جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
تحلیل تطبیقی ​​اندیشه های تربیت دینی آیت الله مصباح یزدی و سید ابوالاعلا مودودی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Syed Shoaib Heydar Abedi (Pakistan)، Dr. Syed Mohammad Reza Mousavinasab (Iran)
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: در این پژوهش به اختصار به اندیشه های قرآنی- تربیتی دو متفکر مسلمان معاصر مصباح یزدی و ابوالاعلا مودودی اشاره شده است. اهداف این پژوهش عبارتند از: کشف نکاتی در نظام تعلیم و تربیت قرآنی برای بررسی و نقد نظام تعلیم و تربیت غربی، اصلاح روش های آموزشی مدارس، دستیابی به سعادت دنیوی و اخروی. روش و یافته: روش این پژوهش توصیفی، تطبیقی و پرسشی (تفسیر موضوعی) در آثار قرآنی محققین مذکور است. مهم ترین اندیشه های مصباح یزدی عبارتند از: ضرورت تربیت جاهل، ظرفیت یادگیری انسان، نقش معلم در تربیت، نقش گروه و تقلید در یادگیری، جامعیت در تربیت، اهمیت علم بنیادین اسلامی. تحقیق با انگیزه الهی، لزوم بررسی صلاحیت معلم قبل از شروع یادگیری. و اندیشه های مودودی عبارتند از: درمان روح متعلم با تربیت صحیح، برانگیختن عواطف و فطرت زبان آموز همراه با آموزش، شفقت استاد و روش مناسب، استفاده از مثال های حسی برای آموزش فراحسی. موضوعات، معیارهای پذیرش فراگیر و نقش مشاهده عینی در یادگیری. نتیجه‌گیری: بر این اساس و با توجه به تحلیل تطبیقی این اندیشه‌ها و رویکردها، مصباح یزدی و مودودی، هر دو اسلام را دارای نظام و مکتب ارزشمندی در علوم انسانی به‌ویژه تربیت می‌دانند.
صفحات :
از صفحه 147 تا 180
بررسي تطبيقي روش تدوين، منابع و اعتبار الکافي و صحيح بخاري
نویسنده:
شعيب‌حيدر عابدي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
چکیده :
‫برجستگي در دو بعد محتوا و ساختار، باعث مي شود که يک جامع حديثي، بيشتر مورد تأکيد و استفاده قرار گيرد. اين پژوهش در چهار فصل، در صدد بررسي تطبيقي ابعاد ساختاري دو جامع حديثي شيعه و اهل سنت، يعني کافي و صحيح بخاري است. بخاري در مدت 16 سال، 7291 حديث را در صحيح خود جمع کرد و کليني? در مدت 20 سال 15250 روايت را در کافي جمع نمود. در هر دو کتاب، به جاي نام منبع، نام راوي ذکر شده است که نويسنده نسبت به منابع تدوين کافي، صاحبان آثاري را که از هر يک از ائمه روايتي را نقل کردهاند، آورده است. همچنين برخي از مؤلفانِ رواياتي را که بخاري از آثار آنان در صحيح خود بهره جسته است، معرفي نموده است. ويژگيهاي عمومي اسناد کافي عبارت است از: التزام به ذکر سلسله سند حديث، التزام به عنعنه، استفاده از اصطلاح عدّه در اسناد، رعايت امانت علمي در گزارش سند، وجود روايات عالي السند، ذکر زياد کنيه، بلاد، قبايل، و حرفههاي راويان، وجود راويان زن، روايت از غير اماميه در برخي اسناد، عدم روايت از غير معصوم عليه السلام، دقت در نقل سند صحيح. ويژگيهاي عمومي اسناد صحيح بخاري عبارتاند از: التزام به ذکر سلسله سند حديث، مشخص بودن وجه تحمّل حديث، وجود راويان زن، دقت در نقل سند صحيح. در اين پژوهش، به اسناد ويژه کافي و بخاري و برخي از رجال هر دو کتاب که از جايگاه بالاتري برخوردارند، اشاره شده است. ويژگيهاي تبويب کافي عبارت است از: داشتن مقدمه، نظام کلي طبقه بندي، نظام معنايي در طبقه بندي برخي عناوين، وجود ابوابي با عنوان نادر و نوادر، تکرار حديث و استفاده از آيات. برخي از اشکالات تبويب کافي عبارتاند از: عدم لحاظ ترتيب منطقي، به کارگيري عناوين مکرر و مشترک، وجود احاديث غير متناسب با عناوين ابواب، وجود بابهاي بي عنوان و وجود ابوابي تنها با يک حديث. ويژگيهاي تبويب صحيح بخاري عبارت است از: نظام طبقه بندي، نظام معنايي در برخي عناوين و تکرار احاديث. از جمله اشکالات صحيح بخاري، نبود مقدمه، نبود چينش منطقي بين کتب، تکرار بسيار زياد احاديث، وجود ابوابي با تنها يک حديث، و وجود بابهاي بيعنوان است.
  • تعداد رکورد ها : 2