مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 47
سیاست فلسطین پس از عرفات: یک جنبش ملی شکست خورده [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
As'ad Ghanem
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: جنبش ملی فلسطین در آغاز قرن حاضر به بن بست رسید و به فروپاشی نزدیک شد. مبارزه برای قدرت پس از مرگ یاسر عرفات در سال 2004، نشان دهنده پایان مسیری بود که یک دهه پیش از آن توسط پیمان اسلو تهیه شده بود. دلایل شکست این جنبش عمیقاً در تاریخ مدرن فلسطین ریشه دارد. اسعد غانم وقایع داخلی و خارجی را تحلیل می کند که با تبدیل شدن جنبش ملی فلسطین به یک "جنبش ملی شکست خورده" که با مبارزه داخلی و فروپاشی، شکست در ایجاد یک کشور جداگانه و دستیابی به صلح پایدار با اسرائیل مشخص شد، و کاهش جایگاه جنبش در جهان عرب و جامعه بین المللی.
دین در نظریه روابط بین الملل: تعاملات و امکانات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fox, Jonathan; Sandal, Nukhet A
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge/Taylor & Francis Group,
چکیده :
ترجمه ماشینی: درک فزاینده ای در میان محققان و شاغلین روابط بین الملل وجود دارد که دین یک عامل مهم در سیاست جهانی است. انقلاب ایران، حملات 11 سپتامبر، درگیری‌های قومی-مذهبی مانند یوگسلاوی سابق و سریلانکا از جمله دلایل زیادی برای افزایش تمرکز بر مذهب در امور بین‌المللی است. ظهور احزاب سیاسی مذهبی در سراسر جهان از دموکرات‌های مسیحی در اروپا گرفته تا حزب بهاراتیا جاناتا در هند به طور مشابه نمایانگر برجسته‌تر شدن بین‌المللی دین بود. با وجود این همه توجه، قرار دادن دین در درون رشته‌ای که از ابتدای پیدایش عمدتاً سکولار بوده، چالش برانگیز است. تنها تعداد کمی از آثار موجود به جسارت ادغام دین در نظریه های اصلی روابط بین الملل مانند رئالیسم کلاسیک، نئورئالیسم، نئولیبرالیسم، سازه گرایی و مکتب انگلیسی پرداخته اند. این اثر اولین تلاش سیستماتیک برای ارزیابی تطبیقی ​​جایگاه دین در رشته های نظری پیش گفته روابط بین الملل با نمونه های معاصر از سراسر جهان است. این کتاب که به شیوه ای در دسترس و منظم نوشته شده است، افزودنی مهمی برای حوزه های دین و روابط بین الملل خواهد بود. نوخت آ. ساندال، استادیار گروه علوم سیاسی در دانشگاه اوهایو است. جاناتان فاکس استاد گروه مطالعات سیاسی در دانشگاه بار ایلان اسرائیل است.
با آمریکا یا علیه آمریکا: مطالعات ضدآمریکایی جهانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Denis Lacorne, Tony Judt
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
US: Palgrave Macmillan ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه مقالات، درک تقریباً جامعی از برداشت های غربی و غیر غربی از ایالات متحده از زمان جنگ جهانی دوم ارائه می دهد. مشارکت‌کنندگان، پیچیدگی احساسات ضد آمریکایی را در شش بخش متمایز از جهان توصیف و ارزیابی می‌کنند: اروپای غربی، اروپای شرقی، روسیه، خاورمیانه، آسیای مرکزی و جنوب شرقی و در عین حال به ابهامات، تضادها و وارونگی‌های مکرر این احساسات احترام می‌گذارند. این کتاب به دنبال حمله یا دفاع از ایالات متحده نیست، بلکه به دنبال جلب توجه مداوم به منابع ضدآمریکایی، تنوع کنونی آن، و مسیر احتمالی آن است.
ظهور و سقوط گرایش ضدآمریکایی‌: یک قرن درک فرانسوی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Denis Lacorne, Jacques Rupnik, Marie-France Toinet (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
UK: Palgrave Macmillan,
پاکستان در تقاطع دینامیک داخلی و فشارهای خارجی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christophe Jaffrelot
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در پاکستان در تقاطع، دانشمندان برجسته بین‌المللی، سیاست و اقتصاد پاکستان و چالش‌های پیش روی رهبران غیرنظامی و نظامی این کشور را در عرصه داخلی و دیپلماتیک ارزیابی می‌کنند. مشارکت‌کنندگان نحوه مدیریت دولت با تهدیدات داخلی، تنش‌های بین غیرنظامیان و ارتش، استراتژی‌های احزاب سیاسی، اصلاحات پلیس و اجرای قانون، روند فعالیت‌های قضایی، افزایش درگیری‌های مرزی، چالش‌های اقتصادی، درگیری‌های مالی با قدرت‌های خارجی، و روابط دیپلماتیک را بررسی می‌کنند. با هند، چین، ایران، عربستان سعودی، افغانستان و ایالات متحده آمریکا. علاوه بر درگیری‌های قومی در بلوچستان و کراچی، خشونت‌های تروریستی در پاکستان در پاسخ به مداخله نظامی تحت رهبری آمریکا در افغانستان و مناطق قبیله‌ای تحت اداره فدرال با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین عملیات ارتش پاکستان در منطقه پشتون‌ها، باعث شده است. به سطح بی سابقه ای رسید. اجماع فزاینده ای در میان رهبران ایالت ها وجود دارد که تهدیدهای اصلی امنیتی کشور ممکن است نه از هند بلکه ناشی از درگیری های داخلی مارپیچ آن باشد، اگرچه این درک ممکن است به اندازه کافی ارتش پاکستان را از هدف قرار دادن بزرگترین همسایه کشور منصرف نکند. بنابراین، این حجم برای درک تأثیر متقابل پیچیده نیروهای داخلی و خارجی که مسیر اخیر کشور را پیچیده می کند، حیاتی است.
پارادوکس پاکستان: بی ثباتی و انعطاف پذیری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christophe Jaffrelot, Cynthia Schoch
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پاکستان به عنوان آفرینش مسلمانان نخبه اردو زبان متولد شد که به دنبال اداره کشوری بودند که تسلط خود را حفظ کند. جناح پس از گردآوری رهبران غیر اردو زبان در اطراف خود، تعریف واحدی از دولت ملی جدید را تحمیل کرد که تنوع زبانی را از بین برد. این تمرکز - که با تهدید هند "توجیه می شود" - باعث تقویت نیروهای گریز از مرکز شد که منجر به جدایی طلبی بنگالی در سال 1971 و جدایی طلبی های بلوچ و مهاجری امروز شد. تمركز قدرت در دست تشكيلات هنجار بود و در حالي كه استبداد تحت حكومت نظامي به اوج خود رسيد، دموكراسي نتوانست اصلاحات را آغاز كند و حكومت قانون در بهترين حالت در زمان ذوالفقار بوتو و بعدها نواز شريف شکننده بود. در حالی که جناح و ایوب خان دین را یک نشانگر فرهنگی می دانستند، از زمان آنها اسلام گرایان به تدریج پیروز شدند. آنها از حمایت ژنرال ضیا بهره مند شدند، در حالی که دیگران، از جمله گروه های فرقه ای، از مبارزه خود علیه تشکیلات برای جلب بی حقوقی ها سود جستند. امروز، پاکستان با چالش‌های وجودی از درگیری‌های قومی گرفته تا اسلام‌گرایی، دو منبع بی‌ثباتی مواجه است که به سلطه نخبگان بازمی‌گردد. اما ایستادگی کشور و مردم آن، عزم قوه قضائیه و اشاراتی به اصلاحات در ارتش ممکن است فصل جدید و پایدارتری را در تاریخ آن بگشاید.
سیاست فراملی شیعه: شبکه های مذهبی و سیاسی در خلیج فارس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Laurence Louër
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: لورنس لور، نویسنده کتاب تحسین شده «عرب بودن در اسرائیل»، دانش گسترده خود را از خاورمیانه به تجزیه و تحلیل ریشه های تاریخی و وضعیت کنونی شبکه های فراملی شیعه می پردازد. او بر سه کشور کلیدی در خلیج فارس تمرکز می‌کند: کویت، بحرین و عربستان سعودی که گروه‌های اسلامی شیعه آن‌ها فرزندان جنبش‌های مختلف عراقی هستند که در دهه‌های اخیر ظهور کرده‌اند. لور توضیح می دهد که چگونه این گروه ها ابتدا با حمایت از شبکه های روحانیون شیعه در جوامع محلی نفوذ کردند. او سپس نقش نزاع‌های جناحی و انقلاب ایران در سال 1979 را در تعریف چشم‌انداز کنونی فعالیت‌های اسلامی شیعی در پادشاهی‌های خلیج فارس توصیف می‌کند. تغییر شکل ژئوپلیتیک پس از جنگ خلیج فارس و سقوط صدام حسین در آوریل 2003 تأثیر عمیقی بر شبکه های فراملی شیعه گذاشت. فرصت‌های سیاسی جدید این گروه‌ها را تشویق کرد تا بر مسائل ملی تمرکز کنند، مانند تبدیل شدن به مخالفان سرسخت سلطنت سعودی. با این حال هنوز این سؤال باقی است که این باورهای جدید چقدر در جامعه اسلامی ریشه دوانده است؟ آیا شیعیان سعودی وطن پرست هستند یا بحرینی؟ کتاب لور نیز دگرگونی جنبش‌های شیعه را در ارتباط با مرجعیت مرکزی دینی مورد توجه قرار داده است. در حالی که آنها برای تدوین برنامه های سیاسی مستقل تلاش می کنند، شبکه های شیعه همچنان با مقامات مذهبی («مرجع») که در عراق یا ایران ساکن هستند، مرتبط هستند. اگر «مرجع» هم مانند علی خامنه‌ای، رئیس یک کشور باشد، این ارتباط بیشتر مشکل‌ساز می‌شود. در خاتمه، لور استدلال می‌کند که شیعیان روزی به خودمختاری سیاسی دست خواهند یافت، به‌ویژه که «مرجع» برای حفظ اقتدار دینی فراملی، کمتر و کمتر در امور سیاسی کشورهای دیگر دخالت می‌کنند.
هویت، تضاد و سیاست در ترکیه، ایران و پاکستان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gilles Dorronsoro (editor), Olivier Grojean (editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نشانگرهای هویت قومی و مذهبی با طبقه و جنسیت به عنوان اصولی که سازماندهی و طبقه بندی زندگی روزمره را شکل می دهند رقابت می کنند. اما چگونه تعارضات مبتنی بر هویت یک فرد تغییر و بازتعریف می شود؟ هویت شکل خاصی از سرمایه اجتماعی است، از این رو زمینه هایی که در آن وجود دارد هویت‌های چندگانه لزوماً با یک سلسله مراتب، با تفاوت‌ها و از این رو با درجه خاصی از خصومت به دست می‌آیند. دست اندرکاران این کتاب، دگرگونی سریع سلسله مراتب هویتی را که بر ایران، پاکستان و ترکیه تأثیر می گذارد، که نشانه ای از شکستگی های سیاسی، اجتماعی-اقتصادی است، بررسی می کنند. دگرگونی و رژیم های جدید سوژه سازی. آنها بر نقش دولت در سازماندهی دسترسی به منابع تمرکز می کنند، به طوری که نهادهای آن اغلب هدف اصلی مطالبات هستند، نه گروه های اجتماعی رقیب. چنین زمینه‌هایی کارآفرینان اقدام جمعی را قادر می‌سازد تا از هویت بهره‌برداری کنند اختلافاتی که به نوبه خود به آنها کمک می کند تا مقیاس بسیج خود را گسترش دهند و درگیری های محلی و ملی را همسو کنند. نویسندگان همچنین بررسی می‌کنند که چگونه خشونت مبتنی بر هویت ممکن است در زمینه‌های خاص خود مختار باشد، و در خدمت اصلی اقدام جمعی و تغییر روابط بین جوامع باشد.
انقلاب بی پایان: افغانستان، 1979 تا کنون [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gilles Dorronsoro (ژیل دورونسورو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ژیل دورونسورو پس از سفر و تحقیق در افغانستان از سال 1988، درکی غنی و ظریف از تاریخ و مردم این کشور ایجاد کرده است. او در کتاب «انقلاب بی پایان» از تجربیات دست اول گسترده خود استفاده می کند تا عوامل سیاسی، تاریخی، اقتصادی و قومی را که آینده افغانستان را تحت تأثیر قرار می دهند، بررسی کند. او استدلال می‌کند که خوش‌بینی ایالات متحده در مورد افغانستان پس از مداخله غرب و انتخابات اخیر، از شکاف‌هایی که همچنان این کشور را تعریف می‌کند، قدردانی نمی‌کند. دورونسورو در حالی که «عامل قومی» را که اغلب در سیاست افغانستان به‌ویژه تسلط پشتون‌ها به آن اشاره می‌شود دست کم نمی‌گیرد، استدلال می‌کند که طبقه و رقابت برای اشتغال و تحصیل از عوامل کلیدی در تبیین گذشته نزدیک کشور است. دهه 1990 شاهد پیروزی مراجع دینی (علما) و به حاشیه رانده شدن نخبگان سنتی بود. با مداخله ائتلاف در سال 2001 و پس از آن برکناری طالبان تحت سلطه علما، نخبگان تحصیل کرده دوباره به قدرت بازگشتند. با این حال، همانطور که دورونسورو استدلال می کند، وصله کردن کشور از طریق اتحادهای قومی کوتاه مدت و تقسیم جدید غنائم تنها باعث تداوم شکاف ها در جامعه می شود. دورونسورو می گوید که جنگ داخلی افغانستان ادامه خواهد داشت و شاید در طول زمان بدتر شود. (بهار 2006)
غزه: یک تاریخ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jean-Pierre Filiu (ژان پیر فیلیو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: غزه مترادف با درگیری و اختلاف شده است. اگرچه تنها کمی بزرگتر از اوماها، نبراسکا با مساحت 140 مایل مربع، قلمرو کوچک غزه برای هزاران سال، از مصر باستان تا امپراتوری بریتانیا و حتی امروز، کانون داغ اختلافات تلخ بین قدرت‌های رزمنده بوده است. غزه که از یک طرف بین صحراهای نقب و سینا و از طرف دیگر دریای مدیترانه قرار گرفته بود، مورد رقابت فرعون ها، ایرانیان، یونانی ها، رومی ها، بیزانسی ها، اعراب، فاطمیان، ممالیک ها، صلیبی ها و عثمانی ها بود. سپس در سال 1948، 200000 نفر به غزه پناه بردند، منطقه ای حاشیه ای که نه اسرائیل و نه مصر نمی خواستند. در اینجا بود که ناسیونالیسم فلسطینی رشد کرد و به رویای دولت گرایی رشد کرد، سفری که بسیار پر از نزاع بود. اگرچه از نظر اندازه کوچک است، اما تاریخ غزه چیزی کم از یادبود است. غزه ژان پیر فیلیو اولین تاریخ کامل این قلمرو به هر زبانی است. با شروع هیکسوس ها در قرن 18 قبل از میلاد، فیلیو خوانندگان را به دوران مدرن و اختلافات جاری منطقه می برد و با آنچه ممکن است در آینده در انتظارش باشد به پایان می رسد.
  • تعداد رکورد ها : 47