جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
معرفت شناسی تطبیقی عشق الهی از دیدگاه مولوی و هربرت
نویسنده:
علیرضا انوشیروانی، فهیمه ناصری
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این مقاله به مطالعه تطبیقی و معرفت شناختی عشق الهی در آثار منظوم دو عارف بزرگ، مولوی و جرج هربرت، می پردازد. این دو شاعر که یکی از فرهنگ اسلامی برخاسته است و دیگری از فرهنگ مسیحی، هیچ قرابتی از نظر زمانی، مکانی و فرهنگی با هم ندارند، معهذا فهم آنها از عشق الهی بسیار به یکدیگر نزدیک است. مطالعه تطبیقی مثنوی و دیوان مولوی با معبد هربرت حکایت از جهانی بودن این مفهوم دارد. این مقاله با بررسی کوتاه تعاریف عشق الهی در متون فلسفی اسلام و غرب آغاز می شود و سپس به بررسی تطبیقی آن در آثار منظوم این دو شاعر عارف می پردازد. علت اصلی تشابه مفهوم عشق الهی در آثار این دو شاعر به طبیعت این تجربه بر می گردد که همانا عشق به حقیقت مطلق است، عشقی که بشر در تمام عصرها و مکان ها بدون توجه به میراث فرهنگی و ملی در درون خود احساس نموده است.
صفحات :
از صفحه 3 تا 29
 بررسی حذف به قرینه در قرآن مجید (پژوهشی در جهت مقایسه با ترجمه فارسی)
نویسنده:
صفر علی پایدار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قرآن مجید از آغاز تاکنون مورد تجزیه و تحلیل و بررسی علماء و دانشمندان علوم مختلفی قرار گرفته است، و هر یک در زمینه های گوناگون پیرامون این کتاب آسمانی مطالبی را ارائه داد ه اند که می تواند مورد توجه علاقه مندان در زمینه های مربوطه قرار گیرد. هدف این تحقیق مطالعه و بررسی مقوله ایجاز حذف در قرآن می باشد. برای نیل به هدف فوق ابتدا ایجاز حذف در زبان های عربی و فارسی براساس کتب صرف و نحو عربی و دستور زبان فارسی و نیز با توجه به کتب معانی و بیان و علوم بلاغی بررسی شده است. همچنین نظر زبانشناسان در این رابطه نیز توضیح داده شده است. سپس با انتخاب سه جزء از قرآن، آیات جزءهای 15، 16 و 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. ضمن بررسی جزءهای مذکور و یافتن مصادیق ایجاز حذف در آنها، طبقه و نقش موارد محذوفه مشخص شده و آنگاه با ترجمة فارسی آن مقایسه شده است. در این تحقیق تعداد شش سوره با مجموع 644 آیه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تعداد کل محذوفات بالغ بر 580 مورد بود. واژگانی که دارای فراوانی بالایی بودند عبارتند از: «ان» 90 مورد، «ه» 20 مورد، «ی» 18 مورد، «یا» 14 مورد و «رجلا» 13 مورد. همچنین براساس این تحقیق گروه حروف با 214 مورد دارای فراوانی بالایی است و طبقه اسامی با 206 مورد و افعال با 158 مورد در رده های بعدی قرار دارند. همچنین این تحقیق قواعد موجود در کتب صرف و نحو عربی را مبنی بر قاعده مند بودن بعضی از محذوفات، مورد تأیید قرار می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 2