مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
نظرية عدالة الصحابة
نویسنده:
سید عبدالرحیم موسوی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: مركز الطباعة و النشر للمجمع العالمي لأهل البيت عليهم السلام,
چکیده :
" فى رحاب اهل البيت " مجموعه كتابچه‌هايى است كه در بیش از چهل مجلد موضوعات مختلف كلامى، فقهى و احياناً تاريخى و قرآنى را مورد بررسى قرار داده است. سيد عبدالرحيم موسوى و يك گروه تحقيقى تدوين و تنظيم آن را به انجام رسانده‌اند. "انگيزه تأليف" پاسخگويى و ردّ شبهاتى كه در عصر جديد از طرق شبكه‌هاى اينترنتى و ارتباطى در مسائل اسلامى مطرح مى‌شود، سبب ايجاد گروه‌هاى بحث و پاسخگويى به شبهات در مجمع جهانى اهل بيت علیهم السلام گرديد كه اين مجموعه حاصل آن جلسات است. "ساختار كتاب" در هر جلد از اين مجموعه مهم‌ترين مباحث پيرامون آن موضوع اعتقادى يا فقهى و نيز نظرات و آراء اهل سنت و شبهات مرتبط به اختصار آمده است. در پايان نيز نتيجه و خلاصه بحث ديده مى‌شود. "جلد2" موضوع مورد بحث کتاب درباره عدالت جمیع صحابه می باشد. صحابه به چه کسانی اطلاق می شود؟ ویژگی های آنان چیست؟ قائلان به عدالت جمیع صحابه چه اهدافی دارند؟
رسالة فی الاحادیث المقلوبة فی مناقب الصحابة
نویسنده:
علی حسینی میلانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
احادیث بسیاری در مناقب و فضایل اهل بیت علیهم السلام از زبان و بیان رسول خدا صلی الله علیه و آله در کتب حدیثی نقل شده است. برخی از این روایات مشهورند و با عناوین مشخص شناخته می‌ شوند مثل حدیث منزلت، حدیث سد الأبواب، حدیث مباهله و... اما وقتی به برخی از کتب اهل سنت مراجعه می‌ کنیم احادیثی را می‌ یابیم که با همین الفاظ احادیث مشهور و دارای عنوان هستند اما با اسامی برخی از صحابه. نویسنده کتاب «رسالة في الاحاديث المقلوبة في مناقب الصحابة» حضرت آیت الله حسینی میلانی (دام ظله)، ابتدا به بررسی احادیثی که در شأن اهل بیت علیهم السلام اشاره دارند، پرداخته و از کتب اهل سنت شاهدی بر تطبیق این احادیث بر اهل بیت علیهم السلام نقل کرده است. سپس در پی پاسخ به این سؤال بوده که این احادیثی که برای برخی از صحابه نقل شده‌ اند و در الفاظ و محتوا گاهی هم سنگ روایات مناقب اهل بیت پیامبر قرار می‌ گیرند، روایاتی صحیح هستند و یا تحریف گران در این عبارات دست برده‌ اند؟ ایشان برای نمونه چهار حدیث مشهور را بررسی کرده است از جمله حدیث منزلت، حدیث مباهله، حدیث سد الأبواب، حدیث سروران اهل بهشت. شیوه نویسنده بدین گونه بوده است که ابتدا سند و صحت حدیث مورد نظر را برای اهل بیت علیهم السلام از کتب اهل سنت استخراج کرده و آنگاه صورت تحریف شده روایت را نقل و بررسی کرده است. شایان ذکر است که بخش چهارم کتاب، نمونه‌ هایی از احادیث ساختگی را در شأن ابوبکر، عمر و عائشه نقل کرده است که خود علمای اهل سنت بر جعلی بودن آنها گواهی داده‌ اند. آیت الله سید علی حسینی میلانی در پایان کتاب ضمن اشاره به نقد و بررسی حول این چهار حدیث، از پژوهشگران و اهل تحقیق می‌ خواهد تا احادیثی را که برخی از پیشینیان به صحت آنها حکم داده‌ اند، بازنگری کنند. چه بسا احادیث فراوانی دچار تحریف و دستبرد شده باشند. چرا که دوران تعصب و تقلید کورکورانه به سرآمده است.
اگر آن گونه که شیعه می گویند اصحاب دشمن یکدیگر می بودند، و هر یک برای رسیدن به خلافت تلاش می کرد و جامعه آنها جامعه ای فاقد همدلی و محبت می بود، و جامعه ای می بود که جز تعداد اندکی از آنها همه کافر شدند؛ هزاران انسان در زمان اصحاب مسلمانان نمی شدند، و آنها مناطق زیادی از جهان را فتح نمی کردند؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
شكي نيست كه ياران پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ از امتيازات ويژه اي برخوردار بودند. آيات و وحي الهي را از زبان پيامبر مي شنيدند، معجزات آن حضرت را مي ديدند، با سخنان گهربارش پرورش مي يافتند و از الگوهاي عملي و اسوه حسنه آن حضرت بهره مند بیشتر ...
عمدة عیون صحاح الأخبار فی مناقب إمام الأبرار
نویسنده:
یحیی بن حسن ابن بطریق
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه نشر اسلامی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم,
چکیده :
«عمدة عيون صحاح الأخبار في مناقب امام الأبرار» در موضوع مناقب اميرالمؤمنين على (ع) و برخى از اهل‌ بيت پيامبر (ص) به دست يحيى بن حسن اسدى حلى، معروف به ابن بطريق (م 600) تدوين شده و بنا به گفته مؤلف در مقدمه كتاب نام كامل آن چنين است: عمدةُ عيون صحاح الأخبار في مناقب إمام الأبرار أميرالمؤمنين علي بن أبي‌ طالب وصيُ المختار صلى الله عليه و على الأئمة من ذريته الأطهار. العمده يكى از بهترين تأليفات در موضوع فضائل معصومين است كه در اواخر قرن ششم هجرى تأليف شده و فقط روايات اهل سنت را مرجع و منبع خود قرار داده است. ابن بطريق تقريبا تمام آنچه را در كتب معتبر اهل سنت اعم از صحاح و مسانيد آمده جمع نموده و ضمن نقل آنها مطالب محتاج به توضيح را توضيح داده است. ابن بطريق، كتاب خود را از منابعى نظير صحيح مسلم و بخارى، الجمع بين الصحيحين حميدى، الجمع بين الصحاح الستة ابو الحسن رزين بن معاويه عبدرى، مسند ابن حنبل، تفسير قرآن ثعلبى و مناقب ابن مغازلى نقل كرده و در ابتداى كتاب، سلسله سند خود را به هر يك از كتب فوق ذكر كرده است‌. در هر فصل نيز ترتيب نقل روايات بر اساس تقدم زمانى كتب است، مثلا ابتدا روايات ابن حنبل را نقل كرده، سپس بخارى، مسلم و ثعلبى را.