جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 33
بصیرت در دین و تشخیص فرقه باقی مانده از فرقه های معدوم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ابی المظفر الاسفراینی؛ ترجم و علق علیها: محمد زاهد بن الحسن العسکری
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
المکتبه الازهریه للتراث,
زندگانی حضرت زهرا(س) به قلم آیت‌الله جاودان / بخش نخست
نویسنده:
جاودان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
انتقال علوم یونانی به عالم اسلام
نویسنده:
محمد علی جاودان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چنان که به نظر می رسد منطق و فلسفه در یک جریان طبیعی به عالم اسلام پای نهاده و سیاست خلفا با اهدافی پلید در آن دخالت نداشته است؛ که اگر چنین بود با تضعیف یا عدم حمایت آنان از جریان رو به رشد دانش، می بایست خللی در جریان دانش ایجاد می گشت؛ ولی این اتفاق رخ ننموده است. نویسنده در نوشتار حاضر سعی نموده این مسأله را مستدل نماید. به این ترتیب، وضعیت ورود علوم پزشکی، نجوم،تنجیم، منطق و فلسفه به عالم اسلام در قرن های اولیه و نیز تأسیس بیت الحکمه یا خردخانه را در دوران هر یک از خلفا از قبیل عباسیان، مورد مداقه قرار داده و استدلال می نماید گرچه بخشی از علوم، آن هم علومی که در راستای خور و خواب و شهوت و ریاست خلفای عباسی بود به دستور آنان به زبان اسلام ترجمه شد؛ اما تاریخ، هیچ گونه دستوری از آنان در مورد ترجمه فلسفه ثبت نکرده است. به طوری که بخشی از منطق و فلسفه بر اساس علاقمندی شخصی یک دانشمند به زبان عربی منتقل شده است؛ و این نظر علیه فلسفه که فلسفه به دستور خلفای جور برای مقابله با معارف خاندان نبوت(ص) ترجمه شده است، هیچ سند تاریخی ندارد و حرفی بی پایه است. نویسنده در ادامه با معرفی مبسوط دانشمندان و فلاسفه برجسته از قبیل کندی، ابن سینا و شیخ اشراق و نقش آنان در انتقال دانش یونان به نسل های بعد، ایرانیان و اسلام، استدلال نموده که کوشش برای فهم فلسفی دین در عالم اسلام، در نخستین روزهای عمر فلسفه یعنی عصر کندی آغاز شد. نویسنده در انتها، به مسئلۀ تطبیق و تقریب فلسفه و دین در فلسفه صدرایی یا حکمت متعالیه پرداخته و قبل از آن، شرح حال مختصر این فیلسوف و فلسفه او یعنی حکمت متعالیه را مورد بررسی قرار داده است.
باری دیگر درعرصه ی روایت و درایت حدیث
نویسنده:
محمدعلی جاودان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
استعمار فرهنگی غرب
نویسنده:
محمدعلی جاودان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در اینجا مقاله ای پیرامون " استعمارفرهنگی غرب "ارائه می شود که نویسنده ی محترم ، در آن به تفصیل به تحلیل و بررسی استعمار فرهنگی و شیوه های نفوذ و تسلط غرب در افکار و فرهنگ دیگران پرداخته و دراین مسیر نیز به واقعیت های تاریخی استناد جُسته و در طول آن به بعضی از موضوعات اساسی همچون ریشه های جدائی « قشرتحصیل کرده ی دانشگاهی از روحانیت »به عنوان اصلی ترین هدف استعمارگران فرهنگی ، و نیز نحوه ی نفوذ و تسلط بر نظام های آموزشی و تربیتی و در رأس آن دانشگاه ها و ... را مورد تحقیق قرار می دهد.
مفصل ترین سیره پیامبر اکرم
نویسنده:
محمدعلی جاودان
نوع منبع :
مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سیره شایسته یا (سبل الهدى و الرشاد فى سیرة خیر العباد) مفصل ترین زندگینامه اى است که از پیامبراکرم اسلام ـ صلى الله علیه واله وسلم ـ در دست داریم. مؤلف این کتاب شمس الدین ابوعبدالله محمد بن یوسف بن على بن یوسف شامى صالحى دمشقى مورخ و محدث مشهور قرن دهم است. وى در صالحیه دمشق تولد یافته, اما از سال تولد او چیزى نمى دانیم. ظاهراً پس از اتمام تحصیلات به مصر هجرت کرد و در اطراف قاهره در برقوقیه سکنا گزید و تا هنگام وفات در همانجا ماند. براساس نقل ابن عماد حنبلى مرگ او روز دوشنبه چهاردهم شعبان سال 942 اتفاق افتاده است.
صفحات :
از صفحه 9 تا 19
ویژه مرحوم شیخ مرتضی زاهد - 1 : روضه خوان جاودانه به روایت نوه‌اش آیت‌ الله محمدعلی جاودان
نویسنده:
محمدعلی جاودان
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هفت سال بیشتر نداشت که پدربزرگش شیخ مرتضی زاهد از دنیا رفت؛ پدربزرگی که وقتی با او همراه می‌شد لحظه به لحظه زندگی‌اش پر از نکات اخلاقی بود. آیت الله محمدعلی جاودان که به عنوان استاد اخلاق شهره است بعد از رحلت نزدیک‌ترین استاد اخلاقش خاطرات زیادی از دوستان و شاگردان پدربزرگ خود درباره‌ی مشی و منش اخلاقی او شنیده؛ اینکه جدش نخستین و آخرین قدم در مسیر سلوک را عمل به واجبات و ترک محرمات می‌دانست و همه‌ی زندگی خانوادگی و شخصی بر همین ملاک بود. آیت الله جاودان که بسیاری از خاطرات و مشی اخلاقی شیخ مرتضی زاهد را روی کاغذ ثبت و ضبط کرده، در این گفت و گو روایتگر برخی از آنها برای ما شده.
کرخ مرکز تشیع در بغداد
نویسنده:
محمدعلی جاویدان [صحیح: جاودان]
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
منابع دیجیتالی :
راز ماندگاری قرآن
نویسنده:
محمدعلی جاودان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 33