مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
اسطوره های آفریقایی اسطوره های آفرینش اسطوره های آمریکا اسطوره های اروپای باستان اسطوره های چین باستان اسطوره های خاور نزدیک باستان اسطوره های دین پولینزیایی اسطوره های ژاپنی اسطوره های گنوسی اسطوره های مصر باستان اسطوره های مندایی اسطوره های یونانی
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
جهان اسطوره‌شناسی I: آثاری از الکساندر کراپ، کارل آبراهام، مالینوفسکی، ژان کازنوو، لوی استروس
نویسنده:
الکساندر کراپ، کارل آبراهام، مالینوفسکی، ژان کازنوو، لوی استروس؛ مترجم: جلال ستاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مرکز,
چکیده :
این کتـاب دربـردارنده‏‌ی هشت گفتار از پنج اسطوره‌‏شناس نامی زمان اسـت که از میـان آثـار آنـان بـرگـزیده شـده‏‌اند و دیدگاه‏‌ها و تفسیرهای متفاوت این نظریه‏‌پردازان درباره‏‌ی اسطوره را معرفی می‏‌کننـد. نوشته‏‌هـای کـراپ از دیـدگاه جـان‌‏گـرایی (انیمیسـم)، نوشته‌‏ی آبراهام از دیدگاه فرویدی، اثر مالینوفسکی از نقطه‌‏نظر مردم‌‏شناسی، و مقاله‌‏ی لوی استروس با دید ساختارگرا در اسطوره می‌‏نگرند و نوشته‏‌ی کازنوو مجملی است از همه‌‏ی نظریات درباره‌‏ی تبیین اسطوره با تأکید بر توتم‏‌پرستی.
كرامة الصوفية والاسطورة والحلم .. القطاع اللاواعي في الذات العربية
نویسنده:
علي زيعور
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کتاب راهنمای اساطیر پلینزی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Craig
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب راهنمانامه اسطوره های پلی‌نزیایی مرجعی دقیق درباره اسطوره‌های پیچیده این قوم است. سال‌های پیش از آن‌که اروپایی‌ها به آمریکا بیایند این جهان اسطوره‌ای در گستره‌ای از اقیانوس که بدان تعلق داشت و در میان تمامی مردمان گوناگون این ناحیه پراکنده بود و هم‌‌چون اسطوره‌های روم و یونان پیچیده بود. دانشجویان و محققان و علاقه‌مندان می‌توانند در این کتاب بازگویی دقیقی از روایات آفرینش، مرگ ، و هم‌چنین سفرهای عظیمی در اقوام گوناگون را دنبال کنند. این کتاب می‌تواند هم‌چون کتابی مرجع برای اطلاعات در مورد خدایان گوناگون، قهرمانان، موجودات افسانه‌ای ، روایات اسطوره‌ای و مضامینی تکرار شونده و هم‌چنین دلالت‌های رازآلود از چیزی از سگ‌ها گرفته تا آتشفشان‌ها و جزیره ایستر به کار آید. هم‌چنین کتابنامه‌ای توصیفی از شروح مقدماتی درباره این اسطوره‌ها و هم‌چنین فرهنگ پلی‌نزیایی و هم‌چنین لیستی توضیفی از وبسایت‌ها در مورد موضوعات مرتبط با این اسطوره‌ها در این کتاب یافت می‌شود. هم‌چنین فهرستی از ترجمه‌های انگلیسی ، معادل اصطلاحات و تفاسیر عبارات پلی‌نزیایی نیز در کتاب آمده است.
کتاب راهنمای اساطیر بومیان آمریکا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dawn E. Bastian, Judy Mitchell
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب اسطوره‌های سرخ‌پوستان آمریکایی در 6 بخش به معرفی تفصیلی ادیان و اسطوره‌های سرخپوستان آمریکایی می‌پردازد. فصل اول پس از مقدمه‌ای در تعریف اسطوره و کارکردهای آن، به اولین ساکنان بومی آمریکایی می‌پردازد و سپس حوزه‌های فرهنگی بزرگ این اقوام را معرفی می‌کند: مانند حوزه‌های شمالگان، کالیفرنیا، ناحیه فلات و ... فصل دوم مساله زمان را در میان این اسطوره‌ها مورد توجه قرار می‌دهد و به مباحثی هم‌چون زمان خطی، زمان دوری ، زمان اسطوره‌ای ، عصر و زمان انسان–حیوان‌ها می‌پردازد. در فصل سوم ؛ خدایان و مضامین و مفاهیم این خدایان مورد بحث قرار می‌گیرد و به مباحثی هم‌چون اشاره به Adlivun (به معنای آنان که در زیر زندگی می‌کنند) و زندگی پس از مرگ ، اسطوره خرس، کوتوله‌های آدم‌خوار، زن آدم‌خوار و اسطوره روباه ، اسطوره خون و اسطوره کلاغ، خرگوش، .. به تفصیل پرداخته می‌شود و معنای باطنی این حیوانات از نظر سرخ‌پوستان مورد تامل قرار می‌گیرد. به تعبیری این کتاب هم‌چون مدخل و دائره‌المعارفی برای بررسی تمامی اسطوره‌ها به کار می‌آید. در فصول بعد نیز منابعی مفصل برای بررسی بیشتر این اسطوره‌ها معرفی می.شود.
ک‍ول‍ت‌: ف‍ل‍س‍ف‍ه‌ و آئ‍ی‍ن‌ زرت‍ش‍ت‌، ن‍ق‍ش‌ ت‍ق‍دی‍س‌ و اس‍طوره‍ا در ق‍درت‌ و س‍ی‍اس‍ت‌‫
نویسنده:
پ‍ژوه‍ش‌ و ن‍وش‍ت‍ه‌ اح‍م‍د ع‍ب‍اس‍ی‍ان‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: دش‍ت‌ م‍ش‍وش‌,
درسگفتار اسلام و اسطوره
مدرس:
حسن محدثی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
جهان اسطوره‌شناسی XI: آیین و اسطوره
نویسنده:
ترجمه و تالیف جلال ستاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مرکز,
چکیده :
برای فهم آئین ، باید اسطوره‌ی بنیانگذارش را شناخت و این اسطوره، همواره و الزاماً دینی نیست، اما همیشه قدسی است، حتی اگر به نخستین نگاه، عرفی بنماید زیرا به گمان اسطوره‌باور، از ناشناخته‌ها و نادیده‌ها حکایت دارد و غیب‌آموز است و بنابراین گویی در زمان بی‌زمان سیر می‌کند و مکان یا فضای آفاقی نیز نمی‌شناسد. و این شگفت نیست زیرا اسطوره، حدیثِ کاری کارستـان است که به‌دست یـا به‌مدد انسـان‌هایی فرهمند، برخـوردار از نیرو و توانایی خـارق عادت یا سرشتـی ابرطبیعی صورت می‌گیرد و به همین جهت سرنوشت‌ساز می‌نماید.
جهان اسطوره‌شناسی X: اسطوره‌ی ايرانی
نویسنده:
جلال ستاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ایران پیش از اسلام دربردارنده‌ی اسطوره‌های شکوه‌مندی است که در ادیان زروانی و زرتشتی و مهری و مانوی در ادبیات پهلوی نقش بسته‌اند و در شاهنامه‌ی فردوسی و داستان‌های حماسی که شاعران دیگر به اقتضای شاهنامه سروده‌اند و نیز در قصه‌های کهنی روایت شده‌اند که در مرز و بوم ما زاده و بالیده‌اند و بیم‌ها و امیدها و آرزوهای مردم در آن‌ها تجسم یافته است؛ در برخی اساطیر ایرانی و اسلامی نیز بازگو شده‌اند. این اساطیر چه ویژگی‌ دارند و وجه شاخص آن‌ها از دیگر اساطیری که کمابیش می‌شناسیم، خاصه اساطیر یونان، چیست؟