جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
سیری در اعجاز علمی قرآن
نویسنده:
بی بی طیبه مهربان خو
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع مورد بررسی در این پژوهش سیری در اعجاز علمی قرآن است که برخی از آیاتی را که دارای جنبه هایی از اعجاز علمی هستند را مورد پژوهش قرار می دهد هدف از ترسیم این مجموعه نشان دادن عدم تعارض بین قرآن و علم می باشد . همان طور که روشن است قرآن کریم همواره در طول سالیان متمادی مورد تحدی قرار گرفته است که از جمله این تحدی ها می توان به فصاحت و بلاغت قرآن اعجاز عددی خبر های غیبی معارف آموزه های عالی اعجاز علمی اشاره کرد. لذا با تبیین ونشان دادن جایگاه علم و بیان این که بین علم و قرآن هیچ گونه تعارض و اختلافی وجود ندارد و این دو همواره مؤید و تصدیق کننده ی یکدیگر بودند می توان جایگاه علم را در اثبات اعجاز علمی قرآن نشان داد. بنا براین می توان چنین گفت که اعجاز علمی قرآن را در آیاتی می شود مشاهده کرد که یا دارای مطالب علمی است که قبل از نزول آیه کسی از آن اطلاع نداشته است، به گونه ای که بعد از نزول آیه و با پیشرفت علم مطلب علمی آیه کشف نشد و بر همگان آشکار می شد که مطلب علمی کشف شده از آیه با علم سازگار است و هیچ گونه تعارضی بین آنها وجود ندارد و یا آیات قرآن حاوی خبرهای غبیبی باشد به گونه ای که در مورد حوادث طبیعی و جریانات تاریخی خبر از رویدادی را می دهد که با نزول آیه و گذشت زمان حادثه ی مورد نظر آیه به وقوع می پیوست. روش تحقیقی مورد استفاده در این پژوهش به صورت کتابخانه ای بوده است از این رو رساله ی پیش رو در 5 بخش تنظیم یافته است که در بخش های اول و دوم به ترتیب در مورد معجزه و شرایط آن و تفاوت با کرامت و سحر پرداخته شده است و همچنین در مورد دلیل اعجاز و رابطه ی آن با قرآن و نیاز به معجزه مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش های سوم و چهارم واژه ی علم و رابطه ی قرآن و علم مورد بررسی قرار گرفته و در صورت وجود تعارض راههای رفع تعارض بیان شده است و در پایان علم تغذیه از دیدگاه قرآن مورد بررسی قرار گرفته است که اشاره به چند نمونه از خوراکی های قرآنی شده است. نتیجه ی کلی که از این پژوهش می توان گرفت این است که اعجاز علمی قرآن از همان ابتدای نزول در برخی آیات قرآن وجود داشته است و با پیشرفت علم و انطباق علوم روز و با آیات قرآن معجزه ی علمی آن به اثبات رسیده است، همچنین بین قرآن و علم تعارض واقعی وجود ندارد و اگر از نظر ظاهری تعارضی به چشم می خورد با کمی بررسی قابل رفع می باشد بنابراین معجزه ی علمی که در نتیجه ی تفسیر علمی آیات صورت می گیرد در آیات زیادی از قرآن کریم به چشم می خورد .
این یک حقیقت علمی است که هرچه انسان به طرف آسمان پرواز کند اکسیژن هوا کمتر می شود، آیه قرآن که به این مطلب اشاره کند کدام است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
قبل از پاسخ دادن به پرسش، ضروری است از باب مقدمه به مسئله مهمی اشاره شود و آن این است: مفسران و کسانی که در باب "جامعیت قرآن" بحث کرده و می کنند، در این مسئله اختلاف نظر دارند که آیا قرآن به تمام جزئیات مسائل و علوم جدید پرداخته، یا در این باره ساکت بیشتر ...
روش شناسى مطالعات میان رشته اى در تفسیر قرآن
نویسنده:
محمد على رضایى اصفهانى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
در مطالعات قرآنی، از شیوه های متنوعی استفاده می شود که به ویژه در یک قرن اخیر، با شیوه های جدیدی مورد آزمون قرار گرفته است. در این نوشتار، به روش مطالعات میان رشته ای در حوزه علوم طبیعی یا انسانی و تفسیر قرآن می پردازیم. هم چنین فرآیند، مبانی و آسیب های این روش را مورد بررسی قرار داده، برای هر کدام مثال هایی نیز خواهیم آورد.
صفحات :
از صفحه 115 تا 130
  • تعداد رکورد ها : 4