جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
قاعده «الجمع مهما امکن اولی من الطرح»
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
چکیده :
مفهوم جمله الجمع مهما امکن اولی من الطرح (جمع عرفی) جمع عرفي: در باب تعارض ادله، اين قضيه مشهور است كه «اَلجَمْعُ مَهْمَا اَمْكَنَ اَوْلَي مِن الطَّرح» يعني تا آنجا كه ممكن باشد، جمع ميان دو يا چند دليل متعارض و به كار بستن آنها بهتر از «طرح» و دور انداختن يكي يا هر دوي آنهاست. در كجا جمع ممكن است: تعارض ظاهري بين عام و خاص و بين مطلق و مقيد. تقدم نص بر ظاهر. تقديم اظهر بر ظاهر. هر گاه قدر متيقّني خارج از دلالت لفظي در بين باشد چون در اين فرض از ابتدا تعارضي نيست.
 روش های حل تعارضات بدوی اخبار در مصابیح الانوار
نویسنده:
فقهی زاده عبدالهادی, عماری الهیاری زهرا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سیدعبداله شبر در کتاب مصابیح الانوار فی حل مشکلات الاخبار، علت دیریابی مفهومی برخی از روایات را وجود معارض برای آن ها دانسته و از این رو، در جهت رفع تعارض آن ها کوشیده است. شبر پس از ذکر اقوال گوناگون برای رفع تعارض، گاه قول راجح را بیان کرده، اما در برخی موارد بدون ترجیح، به ذکر احتمالات گوناگون اکتفا کرده است. وی با هدف رفع تعارضات بدوی روایات با سایر ادله، با بهره جستن از روش هایی مانند تصرف و توسعه در معنای واژگان، استفاده از علوم عربیت، حمل بر جواز و استحباب، حمل بر اختلاف مراتب، حمل بر بیان مصداق، حمل بر وجه غالب و زمان خاص، حمل عام بر خاص و مطلق بر مقید، حمل بر تعلیم و آموزش، حمل بر تفضل و رحمت و بیان اسباب و آلات، ذکر احتمال وقوع تصحیف، توجه به تاریخ و اسباب صدور و موقعیت مخاطب، به جمع دلالی اخبار ظاهرا متعارض پرداخته است.  
صفحات :
از صفحه 35 تا 54
  • تعداد رکورد ها : 2