جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسي تطبيقي شيوه‌هاي تربيتي پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله و سلم از منظر قرآن و سنت
نویسنده:
‫بشيراحمد بوتو
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫شيوههاي تربيتي، يکي از مباحث مهم در حوزه تربيت است که مورد توجه بوده و مکاتب گوناگون، دربار? آن سخن گفتهاند. اين پژوهش در چهار فصل، در پي بررسي شيوههاي تربيتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم از منظر قرآن و سنت است. نويسنده، عوامل فردي و اجتماعي تربيت از نظر قرآن و سنت و ابعاد تربيت را که عبارت است از: تربيت جسمي، عقلاني، اخلاقي، و اجتماعي، بررسي نموده است. همچنين محورهاي تربيت بدني از نظر قرآن و سنت، عوامل رشد عقلي، موانع آن، اهداف تربيت عقلي، اهداف تربيت اخلاقي، و اهداف تربيت اجتماعي را به بحث گذاشته است. پيرامون سيره تربيتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم ، در سه حوزه سيره خانوادگي، سيره معنوي و فردي، و سيره اجتماعي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بحث شده است. عبادت و بندگي خدا، نماز و تهجد، و اطاعت محض از خداوند، سيره معنوي و فردي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بود. اصلاح در ميان مردم، تکريم ديگران، تعاون و همکاري و مقابله با رسوم جاهلي، سيره اجتماعي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بود. شيوههاي خاص تربيتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم ، به شيوههاي شناختي، عاطفي و مهارتي تقسيم ميشود. شيوه شناختي، در بعد معرفتي و شناخت به کار ميرود. اين شيوه تربيتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم شامل تفکر و انديشه، تقويت باورهاي ديني، تذکر، قصهگويي، و تمثيل و تشبيه است. شيوههاي عاطفي عبارتاند از: شيوه توبه، محبت ورزي، تکريم و احترام، موعظه، بشارت و انذار، تشويق و تنبيه. شيوههاي مهارتي عبارتاند از: شيوه خود مديريتي شامل مشارطه، مراقبه، محاسبه و مؤاخذه، شيوه الگودهي، عمل صالح، رفق و مدارا، خود را به جاي ديگري انگاشتن، و بازي.
بررسی تطبیقی شیوه‌های تربیتی پیامبر اعظم (ص) از منظر قرآن و سنت
نویسنده:
بشیراحمد بوتو
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
شیوه، سیره، سنت، تربیت از وازه‌های کلیدی این پژوهش است که معانی متعددی و متفاوتی برای آنها ذکر شده است. بدون شک اگر انسان بر اساس تربیت دینی تربیت شود زندگی شیرین و با آرامش همراه خواهد داشت. سیره پیامبر اکرم (ص) الگوی کامل برای انسان است وجامعه‌ای که در سایه پیروی از الگو هم چون پیامبر اکرم رشد وتربیت یابد جامعه ایده آل خواهد بود پیامبر اکرم در تربیت انسان‌ها به ابعاد آن توجه می‌کرد وافراد را برای پرورش همه جنبه آن سفارش می‌کردند آن حضرت در تربیت جامعه از شیوهای وحیانی استفاده می‌کرد. در امر تربیت شیوهای مثبت و منفعی وجود دارد و قرآن به هر دو قسم آن اشاره می‌کنند، شیوه‌های تربیتی پیامبر اکرم? از نظر قرآن وسنت محدود به زمان خاص نیست بلکه قابل گسترش به هر زمان است پیامبر اکرم? دارای شیوهای تربیتی عملی اعم از شیوهای شناختی. عاطفی. ومهارتی است. در بعد شناختی از شیوهای.تفکر. تقویت باورهای دینی. تذکر. داستان. تمثیل وتشبیه و در بعد عاطفی از شیوهای توبه. محبت. احترام. موعظه. بشارت وانذار. تشویق وتنبه و هم چنان در بعد مهارتی از شیوهای مانند. الگو دهی. خود مدیریتی. بازی. رفق ومدارا. عمل صالح. استفاده می‌کردند. قرآن پیامبر اکرم را الگوی کامل در هر زمان برای انسان معرفی کرده است و رفتار پیامبر اکرم? نسبت جامعه ستوده است و او را بعنوان مربی نمونه و دل سوز نسبت به جامعه بشری معرفی کرده است. از دید قرآن وسنت تربیت انسان بر مبنای قرآن و سنت بهترین تربیت است و در تشکیل جامعه نمونه مانند جامعه نبوی و مدینه فاضله موثر است.
  • تعداد رکورد ها : 2