جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
سفر «جنسیت» به خاورمیانه  مروری بر «فمینیسم در اسلام» اثر مارگو بدران
نویسنده:
مریم نصر اصفهانی
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دورنما,
چکیده :
مارگو بدران (متولد ۱۹۳۶) پژوهشگر و استاد امریکاییِ متخصص در تاریخ خاورمیانه با تمرکز بر مطالعات زنان و جنسیت است که با پژوهش‌هایش در حوزهٔ فمینیسم اسلامی شناخته می‌شود. او تحصیلات خود را در دانشگاه‌های هاروارد و آکسفورد به سرانجام رساند و عربی را در دانشگاه الازهر قاهره آموخت و هم‌اکنون پژوهشگر ارشد در مرکز بین‌المللی پژوهشی ویلسون در واشینگتن است. او مقالات و کتاب‌های محققانه‌ای در زمینهٔ فمینیسم اسلامی قلمی کرده که از میان کتاب‌های او می‌توان به «گشودن دروازه‌ها: یک قرن نوشته‌های فمینیسم عربی» (۱۹۹۰) و «فمینیسم ورای شرق و غرب: حرف و عمل جنسیتی جدید در اسلام جهانی» (۲۰۰۷) اشاره کرد. «فمینیسم در اسلام: هم‌گرایی‌های دینی و سکولار» (۲۰۰۹) کتابی است در ۳۵۰ صفحه‌ که دربردارندۀ مجموعه‌ای از مقالات مارگو بدران دربارهٔ فمینیسم در کشورهای اسلامی با تمرکز بیشتر بر مصر است. این مقالات در خلال دو دهه پیش از انتشار کتاب و هم‌زمان با سیر تحولات وضعیت زنان در کشورهای اسلامی نوشته شده و اغلب آنها قبلاً منتشر شده بودند. ادعای اصلی بدران در این کتاب این است که عبارت «فمینیسم اسلامی» نه عبارتی متناقض یا جعلی که عبارتی معنادار و اصیل است. فمینیسم اسلامی آن‌طور که اسلام‌گرایان متعصب معتقدند «غربی» نیست و آن‌طور که غربیان اعتقاد دارند جعلی و بی‌معنا نیست. هریک از مقالات او با بررسی مصادیق متفاوت حول این ادعا شکل گرفته است که «فمینیسم‌هایی که زنان مسلمان ایجاد کرده‌اند فمینیسم خودشان است.» این گزاره هم دربارهٔ «گفتمان فمینیسم اسلامی» و هم دربارهٔ «گفتمان فمینیسم سکولار در کشورهای مسلمان» صدق می‌کند. ضمن اینکه از نظر او این دو رویکرد، آن‌چنان که شاید از خاستگاه‌های متفاوتشان تصور کنیم، با فاصله از یکدیگر نایستاده‌اند...
فمینیسم در اسلام: همگرایی های دینی و سکولار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Margot Badran
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oneworld Publications,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در حالی که بسیاری در غرب فمینیسم و ​​اسلام را ناسازگار می دانند، بسیاری از مسلمانان در شرق نیروهای فمینیستی غربی را حمله ای به فرهنگ خود می دانند. مارگوت بادران در این مجموعه مقالات تاثیرگذار حرفه ای، فمینیسم هایی را که زنان مسلمان ایجاد کرده اند ارائه می کند و ایدئولوژی های فمینیستی اسلامی و سکولار را در کنار هم بررسی می کند. این جلد برگرفته از بیش از دو دهه کار، کمک منحصر به فردی به اسلام و مطالعات جنسیتی ارائه می دهد.
گذرگاه مرزی: از قاهره تا آمریکا - سفر یک زن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Leila Ahmed
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Farrar Straus & Giroux,
چکیده :
ترجمه ماشینی: احمد تحولات سیاسی را که انگیزه ترک مصر را برانگیخت توصیف می کند و توضیح می دهد که چگونه تجربیاتش ایده های او را در مورد زبان، ملی گرایی، فمینیسم و ​​مذهب شکل داده است.
فمینیسم و ​​ادیان جهانی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Arvind Sharma, Katherine K. Young
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب بی‌سابقه که به دین و فمینیسم در مقیاس جهانی می‌پردازد، شامل برخورد ظریف و دقیقی از هفت دین جهان از منظر فمینیستی توسط دانشمندان برجسته زن است. فمینیسم و ​​ادیان جهانی شامل فصولی درباره هندوئیسم اثر واسودا نارایانان، بودیسم اثر ریتا ام.گراس، آیین کنفوسیوس نوشته تری وو، تائوئیسم اثر کارن مک لافلین و اوا ونگ، یهودیت توسط الن ام اومانسکی، مسیحیت توسط رزماری رادفورد روتر و اسلام توسط رفعت حسن است، به همراه مقدمه ای کلی و پستی از کاترین کی یانگ و پیشگفتاری از آرویند شارما. این واقعیت که این نویسندگان تعهدی دوگانه اما تقسیم‌ناپذیر هم نسبت به خودشان به عنوان زن و هم به سنت‌هایشان به‌عنوان پیروان دارند، به صدای آنها یک ویژگی نبوی می‌بخشد، و اگر مهاتما گاندی را باور کنیم، حتی ارزش کتاب مقدسی دارد.
  • تعداد رکورد ها : 4