijania-Placek, Tomasz Placek
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخ منطق لهستانی بین جنگ‌ها، از جمله منطق فلسفی، هنوز حوزه نسبتاً کمی شناخته شده است، به ویژه اگر با معاصران کاملاً مستند جنبش - به عنوان مثال، حلقه وین یا حلقه برلین مقایسه شود. این کتاب در صدد است تا با ارائه وضعیت هنر پژوهش در این بخش از تاریخ فلسفه تحلیلی، به این خلأ بپردازد. این شامل سیزده مقاله است که توسط فیلسوفان برجسته نوشته شده و رویکردهای مختلف به تاریخ فلسفه را نشان می دهد. یکی از رویکردها بر برخی از جنبه های کمتر شناخته شده فلسفه لهستان (مانند حساب لزنیفسکی، هندسه تارسکی، فلسفه ریاضیات در کراکوف بین دو جنگ) تمرکز می کند، و آن را با جزئیات زیاد، گاهی اوقات با استفاده از تکنیک های رسمی رایج، تجزیه و تحلیل می کند. گروه دیگری از مقالات به الهاماتی که لهستانی‌ها از بنیان‌گذاران فلسفه تحلیلی (فرگه، هوسرل، ویتگنشتاین) گرفته‌اند، نگاه می‌کنند و فلسفه لهستان را در چشم‌انداز بزرگ‌تر فلسفه تحلیلی اروپا قرار می‌دهند. در نهایت، برخی از مشارکت‌کنندگان موضوعی را از مدرسه لهستانی انتخاب می‌کنند (گاهی اوقات فقط ذکر می‌شود، اما توسط لهستانی‌ها توسعه نمی‌یابد)، و یک حساب جایگزین می‌سازند که سپس با حساب قبلی مقایسه می‌شود. بیشتر مقالات در سمپوزیومی به مناسبت هفتادمین سالگرد تولد یان ولنسکی ارائه شد که کتاب منطق و فلسفه مکتب لووف-ورشو نقش مهمی در برانگیختن علاقه معاصر به فلسفه تحلیلی لهستان داشته است.
اهمیت تاریخی و فلسفی کتاب «زبان، حقیقت و منطق» آیر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Adam Tamas Tuboly
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه ویرایش شده اولین جلد جامع از شاهکار A. J. Ayer در سال 1936، زبان، حقیقت و منطق را ارائه می دهد. این جلد با یازده فصل اصلی، اهمیت تاریخی و فلسفی کار آیر را بازنگری می‌کند و جایگاه آن را در تاریخ فلسفه تحلیلی و میراث بعدی آن بررسی می‌کند. مشارکت‌کنندگان با استفاده از پژوهش‌های پیشگام در تجربه‌گرایی منطقی، موضوعات متنوعی از اخلاق، ارزش‌ها و دین، تا حقیقت، معرفت‌شناسی و فلسفه زبان را بررسی می‌کنند. از جمله سؤالات مورد بحث عبارتند از: آیر چگونه دیدگاه ها و مفاهیم تجربی گرایان منطقی را حفظ یا تحریف کرد؟ استدلال‌های آیر با استدلال‌هایی که او قصد بازسازی آن را داشت، چگونه است؟ و کدام جنبه های کتاب مسئول تأثیر بسیار زیاد آن بوده است؟ این جلد به طور ماهرانه زبان، حقیقت و منطق را در تاریخ فکری و فرهنگی-اجتماعی اندیشه فلسفی قرن بیستم قرار می‌دهد و فصل‌های مقدماتی و زمینه‌ای و همچنین کاوش‌های خاصی در موضوعات متنوعی ارائه می‌کند که موضوعات اصلی کتاب را پوشش می‌دهد. این مجموعه با ارائه بینش های مهم از اهمیت تاریخی و معاصر، منبعی ضروری برای محققان علاقه مند به میراث حلقه وین و تأثیر آن بر اخلاق و فلسفه ذهن است.
وظیفه و کارکرد فلسفه در زمانۀ ‌علم چیست؟ بررسی کتاب «پنجاه‌سالگی دو جزم تجربه‌گرایی»
نویسنده:
سید علی تقوی‌‌نسب
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ترجمان علوم انسانی,
چکیده :
ویلارد ون اورمن کواین در سال ۱۹۵۱ مقاله‌ای ۱۶ صفحه‌ای باعنوان «دو جزمِ تجربه‌گرایی» منتشر کرد. خیلی‌ها این مقاله را ضربۀ نهایی بر پیکر پوزیتیویسم منطقی می‌دانند. کواین در این مقاله، جزم اول تجربه‌گرایی، یعنی تمایز گزاره‌های تحلیلی و ترکیبی را زیرسوال می‌برد و می‌گوید تمامیِ روش‌هایِ شناخته‌شده برای تعریفِ گزاره‌های تحلیلی، یا فایده‌ای ندارند و یا به دور منتهی می‌شوند. جزم دوم تجربه‌گرایی ادعای فروکاستِ دقیقِ همۀ معرفت بشر به تجربۀ بی‌واسطه‌ای است که رابطه‌ای یک به یک با جهانِ خارج دارد. به نظر کواین چنین فروکاستی ممکن نیست.
نقد راتیکاینِن بر کتاب «فلسفۀ تحلیلی چیست؟»: فلسفۀ تحلیلی چه بود؟
نویسنده:
پانو راتیکاینِن؛ ترجمۀ: علیرضا کاظمی
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ترجمان علوم انسانی,
چکیده :
نگاه‌های متفاوتی وجود دارد دربارۀ ماهیت فلسفۀ تحلیلی و این که دقیقاً چه کسی یک فیلسوف تحلیلیِ واقعی به شمار می‌آید. اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، دوگانۀ تحلیلی-قاره‌ای مسلماً مشکل‌ساز است. همان‌طور که برنارد ویلیامز اشاره کرده‌است، تقسیم فلسفه به تحلیلی و قاره‌ای یک دسته‌بندی عجیب و بدون معیار واحد است. فلسفۀ تحلیلی را سنتی می‌دانند که از یک طرف از فرگه و از طرف دیگر از مور و راسل شروع شده ‌است و در کشورهای انگلیسی‌زبان رواج و غلبه دارد. پارادایم فلسفۀ تحلیلی از یک طرف پوزیتیویسم منطقی حلقۀ وین و به طور عام‌تر تجربه‌گرایی منطقی است که از دل آن برخاسته‌ است و از طرف دیگر فلسفۀ تحلیل زبانی که در کمبریج و آکسفورد رایج بوده و خویشاوند آن است.
أعلام الفكر الفلسفي المعاصر
نویسنده:
فؤاد کامل
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الجیل,
چکیده :
نویسنده که مترجم آثار فلسفی به زبان عربی است، از مکاتب مختلف فلسفی معاصر، چند نماینده فکری را برگزیده و درباره اندیشه آنان نوضیح داده است.