مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 145
رویکرد وجودی به خداوند: مطالعه دیدگاه گابریل مارسل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Clyde Pax (کلاید پَکس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لاهه - هلند: MARTINUS NljHOFF,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اهتمام انسان به خدا هم سؤال است و هم جستجو. ما به دنبال این هستیم که با اطمینان بدانیم که خدا واقعی است. ما همچنین به دنبال نزدیک شدن به خدا هستیم تا بدانیم که او واقعاً برای ماست. هدف من در این کار این است که دوباره به این دغدغه دو جانبه فکر کنم و این کار را با گابریل مارسل انجام دهم. در سرتاسر کار، ارائه دیدگاه‌های مارسل را با بررسی انتقادی اندیشه‌های او ترکیب کرده‌ام، و در روحیه‌ای که مارسل با پیشینیان و معاصران خود ملاقات می‌کند، خود را در پذیرش، اصلاح یا رد آنچه نوشته است آزاد گذاشته‌ام. بنابراین تمرکز کار فقط اتفاقی بر نوشته های مارسل است. تمرکز مستقیم، همانطور که برای مارسل، بر تلاش انسان برای شناخت و نزدیک شدن به خداست. تلاش برای بازاندیشی به بعد از تجربه‌مان که دینی می‌دانیم، نمی‌تواند جدای از بررسی انتقادی منظورمان از علم و یقین آغاز شود. پاسخ به این سؤال که آیا خدا واقعی است و آیا او واقعاً برای ماست، چه خواهد بود؟ اگر به قول مؤمن، خداوند پاسخگوی انسان است - پاسخی که کاملاً شبیه پاسخ های دیگر نیست - روش جستجوی این پاسخ باید با روش های دیگر جستجو متفاوت باشد. علاوه بر این، حتی برای مؤمن، خدا همان خدای پنهان، Deus absconditus (خدا پنهان است) باقی می‌ماند، و در بهترین حالت ما از شیشه‌ای تاریک می‌بینیم.
کارگاه کیرکگور
مدرس:
صالح نجفی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
درسگفتار سورن کی‌یرکگور
مدرس:
یوسف اباذری
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
نشست نقد کتاب «فرهنگ اگزیستانسیالیسم»
سخنران:
حمیده بحرینی، عیسی امن‌خانی، ارسطو میرانی، علی‌اصغر محمدخانی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
مفهوم الوجود عند سيرين كيركيغارد
نویسنده:
زهير الخويلدي
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: سورن کیرکگارد فیلسوف، الهی‌دان، شاعر، منتقد اجتماعی و نویسنده مذهبی دانمارکی است که به طور گسترده به عنوان اولین فیلسوف اگزیستانسیالیست شناخته می‌شود. او متون انتقادی در مورد دین سازمان یافته، مسیحیت، اخلاق، روانشناسی و فلسفه دین نوشت که نشان دهنده عشق به استعاره ها، طنزها و ضرب المثل ها بود. کی یرکگور تأثیر زیادی بر تعداد زیادی از فیلسوفان معاصر داشت، خواه معتقد بودند یا نه. : کارل یاسپرس، مارتین هایدگر، گابریل مارسل، ژان پل سارتر. برخی از اصطلاحات فیلسوف دانمارکی مانند «تهوع»، «اضطراب» و «موجود» اکنون وارد زبان زندگی روزمره شده است. اما به جای اینکه کی یرکگارد را بر اساس یک فرمول تثبیت شده به «پدر اگزیستانسیالیسم» تبدیل کنیم، مهم است که تاکید کنیم که او می خواست استثنایی باشد که انسان مدرن همیشه باید با آن روبرو شود. دومی طرفدار عدم تقلیل بدبختی وجدان به بیماری، عدم پذیرش رستگاری برای رستگاری و اشتباه نکردن رهایی با رستگاری است. او با حفظ قطب فرد و قطب متعالی، احترام به شخص انسانی را که امروزه مورد دستکاری همه نوع است، حفظ می کند و با پناه دادن به موضوع از همه کاریکاتورهایی که ادعا می کنند، از مفهوم امر مقدس محافظت می کند. برای جایگزینی آن به ما می فهماند که هستی تنشی است بین آنچه انسان است و آنچه نیست، تنشی است که در پس تمام سنتزهای دیالکتیکی یا تاریخی باقی می ماند. به طور خلاصه، ما را دعوت می کند که دائماً در مورد این پارادوکس و در این رسوایی مطلق که خدای تجسم یافته در شخص مسیح را تشکیل می دهد که می آید تا پیامی را به انسان ارائه دهد که بدون آن چیزی جز موجودی گمشده نخواهد بود. آیا سیرن کی یرکگارد یک بار نگفت که قهرمان غم انگیز خود را برای بیان افکار عمومی تسلیم می کند. فایت نایت سال را رها می کند تا مجرد شود؟
درسگفتار سورن کی یرکگور شناسی
مدرس:
سروش دباغ
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
درسگفتار اگزیستانسیالیسم
مدرس:
بابک احمدی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
درسگفتار نقد و بررسی فلسفه غرب (اگزیستانسیالیسم)
مدرس:
محسن قمی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
كينونة والعدم ، بحث في الأنطولوجيا الفنومينولوجية
نویسنده:
جان بول سارتر؛ ترجمه: نقولا متینی؛ مراجعة: عبد العزیز العیادی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
درسگفتار فلسفه معاصر
مدرس:
محمدمهدی اردبیلی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
درسگفتار حاضر، با موضوع فلسفه معاصر، دوره‌ای از تاریخ فلسفه را بررسی می کند که از اواخر قرن نوزدهم آغاز می‌شود و تا پایان قرن بیستم ادامه می‌یابد. در این دوره، محمدمهدی اردبیلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی فلسفه دانشگاه علامه طباطبائی در پاییز و زمستان 1398، آرای 8 فیلسوف را به‌عنوان نمایندگانِ مؤثر نگرش‌های فلسفی این دوران از تاریخ فلسفه شرح داده است: نیچه، ویتگنشتاین و فلسفۀ تحلیلی، هوسرل و پدیدارشناسی، هایدگر و اگزیستانسیالیسم، آدورنو و مكتب فرانكفورت، لویناس، باتای و دریدا. در این دوره شیوۀ آموزش مبتنی بر دیالوگی میان خوانش قطعاتی از متون اصلی این فیلسوفان و توضیح مفاهیم کلیدی‌ اندیشه آن‌ها بوده است. مدرسان مهمانی هم در برخی از جلسات، جهت ارائه تخصصی‌تر مطلب و معرفی تفسیری متفاوت به فهم فیلسوف مورد بحث کلاس را همراهی کردند و هرکدام به تدریس مجزای یک جلسه از دوره پرداختند: حسین شقاقی (ویتگنشتاین و فلسفۀ تحلیلی)، فرزاد جابرالانصار (پدیدارشناسی هوسرل)، مسعود حسینی (هایدگر) و آیدین کیخایی (آدورنو). همچنین لازم به ذکر است که به دلیل رویکرد متن‌محور این دوره، برخی از متون اصلی فیلسوفان معاصر که در این دوره مورد ارجاع قرار گرفت، در قالب فایل پی‌دی‌اف به فایلهای صوتی ضمیمه شده است.
  • تعداد رکورد ها : 145