جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
اثبات و تحلیل شأن وساطت فیض امامان ع
نویسنده:
محمدحسین فاریاب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بر اساس روایات پرشمار، «وساطت فیض» یکی از شئون تکوینی امامان ع است. مقصود از وساطت فیض، آن است که خداوند به واسطه ایشان نعمت های خاص و عام خود را بر بندگانش فرو می فرستد. در معنایی بالاتر، این عالم و پایداریِ آن چیزی جز فیض خداوند نیست که خداوند چنین فیضی را به واسطه وجود امامان ع انجام می دهد. نگارنده در این پژوهش، با رویکردی نقلی به اثبات این شأن و تحلیل آن پرداخته است. اگرچه در نگاه نخست، شأن وساطت فیض غالیانه می نُماید و ممکن است مورد انکار برخی قرار گیرد، در روایات معتبر و متعددی این شأن برای امامان ع ثابت شده است.
 می دانیم که زیارت جامعه کبیره و زیارت امین الله دو زیارت معتبر می باشند. در زیارت امین الله فقط چند عبارت اولیه خطاب به معصومین است و بقیه زیارت دعا و در خواست از خداوند است ولی در زیارت جامعه کبیره بغیر از چند جمله نهایی، اکثر عبارات مدح و ثنای معصومین می باشد. لطفاً در مورد تفاوت اینها توضیح دهید؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
اين مطلب کاملاً درست است. در زيارت امين الله ابتداً خطابهايي به معصومين داريم وبقيه قسمتها خطاب به خداوند است (اللهُم اجعل نفسي مطمئنّة ....). اما در زيارت جامعه کبيره اينگونه نيست. فرق اين دو آن است که اصلا زيارت جامعه کبيره، فضل نامه و معرفي نامه بیشتر ...
پرسش ما، پاسخ علما
نوع منبع :
مقاله , پرسش و پاسخ
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مجله مکتب وحی نبوی,
چکیده :
در این مقاله برای تبیین بهتر مقام و منزلت اهل بیت عصمت و طارت از کارشناسان و دانشمندان دینی بهره گرفته شده است. در مکاتباتی که با برخی از علماء و دفاترشان درباره معنا و مفهوم حدیث شریف " لولانا ما عرف الله " و نیز حدیث " لولانا ما عبدالله " برقرار شد نکات و مطالب ارزنده بدست آمد.
صفحات :
از صفحه 137 تا 154
  • تعداد رکورد ها : 4